Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Δηλώνω παρούσα

Δηλώνω παρούσα!

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή”. (Ι.Δημαράς 6.05.2010)
Πάντα μετά από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα επικρατεί μία σιωπή. Στο πλήθος .

Ο λαός συσκέπτεται και βυθίζεται σε σκέψεις. Περισυλλογής; Ανασυγκρότησης; Ανασφάλειας; Αγανάκτησης; Αναλογίζεται , ο κάθε πικραμένος έλληνας , πως φτάσαμε ως εδώ, τι έσπρωξε την χώρα για να φτάσει σε τέτοιο χάλι; Στην γενική ευθύνη ποιό είναι το μέρος που του αναλογεί; Για τι δεν πάει καλύτερα η μάνα Ελλάς; Τι φταίει; Υπάρχει μέλλον;
Αυτές τις στιγμές ξεχωρίζουν στο πλήθος όχι μόνο οι βουλευτές που διαγράφηκαν από τις κομματικές κοινοβουλευτικές τους ομάδες .Συνήθως είναι κατώτεροι των περιστάσεων και κυνηγούν μόνο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, την σύνταξη και τα προνόμια τους. Ξεχώρισαν όμως τέσσερα άτομα που ψήφησαν κατά συνείδησης. Εισάκουσαν τις αγανακτισμένες φωνές των ψηφοφόρων τους; .Άξιοι επειδή είναι λίγοι είναι αυτοί που τολμάνε να βγαίνουν προς τα έξω. Να ξεχωρίσουν στο πλήθος για να δηλώσουνε μία στάση. Πολιτικής. Ζωής .Η ζωή θα αποδείξει αν κάποιες δηλώσεις ήταν πράγματι ειλικρινείς.
Πολύ περισσότερο όμως ξεχωρίζουν στο πλήθος των αντιδράσεων οι απλοί πολίτες που γέμισαν τους δρόμους. Αυτοί που μέχρι τώρα παρακολουθούσανε και σχολιάζανε τα πολιτικά γεγονότα εκ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς. Από τα σπίτια και τα καφενεία. Επωφελούνταν όμως από τις κατακτήσεις αυτών των κινητοποιήσεων. Τα επιδόματα και οι αυξήσεις δεν δίνονται επιλεκτικά μόνο σε αυτούς που συμβάλαμε οριστικά και εκτέθηκαν άμεσα στα δακρυγόνα και στο ξύλο. Εφαρμόζονται με νόμο σε όλους τους έλληνες πολίτες είτε είναι αριστεροί είτε είναι νεοδημοκράτες ή χρυσαυγήτες. Αυτοί που είχαν αφεθεί, τα τελευταία χρόνια ,στην μάχη του καναπέ, ξεσηκώθηκαν. Βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Αλλάξανε γνώμη για να αντιδράσουνε δυναμικά .Δηλώνουν πλέον δημόσια την άρνηση τους να πληρώσουν τα σπασμένα. Βούλιαξε το Σύνταγμα από την αγανάκτηση και το πλήθος των διαδηλωτών..
Βγήκανε στους δρόμους όλης της χώρας 200.000 αγανακτισμένοι πολίτες για να βροντοφωνάξουνε ότι δεν πάει άλλο. Να δηλώσουνε ότι δεν θα αφήσουν τα πράγματα να φτάσουνε σε αδιέξοδο.
Ωραίοι οι 4 βουλευτές που τολμήσανε ,για το χ και ψ λόγο ,να σηκώσουν ανάστημα αλλά αυτοί που μετράμε περισσότερο είμαστε εμείς οι άλλοι. Οι πολλοί αλλά όχι ασήμαντοι. Βγήκαμε στους δρόμους χωρίς φανφάρες και δημόσιες δηλώσεις. Μαζί τους και εγώ δηλώνω παρούσα στα γεγονότα. Μάχιμη!

4 σχόλια:

 1. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.


  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πχ 200
  3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
  4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
  5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
  6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
  7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
  8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
  9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
  10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

  ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
  ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ζητήσαμε εμείς τα μέτρα, λέει ο Νο. 2 του ΔΝΤ! - Η μέγιστη πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ;

  Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Ο Τζών Λίπσκι, Νο 2 του ΔΝΤ (πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση του Bloomberg: Δεν επιβάλαμε εμείς τα μέτρα στην Ελλάδα!

  Δημοσιογράφος: Are the terms that the EU and the IMF impose on Greece too stringent? Does Greece even have a chance?

  Lipsky: First of all the wording you used, is not accurate. This is a Greek program. Αll you have to do is read the speech that the Prime Minister made to the Greek Parliament and you will understand that they realize that they face the situation in which they had to take action. They were willing to take strong, resolute, frontloaded, very visible and credible action and that’s what the Parliament is voting now.

