Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία. Ηρακλής Γκότσης


Ξεκίνησε και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τη νέα πολιτική συνεργασία στη Ν. Ιωνία. Ο Ηρακλής Γκότσης, υποψήφιος δήμαρχος και μαζί του ο Γιάννης Κολμανιώτης και ο Πέτρος Μπουρδούκος, με το συνδυασμό Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, εγκαινίασαν τα γραφεία τους στην Ελ. Βενιζέλου, παρουσία πλήθους κόσμου.
Χαιρετισμό απηύθυναν και οι τρεις, θέτοντας καταρχήν βασικά πολιτικά ζητήματα, που επηρεάζουν τόσο την καθημερινή ζωή των πολιτών, όσο και τη στάση τους απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς.
Πρώτος ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Π. Μπουρδούκος, έδωσε το στίγμα των επερχόμενων εκλογών λέγοντας, ότι: «Η συνεργασία είναι μονόδρομος. Η πλειοψηφία των πολιτών αυτά προσδοκά, το κοινό συμφέρον αυτά επιτάσσει και εμείς σ’ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε.» Βέβαια ο κ. Μπουρδούκος, αναφέρθηκε και στην προσωπική του επιλογή, να συμμετέχει στο συγκεκριμένο σχήμα επισημαίνοντας ότι είναι επιλογή συνειδητή, όπως και η διαφοροποίηση από τη δημοτική αρχή «δεν ήταν προσωπική, αλλά καθαρά και βαθύτατα πολιτική.»
Στο χαιρετισμό του ο Γ,. Κολμανιώτης ήταν λακωνικός και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν, έκαναν το καθήκον τους, ενώθηκαν για το συμφέρον της πόλης και με όπλα τους την εμπειρία και το μεράκι, θα λύσουν τα προβλήματα της Ν. Ιωνίας.
Όταν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρ. Γκότσης, ανέβηκε στο βήμα ζήτησε από τους πολίτες της Ν. Ιωνίας, να αντιδράσουν και να ψηφίσουν με καθαρό μυαλό, έχοντας κατά νου, πόσο ευχαριστημένοι είναι από τις κομματικές δημοτικές αρχές που διοίκησαν τον τόπο. «Τα δύο μεγάλα κόμματα δε θέλουν τις τοπικές διοικήσεις να είναι ένα κίνημα αυτοδιοικητικό, εμπόδισαν και εμποδίζουν τις συνεργασίες άξιων ανθρώπων. Εμείς είπαμε όχι, ξεπεράσαμε κομματικές αγκυλώσεις και εντάξεις, αφήσαμε στην άκρη τις ιδεολογικές μας διαφορές και επιδιώκουμε μια δημοτική αρχή που να προέρχεται από την κοινωνία, να μπορεί να συμπορευτεί με τους εργαζόμενους, να μπορεί να πάρει έκτακτα μέτρα για τις ομάδες που θίγονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκότσης.

Μεταξύ των ονομάτων του ψηφοδελτίου, που αναγνώστηκαν στη συγκέντρωση, ήταν των Πέτρου Μπουρδούκου και Γιάννη Κολμανιώτη, των νυν δημοτικών συμβούλων Κυριακόπουλου και Κωστάκη και της πρώην δημοτικής συμβούλου Λίτσας Αμανατίδου
ΥΓ Στο ενωτικό ψηφοδέλτιο συμμετέχει σαν ξεχωριστή παρουσια ο Ενδοκρινολόγος Ιωάννης Μπασκόζος, εκλεγμένος και στον ΠΙΣ. Τον Γιάννη τον ξέρω 15 χρόνια όταν ένας νεαρός γιατρός από τη Νέα Ιωνία ερχόταν ζωηρός και τεκμηριωμένος στις γενικές συνελευσεις των γιατρών του ΙΚΑ για εξελιχθεί σε πρωτοπόρο αγωνιστή όλου του κλάδου των γιατρών. Με το συγκαταβατικό του χαμόγελο έδινε συνήθως την εφικτή λύση, την διέξοδο στις διαφωνίες. Αταλάντευτος σε ριζοσπαστικές αλλά και προσγειωμένες εκτιμήσεις και λύσεις.Αξίζει την ψήφο σας και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
2 σχόλια:

