Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Πρακτικές οδηγίες για περίθαλψη αστέγου

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2012 01:38

Προληπτικά μέτρα για τους αστέγους λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α., θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Αθηνά Εστία», για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των αστέγων ,λόγω των δυσμενών  καιρικών συνθηκών στην πρωτεύουσα, (-1c έως +6c), μέχρι το Σάββατο 21.01.2012.
Ομάδες υπό την καθοδήγηση του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα διανέμουν κάθε βράδυ κουβέρτες, υπνόσακους και ρουχισμό, ενώ όσα περιστατικά κρίνεται απαραίτητο θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των αστέγων είναι Έλληνες.


Για τη φιλοξενία των αστέγων τις πόλης θα είναι ανοικτό το Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69)
Το Κέντρο Σίτισης του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους) θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10.00 το βράδυ και θα παρέχει φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465
Source:  http://www.cityofathens.gr/node/19602

Κάνει πολύ κρύο και θα κάνει περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
Για να μην πεθάνουν συνάνθρωποί μας στον δρόμο, παρακαλούμε κρατήστε τα παρακάτω τηλέφωνα στο κινητό σας και κοινοποιήστε, όπου μπορείτε, ότι:
Όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515, 210 - 52.39.465.
Ο καιρός απο σήμερα Tρίτη 17/1 χειροτερεύει κι άλλο.
Στο Ίδρυμα Αστέγων (Πειραιώς 35 τηλ 210 5246515 ) χρειάζονται επειγόντως κουβέρτες και χειμωνιάτικα ρούχα.Kαι η ΜΚΟ "ΚΛΙΜΑΚΑ" Κωνσταντινουπόλεως 210-3410462 που εργάζεται στο δρόμο για άστεγους κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό, χοντρά μπουφάν και κουβέρτες.
ΠΡΟΣΟΧΗ !
Οι περισσότεροι άστεγοι αρνούνται να ...εγκαταλείψουν το σημείο που κοιμούνται για να μεταφερθούν στο κλειστό επειδή φοβούνται μην χάσουν το πόστο τους και τους το πιάσει κάποιος άλλος.
Αν θέλουμε να τους βοηθήσουμε να τους δίνουμε επι τόπου κουβέρτες, σλήπινγκ μπαγκς, νιτσεράδες, μεγάλα πλαστικά που στρώνουν ως υπόστρωμα, θερμός με ζεστό καφέ ή τσάι, πουλόβερ, κ.α.
Παρακαλείται όποιος μεμονωμένα ή σε ομάδα τους επισκεφθεί για βοήθεια να είναι εξαιρετικά διακριτικός γιατί οι περισσότεροι φοβούνται ή ντρέπονται.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
Ρωτάμε αν θέλουν να τους μεταφέρουμε στου Ρουφ, αν πουν όχι, τους ρωτάμε αν θέλουν κουβέρτες, σκεπάσματα, τα δίνουμε, φεύγουμε.

Όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465.

<< Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας ανέλαβε την ευθύνη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), το οποίο λειτουργεί ως δίκτυ προστασίας των ευπαθών οικονομικο-κοινωνικά ομάδων. Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διατηρεί κέντρο σίτισης, ξενώνες βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας αλλά και πρωτοπόρες δομές για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και η Αθηναϊκή αγορά.

Γιατί ή ζωή είναι θανατηφόρα στην Αθήνα του 2012.

4 σχόλια:

 1. Καθόμαστε συζητάμε για άστεγους λες και αποτελούν φυσικό μέρος της ζωής της πόλης. Καταντησαν θα μου πεις, αλλά σίγουρα όχι φυσικό κομμάτι της αν και δομικό ναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δείμο οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλοι και Παπαδήμες, η ντόπια δοσιλογική ολιγαρχία και η άρχουσα κομπραδόρικη τάξη που έδιωξε τα κέρδη έξω και ποντάρει στη καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της είναι εγκληματίες αυτού του άγραφου πολέμου της ζωής. Οπου στρώνουν θα κοιμηθούν . Είδες τον ξυλοδαρμο του ασφαλίτη στη συγκέντρωση και και το άδικο ξύλο στο κοριτσάκι στα ΤΕΙ Πειραιά ;;Θέλει προσοχή γιατί ο όχλος εύκολα στοχοποιεί δύσκολα σκέφτεται και μοιράζει ευθύνες αδόκητα πολλές φορές.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα δε διαφωνώ καθόλου. Απλά κατέθεσα μία μαύρη σκέψη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οσοι από τους συναδέλφους πολυτέκνους ή τριτέκνους διαμένουν στην Αθήνα, έχουν μικρά παιδιά και τους περισσεύουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης θα ήταν καλό να τα προσφέρουν στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης που φιλοξενεί μωρά μερικά των οποίων μέχρι πρότεινος δεν είχαν ούτε παπουτσάκια να φορέσουν.
  Διαβάστε το συνημμένο και όσοι έχουν δυνατότητα επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου (213-2059800 Κα Γουρνάκη Ιωάννα). Αξίζει τον κόπο.
  Να είστε καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;