Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η πατρίδα κοιμάται


"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτή.
Επειδή έχω μία ηλικία που δε μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δε βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους Εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι. (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνο)"



Ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στις 9 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε πιστόλι, στα σκαλάκια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της πλατείας, και αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας πριν αυτοκτονήσει, είπε "Δε θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου".

Στο σημείο έσπευσαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ, καθώς και ένα ασθενοφόρο, προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο σώμα του άνδρα.

11 σχόλια:

  1. Ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν φαρμακοποιός στους Αμπελόκηπους μέχρι το 1994. Ηταν παληκάρι και βαθειά πολιτικοποιημένος. Η περήφανη θυσία του έγινε αφορμή να σκουξουν τα τσακάλια και να του συμπαρασταθούν στο πόνο του όλος ο Ελληνικός Λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αυτοκτονία είναι η έσχατη πράξη αντίδρασης και αφύπνισης σε διαμαρτυρία. Το ίδιο έκανε ο Κώστας Γεωργάκης στην Ιταλία στην περίοδο της χούντας (αυτοπυρπολήθηκε) και άλλαξε τη γνώμη Ιταλών και Γάλλων άρδην, το ίδιο έκανε κι ο Τυνήσιος ως χαοτική πεταλούδα για να φέρι τελικά την αραβική άνοιξη. Ένα ακόμα θύμα στον πόλεμο που εξαπέλυσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνες ΜΑΤατζήδων να χαίρεστε τα γομάρια σας που ξεσκίζουν μικρές κοπελίτσες δημοσιογράφους στο Σύνταγμα και διαλύουν κηδείες και μνημόσυνα για τον ηρωικό παππού Φαρμακοποιό Δημήτρη Χριστούλα.
    Δείμο χιλιάδες τα κατασχετήρια σε φαρμακεία που προπληρώνουν το εμπόρευμα και χρεοκοπούν από την ανημπόρια πληρωμών των ξεζουμισμένων ταμείων.
    Αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν δολοφονία του κρατούντος συστήματος. Μας χωρίζει άβυσσος μίσους από αυτούς, ευτυχώς φαίνονται εύκολα είναι πολύ πλούσιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο, και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπίθα στο σύντομο μέλλον οι τοκογλύφοι θα αρχίσουν ναδικάζονται σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως το λες αυτό; Είσαι σίγουρος;
    Μακάρι να τους μπουντρουμιάσουνε Όταν αυτοί βγάζανε λεφτά κάποιοι άλλοι δεν έιχαν να πληρώσουν το νοίκι τους,
    Αρκεί να μην πιάσουνε κανά δυο για εσωτερικό ξεκαθάρισμα.

    όταν λες τοκογλύφους, σε ποιούς αναφέρεσαι;
    Έχει πολλές μορφές η τοκογλυφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικό το ερώτημα και όσο πιό συνοπτική η απάντηση σε 3 επίπεδα.
    Πρώτο η μεγάλη παγκόσμια φούσκα των στοιχημάτων, οι 50 μεγάλες παγκοσμιοποιημένες πολυεθνικές του τραπεζικού κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών τους Ομπάμα,μερκελ,σαρκοζύ κλπ αν δεν ελεγχθούν και φορολογηθούν έστω και με τις ανακεφαλαιοποιησεις της Βασιλείας 3 η πραγματική οικονομία παει όχι Κίνα αλλά για βρούβες και ο πλανήτης καταστρέφεται.
    Δεύτερο οι αντιθέσεις Βορρά Νότου στην Ευρώπη με τη σφικτή δημοσιονομική πολιτική που κάνει εύκολη την πρόσβαση σε δάνεια της βιομηχανίας του βορρά και η επταετής υφεση σε μας και τώρα σε 6 άλλα κράτη της Ευρώπης μόνο δεινά και ελλλειψεις θα φέρει στους λαούς με αιχμή της δυστυχίας στον ελληνικό και ισπανικό-ιταλικό.
    Τρίτο το ελληνικό πάρτυ των θαλασσοδανείων, των γιαλαντζή επιχειρηματιών και της μη φορολόγησης του πλούτου στη χώρα μας. Και οι τράπεζες δεν θα εισπράξουν και το κράτος δεν θα φορολογήσει και οι ανισότητες στην κοινωνία θα οξύνονται με ανελεκτες επιπτώσεις. δεν εχω λόγια να περιγράψω τη καταστροφή όταν το έχω κάνει αναλυτικά με σειρά άρθρων 6 χρόνια τώρα.
    Αλλωστε κάθε μέρα ακούω μπινελίκια άδικα από άσχετους συμπολίτες μου που για τις αποφάσεις Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Σπυρόπουλου και μέσα από τα καθημερινά ζητήματα ζωής και θανάτου ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ πόσο αυτοί οι "ταγοί" επιχειρούν με λάθος μεθόδους να μας ξεκληρήσουν......
    Θέλω να πω ότι η φασιστικοποίηση της ζωής μας θα φτάσει σύντομα και μέσα στα ντουβάρια των τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στη Βουλή, αναφερόμενος στην οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος εναντίον της αριστεράς είπε, μεταξύ άλλων, τα έξης:

    «Ο κ. Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έθεσε το δίλημμα Ευρώπη ή χάος και ότι τάχα ο κ. Δασκαλόπουλος, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι η Ευρώπη και όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι το χάος.

    Μίλησε, επίσης, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού. Ποιες θυσίες έχουν κάνει ο κ. Δασκαλόπουλος και η τάξη του; Τεράστιες θυσίες έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν γιατί τους καρατομεί η πολιτική της δικομματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι που συνθλίβονται με τα λουκέτα, οι αγρότες, η νέα γενιά που μεταναστεύει.

    Εν πάση περιπτώσει, ποια βιομηχανία έχει ο κ. Δασκαλόπουλος; Τι παράγει; Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργεί; Αυτός δεν είναι Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, είναι εκπρόσωπος των Ελλήνων τοκιστών και σουλατσαδόρων.

    Στην Ιταλία, βιομήχανοι αγόρασαν το ιταλικό πατριωτικό ομόλογο. Στη Γερμανία βιομήχανοι είπαν «ναι, βάλτε μας παραπάνω φόρους». Έλληνα βιομήχανο ή τον εκπρόσωπό τους που να είπε κάτι τέτοιο δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Διόνυσε
      Ξέρεις ότι σε διαβάζω και είχες αναρτήσει πρό καιρού μία έγκυρη μελέτη για το ποιές ετιαρείες κυβερνούν τον κόσμο.

      Αν δεν με απατά η μνήμ μου, νομίζω γύρω στις 140 κατέχουν το 70% του παγκόσμιου πλούτου και μετά ανέφερες για 740 που κατέχουν γύρω στο 90% ( διόρθωσε με στα νούμερα..)

      Συμφωνώ με το σχόλιο σου, είναι πολύ κατατοπιστικό.

      Διαγραφή
  9. @ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συνεχίζει ακούραστος. Το έργο του μιλάει από μόνο του.

    Του εύχομαι κουράγιο και καλή συνέχεια.

    Δεδομένη η εκτίμηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπίθα λες τη συνοπτικη περιγραφή μελετης Ελβετών της ζυρίχης από το Δελαστικ στο Εθνος που αναπαρήγαγα και είχα και τη σύνδεση με την πηγή για όποιον ενδιαφερόταν. 6 στην Αμερική και 5 στη Γερμανία την διέδωσαν, δεν είναι και τόσο δημοφιλές οτι 147 εταιρείες ελεγχουν το 82% του ΑΕΠ και πληρώνουν ψίχουλα στην εφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;