Newsletter , about physician without therapy and some others. Politics, science , human rights.Earth, Society, Travel.
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009
Mουσείο Περγάμου ,νήσος των Μουσείων Βερολίνο
Το Μουσείο αποτελείται από 3 πτέρυγες και εξ αρχής σχεδιάστηκαν εμπνευσμένες από κλασικούς ναούς. Οι δύο παράλληλες χαρακτηρίζονται από Δωρικούς ημικίονες που στηρίζουν ζωφόρο με μετώπες και τρίγλυφα και ένα τριγωνικό αέτωμα στη πρόσοψη.Το κεντρικό τμήμα με αυστηρούς πέτρινους τοίχους στεγάζει τον αναστηλωμένο Βωμό της Περγάμου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
γειά σου διόνυσε με τα ωραία σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν βλέπεις τέτοια μουσεία, ε, να πω ότι λίγο νευριάζω;
όμως και ίσως, αυτά να είναι ευρωπαϊκός πολιτισμός;
Μεταξύ 1878 και 1886 ανακαλύπτεται ο Βωμός του Διός στη Πέργαμο της Μικράς Ασίας και μεταφέρονται τα ευρήματα στο Βερολίνο. Τέτοια σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής και γλυπτικής Ελληνιστικής περιόδου έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο κτίριο στη νήσο επί του Σπρέε ποταμού για αυτή την ανάγκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σχέδια του Μουσειου άρχισαν από 1899 έως 1904 και ξεκίνησε το 1907 από τον Alfred Messel στη δυτική πλευρα της νήσου.
Τα όλα εκθέματα ασσυριακής, αραβικής, ρωμαικής τέχνης που συμπληρώνουν τα Ελληνιστικά ευρήματα μάλλον συνθέτουν ένα σύνολο Παγκόσμιου Πολιτισμού αν συνυπολογίσω και τα αναγγεννησιακά από τα διπλανά και ιδίως το Kaiser Friedrich Museum (μουσείο Μπόντε).
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣα να λέμε τα περάσατε φίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια να βλέπουμε κι εμείς οι τηγανισμένοι των Αθηνών να αγαλιάζουμε!
Καλησπέρα Σπύρο και καλό μήνα, θα προσέξατε ότι το αμελώ λίγο το ρημάδι το μπλόγκ, βασικά τούτα τα θέματα είναι κονσέρβες του tag Travel, δεν προλαβαίνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚποτοραπτού μου είμαστε πολυμελής οικογένεια, αν όλοι πηγαίναμε παντού ο προυπολογισμός θάχε καταντήσει σαν του Παπαθανασίου....
Οι φωτό είναι παρμένες σε σχολική εκδρομή της 14χρονης Χριστίνας, της αρχισυντάκτριας όπως την λέω... Βέβαια λείπουν Ο Αχιλλέας που δένει πληγή τον Πάτροκλο, η Κλεοπάτρα Ζ΄, το ψηφιδωτό των παπαγάλων, ο Μελέαγρος, Η πληγωμένη αμαζόνα,η πύλη της αγοράς της Μιλήτου, ο σάτυρος Οινοχόος,και πολλά άλλα από τα αριστουργήματα του Μουσείου, όταν σαλπάρουμε σημασία έχει και η ματιά του ...καπετάνιου άσε τους χάρτες τέχνης να λένε τα δικά τους.
Και γω κάπου εδώ τηγανίζομαι αφου σας ταξιδεϋουν θα ανεβάσω κι άλλα και βέβαια για φτηνές εκδρομές πάρτε τα βουνά, ιδίως εκεί που βρέθηκε και η φτωχολογιά της πολιτικής μας επικαιρότητας, ....ο Χριστοφοράκος! :-)