Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δάνεια πήραμε, λεφτά δεν πήραμε.



ΔΑΝΕΙΑ ΠΗΡΑΜΕ, ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ.

Η κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου μετά 15 μήνες διακυβέρνηση πλασάρεται ως σωτήρας της χώρας αλλά στην ουσία είναι μέρος του οικονομικού προβλήματος, της καταστροφής του κοινωνικού ιστού και του αντιπαραγωγικού ξοδέματος και δυσφήμησης της χώρας. Μια ψύχραιμη ματιά γύρω μας και στο κοντινό παρελθόν της δημόσιας ζωής είναι αρκετό για να απαντήσουμε ποιών συμφέροντα υπηρετεί. Απλά το χονδρό παιγνίδι που τόσο άγαρμπα παίζει εις βάρος κάθε πλουτοπαραγωγικού ιστού της χώρας την καθιστά απεχθή έως επικίνδυνη στους έντιμους εκ των οπαδών της και στους υποψιασμένους αντιπάλους. Το έντονο επικοινωνιακό παιγνίδι που αφειδώς της παράσχουν οι καναλάρχες και μεγάλη μερίδα του τύπου δεν είναι ικανό ποια να φοβίσει ή να θολώσει τα νερά στην εξέδρα , όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Οι εικόνες του σουλάτσου των χρεωκοπημένων ηγετών μας ανάμεσα σε νοικοκύρηδες του πλούτου στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, οι χαιρετούρες και το φάγωμα των κυβερνητικών δαπανών για εξευμενισμό των αδίστακτων τοκογλύφων των αγορών επιβεβαιώνουν με σπουδή ότι το σχέδιο είναι ένα. Τιμωρία με πτώχευση της κοινωνίας, ιδίως των πολλών αδυνάτων, ακρίβεια, ανεργία, απαξία εργασίας διάλυση κάθε κοινωνικού κράτους, προστασία έως νταβατζηλίκι καλών εκδουλεύσεων των ισχυρών του χρήματος και τέλος αποπληρωμή των αθέμιτων αυτών καταληστεύσεων με νέες εκδουλεύσεις συνεπικουρούμενες με διασφάλιση ατιμωρησίας.
Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πετύχει αν δεν ξέκοβε από το φαύλο παρελθόν του. Από το χρηματιστήριο, το κτηματολόγιο, τη μίζενς, το μισό Βατοπέδι, τη διασπάθιση των αποθεματικών των ασφ. ταμείων, τους ψευτοεξοπλισμούς, το ίδιο το Σύνταγμα που σε 3 αναθεωρήσεις ,διακομματικά αυτό, προστάτευσαν την ασυλία υπουργικών ευθυνών. Δεν μάτωσε το ρουθούνι του και το πολιτικό τέρας του νεοφιλελευθερισμού απασχολείται με φθαρμένους όρους της σχολής του Σικάγου, με ολίγον από LSE.


Οι πονηρούληδες θελαν ανοίγοντας τις πόρτες της διαφθοράς όλοι οι τίμιοι ασυμβίβαστοι κάτοικοι αυτής της οριακής χώρας να φύγουμε Αγγλία και Γερμανία. Μπορεί ένα κόμμα του δικομματισμού να στοχοποιεί άτσαλα και προστατευτικά το άλλο από τον Κοσκωτά και δώθε, αλλά στην ουσία μια μικρή κάστα μεταφερόμενων συμμοριτών εξουσιαστών έχουν σκυλεύσει επί των ανήμπορων υπηκόων όλων των λογιών τα κακουργήματα. Εγκλήματα κολάρου και χουλιγκανισμού, σύμπραξη των παλιών ταγματαλητών, των ασύδοτων χουντικών , του κόσμου της νύχτας και της πειρατείας. Σκέφτομαι ότι αν βρεθεί κανένας Ντι Πιέτρο στη χώρα μας και ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι θα βρει να λυμαίνονται τη χώρα 3 προσωποπαγείς οικογενειοκρατούμενες συμμορίες, οι γνωστές και ως αντιπροσωπείες και βέβαια ασύδοτοι εκπρόσωποι της Ουκρανικής, της Ρώσικης, της Τούρκικης, της Λιβανέζικης, της κρατικής Ισραηλίτικης, της Ιταλικής ,της Βουλγάρικης και Αλβανικής Μαφίας. Πολύ δουλειά για την άσωτη κοσμοπολίτικη ΕΥΠ μας που παρακολουθεί ερωτικές περιπέτειες των πυρήνων της φωτιάς. Σαν ποιητικές γκρούπες ακούγονται για να γεμίζουν πολιτισμό φόβου τα δελτία των 8 μμ.

