Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Οι τοκογλύφοι έχουν ντόπιους εκβιαστές σαν εσωτερικούς συνεργάτες.

 

Η γλώσσα των αληθινών αριθμών


Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό Δημόσιο, 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες, 18% στην ΕΚΤ.
Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές, ενώ το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει το 19%. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό: μας εκβιάζουν οι δανειστές μας που θα λάβουν τα 4/5, αντί να τους «εκβιάζουμε» εμείς που θα τους τα δώσουμε μόλις τα λάβουμε! Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν τα δύο τελευταία έτη. Το 2009 και το 2010 το 86,4% των δανείων που έχουμε λάβει χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμή τοκοχρεολυσίων.


Η τρέλα δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε χρέη που δεν είναι όλα νόμιμα, αλλά ότι μας εκβιάζουν προκειμένου να «αποκτήσουμε» τη δυνατότητα αποπληρωμής τους! Δίνουμε κυριαρχία. Ευνουχίζουμε κανόνες δημοκρατίας. Πήγαμε σε βαθιά ύφεση. Ενα εκατομμύριο άνεργοι. Και όλα αυτά για να έχουμε «το δικαίωμα» να τους πληρώνουμε δανειζόμενοι με βαρείς όρους.
Η ακολουθούμενη από Βερολίνο και Βρυξέλλες τακτική είναι η ίδια με εκείνη που ασκήθηκε απέναντι στη νικημένη Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε, οι Γάλλοι και άλλοι σύμμαχοί τους, σε αντίθεση με τις αντιλήψεις των ΗΠΑ, επεδίωξαν να τιμωρήσουν και να πειθαρχήσουν τη Γερμανία με μέτρα που την οδήγησαν σε μεγάλη ανεργία, ύφεση και υπερχρέωση. Οι αποζημιώσεις που υποχρεώθηκε η Γερμανία να πληρώσει για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονταν σε 325 σημερινά δισεκατομμύρια ευρώ. Η αποπληρωμή τους τέλειωσε μόλις το 2010! Το χρέος αυτό, αποτέλεσε σημαντική αιτία υπονόμευσης της δημοκρατίας στη Γερμανία και επέτρεψε την κυριαρχία του ναζισμού.
Οι Αμερικάνοι, όπως και οι Γάλλοι, διδάχθηκαν από τη λάθος αντιμετώπιση της Γερμανίας και γι' αυτό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αντί να επιλέξουν την ουσιαστική διάλυση της Γερμανίας, όπως ήταν η αρχική τους σκέψη, στήριξαν τελικά τη σταθερότητά της συμβάλλοντας στο «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας. Η διαφορά συμπεριφοράς των νικητών ανάμεσα στον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ότι είχαν, πλέον, αντιληφθεί ότι η λύση δεν ήταν η τιμωρία, δεν ήταν η πειθάρχηση της Γερμανίας με εξοντωτικά μέτρα, αλλά η ενσωμάτωσή της σε ένα συνολικότερο σύστημα. Η ανάγκη υποστήριξης της ανάπτυξή της.


Το συμπέρασμα που εξήγαγαν, ότι για τα λάθη της ηγεσίας της Γερμανίας, ορθότερα για τα εγκλήματά της, δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ο γερμανικός λαός ως σύνολο, αλλά κύρια οι ηγέτες της.
Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι θετικό συνέβη για τη Γερμανία μετά το 1945, παρά τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, η Γερμανία απαιτεί σήμερα τη συλλογική τιμωρία του ελληνικού λαού, ενώ διευκολύνεται στα αυτοκρατορικά της σχέδια από την ηγεσία της χώρας που ευθύνεται για ό,τι συνέβη. Αυτό δείχνει ότι οι ελίτ της Γερμανίας, εγκλωβισμένες σε έναν βαθύ οικονομικό εθνικισμό έχουν πλήρως τυφλωθεί και δεν έχουν διδαχτεί ούτε καν από την ίδια την Ιστορία.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στην Κυριακ. Ελευθεροτυπία 27-11-2011

5 σχόλια:

