Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Οι ΅Προστάτιδες΅ Δυνάμεις.


Αν χρωστάμε κάπου είναι στο μέλλον των παιδιών μας, εμείς φτάσαμε να χρωστάμε γιατί αυτοί που εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας έκλεψαν και σας είπαν ψέματα.
Αυτό είναι το μεγάλο μας τσίρκο που βιώνουμε κάνοντας μόνο εμείς την θυσία
Καιρός είναι όσοι φάγαν στη πλάτη μας ,να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση.
Πρέπει να ξαναεφεύρουμε την αστικοδημοκρατική επανάσταση (στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) , πριν μας ρίξουν στο Μεσαίωνά τους.

8 σχόλια:

  1. πως πέφτει λοιπόν η Βαστίλη?
    Που βρίσκεται το σφαιριστήριο όπου θα ορκιστούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρόσκληση του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 21 και 22 του Απρίλη είναι ανοιχτή και μοιάζει με μια ιδιαίτερη Βαστίλη. Το σφαιριστήριο όπου θα ορκιστούμε είναι ο δρόμος και ήδη προς εκεί κινούνται εκείνα τα συνδικάτα που αντί να έχουν αγωνία για τα σπρεντ μετράνε την αγωνία των εργατών που καλύπτουν και αποφασίζουν με αυτό και μόνο το κριτήριο.

    Η κρίση δεν αποκαλύπτει μόνο τα όρια του συστήματος, αλλά και όλων αυτών που το στηρίζουν, ειδικά τώρα στις δύσκολες στιγμές του.

