Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Μπαχαλάκηδες εν δράσει
Διαλύουν διαδηλώσεις μαζικές σε ΅ευαίσθητα΅ μπλόγκ...Χρησιμοποιούν ασκεπεις επωνυμους αγωνιστές σαν ασπίδαΕίναι παιδαρέλια αγνώστου έως καμιάς ιδεολογίας.Καίνε βιβλιοπωλεία. Εδώ έξω από τον Ιανό ΣταδίουΚαίνε κτίρια τραπέζης Σταδίου 23 , σκοτώνοντας ανύποπτους συμπολίτες μας.

Οι υπηρεσίες του Χρυσοχοίδη δυσκολεύονται να τους βρούν ενίοτε και δίπλα σε ασφαλίτες χωρίς στολή.

Οι μαζικές ισως και βίαιες διαδηλώσεις λόγω των συνθηκών , οφείλουν να αντιστρατεύονται την τυφλή βία. OXI ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.

Επειτα η πυρπόληση του κτιρίου του ΣΔΟΕ απέναντι από τις στήλες Ολυμπίου Διός μόνο τυχαία δεν ήταν, με συνοδό καύση του πρώτου πυροσβεστικού που φάνηκε. Από και αν πρέπει να βρεθούν οι κακούργοι που συγκαλύπτουν υποθέσεις λαθρεμπορίας και φακέλλων απατεώνων από τελωνεία.

Πηγές φωτόUpdate 14-5-2010
Οι διαδηλωτές-εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΤ για τα γεγονότα στη marfin της Σταδίου Εμείς, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού που βρεθήκαμε σήμερα στο δρόμο σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στα «μέτρα»της κυβέρνησης, ακούσαμε με έκπληξη και αποτροπιασμό στα δελτία των 8 ένα σωρό ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 3 εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο της Marfin Bank στην οδό Σταδίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι διαδηλωτές δεν άφησαντα οχήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο. Επειδή το μπλοκ των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανάμεσα σε άλλα μπλοκ εργαζομένων, βρέθηκε στην οδό Σταδίου, ακριβώς πριν το σημείο της πυρκαγιάς, θα αναφέρουμε τα πραγματικά περιστατικά των οποίων ήμασταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες. Συγκεκριμένα, στις 2:10 μ.μ., ενώ από το κτίριο της τράπεζας Marfin έβγαιναν πυκνοί καπνοί για περίπου 15 λεπτά, και ενώ το μπλοκ μας διαδήλωνε στην οδό Σταδίου, είδαμε δύο πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στην οδό Πεσματζόγλου και να σταματούν στην γωνία. Αμέσως, οι διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ πουβρίσκονταν από την Πεσματζόγλου ως τη Σταδίου 23 άνοιξαν τον δρόμο για ναμπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα δεν «απειλήθηκαν» ή «παρεμποδίστηκαν» απότους διαδηλωτές, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά επιπλέον πολλοί απότους διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Με έκπληξή μας είδαμε, αντί για τα πυροσβεστικά οχήματα, να εμφανίζονται ξαφνικά μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίες επιχείρησαν να περάσουν μέσα στην πορεία από τον χώρο τον οποίο είχαμεανοίξει για την Πυροσβεστική. Προσπάθησαν δηλαδή να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση για να επιτεθούν στην πορεία! Η επιχείρηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ανακόπηκε από εμάς και άλλους διαδηλωτές, που μπήκαμε μπροστά, διαμαρτυρηθήκαμε και διώξαμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ προκειμένου να περάσει η Πυροσβεστική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, όπως επίσης και ότι όταν περάσαμε μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας MARFIN διαπιστώσαμε ότι δύο διμοιρίες ήταν παραταγμένες έξω από το κτίριο και οι διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν γιατί κάθονταν άπρακτοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για ναβοηθήσουν τους εργαζόμενους της Marfin που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα μπαλκόνια!
Προφανώς καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ή τουςανεγκέφαλους που προέβησαν σε δολοφονική ενέργεια πετώντας μολότοφ μέσα σε χώρο εργασίας -προβοκάτορες ή όχι, δεν είχαν καμία σχέση ούτε με τους διαδηλωτές ούτε με τα αιτήματα και τις πρακτικές των απεργών. Όμως, σχετικάμε την τραγική κατάληξη, υπάρχουν επιπλέον μια σειρά από ερωτήματα πουπρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και η ιδιοκτησία της MARFIN, όπως:* Γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί δούλευαν σε ένα κτίριο με την πόρτακλειδωμένη (την οποία προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να ανοίξουν οιδιαδηλωτές για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους).
* Το κτίριο δεν διέθετε ούτε σύστημα πυρόσβεσης, ως όφειλε με βάσητ ους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, ούτε διέξοδο κινδύνου; Εν έτει 2010 σε τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι της Marfin bank και ποιος επιβλέπει την υγιεινή και την ασφάλειά τους;
* Γιατί η Πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο, αφού εμείς οιδιαδηλωτές κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την απρόσκοπτη πρόσβασή της;
* Ποιος ήταν ο ρόλος της αστυνομίας στο περιστατικό; Η κυβέρνηση, που έχει τα χέρια της λερωμένα με αίμα, ας απαντήσει αυτά ταερωτήματα, αντί να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θάνατο τριών εργαζόμενωνγια να «νομιμοποιήσει» τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην φτώχεια και τον αποκλεισμό εκατομμύρια εργαζόμενους αυτής της χώρας.
Εργαζόμενοι-ες ΥΠΠΟΤ5/5/2010
Κείμενο όλων μας που βρεθήκαμε στο σημείο της πυρκαγιάς με το μπλοκ του ΥΠΠΟΤ.
Διακινείστε το για να γίνει γνωστή η αλήθεια που ζήσαμε!
http://indy.gr/newswire/oi-diadilotes-ergazomenoi-toy-yppot-gia-ta-gegonota-sti-marfin-tis-stadioy