Τα έχει πει τον Σεπτέμβρη ο λαϊκός βάρδος Λαζόπουλος με μια κουβέντα χιουμοριστική. « Μπορεί ο κλέφτης να κυνηγά κλέφτη και νάχουμε και την απαίτηση και να τους πιάνει;;» Ειλικρινείς απαντήσεις δια των νομοσχεδίων του, έχει δώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου από το Μάη του 2010. Αφού ο Καλλικράτης παραδόθηκε στο Μυτιληναίο, τα κλειστά επαγγέλματα στο Λάτση, και οι συντάξεις στο Βαρδινογιάννη, οι εθνικοί δρόμοι στο Δασκαλόπουλο, οι άνεργοι υιοθετήθηκαν από τους Αγγελόπουλους, οι επικοινωνίες στο Μπόμπολα και η ληγμένη σύμβαση της Αττικής οδού στους αστέγους και πολιτικούς πρόσφυγες των Αθηνών.
Το σενάριο είναι βέβαια σουρεαλιστικό και βέβαια οι Μπόμπολας , Κόκκαλης και Βωβός δεν κολλάνε πουθενά γιατί χρήστηκαν μοναχοί στο Βατοπέδι ,μητροπολίτες και δασοφύλακες εθνικών δρυμών. Μέσα σε 8 μήνες της χούντας του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν και οι 3000 ιδιοκτήτες εξωχώριων εταιρειών με βιλλάρες σε Εκάλη και Φιλοθέη και Μύκονο και οι δυστυχείς εδημεύθη η περιουσία τους μετά την απάτη διαρκείας που απεκαλύφθη. Οι πρόωρα ειδοποιημένοι 1991 κάτοχοι μεγάλων καταθέσεων στην ελβετική HSBC κλαίνε τα δημευθέντα εκατομμύριά τους γιατί δεν τα δικαιολογούσε κανένα πόθεν έσχες και ήδη τρέμουν όταν μασούν το παντεσπάνι τους άλλοι 2599 με αντίστοιχες καταθέσεις στο Λιχτενστάιν, στα Κανάρια και τα νησιά της Μάγχης. Από τα μαζεμένα εκατομμύρια ξεπληρώνεται το δημόσιο χρέος και οι αγορές σκίζονται να δανείσουν πάμφθηνα την χώρα που το Απολλώνιο φως του δικαίου, φωτίζει και ζεσταίνει τη χώρα. Το ΔΝΤ υπό τον Στρος Καν αξιοποιώντας τα κεφάλαια που έλαβε από την νοικοκυρά Ελλάδα τα ρίχνει όλα σε πράσινη ανάπτυξη στην υποσαχάρια Αφρική αναπτύσσοντας το σιτοβολώνα του Μάλι, τις εντατικές δενδροκαλλιέργειες στο Νίγηρα και τις οπωροκαλλιέργειες στη Μπουργκίνα Φάσο και το Τσαδ. Εκεί βρέθηκαν και σπάνιες γαίες για να σπάσει το μονοπώλιο των δυστυχώς αναπτυγμένων Κινέζων. Άνεργη από πρόσφυγες η Τουρκική μαφία ξενιτεύεται στο Ιράκ σε φιλανθρωπικές μισθοφορικές Τεξικάνικες οργανώσεις και στην Green peace Ειρηνικού επιστρατευμένη στη σωτηρία του φαλαινοδέλφινου Ανταρκτικής. Στους καθεδρικούς ναούς όλων των καθεδρικών ναών της ευρωζώνης δίπλα στα εικονίσματα των σπάνιων παγετώνων του Β. Πόλου και της Μάργκαρετ Θάτσερ δειλά κάνουν την εμφάνισή τους τάματα σαν αυτά της Μεγαλόχαρης της Τήνου. Είναι Ελληνική συνήθεια ψελλίζουν των πιστών τα στόματα. Την πραγματική όμως κολυμβήθρα του Σιλωάμ έχουν συλλάβει τα Σκόπια και η Βόρεια Κύπρος που με σχεδόν ενοχλητικά διαβήματα θέλουν δια της διπλωματικής οδού να ενταχθούν στην ευημερούσα πια ελληνική επικράτεια ως 14η και 15η περιφέρεια. Ακόμα και υπό την επίβλεψη του κ. Ψωμιάδη όπως δηλώνουν. Χωρίς να δηλώνουν πονηρά μικρό όνομα…..
