Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Εκπτώσεις, καταναλωτές και ανεργία.


Εκπτώσεις , καταναλωτές και ανεργία

Τα φαινόμενα παραισθήσεων της αγοράς δυναμώνουν και πολλαπλασιάζονται. Οι μεγάλοι οίκοι πολυκαταστημάτων σε λίγα χρόνια κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αγορά, στραγγάλισαν το μικρεμπόριο και τις συνοικιακές αγορές πέτυχαν από πολεοδομικές εκτροπές, βολικά ωράρια και εργασιακό μεσαίωνα για να πλασάρουν εποχιακές προσφορές και δολωματικές εκπτώσεις με προϊόντα κυρίως ηλεκτρικά και ένδυσης που παράγονται αλλού, δεν ελέγχονται και δεν επισκευάζονται.
Έτσι κατάφεραν να εξαφανίσουν και την συμπαθή κατηγορία των τεχνικών-επισκευαστών αφού ακόμα και στο κινούμενο με καλούς τζίρους κλαδο των συνεργείων αυτοκινήτων δεν επετεύχθη καμιά εξυγίανση υπέρ του καταναλωτή. Τα ανταλλακτικά μαϊμού και πανάκριβα με την μέθοδο των διαδοχικών πωλήσεων.
Είδαν την δόξα των super market που δουλεύουν στη χώρα της ακρίβειας με υπερκέρδη διπλάσια από την υπόλοιπη Ευρώπη και φρόντισαν
με πρόσχημα την γρίπη ,συγνώμη την κρίση της αγοράς να εξαφανίσουν και το προσωπικό τους. Έτσι βλέπεται τώρα στην Ερμού να δουλεύουν τρία μαγαζιά με κινέζικα, που λένε ότι είναι Ιταλικά και Ισπανικά, ρωτήστε τις γυναίκες του σπιτιού όλες τα ξέρουν.....
Αν τυχόν έχετε λεφτά στη τσέπη και χρειαστείτε ηλεκτρικό εξοπλισμό θα δείτε μέσα στα περισσότερα από τα μαγαζιά, αυτά τα διαφημιζόμενα με τις προσφορές και το άνετο πάρκιγκ να θέλετε “ντουφέκι” για να σκοτώσετε την ώρα σας, γιατί από πωλητές ούτε για δείγμα, τους έφαγε η κρίση ίσως και η ανημποριά τους να πάρουν ενημερωμένους πακιστανούς με ευέλικτο ασφαλιστικό από το ΙΚΑ Ισλαμαμπάντ. Θυμάμαι το παλιό αμάσητο μέτρο που συνεχίζει καταστροφικά πάντα, να κυκλοφορούν τα φορτηγά διανομής προϊόντων στη πόλη με ένα οδηγό, πωλητή κουβαλητή παραγγελιοδόχο κλπ που κατάφερε να πήξει κυκλοφοριακά όλη η πόλη εις βάρος όλων των χρησιμοποιούντων τους δρόμους τους διπλοπαρκαρισμένους από τους κερδισμένους, έμπνευσης κάποιου ανεγκέφαλος του υπουργείου μεταφορών “φωστήρας”. Να που τα λόμπι κάποιων λίγων συνεχίζουν και έχουν χεσμένους εμάς τους πολλούς.
Η πλάκα είναι ότι ζητάνε και τα ρέστα αν μη καλά πληροφορημένοι δεν τους σκάσουμε τα ωραία μας μετρητά αλλά παίρνουμε το “κουβαδάκι” μας και πάμε παρακάτω. Στο τομέα κάλυψης αναγκών με απαραίτητο προσωπικό έχω ξεχωρίσει τον Σκλαβενίτη, το Γερμανό και το Multirama, άντε και το Media Markt σε περίοδο εκπτώσεων μόνο, πείτε μου τις δικές σας εμπειρίες.