 1. Μία βόλτα στην Νέα Ιωνία
  ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
  Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή 27 Ιουνίου του 1923, όταν έγινε η θεμελίωση του προσφυγικού συνοικισμού από τον Νικόλαο Πλαστήρα και τον ιερέα Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου. Χιλιάδες πρόσφυγες από την Σπάρτη της Πισιδίας ,Ινέπολη, Κασταμονή, τη Σαφράμπολη, τη Νεάπολη, την Καππαδοκία, την Αλάϊα, την Αττάλεια , την Σμύρνη και τα περίχωρά της, τα Βουρλά, το Αϊβαλί, και τα Θυάτειρα εγκαταστάθηκαν εδώ. Ικανότατοι επαγγελματίες, έμπειροι και γνώστες της αγοράς και της βιομηχανικής ανάπτυξης( Κλωστοϋφαντουργία και την Ταπητουργία) δουλέψανε με αγάπη και μόχθο για την ανάπτυξη της .Η περιοχή ανήκε αρχικά στον δήμο Αθηναίων. Το 1934, μαζί με άλλους συνοικισμούς της Αθήνας και του Πειραιά, η Νέα Ιωνία ονομάστηκε δήμος Στα χρόνια της Κατοχής η Νέα Ιωνία ξεχώρισε στο κίνημα της αντίστασης κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους. Μετά την δημιουργία της στάσης του ΗΣΑΠ το 1956 αναπτύχθηκε ραγδαία το εμπόριο, με αποτέλεσμα σήμερα η Νέα Ιωνία να θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αγορές του λεκανοπεδίου. Συνοικία με έντονη πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα .Γενέτειρα των Νίκο Ξανθόπουλο, Γιώργο Μιχαηλίδη (σκηνοθέτη) Στέλιο Καζαντζίδη, Γιώτα Λύδια, Μαρία Φαραντούρη, Αλίκη Καγιαλόγλου και τόσων άλλων. Αριθμεί 66.017 κατοίκους αλλά αγγίζουν τους 100.000, μετά από τη μαζική εγκατάσταση οικονομικών προσφύγων, που καθιστούν τη Νέα Ιωνία ένα πολυπολιτισμικό Δήμο.
  Πήγαμε μία βόλτα στην Νέα Ιωνία. Διαπιστώσαμε τα ίδια προβλήματα των άλλων δήμων όπως: το κυκλοφοριακό, η πυκνή δόμηση και η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων.
  Κάποτε έσφυζε από ζωντάνια και εμπορική κίνηση που ξεπερνούσε αυτή του το Χαλανδρίου και της Γλυφάδας. Αντικρίσαμε μία υποτονική αγορά με κλειστά μαγαζιά, και ερειπωμένες γωνίες. Το ένα στα τρίτα καταστήματα ήταν εγκαταλελειμμένο .Κοινός παρανομαστής των ,χωρίς λάμψη και με άδειους πάγκους, καταστημάτων ή σκόνη και οι μαζεμένοι λογαριασμοί πεταγμένοι κάτω στο δάπεδο. Στο Ionia Center ο πρώτος όροφος θύμιζε λεηλατημένη πόλη. Πόρτες ανοικτές, σκόρπιες σιδεριές και κούκλες βιτρίνας, πεταγμένα κομμάτια κοντραπλακέ κάτω ή στηριγμένα στα ντουβάρια .Η μοναδική πιθανή εκμετάλλευση του χώρου θα είναι μία αποθήκη με εποχιακά είδη και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εκτός από την πεντακάθαρη τουαλέτα, για το κοινό και τους εργαζόμενους , και ένα λογιστικό γραφείο ο αέρας μπαίνει και βγαίνει από τις χαραμάδες των παραθύρων. Δίπλα στην απογοήτευση η πρώτη σκέψη ήταν πόσοι άνθρωποι μείνανε δίχως εργασία; Πόσες οικογένειες στερούνται εισοδημάτων; Πως θα ζήσουνε στο μέλλον; Πως θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση;. Πως θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την κακομοιριά που μας έχουν δικάσει οι μπλε και πράσινες κυβερνήσεις; Πως θα ανακάμψει αυτή η γειτονία ;Τόσες σκέψεις και καμία απάντηση.
  Περπατήσαμε αρκετά. Στους δρόμους διαπιστώσαμε ότι, παρά την οικονομική κρίση και την τυραννία της τρόικας και του μνημονίου, ο κόσμος δεν είχε χάσει το θάρρος του. Φτάσαμε σε μία οικογενειακή ταβέρνα με μεζεδάκια και νόστιμες λιχουδιές .Γεμάτη κόσμο που παρά τις οικονομικές δυσκολίες χαίρονταν το Σάββατο του. Καθισμένοι ,γύρω από ένα τσεκουράκι και μία μαρίδα συζητούσανε χαμογελαστοί .Νέοι και γέροι, γυναίκες και άνδρες Χωρίς φωνές και τσιρίγματα αλλά με αστεία και όρεξη για αγώνες και διεκδικήσεις Μία διασκέδαση λίγων ορών .Μια ανάπαυλα από την ρουτίνα. Γέμιζαν τις μπαταρίες τους για τον αγώνα της καθημερινότητας. Βλέποντας τους ένοιωσα μία αισιοδοξία. Άνθρωποι που νικήσανε τις δυσκολίες της μικρασιάτικης καταστροφής και της μεταπολεμικής περιόδου δεν θα το λυγήσουν τώρα !Σαν τον Φοίνικά η Νέα Ιωνία θα ξαναγεννηθεί από την στάχτη της! Δεν θα τα βάλουνε κάτω.Δεν θα πτοηθούν από τις οικονομικές δυσχέρειες. Θα παλέψουνε για να ξαναδώσουνε στην Νέα Ιωνία την χαμένη λάμψη της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο συνδυασμός παλεύει δυναμικά στο β γύρο. Ενισχύστε τον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;