Στο εσωτερικό της χώρας ο άνεμος δημιουργίας είναι εμφανής. Εκτεταμένη ελαιοκαλλιέργεια αντίστοιχη της Ενετοκρατίας δίνει φτερά και στις ελληνικές εξαγωγές σε Ινδία και Κίνα με προϊόντα ελαιολάδου. Μαρόκο, Πακιστάν ,Ισραήλ και Σαουδική Αραβία έρχονται συχνά για τεχνογνωσία σε Μυτιλήνη και Καλαμάτα. Βερικοκιές ,Ακτινίδια και Μηλιές γεμίζουν τον Θεσσαλικό και Λαμιακό κάμπο. Εκτεταμένη δενδροφύτευση ελατοπισσών με βάθος 29ετίας εξαλείφει το πρόβλημα ανεργίας στη χώρα υπό την ηγεσία του Αλαφούζου. Ο Μαρινάκης δηλώνει πικαρισμένος από την επιτυχία του συναδέλφου του, καλώντας τον Πατέρα να αναπτύξουν τον ενεργειακό πλούτο από τα φύκι του Αιγαίου και του Ιονίου γιατί η δόξα του Καραϊσκάκη βρίσκεται στα χαλύβδινα τείχη όπως τονίζει. Ο Αχελώος αφήνεται στις πέστροφές του ενώ ο Πηνειός καθαρίζει βιολογικά και γίνεται πλωτός ως την Λάρισα. Φημισμένη οικολογική περιήγηση είναι πια το μπατόραμα Τεμπών με ποταμόπλοια στυλ ατμόπλοιων Μισισιπή. Κινέζοι τουρίστες κατακλύζουν τον Τύρναβο και τους Γόνους γιατί τους συγκρίνουν με τον Κίτρινο ποταμό. Οι ελληνικές Άλπεις της Πίνδου από Άγραφα και πάνω αποκτούν σταβλική κτηνοτροφία ιδίως βοοειδών, φάρμακα και καλλυντικά από βότανα γίνονται από ελληνικές φαρμακοβιοχηχανίες που μετά τη φυγή Λαυρεντιάδη για δανειακούς και φορολογικούς λόγους διαπιστώνουν ότι εκτός της παθητικής ανοσίας των εμβολίων υπάρχει και η φυσική ανοσία που παρέχεται αφειδώς από τη ζωή στην ελληνική φύση. Οι έλληνες κυνηγοί κρεμούν τα όπλα τους, βουτάν τις φωτογραφικές μηχανές και κυνηγούν αρκούδες και μπεκάτσες σε ερωτικές πόζες. Το τελευταίο γίνεται και σήριαλ στην τηλεόραση επί δύο περιόδους όπως και ο τελευταίος διαγωνισμός μαγειρικής. Ποιό χωρίο έχει το καλύτερο γλύκισμα, δεκτές κάθε δικές σας προτάσεις.