Το δικό μας ΙΚΑ άλλωστε ζητάει τέτοιες ασφαλιστικές κλίμακες που κάνουν τους Αλβανούς εργολάβους να “αναστενάζουν” ολημερίς και ολονυκτίς στα λίγα εναπομείναντα στριπτιζάδικα Συγγρού και περιχώρων. Οι δικοί μας εργολάβοι είναι νοικοκυραίοι τους έχουν στείλει οι γκόμενες να ανοίξουν σπίτια, στα μαύρα ξένα, σε Ντουμπάι και Λιβύη να φέρουν μεροκάματο του τρόμου δουλεύοντας κατά σύμπτωση πάλι με πακιστανούς, άντε και σε κάτι εξωτικά FYROM , και Κοσοβα με βιολογικούς και αγωγούς, τσιμέντο να γένει όλη η Βαλκανική. Τι να σου κάνουν τα παιδιά καζάντισαν να περιφέρουν μπολτόζες για να βγάλουν το κάτι παρακάτι τις τους, στην Εγνατία ένα έργο 5ετίας να το φέρουν στην 25ετία 22 εκατομμύρια το χιλιόμετρο, βασάνισαν ένα Σαρακατσάνοι και παλιότερα ένα Αρκά να μοιράζει πέντε γαϊδάρων άχυρο, να μετρούν τρεις φορές ένα φορτίο σίδερο για μετρό, για Ψυτάλλεια και για Ρίο Αντίρριο ( το ίδιο σίδερο μετρημένο τρεις φορές)και 12 φορές ένα φορτηγό λελούδια έτσι και πέθαινε κανείς ψηφισμένος αρχινονός ,συγνώμη πολιτικός εξουσίας ήθελα να γράψω, και έπρεπε να τον κλάψουμε όλοι μαζί δημοσία δαπάνη.
Οι ευσταλείς πελάτες ψηφοφόροι του τόπου αφού έβγαλαν δημάρχους που διαχειρίζονται επιτυχώς τα σκουπίδια,( από τους 1054 στη χώρα οι 117 από τους 540 υπόχρεους υποβάλουν ισολογισμούς) αφού προστάτεψαν σε γλάστρες τους εθνικούς βιότοπους τους, επεδόθησαν στο ευγενές κυνήγι της οικοπεδοφαγίας και της καταπάτησης των δημοσίων γαιών. Κοτζάμ Νικήτας πήρε ηλεκτρικό γιαταγάνι και
θέρισε κάθε δένδρο στη περιφέρειά του από Κωνσταντινουπόλεως και Ηλύσια μέχρι Μετς και Α΄νεκροταφείο. Επειδή βέβαια είναι θρησκευάμενοι και την κομπίνα τους έπρεπε να την εξομολογηθούν στην πρώην ,την επόμενη τον παπά και τρεις μπατζανάκηδες κόλασαν και την εκκλησία μας να διεκδικεί όσα δεν κατάφερε ο δόγης της Βενετίας στα πιο ανήθικα ρήματα της Φραγκοκρατίας του Δημήτρη Ψαθά.
Τι να τους κάνουν άλλωστε τους πωλητές τα πολυκαταστήματα, ο άνεργος δεν έχει λόγους να ψωνίσει. Τα ελληνικά κρέατα Βουλγαρίας, οι κρητικές ντομάτες Μαρόκου και τα καυκασιανά σεμεδάκια Σαγκάης έφαγαν τα λίγα λεφτά. Α και το τελευταίο “πελαγίσιο” ψάρι το είχε ψαρέψει κάποιος Κουφοντίνας στη Γαύδο. Έκτοτε έμεινε συνήθεια να ονομάζουμε ανά τις ταβέρνες τις χώρας πελαγίσια τα ταϊσμένα σκυλοτροφές των ιχθυοτροφείων. Και ο ελληνικός τουρισμός να πάλλεται σε δραστηριότητα φθοράς και απαξίας. Τα μονοπώλια ξέρουν να ξεζουμίζουν και να αρμέγουν. Ποιός τρελός θάρθει στην Αθήνα του όζοντος
με 150-300 ευρώ το δίκλινο όταν όλη η Ευρώπη είναι άνετη στα 80 ευρώ στις 5αστερες εξυπηρετήσεις.