5 σχόλια:

 1. OXI STO ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ9 Μαΐου 2010 - 9:55 μ.μ.

  Την Τρίτη 11 Μαϊου, στις 7μμ, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των
  πρωτοβάθμιων σωμματείων. Συγκεντρωνόμαστε στο σημείο της δολοφονίας για
  να διαμαρτυρηθούμε για το χαμό των τριών συμπολιτών μας. Ας είμαστε όλες
  και όλοι εκεί μ’ένα κερί, με ένα πλακάτ ή ένα πανώ ή απλώς με τη θλίψη
  και το θυμό μας. Στη συνέχεια πορευόμαστε προς την Βουλή. Ο αγώνας
  συνεχίζεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρειάζεται να εκπονήσουμε και να επιβάλουμε μια Νέα Ελληνική Πολιτική, μια νέα ΝΕΠ λοιπόν για να σωθούν τα έθνη και οι λαοί από τη δικτατορία των περιούσιων. Ας χτίσουμε καθεστώς βασισμένο στην ΚΑΘΑΡΣΗ, που όλη η ανθρωπότητα φαίνεται να περιμένει από μας...
  Να ανοίξουμε δρόμο πριν να είναι αργά !
  neotera

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οι 172 ψήφοι της Βουλής δείξαν με την υπογραφή τους ποιούς μέμφονται και ποιούς προφυλάσσουν. Τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, τους αρνησιπάτριδες εφοπλιστές, τους φαταούλες εργολάβους τους πειρατές καναλάρχες. Μια ΝΕΠ αντίθετη στα συμφέροντα αυτών με σύνθημα Δουλιές, Δουλιές και οχι δουλεία θα μπορούσε να έννωνε Τσιπρα, Παπαρρήγα το λαό του Πασοκ και της ΝΔ με πολλές προσωπικότητες. Ο ΓΑΠ σύντομα θα πέσει να χτίσουμε κάτι πιό δικαιο και φερέγγυο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κι όμως ιστορικά το σύστημα έχει όλες εκέινες τις δυνατότητες να μετασχηματίζεται, κά προχωρά σε κύκλους αλλαγές είτε προς το προοδευτικότερο είτε προς το συντηρητικότερο. Οι αντιφάσεις του καπιταλισμού ποτέ δεν τον εμπόδισαν να χειραγωγεί τη μάζα με τη δωρεά αυταπάτης κι ονείρων κατανάλωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://ange-ta.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

  Δεν είναι στο χέρι μας να εμποδίσουμε την επίσκεψη του Ερτογκάν.
  Είναι όμως στο χέρι μας να διαμαρτυρηθούμε γι αυτήν και θα το κάνουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;