Η τελευταία εξέλιξη προκαλεί το άνοιγμα 4 νέων εργοστασίων επεξεργασίας ζάχαρης και 2 νέων εργοστασίων τζαμιών σε Καβάλα και Βόλο. Επιτέλους το μάθημα της ιστορίας γίνεται μέχρι από άμβωνος στις εκκλησίες ο δε Θουκυδίδης διεκδικεί στο Σκαι τον τίτλο του μεγαλύτερου έλληνα από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον κακούτσικο μαθητή του Αριστοτέλη. Οι διακανονισμοί αντιδικιών στα ελληνικά δικαστήρια γίνονται ο κανόνας, καταργούνται με την ηλεκτρονική πληρωμή οι ακάλυπτες επιταγές και η εισφοροδιαφυγή. Ο τελευταίος φοροκλέπτης ήταν το ίδρυμα Νιάρχου που διευθέτησε τις οφειλές 80ετίας του με το χτίσιμο Εθνικής λυρικής σκηνής και Εθνικής βιβλιοθήκης στο φαληρικό Δέλτα. Στο Ελληνικό 3 ιδρύματα μαζί μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο 5.500 στρεμμάτων Αγγλικού στυλ με λίμνες και τρεχούμενα νερά αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τον Ίδρυση και χτίσιμο εντός 3ετίας νέου Εθνικού αρχαιολογικού Μουσείου σε νεοκλασικό ρυθμό. Ανασκάφτονται επιτέλους Πέλλα, Νικόπολης και Ιθώμη ενώ ανοίγει ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος Σαντορίνης. Ο πολεοδομικός συντελεστής των Αθηνών από 4,2 γίνεται 2,2 χτίζονται δύο νέες υποδειγματικές πόλεις στη Στυλίδα και στην περιοχή Μεταξύ Νάουσας και Βέροιας που έχει γεμίσει εργοστάσια παραγωγής ελληνικών προϊόντων.! Η Μέρκελ εκβιαζόμενη ότι θα πληρώσει 76 δις για πολεμικές αποζημιώσεις σε αυτή την περιοχή χτίζει εργοστάσιο ελαστικών Continental, χύτρες ταχύτητος Fizzler, χημικών λιπασμάτων Bash, αξονικών τομογράφων Siemens και συσκευασίες Lidl.! Καταργούνται όλα τα διόδια και η ταχύτητα με ασφάλεια γίνεται χαρακτηριστικό των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων. Τα καλύτερα σουβλάκια ψήνονται στα οργανωμένα ταχυφαγεία στις rest area parking των εθνικών οδών. Ο Ιερώνυμος διαπιστώνει έκπληκτος ότι οι ενορίες πρωτευούσης δεν είναι 313 αλλά 1312 και οι 999 είχαν τα παγκάρια ξεκάρφωτα γι αυτό ήσαν χωρίς εμφανή έσοδα. Απολύει τους κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους του και ζητά οι μητροπολίτες της χώρας να γίνουν 13 όσοι και οι περιφερειάρχες σε ένα εκκλησιαστικό Καλλικράτη που τον λέει σχέδιο Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Ο Βγενόπουλος επιτέλους εξασφαλίζει τον επισιτισμό όλης της χώρας και δηλώνει σε εθνικό δίκτυο. »Η απεξάρτηση από τα επισιτιστικά πολυεθνικά μονοπώλια είναι γεγονός»
Γάλα, ρεβίθια και φιρίκια, φάβα, σύγκλινο Σφακιών, πατσάς Ελασσόνας και τα τσιτσίραυλα Πηλίου οι νέες σπεσιαλιτέ ντελικατέσεν που εκτοπίζουν τα ανθυγιεινά τσιπς, κρουασάν, πίτσες και άλλες σφολιάτες. Ο Σημίτης βγαίνοντας από την φυλακή που έμεινε επί 3μηνο για τις απευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών αγώνων, θυμάται και επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο 25 ράβδους χρυσού από την εκποίηση του 2003 .Είχαν κρατηθεί για τα γεράματα όταν χάρισα την σύνταξη του Παντείου δήλωσε.