Ο κόσμος της αγοράς δεν σέβεται τον καταναλωτή φαίνεται και από το επίπεδο διαφήμισης που διαρκώς φθίνει ποιοτικά, η αρπαχτή γίνεται φιλοσοφία του σύγχρονου πειρατικού χωρίς αρχές και νόμο κράτους, και οι εξαθλιωμένοι άνεργοι δεν αποτελειώνονται από το εξαθλιωμένο και παρακμασμένο ΕΣΥ, ζουν ανάμεσά μας δοκιμάζουν τις αντοχές κοροϊδίας μας, και φορτώνουμε. Ενίοτε το σύστημα πετυχαίνει να ξεφτιλίσει κάθε δημοκρατική επιλογή τους, όπως και την ψήφο.

Καλό είναι πριν φύγετε για διακοπές να ρίξετε μια ματιά στους καταλόγους αναλυτικών πληρωμών των κινητών σας τηλεφώνων. Είναι ευρέως διαδεδομένο και στις τρεις εταιρείες παρόχους να χρεώνουν απεσταλθέντα μηνύματα άχρηστα και αζήτητα. 1,6 ευρώ το μήνυμα από κάτι ανύπαρκτα 54300 και άλλα 5ψήφια .
Εδώ έχω λεπτομέρειες και αν νοιώσετε απατημένος ζητήστε τους διαζύγιο, τάχει αυτά η νεοφιλελεύθερη μονοπωλιακή ακριβή και ανάλγητη κοινωνικά αγορά , ο κερατάς συνήθως το μαθαίνει τελευταίος. Έχετε την ελευθερία να εξαπατάστε! Εκπτώσεις αρχών και ηθών έως εξαφανίσεως.

Διόνυσος
29-07-2009

3 σχόλια:

  1. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας υπόσχεται τα πάντα σε ότι αφορά στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης των χοίρων αλλά στην πραγματικότητα διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό .Τα δύο τελευταία σοβαρά κρούσματα αποδεικνύουν την καθυστέρηση στα αντανακλαστικά του ΕΣΥ .Όπως πάντα από παχιά λόγια έχουμε και να …δώσουμε!
    Η θωράκιση της χώρας μας απέναντι στις θερινές πυρκαγιές αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά ,ανύπαρκτη δηλαδή ένα μεγάλο τίποτα. Δεν είναι πάντα υπεύθυνοι οι οικοπεδοφάγο αλλά και άλλα εργολαβικά ΄΄΄πλάνα ΄΄για καινούργια έργα και δρόμους εις γνώση κάποιων υπουργών. Οι εστίες φωτιάς πολλαπλασιάζονται καθημερινά αλλά οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν ότι υπάρχει σχέδιο για τα ..πάντα. Κανένας δεν ξέχασε τον στρατηγό Άνεμο και τις πυρκαγιές του 20007 με τους 64 θανάτους. Τι νόημα έχει να ακούμε καθημερινά από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών ,λόγω ανέμων και πολλών μποφόρ ,αν οι πυροσβέστες είναι στην πλειοψηφία τους εθελοντές η με σχέση περιορισμένης χρονικής διάρκειας(εποχιακοί); Άσε που οι περισσότεροι τους είναι απλήρωτοι από πέρσι. Ο τεχνικός τους εξοπλισμός είναι σε προβληματική κατάσταση και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και μηχανήματα δεν επαρκούν.