  Αρνείται δηλαδή κατηγορηματικά ο Νο. 2 του ΔΝΤ ότι τα μέτρα επεβλήθησαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και μας πληροφορεί ότι είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα, που θα το δούμε, λέει, ότι είναι ελληνικό, αν διαβάσουμε το λόγο του πρωθυπουργού στη Βουλή! Ήταν, λέει, ΠΡΟΘΥΜΟΙ να πάρουν, δυνατά, αποφασιστικά, εμπροσθοβαρή, πολύ σαφή και αξιόπιστα μέτρα!

  Είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του Νο. 2 του ΔΝΤ; Έχει άραγε άλλη σκοπιμότητα; Να προσπαθεί το ΔΝΤ να αποστασιοποιηθεί πολιτικά από τα μέτρα; Αλλά γιατί; Τι ζόρι τραβάνε; Τεχνοκράτες είναι, οι κακοί της πιάτσας, με τ’ όνομα. Η Μέρκελ τους επέβαλε ακριβώς για αυτό: για να υπάρχουν ως “κακοί” στην εξίσωση της Ελλάδας.

  Είναι λοιπόν προφανές ότι ο τύπος μας λέει την αλήθεια.

  Αυτό όμως θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη τεράστια πολιτική απάτη.

  Εάν ισχύει η μαρτυρία του Lipsky, Ο ΓΑΠ επιβάλει με δική του επιλογή, μια εξοντωτική και ίσως από μόνη της θανατηφόρα οικονομική θεραπεία στην Ελλάδα, χωρίς όμως να θέλει να χρεωθεί αυτός το πολιτικό κόστος.

  Γιατί το κάνει αυτό; Είναι τρελός, σαδιστής ή είναι μια ακόμη ιδεοληψία του;

  Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει κάτι άλλο: Το κλειδί στα όσα λέει ο Lipsky είναι η λέξη frontloaded (εμπροσθοβαρής). Η ελληνική κυβέρνηση θέλει δηλαδή μέτρα που θα αποδώσουν σήμερα, και όχι αύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή η λέξη είναι αποκαλυπτικότατη των πολιτικών προθέσεων Παπανδρέου: Ελπίζει, φαίνεται, ότι θα μπορέσει να μειώσει αμέσως το έλλειμμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

  Αυτό επιβεβαιώνεται από τα όσα λέει ο ίδιος ο Lipsky στη συνέχεια, περίπου στο 1:00 του βίντεο, όπου εξηγεί πόσες ποσοστιαίες μονάδες μείωσης του ελλείμματος εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα: 5% του ΑΕΠ στις δαπάνες, 4% στα έσοδα και 2% με διαρθρωτικά μέτρα. Σύνολο: 11% του ΑΕΠ! Πάμε για άμεσο μηδενισμό του ελλείμματος, αν όχι για πλεόνασμα!

  Αναρωτηθείτε τώρα γιατί ποτέ δεν μας είπαν στο εσωτερικό της χώρας, πόση είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα! Και αυτό, όταν πάντοτε γινόταν ενημέρωση, στα παλαιότερα μέτρα, για την επίπτωσή τους. Και καμάρωνε ο Παπακωνσταντίνου για το πόσο θα μειώσει το έλλειμμα!

  Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.

  Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!

  Αυτό εξηγεί και την πρεμούρα του να μας προετοιμάσει για “περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας” σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του.

  Αυτό εξηγεί και την εν γνώσει τους διευκόλυνση των κερδοσκόπων που περιγράψαμε εδώ.

  Την ήθελαν την αδυναμία δανεισμού, το ήθελαν το ΔΝΤ!

  Εάν ευσταθούν οι σκέψεις αυτές, αυτό θα σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο ΓΑΠ σπέρνει τη γενική δυστυχία στη χώρα και παίζει με τη φωτιά της πραγματικής χρεωκοπίας, μόνο και μόνο για να επωφεληθεί αυτός πολιτικά!

  Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ευσταθούν;

  Για να το διαπιστώσουμε, ας μας απαντήσει ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός:

  - Ποια θα είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα της χώρας, ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;

  - Ήταν αναγκαία τα μέτρα για την τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας;

  - Γιατί στην αρχή μας έλεγαν ότι το ΔΝΤ δεν χρειάζεται άλλα μέτρα και τώρα ξαφνικά μας τα γύρισαν;

  - Και, τέλος, τολμάει να διαψεύσει τη διαβεβαίωση του κ. Lipsky ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για το ζωγράφο Γιώργο Σταθόπουλο η εξαιρετική αισθητική παράμβαση του ΠΑΜΕ στα τειχία του βράχου της Ακρόπολης τα θεωρεί φασισμό. Τονίζει δε ότι αυτός μόνο με δουλιά χωρις διαμαρτυρία ποτέ του δείχνει το προσωπικό του παράδειγμα. Από τους καλλιτέχνες που συνηθίζουν να απομονώνονται από τα προβλήματα των πολλών, δουλεύοντας για την πάρτη τους. Ακου τέρας του Χατζηδάκι η διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ, θαρρείς και βλέπει κάθε μέρα το καθήκι αριστερούς στην ΕΡΤ και το ΜΕΓΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;