Οι παγκόσμιες οργανώσεις Eurodad, Bretton Woods Project και η Jubilee Debt Campaign βάζουν το Χρέος μας σε μικροσκόπιο και διαπιστώνουν ότι το 40% εξ αυτού είναι απεχθές στηριγμένο σε παράνομες δοσοληψίες και πανωτόκια, επιτέλους ο ελληνικός λαός μαθαίνει όλη την αλήθεια. Οι τραπεζίτες της χώρας ιδίως μετά τον ανταγωνισμό μουσουλμανικών τραπεζών με επιτόκιο καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων 3% καταργούν την αισχρή υπουργική απόφαση από την εποχή διακυβέρνησης Μητσοτάκη για ελεύθερο ανώτατο πλαφόν επιτοκίων που τα καθιστούσαν τα ψηλότερα της Ευρώπης, γεμίζουν ρευστό την αγορά, ρίχνουν τον πληθωρισμό και το χρήμα γίνεται φτηνό έως αδιάφορο….. ΜΤΣ, Ταχυδρομικό ταμιευτήριο και Αγροτική τράπεζα συνασπίζονται σε Ηθική τράπεζα με τεράστια αποθεματικά αφού συνελήφθησαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις τους σε βάθος εικοσαετίας και αφήνονταν ελεύθεροι μόνο αφού επέστρεφαν όλα τα χαριστικώς εκταμιευμένα επί θητείας τους ένας έκαστος. Με την ίδια μέθοδο επιστρέφονται 104 δις σε αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων και χρηματοδοτούνται τεράστια νέα έργα στην υγεία. Οι αποκλειστικές νοσοκόμες προσλαμβάνονται σαν πρακτικές και 40000 άλλοι νοσηλευτές ιδίως από Βουλγαρία και Ουκρανία. Οι ασθενείς θεραπεύονται και μόνο που φαντασιώνονται το γλυκό χαμόγελο της νοσοκόμας του. Οι γιατροί του ΙΚΑ ξαναγίνονται 8500 χιλιάδες και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος απολύεται γιατί ξαφνικά ανακαλύπτεται ότι δεν είχε απολυτήριο δημοτικού και μπέρδευε στην αριθμητική τους 5000 γιατρούς και τους έβγαζε στο μέτρημα 7000. Δεν μπορούσε ένας αγεωμέτρητος να χειρίζεται το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας. Χτίζονται 3 φυλακές στη Βόρεια Ήπειρο και προσλαμβάνονται έλληνες φύλακες για τη μεταφορά και φύλαξη 8000 αλβανών κρατουμένων. Χωρίζονται γνωστά μεικτά ζευγάρια και πλέκονται νέα ερωτικά δράματα που εμπνέουν καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες. Ο Μπόμπολας αναλαμβάνει την περιφερική οδό Αθηνών- Βουδαπέστης αφού έχει προσλάβει τον συνταξιούχο πια Ζαν Κλωντ Τρισσέ στο ΔΣ του Ακτωρα και τον Ζαν Κλωντ Γιούγκερ στον κλάδο καινοτομίας και οραματισμού.
Η Αττική οδός μένει στο χαμόγελο του Παιδιού και καταργείται το Σπατόσημο που όλοι πια κατάλαβαν πόσο έβλαψε τον ελληνικό τουρισμό. Οι Τούρκοι πιλότοι ξεθαρρεύουν και αρχίζουν να παραβιάζουν το Αιγαίο αλλά όταν μαθαίνουν τιμές δίκλινου στη Σάμο και στην Αμοργό, το χόμπι τους ατονεί.
