Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Το δάκρυ μου σταλαγματιά χάνεται στη ματιά σου


26.06.08

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας


Οι επιπτώσεις από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, εκφράζονται όλο και πιο έντονα στο ζήτημα της Υγείας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ηλιούπολη, στη λειτουργία του οποίου εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα, ελλείψεις και καθυστερήσεις που βιώνουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι.
Ενώ ο πληθυσμός
της Ηλιούπολης έχει αυξηθεί κατά 20% τη δεκαετία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το μόνιμο εργατικό δυναμικό του ΙΚΑ Ηλιούπολης παρουσιάζει σοβαρά κενά, κυρίως σε γιατρούς, ενώ οι ανάγκες καλύπτονται με συμβασιούχους (ανασφάλιστους) ή και με εργαζόμενους με καθεστώς εργολαβίας (συμβάσεις έργου). Η κτιριακή υποδομή και ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι ανεπαρκείς.
Οι ελλείψεις σε κτιριακή υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, οικογενειακούς γιατρούς και σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων έχουν σαν αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση των "ραντεβού" για εξέταση, παραπομπές ασφαλισμένων σε άλλα υποκαταστήματα, καθυστερήσεις και προχειρότητα στην εξέταση κ.α. Τα προβλήματα αυτά σπρώχνουν τους ασφαλισμένους σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα σαν έτοιμη πελατεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Παρά τις κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων που ζητούν να παρθούν μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της κατάστασης και την άμεση επίλυση των προβλημάτων, τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται και να ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες σε κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό καθώς και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μόνιμο και σταθερό προσωπικό και γιατρούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων.
Οι βουλευτές ΚΚΕ





Λίλα Καφαντάρη


4 σχόλια:

  1. Ο στίχος του τίτλου είναι του Γιάννη Κακουλίδη σε μουσική Νότη Μαυρουδή. Για τους μυημένους ξέρετε την συνέχεια. Αφιερωμένο σε όλα τα δάκρυα του απανταχού ΙΚΑ. Στα υπαρκτά κοινωνικά και ανθρώπινα προβλήματα είναι εδώ και ας μην τα υπολογίζουν τα δελτία της ΤV των 8μμ που προσπαθουν να μας βάλουν τα ολιγαρχικά παραμορφωτικά γυαλιά κια τους.Ε γιατί όταν διαβάζω στην Καθημερινή τον Αλέξη Παπαχελά να διαπιστώνει"οτι η χώρα έχει σοβαρότατο πρόβλημα πολιτικού προσωπικού" και έχουμε φτωχό και ξεπερασμένο διάλογο για τα μεγάλα θέματα στο κοινοβούλιο τα ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. Οι επιλογές σας μάλλον είναι κοντόθωρες Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση του υπουργείου είναι γνωστή εκ των προτέρων:
    Γνωρίζουμε το θέμα και μελετάμε την επιλυση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθεόφοβε μια και είσαι σε διάσταση μιούζικαλ.... η ειρωνική εκφορά του έργου που παίζεται με τις θανατηφόρες ελλείψεις γιατρών που το μελετουν και το ζω καθημερινά: "Η εργατική τάξη πάει στο παράδεισο" εκούσα άκουσα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ υπάρχουν θανατηφόρες ελλέιψεις ασθενοφόρων και καταλλήλως εκπαιδευμένου προσωπικού.Καταστάσεις τριτοκοσμικές με τρισάθλια ασθενοφόρα χωρίς γιατρούς παρά μόνο οι οδηγοί να έρχονται σε σοβαρά ατυχήματα να φορτώνουν σοβαρά τραυματίες σαν σακιά με πατάτες!Τα είδα πολλές φορές με τα μάτια μου.και να ήταν μόνο αυτά,ποιό ΕΚΑΒ και πράσσινα άλογα
    μια βόλτα στην επαρχία 8α σας πείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;