Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Athens protests May 2010

Check out this SlideShare Presentation: Quiet is one that ignores the reality
The rich need to pay their taxes in Greece as required.
The workers and the unemployed suffer from pensions and cut wages by 30%!

4 σχόλια:

  1. Μηχανισμός ευρωπαϊκής τιμωρίας με το ΔΝΤ στον ρόλο του κακού • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασιστική γνώμη για τον μηχανισμό

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, του πρόσφατου ECOFIN και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, είπε τα εξής:

    "Αύριο στην Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών. Οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιστέκονται στα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση. Εργαζόμενοι που ούτε δουλεύουν λιγότερο, ούτε αμείβονται περισσότερο από τους άλλους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και για αυτό, σας παρακαλώ κοιτάξτε και τα υπάρχοντα στοιχεία.

    Κύριε Ρεν, αποτελεί μέγιστη υποκρισία ότι αυτόν τον μηχανισμό της τριμερούς χρηματοδότησης τον ονομάζετε μηχανισμό σωτηρίας και αλληλεγγύης. Πρόκειται για μηχανισμό ευρωπαϊκής τιμωρίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στον ρόλο του κακού.

    Επί έξι μήνες σας προτείναμε να αξιοποιήσετε το άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Επί έξι μήνες καλούσαμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αλλάξει πολιτική δανεισμού. Επί έξι μήνες σας καλούσαμε να ελέγξετε τους απαράδεκτους αμερικάνικους Οίκους Αξιολόγησης. Δεν το κάνατε. Αφήσατε να κάνουν πάρτι οι κερδοσκόποι. Φέρατε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ευρωζώνη. Τώρα, ζητάτε σκληρά προγράμματα λιτότητας.

    Αυτόν τον μηχανισμό πρέπει να τον συζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 218 της Συνθήκης της Λισσαβόνας και πρέπει να συζητηθεί πραγματικά μια πολιτική αλληλεγγύης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύλλογος Συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ20 Μαΐου 2010 στις 11:06 π.μ.

    ΑΠΕΡΓΙΑ
    ΠΕΜΠΤΗ 20 Μάη

    Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών Ι.Κ.Α Αττικής συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 Μάη για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στην κατεδάφιση κάθε Εργασιακού Κοινωνικού Ασφαλιστικού Δικαιώματος.
    Προσυγκέντρωση του Συλλόγου στις 11.30 στην οδό Πατησίων στο ύψος του Μουσείου.

    Οι Μονάδες Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.



    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών20 Μαΐου 2010 στις 11:08 π.μ.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του στην 24-ωρη Πανελλαδική απεργία της 20ης Μαϊου ενάντια στα υπερβολικά και επώδυνα μέτρα που ανατρέπουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

    Ενάντια σε πρακτικές στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, με πρώτο τον ιατρικό κλάδο στο στόχαστρο και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Με την διαπόμπευση πολιτών δεν εξασφαλίζεται η αναγκαία σύμπραξη της ελληνικής κοινωνίας στην εθνικής εμβέλειας προσπάθεια που απαιτούν οι συνθήκες.

    Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. la historia griega nos enseña que las peticiones justas y dudar de modelos autoritarios han de hacerse valer. Así es la vida.
    Por supuesto que se llama tragedia cuando 10 vagos (no tengo sus fotos en mi blog) entre 200,000 manifestantes pacíficos quemar un banco mientras que dentro de tres personas mueren por el humo del fuego. Pero no en nuestro nombre, la gente que la demanda de trabajo justas y el castigo de todos estos que le robó el país desde el interior.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;