    Κανένα κλάμα, ό,τι είναι να χαθεί για τους καπιταλιστές, ας χαθεί. Οι εργάτες να βγουν από πάνω και για αυτό μόνο αξίζει κάθε θυσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο καμία ευθύνη δεν φέρνει ..ο ταμίας. Κανένα λάθος στο μέτρημα δεν αναγνωρίζεται. Εσύ, ο απλώς ανίδεος και αγαθός πολίτης, που δεν ξέρεις ότι άλλαξε ο ταμίας, θα πληρώσεις το λάθος σου .Το κράτος δηλαδή ο ταμίας αντί να σε προστατέψει, ως όφειλε, σε κορόιδεψε για πολλοστή φορά. Οι τόσες κυβερνήσεις που άλλαξε ο τόπος μας ποτέ δεν φταίνε. Εσύ είσαι και θα παραμείνεις το θύμα
    Αυτοί που σε καταδυναστεύουν ποτέ δεν φταίνε !Αυτοί που θησαυρίσανε πάνω στις πλάτες σου δεν φέρνουν καμία ευθύνη για την απροσεξία σου. Εσύ που είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου ,για τα λάθη σου και για τις επιλογές σου ας πρόσεχες! Αν το αναλύσουμε προσεχτικά θα δούμε ότι πράγματι φταις
    • Φταις επειδή ξέχασες ότι ζεις σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί το χρήμα και το κέρδος και όχι η τιμιότητα και το ήθος. Σε μία ζούγκλα όπου ανεβαίνεις πάνω στο πτώμα του άλλου ,πεσμένου και λυγισμένου συνανθρώπου σου
    • Φταις επειδή δεν μέτρησες εκεί μπροστά στα μάτια του ταμεία τι σου έδωσε. Δεν φαντάστηκες ότι θα σε κλέψει .Δεν διανοήθηκες ότι θα σε εκμεταλλευτεί ,ότι θα καταχραστεί το χρήμα σου. Ότι θα χρησιμοποιήσει την θέση του για να σε ξεζουμίσει!
    • Φταις επειδή δεν έκατσες να τον ρωτήσεις αν πληροί τις προϋποθέσεις να είναι ταμίας. Αν δικαιούται να ασχοληθεί με το μέλλον και τα λεφτά σου.
    • Φταις επειδή δεν μπήκες στον κόπο να ελέγξεις ο ίδιος την τιμιότητα και την φερεγγυότητα του ταμία. Δεν ενδιαφέρθηκες να δεις πόσα έχει αποκτήσει μόνο από την δουλειά του !
    • Φταις επειδή όταν είχαμε εκλογές δεν έλεγξες ποιους ψήφισες. Υπήρχαν και μερικοί έξυπνοι που αδιαφόρησαν επιδεικτικά για τις εκλογές. Εθνικές, ευρωεκλογές η δημοτικές Δεν σε ένοιαξε ποιος θα γίνει ο ταμίας των οικονομικών σου.
    • Φταις επειδή δεν ενημερώθηκες τι σημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση .Την είδες μόνο σαν πηγή κονδυλίων και δεν διάβασες τα μικρά γράμματα που λέγανε για τι ποσά πρέπει να πληρώσεις. Ποιές θα είναι οι υποχρεώσεις σου απέναντί της. Δεν σου φταίει η Ε.Ε. επειδή συμφώνησες ,με την σιωπή σου, να γίνεις ένα από τα πρωτοκλασάτα σκλαβάκια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ανοιξιάτικη Ελλάδα της υπερβολής μη μου πείτε ότι βαριέστε! Λίγο που δεν πανηγυρίζουμε γιατί δανειζόμαστε άλλα 40 δισ, οι τοκογλύφοι σύμμαχοι θα βγάλουν το κατι τις τους 1,4 δις αέρα πατέρα και η λύση της στάσης πληρωμών δεν ακούστηκε ούτε μια στιγμή από τα κανάλια, έστω για υπόθεση εργασίας. Αυτοί κερδίζουν ,εμείς χρωνόμαστε και ενίοτε πληρώνουμε.
    Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει μεγάλο φαγοπότι σε ΟΣΕ, ΤΤ,ακίνητα, ασφ.ταμεία. Το θεμα είναι αρκετά περίπλοκοκαι όχι θέμα κρυφού σχολείου,σφαιριστηρίου ή Βαστίλης.
    Οι αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου από την δεκαετία του 60 έπεσαν από το 60% αδράνεια στο 80% περίπου.υπάρχουν σοβαρές μελέτες στην ΕΕ περι τουτου σαν το πειραμα με το εικονικό ηλεκτροσοκ σε τηλεπαιγνίδι στην Γαλλία.
    Ο αλιάτας σωστά παρατηρεί την κλιμάκωση του αγώνα που μεθοδεύει το ΠΑΜΕ αλλά χάνει το μπούσουλα όπως και τα 3 τεμάχια Συριζα που είναι ο ενωτικός πόλος αντίδρασης, αλλιώς το 5% πως θα γίνει πολλαπλασιαστικά 10% και δυναμικό ποτάμι κινητοποιήσεων. Υπάρχουν δυο λογιών πορδές οι υπουλες γιουσούφικες που σε διώχνουν από τη βρώμα μακριά και οι μπράμικες θορυβώδεις κάτι σαν τον χειμαζόμενο ΕΛΑ, και οι δυο αποφευκτέες για επιτυχείς κοινωνικές εκδηλώσεις,που αν μη τι άλλο πριν λύσουμε το ποιά πορεία πάει Πατήσια και ποιά Χαυτεία,τάχω ξαναγράψει να σκεφτούμε γιατί συσπειρώνονται οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες, οι επιδοματούχοι δημοσίου, τα συμβουλευτικά παπαγαλάκια ποιά εξουσία θα κινεί το μικρό μας δακτυλάκι και που θα ανήκουν τα μέσα παραγωγής. Τώρα είναι που οι μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων πασοκ ήθελαν την αριστερή καθοδήγηση.
    Πάντως το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε στους αδαείς το σύστημα δεν το θείγει,ούτε στο φορολογικό, ούτε εισπρακτικά. Λεφτά μαζεύουν για να φάνε και αυτοί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευγενία όπως συνήθως θίγεις την ουσία του προβλήματος την επιπολαιότητα του Ελληνα και στη ψήφο.Την υπερβολή του. Για αυτό μιλώ για την επανάσταση του Μέτρου που πρέπει να ανακαλύψουμε. Είναι φοβερό τι παπαριές τρώμε καθημερινά από τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας και της κλεφτοζητιανιάς. Είπαμε ακόμα και στις διαφημήσεις φαίνεται το χαμηλό επίπεδο του μέσου ελληνα στο οποίο απευθύνονται εκεί που τον χρειάζονται ως καταναλωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;