Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Ακριβό μας Κτηματολόγιο


Τιμωρούνται οι αθώοι, μένουν ατιμώρητοι οι ένοχοι.

Της Σοφίας Βούλτεψη

Είναι γνωστό ότι με το Σύνταγμα του 2001 εξασφαλίσθηκε το ακαταδίωκτο για όλα τα σκάνδαλα πριν από τις εκλογές του 2000. Ανάμεσά τους αυτό του Χρηματιστηρίου και του Κτηματολογίου. Το γεγονός όμως ότι δεν στάθηκε δυνατόν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι εκείνης της περιόδου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που κατ’ εξοχήν δεν ευθύνονται.
Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και οι εικόνες που έφθαναν στα ελληνικά σπίτια μέσω των τηλεοπτικών δεκτών, δεν ήσαν εικόνες «απο τα μπάνια του λαού» τυχαία λέτε, να αναφέρθηκε στην (επικοινωνιακή) ανάγκη σεβασμού τους ο Α. Παπανδρέου; Οι εικόνες που έφθαναν ήσαν
εικόνες αφάνταστης ταλαιπωρίας σε απερίγραπτες ουρές. Όσοι συνωστίζονται στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης αγανακτούσαν. Όσοι έβλεπαν τις σκηνές από τα σπίτια τους εξοργίζονταν!
Ολοι γνωρίζουμε ότι δασολόγιο και κτηματολόγιο έπεσαν θύματα της διαφθοράς.. Τα χρήματα του Κτηματολογίου είχαν καταβληθεί στην Ελλάδα ήδη από το Β ΚΠΣ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1996, αλλά το 2002 ο αρμόδιος επίτροπος διαπίστωσε ότι έγινε το μισό πρόγραμμα με τα διπλάσια κονδύλια. Η χρηματοδότηση σταμάτησε και η Ελλάδα υποχρεώθηκε να επιστρέψει 100 εκατ. Ευρώ. Από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2001 , που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2003, προέκυψε οτι χάθηκαν 24,2 δις. Δρχ που κάλυψε η τότε κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να μάθουμε που πήγαν εκείνα τα χρήματα.
Το 2005 πληροφορηθήκαμε ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο
ξεκινούσε από την αρχή. Είχαν πάει στο βρόντο τα 200 εκατ. Ευρώ που είχαν δαπανηθεί για το 6,3% του έργου. Μετα από πολύμηνες συνεννοήσεις με την Ε.Ε., έγινε αποδεκτή η επαναχρημάτοδότησή του. Αλλά μετατράπηκε σε έργο τεχνολογίας, περιορισμένου προϋπολογισμού, ύψους 60 εκατ. Ευρώ. Ετσι οι Ελληνες πληροφορήθηκαν ότι θα πλήρωναν εξ ιδίων για ένα έργο που υπό κανονικές συνθήκες διαφάνειας θα είχε εξ ολοκλήρου χρηματοτοδοτηθεί από την Ε.Ε. και χωρίς να τιμωρηθεί κανείς!
Ολα αυτά δεν ήσαν αρκετά για να εξασφαλίσουν προσοχή και σεβασμό;
Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο και οι ανάδοχοι της προφανώς δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Σκασίλα τους αν ταλαιπωρείται ο κόσμος και προκαλείται βλάβη στη παράταξη που κυβερνά. Εντάξει, αλλά ουδείς ελέγχει;; Ουδείς προβλέπει;; Ολα τα εκ των υστέρων μέτρα και όλες οι εκ των υστέρων λύσεις δεν έπρεπε να εφαρμοστούν από την αρχή για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου και η βλάβη της παράταξης;;

Άρθρο από την εφημερίδα Απογευματινή της 19-08-2008.

3 σχόλια:

  1. Η συνολική κτήση επι των φυσικών αγαθών δεν είναι δεδομένη. Τα ιδιωτικά πρόσωπα στη χώρα μας δεν απολαμβάνουν ούτε του στοιχειώδους καπιταλιστικού δικαιώματος ,του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Οχι βέβαια γιατί κάποιοι κάποτε που σκέφτηκαν "αυτό ειναι δικό μου" χάλασαν τον κόσμο μας!Χαλασμένος είναι από καταπατητές, πειρατές, καταστροφείς οικοσυστημάτων, αντιπαρόχους, προικοθήρες, εταιρείες δολοφόνων και λοιπών εκμεταλλευτών της τρίτης ηλικίας..
    Στα γραφεία των κτηματολογίων εκτός από τις ουρές είδα και κάτι δίμετρες ψηλοκάπουλες που σκιζόντουσαν να εξυπηρετήσουν γέροντες με παχυλό φάκελλο, είδατε τι σεβασμό αποπνέει η νέα γενιά στην κτητορική πείρα;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διόνυσε, είσαι αισχρός, χε χε χε...
    πλην όμως,
    δυστυχώς,
    αληθινός!

    τώρα νέα γενιά είναι αυτές, ή μεγαλωμένες με ...πάτριες παραδόσεις, μου λές;
    γιατί οι πυρέτρες, πάντα πυρέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oi πυρέτρες είναι για να πυρέσσουν χωρίς να σε καίνε, κομματάκι δύσκολο. Κάνει και ζέστη......
    Και άλλα πράγματα καίνε στο κτηματολόγιο.1) Για πρώτη φορά καταγράφονται δικαιώματα ιδιοκτησιακά με βάσει συμβόλαια και ότι συμφωνητικά, προικώα, παραχωρητήρια κα λόγια.2) Κάτι 37 αγροτεμάχια στο Κριεκούκι και 29 στον Αγιο Στέφανο σας μυρίζουν καταπάτηση;;3) Τα διπλά και ψεύτικα ΑΦΜ εξαλοίφωνται....4) Ο συνήθης συμνιασμός οικόπεδο καταπατημένο και κτίσμα αυθαίρετο να δω πως θα καταγραφεί.5) Τα ρέματα, τα αρχαία, τους αιγιαλούς ποιός θα τα καταγράψει;; 6) Μια πρώτη καταγραφή των αυθαιρέτων κτισμάτων "προαιρετικά"7) Φαντασθείτε την όποια Παπαρήγα ψευτοήθελε να κοινωνικοποιήσει τα ιδιοκτησιακά μέσα παραγωγής, ούτε καταγραφή δεν θάβρησκε στη χώρα της ΑΦΑΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;