    Η κυβέρνηση μας καθημερινά υπόσχεται τα πάντα στον λαό. Μία η αντικατάσταση των air condition,άλλη η αντικατάσταση των κουφωμάτων με επιδοτήσεις μπας και τσιμπήσουνε οι ψηφοφόροι και ξεχάσουνε ότι τόσα χρόνια δεν πήρανε τίποτα.Η “Εξοικονόμηση κατ' οίκον” που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης προσφέρει τα πάντα δηλαδή την δυνατότητα να αλλάξουν κουφώματα και καυστήρες, να μονώσουν το κτίριο τους και να εγκαταστήσουν ηλιακό θερμοσίφωνα με επιδότηση έως και 50%.αλλά τα μικρά γράμματα φωτογραφίζουν .
    Το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη, ΄΄ κόβει" τα πάντα από τη λίστα των βαρέων κα ανθυγιεινών επαγγελμάτων (το 95% των ειδικοτήτων) που έχουν χαρακτηριστεί ΒΑΕ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν με τίποτα στα χέρα τους. Δηλαδή να χάσουν σημαντικό μέρος των απολαβών τους, αλλά και της προβλεπόμενης συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 έτη για τους εργαζόμενους σε ειδικότητες και επαγγέλματα που θα "αποχαρακτηριστούν".
    Προβλήματα θα προκύψουνε στους εκατομμύρια οδηγοί που θα πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας (έως και 150 ευρώ) και για το 2010 που δεν ισορροπούνται με τίποτα από τα πάντα που υπόσχεται η κυβέρνηση σε αυτούς που μπορούν να τα αποσύρουν.(μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση έως και 3000 ευρώ).Θα βρούνε τα λεφτά μεσούσης της πιστωτικής οικονομικής κρίση;Θα αγοράσουν καινούργια όταν δεν έχουνε για να πληρώσουν για τα παλιά;
    Η Ε.Ε .είναι υποχρεωμένη να δώσει τα πάντα για την μείωση τα ανεργίας αλλά ητα τον Ιανουάριο του 2009 έχασαν τη δουλειά τους κάπου 800.000 εργαζόμενοι στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., ενώ το σύνολο των ανέργων τον περασμένο Μάιο ήταν 21,5 εκατ. άνθρωποι.
    Σε μία στατιστική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κάλυψε το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, σε 1.649 άτομα το 62,9% αναγνωρίζουν ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σχέση με πέρυσι( το 19,1% να σημειώνει ότι είναι "πολύ χειρότερα" το τελευταίο δωδεκάμηνο)Οι άνεργοι, οι οποίοι δηλώνουν επιδείνωση της κατάστασής τους σε ποσοστό 74,5%.,οι νοικοκυρές (70%), οι συνταξιούχοι (66,6%) και οι επιχειρηματίες (65,7%).
    Καιρός είναι να καταλάβουν εκεί ψηλά στα κυβερνητικά επίπεδα ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και ότι ξέρουμε να ψηφήσουμε ,ανάμεσα στο τίποτα και τα πάντα ,αν θα μας προκύψουνε εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Χοντος επίσης έχουν πολλούς υπαλλήλους, αλλά νομίζω δεν έχουν σωματείο εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Το σχόλιο σου Ευγενία είναι τόσο επίκαιρο που αδικείται εδώ θέλει ξεχωριστή ανάρτηση. Βέβαια τα κλεμμένα από τον κρατικό κορβανά των μασητήρων ολετήρων τώρα καλά κρατούν. Μακάρι νάχα χρόνο να μάζωνα τις δουλιές που κλείνονται τώρα και βέβαια δεν φτάνουν ποτέ στον άνεργο και τον μισθοσυντήρητο των 724 ευρώ,βασικό. Το τίποτα λοιπόν της ΝΔ και τα ΟΛΑ της υποσχεσιολογιας του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας με πρόγραμμα που φωνάζω χρόνια. Και βέβαια από το να βάζει όρους ο Καρατζαφέρης στον Καραμανλή προτειμώ να βάζει όρους ο Σύριζα στο Γιωργάκη, να τον κάνει καλύτερο, λέμε τώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;