Σύμπραξη του ΟΣΕ με Ρώσικο υπερσιβηρικό και κινέζικα τραίνα υπερταχείες δημιουργεί την νέα εξωτική γραμμή ο γύρος Ευρώπης Ασίας σε 80 ώρες. Η εκδρομή γίνεται γρήγορα in στα 400.000.000 πλούσιους κινέζους και 40.000.000 Ρώσους με ενδιάμεσες στάσεις στην ελληνική επικράτεια Ορμένιο, Προσοτσάνη, (ανταπόκριση για Στρυμόνα) Όμόλιο, Παλαιοφάρσαλλα, Μπράλλο ( ανταπόκριση για Δελφούς) Βραυρώνα. Οι αποστάσεις είναι πια παιγνίδι. Υπολογίζεται ότι 45.000.000 Κινέζοι τρώνε πια το παγωτό τους στην παραλία της Λούτσας ετησίως. Σε μηνιαίους διαγωνισμούς της εφορίας με τον γενικό τίτλο η Πατριωτική Περαίωση απονέμεται το μηνιαίο Οσκαρ καλού φορολογούμενου πολίτη. Πλήθος επώνυμων και «επώνυμων’ καταθέτουν υπέρ του ελληνικού κράτους τον οβολό τους σε σκληρό και ημισκληρο συνάλλαγμα. Τα 70 δις φοροκλοπή είναι πια παρελθόν, όλοι ρίχνουν χρήμα στη χώρα και οι κολώνες του Μεγάρου μουσικής γεμίσουν πλάκες δωρητών. Ακόμα και ο Σταύρος Ψυχάρης έχει μια εμμονή να καταθέτει 140.000 ευρώ μηνιαίως υπέρ απολυθέντων Βήματος και τελών δημοσίων συχνοτήτων!

Όταν στα μέσα του 2012 αναβλύζει το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο από γεώτρηση του Κατάκολου, ενώ Λάτσης και Βαρδινογιάννης έκλαιγαν τις απώλειες 15 δις ετησίως από πετρέλαιο εισαγωγής στα μονοπώλια διυλιστήρια τους σε εκδήλωση από τα Διαπόρια νησιά γνωστά ως ησυχαστήριο και του αγίου Διονυσίου μεγάλη η χάρη του, ο πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αιφνιδίως δηλώνει την μεταγραφή του στη βόρεια χώρα της Φιλανδίας να φέρει το σοσιαλισμό και το ΔΝΤ και εκεί. Με φόντο το γραφικό νησί παραδίδει τη χώρα στα στιβαρά χέρια του αντιπρόεδρου της χώρας κυρίου Πάγκαλου λέγοντας λόγια εγκαρτέρησης και παραμυθίας στους τεθλιμμένους υπηκόους του. «Πρέπει να σας ομολογήσω ότι το αγαπημένο μου σπορ είναι το σκι, μόνο στο καρντάση τον Ερντογάν το είχα εκμυστηρευτεί εκεί στο Ερζερούμ που τα λέγαμε εκ βαθέων, η πρόκληση να φέρω το σοσιαλισμό και στην Φιλανδία ήταν κάτι που το είχα υποσχεθεί και στον Ολι Ρεν,» μάθαμε όλοι έβροντοι σε εθνικό δίκτυο
Κάτι έσπασε μέσα μας, ίσως η φούσκα μας. Ξυπνώντας για το σχετικό κατούρημα απότομα διαπιστώσαμε πόσο κοιμόμασταν όσο καιρό είχαμε αυτόν τον Πρωθυπουργό.
