Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ .....

7 σχόλια:

  1. Σιγά ρε την αριστερή, που τώρα θυμήθηκε να κάνει ιδεολογικοπολιτική ανάλυση (αληθινή μεν, αλλά τόσο άκαιρη και κατά συνέπεια λαϊκίστικη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείμο η Σακοράφα,ο Οικονόμου , ο Παπαχρήστος Πρεβέζης, ο Δημαράς δεν άλλαξαν απόψεις, το ΠΑΣΙΚ έχει εξανδραποδηθεί μακριά απο τους οπαδούς του σε ακροδεξιές αντικοιωνικές,εγκληματικές για την συλλογική ευθύνη θέσεις και πρακτικές.Που τις υπερασπίζεται αντιδημοκρατικά και χωρίς την λαϊκή εντολή. Αυτό θα αλλάξει το πρώτο εξάμηνο του 2011,είναι αδύρητη κοινωνική νομοτέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σας μέρα.Διέξοδος μέσα στο οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού δεν μπορεί πλέον να υπάρξει.
    Το σύστημα τα έπαιξε τα έδωσε όλα μας τέλειωσε.Ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να υπάρχει είναι πάνω στα πτώματα των εργαζομένων.
    Ούτε και αυτοί έχουν άλλη επιλογή ούτε και εμείς πέρα από το ή να δεχθούμε παθητικά τα μέτρα αυτά ή να τους ανατρέψουμε όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια μας. Μην τσιμπάς φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διόνυσε, λυπάμαι αλλά όσο και να συμφωνώ με όσα είπε η Σακοράφα, κάθε μαρξίζουσα ταξική ανάλυση των οικονομικών ανταγωνισμών σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αστεία σαν να λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ ευαγγελίζεται τον επαναστατικό σοσιαλισμό του Μαρξ. Η συμμετοχή τους σε ένα σοσιαλδημοκρατικό ψηφοδέλτιο δεν αρμόζει με ταξικές αναλύσεις, όσο αριστεροί σοσιαλδημοκράτες κι αν είναι (κι εγώ αριστερός είμαι, σοσιαλδημοκράτης, αλλά δεν προβαίνω σε ταξικές αναλύσεις, αλλά πχ σε κινηματικές). Αν ήθελε τέτοιες ανέξοδες αναλύσεις μπορούσε να συνεργαστεί με τον Κουβέλη ή τον Τσίπρα προεκλογικά. όχι να πάνε με το ακμάζον ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω οτι η Σακοράφα και ο Μουλόπουλος έκαναν τις καλύτερες ομιλίες στις συνεδρίες του προυπολογισμού. Αξιζε προβολής που δεν έτυχε.
    Μαυρο τρελλοκομείο καλά τα μαγαζάκια του καθενός, ακόμα καλύτερη η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής αλλά αν η Παπαρήγα δεν κάνει καμιά πορεία μαζική στην Εκάλη και την Φιλοθέη δεν βλέπω πρόγραμμα συμμαχιών στο κίνημα αλλά μόνο απομονωτισμό και σεχταρισμό, αντιλενινιστικό.
    Δείμο είσαι αθάνατος Ελλην,χρησιμοποιείς την ειρωνεία τόσο επαγωγιικά,πάρε όμως υπ όψιν σου την ρευστότητα των εξελήξεων.Εγω πάλι θυμάμαι μια ζωηρή παιδούλα απο τα φοιτητικά μου χρόνια στο πρόσωπο της Σοφίας, εκεί στη πάλε ποτέ Νυμφη του Θερμαικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκπαιδευτικός είμαι προτιμώ την επαγωγική προσέγγιση... Βέβαια, το μέλλον θα δείξει την αλήθεια και την ταυτότητα λόγων κι έργων. Κάποιος από τους δυο μας έχει δίκιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο προϋπολογισμός όπως μας είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, είναι αναγκαίος. Οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι νομοτελειακές. Είναι μια επιχείρηση βίαιης ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Γιʼ αυτό διαλύετε το Δημόσιο, γιʼ αυτό νομοθετείτε την εργασιακή ζούγκλα. Και για να τα δικαιολογήσει λέει ψέματα.

    Ψέμα 1ο: Το υπερτροφικό κράτος

    Η απογραφή έδειξε ότι το σύνολο των υπαλλήλων είναι 768.000, από τους μόνιμους υπαλλήλους έως τα stage από τους ένστολους και τους κληρικούς ως τους αιρετούς, ποσοστό δηλαδή 11,4% επί του συνόλου των εργαζομένων. Ένα από τα 4 χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη.

    Ψέμα 2ο: Οι υπέρογκες δημόσιες δαπάνες

    Από την Έκθεση Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκύπτει ότι το σύνολο των δαπανών του ελληνικού κρατικού τομέα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι κάτω του 12%, ένα από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη.

    Ψέμα 3ο: Ποιός πληρώνει τις δημόσιες δαπάνες

    Αν συνυπολογίσουμε τους άμεσους και έμμεσους φόρους, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με περισσότερο από 80% στα κρατικά έσοδα και οι επιχειρήσεις με λιγότερο από 20%.

    Ψέμα 4ο: Η αβάσταχτη φορολογία του κεφαλαίου

    Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής κεφαλαίου στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μισό του μέσου όρου της Ε.Ε. (15,8 στην Ελλάδα, έναντι 32,6 στην Ε.Ε. των 25).

    (Από την ομιλία του Β. Μουλόπουλου στη Βουλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;