 1. Ο τίτλος σου τα λέει όλα. Θα συμπληρώσω μία είδηση που διάβασα και σύμφωνα με την οποία αν δεν αγοράσουμε όπλα από συγκεκριμένες γαλλικές και γερμανικές εταιρείες, δεν έχει 6η δόση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Tόγραψαν γαλλικές πηγές και η Ημερησία αλλά ο Μπεγλίτης το διέψευσε μετα βδελυγμίας στο realfm sto Χατζηνικολάου την Παρασκευή.Από που να φάνε άλλωστε οι ντόπιοι τοποτηρητές όταν σε λίγο θα βγάλει η ΕΕ έλεγχο κονδυλίων ανά υπουργό και ανά υπογραφή καταλογισμό εξόδων .....Οχι ότι μερίμνησαν βέβαια για 200 λεοπαρντ χωρίς πυρομαχικά, για πληρωμένα 4 υποβρύχια ενώ παραλάβαμε ένα γερτό και τα ανταλλακτικά αεροσκαφών είναι σε ελλειψεις όσο και των φερμάκων σήμερα. Ενα μόνο για την μεσαία τάξη να το συνδέσω με το κουτσουρό διάλογό σας στον εξαιρετικό σου ιστότοπο.Η αυτοαναίρεση του κράτους στη λαθρεμπορία καυσίμων. Η διαμάχη Σπινέλλη Κατσιλιέρη που "διερευνάται"... 3500 αναστολές προστίμων από το νεοφιλελευθερο Πασοκ της 2ετίας γιατί...μπήκαν καυστερημένα τα στοιχεία ώστε να καλυφθούν τα ιχνη με εικονικά τιμολόγια. Οι λαθρέμποροι όλου του κόσμου ψηφίζουν Πασοκ και κάποιοι θέλουν να επιμένουν στο όλοι το ίδιο είμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ν. Κοτζιάς, είναι επί πλέον ιδρυτικό μέλος νέας πολιτικής κίνησης με τους Αλέξη Μητρόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσακά και Δημήτρη Τσουκαλά. Η «Ενωτική Κίνηση» παρουσίασε την ιδρυτική της διακήρυξη το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ. Η «Ενωτική Κίνηση» όπως εξήγησαν οι ίδιοι φιλοδοξεί να δώσει «πολιτική έκφραση στον κόσμο που ολοένα και περισσότερο αποδεσμεύεται από τα κόμματα και εναντιώνεται στα μνημόνια».
  Είναι επίσης, υπό την νέα του ιδιότητα, τακτικός στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

  http://ecoleft.wordpress.com/2011/11/23/%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ae/

  Συμφωνώ απόλυτα με τα στοιχεία που δίνει -τον άκουσαν μάλιστα και σήμερα πρωί-πρωί! Για τον κ. Ν.Κ. παραμένω όμως εξαιρετικά δύσπιστη, τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και σχετικά με την κίνηση στην οποία μετέχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παιδί της Ανοιχτής-βαθειάς Θάλασσας πολυ χρήσιμη η πληροφορία. Οι Πασοκογενείς χώροι συσπειρώνονται γιατί βλέπουν τα καμμένα χαρτιά πίσω τους κάτι Βενιζέλους, Χρυσοχοίδιδες και Λοβέρδους που ειδικεύτηκαν στη καταστροφή της χώρας προστατεύοντας μόνο τους μισθούς τους. Το παιγνίδι είναι χοντρότερο σε επίπεδο Ευρώπης και Παγκόσμιο και αυτοί με την μη συσπείρωση δείχνουν την ανεπάρκειά τους. Ο ΓΑΠ και ο Ραγκούσης άφησαν στο Γιαννίτση έτοιμο σχέδιο για πλειοψηφικό 180 εδρών με το παλιο απογραφικό 2001 με μονοεδρικές που αντιμετωπίζεται μόνο με συσπείρωση ΠΑΜΕ, Σύριζα και Πασοκογενών, το φωνάζω 10 ημέρες τώρα από τα social media....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχαριστώ που με βγάλατε από την δύσκολη θέση του να γράψω "πασοκογενείς" -δεν ήξερα πώς θα το παίρνατε.
  Για τον Μητρόπουλο γνωρίζουμε και γνωρίζετε.
  Για τον Κοτσακά επίσης.
  Ο δε Κοτζιάς μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ακόμη σύμβουλος του ΓΑΠ.
  Υπάρχουν κι άλλες πασοκογενείς κινήσεις, του στρατοπέδου των πρώην Βενιζελικών: βλ. κίνηση Φλωρίδη-Μαραντζίδη-Δοξιάδηδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;