Διόνυσος
15-1-2011

10 σχόλια:

  1. Έχω την αίσθηση ότι η παπανδρείκή πολιτική α[ποτλεούσε μία νεοφιλελεύθερη αναγκαιότητα. Είναι κι αυτή ένας κύκλος του συστήματος, ενόψει των οικονομικών αλλαγών που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση με την επιθετική βιομηχανία της Κίνας, της Ινδίας και την οικονομική πολιτική της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας. Και μέσα σε αυτό τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο έχουμε και το ρωσικό ενεργειακό γίγαντα, να απειλεί και να οδηγεί σε εξάρτηση. Το σύστημα επέβαλε τέτοιες πρακτικές προκειμένου να ενισχυθούν ορισμένες εθνικές οικονομίες -και κατά συνέπεια να φτάσουμε στην ουσιαστική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση- ώστε να είναι δυναμικότερη η ΕΕ στα ανταγωνιστικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβο δικαιολογώ, δικαιολογία και σοφιστίες καμμια. Οι τύποι είναι ακραιφνείς μαφιόζοι,που σκυλεύουν καθε αγορά που κινείται. Π.Χ. θα πάρω τους εφοπλιστές άνθρωποι μουτρα και κιμπάρηδες συνάμα. Εχουν τον τρόπο τους στέλναν 30 δισ στη πατρίδα τωρα 15 δις,δεν έχουν εμπιστοσύνη, τα λεφτά πέφτουν σε αντιδημοκρατικές ανέλεκτες χοάνες και χάνονται. Τα ξέρει η Μέρκελ και οι αγορές. Δεν ξέρουν ποιούς λάδωσαν και πόσα;;.Απλά έχουν και αυτοί λερωμένη τη φωλιά τους. Δεν ξέρουν πχ οι ελαιοπαραγωγοί τι ...αγώνα έχει κάνει ο αντιτρομοκράτης διάδοχος για να μονοπωλεί την αγορά η Ελαιουργική;; Εμείς τα βατράχια πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να κράζουμε ενοχλητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγα λόγια και σταράτα....
    Αυτό είναι δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !
    Οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορά, οι "βάρβαροι" Ισλανδοί ορίστε τι έκαναν για παραπλήσια κατάσταση της οικονομίας τους, που βρέθηκαν:
    Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα. Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον. Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Βουλής (www.sic.athingi.is) το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση ονομάζει «Έκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά. Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος. Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους των Βίκινγκς, ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση, μια διαδικασία κάθαρσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γεγονός της δανειοδότησης Ελλήνων στρατιωτικών είναι αδιάψευστο, λόγω προσωπικής μαρτυρίας συγκεκριμένου δανειολήπτη, αλλά και προσκείμενων στρατιωτικών, στο φιλικό του περιβάλλον, που με πόνο ψυχής καταγγέλουν το οικονομικό αδιέξοδό τους μετά τα οικονομικά μέτρα που πήρε εναντίον τους η Τροϊκανή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
    Όπως καταγγέλουν, λόγω της ιδιότητάς τους που σημαίνει συνεχείς μετακινήσεις και της παραμονής τους μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα στις οικογένεις στρατιωτικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε πόλεις ή χωριά που δεν γνωρίζουν κανέναν. Δηλαδή, πλήρως αβοήθητοι, πρέπει να ανταπεξέρχονται στα ό,ποια οικονομικά προβλήματα, τελείως μόνοι και επιφορτιζόμενοι το κόστος (όσο το δυνατόν αξιοπρεπούς) διαβίωσης των οικογενειών τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανταποκριθούν στις ανάγκες ικανοποιητικής παροχής στην εκπαίδευση των παιδιών τους...
    Η κυβέρνηση, με την μείωση των μισθών, αλλά και η πρακτική των τραπεζών, που απαιτούν εγγυητές για καταναλωτικά δάνεια (άσχετα αν η μισθοδοσία των στρατιωτικών ικανοποιείται από τις τράπεζες από τις οποίες ζητάνε κάποιο δάνειο), έχουν οδηγήσει σε ένα λογικό, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο σημείο τους στρατιωτικούς που όμως πρέπει να μην χάσουν το ηθικό τους και να ανταπεξέλθουν ψυχικά και ηθικά απέναντι στις απειλητικές διαθέσεις της Ελληνικής Πολιτείας που εκδηλώνονται (και όχι μόνο οικονομικά) απέναντί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Δες το διαχρονικά σαν κύκλους ενός αυτο-κανιβαλιστικού συστήματος που επιζεί χάρη στις κόντρες και τους ανταγωνισμούς. Και αυτά δεν είναι δικαιολογία για καμία κυβέρνηση. Φυσικά και δε δικαιολογώ το ΠΑΣΟΚ και το ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To ξεκίνησα για μανιφέστο και το εξεληξα σε ...καζαμία. Με όνειρο και προοπτική όμως αυτό που μας λείπει...Πολλοί αρθρογράφοι στα πλαίσια των κυκλικών εναλλαγών του καπιταλισμού,μιλούν για περίοδο σαν το μεσοπόλεμο,υπερβάλλουν. δηλ έβγαλε ξεζούμηξε ο μπαμπάς ο αχαήρευτος γυιόκας δεν ξέρει ποιός χρηματιστής και ποιά κρίση θα του τα φάνε, αχ βάσανα που έχουν οι λεφτάδες,ούτε ψύλλος στο κόρφο τους.Γιαυτό εγώ είμαι σε διαρκή επαφή με το ελληνικό τμήμα της China bank.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρώτα πρώτα , να σου παινέψω την καινούρια εμφάνιση.
    Μετά, να σταθώ σ αυτό που είπες.
    πως κάποτε , τώρα δηλαδή, πρέπει τα βατράχια να τους χαλάσουν τον ύπνο τον μακάριο με το βρεκεκέξ.
    Θα μου πεις, με τα κοάσματα θα γίνει δουλειά;
    Μπορεί να είναι ΚΑΙ παχύδερμα , αλλά η αγρύπνια δεν αντέχεται.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσυ ώς οικολόγα Δήμητρα ξέρεις ότι όπου βατράχια καθαρά τρεχούμενα νερά, τον Ασωπό μου μέσα, καρβέλια ονειρευόμαστε, αλλά και πτώματα στην άκρη του δρόμου όπως στη Χιλή του Πινοσέτ, στην Αργεντινή του Βιντέλα και στη Βαγδάτη του Μπόυς οι σημερινοί φονιάδες αυτού του ταλαιπωρου καταφερτζίκου λαού μα ξέρουν ότι ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο από αυτό που μας επιφυλάσσουν. Αλλωστε ο μεγάλος μου γυιός ο Αριστοφάνης πρωτος μίλησε και έγραψε για τα ενοχλητικά βατράχια.
    Φαντάσου τον ΓΑΠ σε δίκτυο της Φιλανδίας αν πετύχει η ... μεταγραφή να τους ευχεται ΅Καλό κουράγιο΅ σε άπτεστα Φιλανδικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήλωση Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):
    Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε!
    Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
    Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν.
    Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .......Για τους αθηναίους φίλους και όχι μόνο............Τα κανάλια που ήταν???
    το εκαναν γαργάρα...
    Να και κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε.
    Η είδηση της Πρωτοχρονιάς, αν όχι της χρονιάς.
    Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι η εταιρεία "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" [ΣΗΜ: ίσως η μόνη εταιρεία του είδους που ανήκει 100% σε Έλληνες και δεν χρωστάει μία] αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας " ΑΤΛΑΝΤΙΚ". Αυτό είναι από μόνο του όμορφο, αφού έτσι θα διατηρήσουν την εργασία τους μερικές δεκάδες ανθρώπων.

    Πιο όμορφο, όμως, είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς ο προηγούμενος εργοδότης τους. Πλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων.

    Ιδού, λοιπόν, ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και μόνον. Αυτή η είδηση είναι και συγκινητική. Φαντασθείτε τη χαρά αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους που έκαναν πραγματικά Χριστούγεννα μετά από τέτοιο ζόφο.

    Αλλά τα βοθροκάναλα δεν έσπευσαν, βεβαίως, να διαδώσουν αυτό το χαρμόσυνο νέο για να μη χαλάσουν την πιάτσα του κ. Δασκαλόπουλου και των Αρχισυνδικαλιστών που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

    Ας επισκεπτόμαστε λοιπόν, τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τα ψώνια μας και ας διαδώσουμε την είδηση να την πληροφορηθούν όλοι οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;