Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο ιατρικός μας κόσμος

Ο ιατρικός μας κόσμος.


Οι Άριστοι των Πανελληνίων εξετάσεων, οι επιμελέστεροι των φοιτητών, οι δοκιμασμένοι στα ξένα Πανεπιστήμια συνάδελφοι, οι ακούραστοι πολεμιστές της ζωής, οι πολλές βαθμίδες μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης διαμόρφωσαν ένα σώμα ιερό και άριστο. Ένα ετερογενές συνονθύλευμα παιδείας και ιδανικών, μια διαστρωμάτωση που έχει ένα κοινό απέναντι στην πραγματική εξουσία του χρήματος και του συστήματος. Μας φοβούνται και την γνωστή ψευτοεξουσία μας σε ζωή και θάνατο κοιτούν να την ουδετεροποιήσουν σε όλα τα κόμματα, να θάψουν την εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος απέναντι στη δουλιά μας. Τη φήμη την πρόσκαιρη που έχουμε κατακτήσει με τις σπουδές, το νιονιό και την εμπειρία μας δίπλα στον ανθρώπινο πόνο.


Εσείς με τη δουλιά σας είστε δίπλα στη κακοποιημένη γυναίκα, στον ανασφαλή άνεργο, στη μελαγχολική συνδρομή, στο οξύ ως καταιγίδα χειρουργικό περιστατικό, στο απρόσμενο πολυτραυματία, στην φυσική αποκατάσταση του αναπήρου, στη τρυφερότητα της παιδικής νόσου, στον απρόβλεπτο τοξικομανή και την καθημερινότητα του χρονίως πάσχοντα. Οι διαγνώσεις σας έχουν τη διάκριση που δύσκολα φτάνει ένα από τα καλύτερα τμήματα της ΕΛΑΣ, του λεγομένου των ανθρωποκτονιών. Η ανεκτικότητα και η ανωτερότητα φτάνει την ευθυκρισία του άνω της 20ετίας Εφέτη και οι θεραπευτικές σας συνδρομές κάνουν κοινοβουλευτικούς ηγέτες και νομοθέτες πολυετείς να ζηλεύουν τα άμεσα αποτελέσματα και την υστεροφημία σας.To ψυχογράφημα της κοινωνίας που καθημερινά παίρνετε στην επαφή σας με τον ασθενή δεν μπορεί να περνά σαν ψυχανέμισμα ή σαν ψυχορράγημα αδιαφορίας. Ινδάλματα σαν τον Θεόδωρο Αρεταίο, τον Μαρίνο Γερουλάνο, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Κ. Λούρο, τον Σεγδίτσα, τον Κ. Γαρδίκα, τον Δ. Ικκο και τον Γ. Παπανικολάου, τον Μίχα τον Αν. Παπαϊωάννου και τον Κ. Τούντα, τον Δ. Λαζαρίδη , τον Β. Γολεμάτη, τον Γρ. Λαμπράκη , τον Δοξιάδη και τον άγνωστο επαρχιακό γιατρό μένουν ακόμα σε όσους το ψάχνουν φωτεινοί φάροι με τα έργα και τις ημέρες τους.


Εσείς είστε σήμερα που στο ΕΣΥ καλείστε να υπερασπιστείτε ένα πουκάμισο αδειανό. Μια υπερφορτωμένη κακοπληρωμένη δουλιά στα Νοσοκομεία και στα ΙΚΑ για ρυθμούς που αντιστοιχούν σε 3-4 γιατρούς έκαστος. Η Πατρίδα στέλνει αλλού χρήματα πχ στους μερισματούχους τραπεζών και δημιουργεί ελλείψεις προσωπικού. Εντατικοποίηση εργασίας, νεύρα φθορά, προεμφραγματικές καταστάσεις για ασθενείς και θεράποντες. Στο ΙΚΑ θέλει ενδελεχή ενημέρωση στους ασθενείς μας κοιτώντας τους στα μάτια για τις ουρές ,τις ελλείψεις ,τις γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες. Οι συνάδελφοι δουλεύουν για τρείς ο καθένας η Διοίκηση ρεμβάζει και καθυστερεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπερκοστολογημένα PC, η απεργοσπαστική «λύση» των συναδέλφων του ΟΠΑΔ δεν ικανοποίησε κανένα από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη. Ο ΕΟΠΥΥ αντί να οργανώσει σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, απειλεί το βιοτικό επίπεδο ακόμα και την ύπαρξη των αυτοαπασχολουμένων γιατρών. Η «στάση πληρωμών» του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών προς τους γιατρούς συνεχίζεται. ΟΙ ασθενείς συνάδελφοι έχουν ζήσει από το πλούσιο ταμείο μας τις 8μηνες καθυστερήσεις σε αναλώσιμα παραϊατρικά και 10μηνο στην απονομή συντάξεων. Έχω γράψει πάνω από 10 φορές στο blog που με ταξιδεύει στο διαδίκτυο κριτική και λύσεις για τα σημερινά οικονομικά προβλήματα της Πατρίδας μέσα στο 18μηνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος μαζί με τις κυβερνήσεις ΝΔ δεν είναι ικανοί ούτε να εισπράξουν φόρους από τους ημέτερους, ούτε να ελαττώσουν τις δικές τους κρατικές σπατάλες ούτε να καλλιεργήσουν έδαφος γόνιμο για τουρισμό, ναυτιλία, οικοδομή και άλλους παραγωγικούς τομείς που φέρνουν έσοδα στο κράτος. Είδαμε όλο αυτό τον καιρό ψευτιά, δημιουργία ψευδοδιλλημάτων και φοβικών συνενοχικών συνδρόμων, δυσφήμηση της χώρας και χονδροειδή υπονόμευση με νέα δάνεια της ληστρικής σωτηρίας που επεφύλασσαν για τον ελληνικό λαό. Κανένα μέτρο για τις τράπεζες, τις εξωχώριες εταιρείες, τις μεγαλοκαταθέσεις στο εξωτερικό, τις ληστρικές συμβάσεις των πολυεθνικών του φαρμάκου που όπως απάντησε ο Σαχινίδης με τζίρο ετησίως τα 9 δις φορολογούνται μόνο με 80 ψωρο εκατ.! (κοινοβ. Έλεγχος βουλευτή κου Κουρουπλή). Ξέρω πολλούς από σας που αναρωτιέστε γιατί η ομεπραζόλη στη χώρα μας έπεσε στα 15 από 19 ευρώ όταν σε όλη την Ευρώπη τιμάται 2-4 ευρώ το ίδιου περιεχομένου κουτί! Μόνο η Siemens είχε το προνόμιο να δίνει μίζες σε αυτό τον τόπο; Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για επίορκους διεφθαρμένους συναδέλφους στους χώρους εργασίας και έμπρακτα δείξαμε το δρόμο με τις ζωές μας μέχρι εκεί που ορίζει το κοντάρι μας, κατά την ρήση του Λακεδαίμονα βασιλέα Αγησίλαου.


Τα έντυπα παπαγαλάκια τους συλλήβδην παρουσιάζουν τους γιατρούς του Κολωνακίου φοροφυγάδες, τους γιατρούς του ΙΚΑ ρέκτες ιδιωτικής πελατείας και υποστηρίζουν σε επίπεδο λόμπι τους μεγαλοεισαγωγείς «Κουβανέζικων» υλικών ορθοπεδικής και χειρουργικής χρήσης. Η επιστήμη μας δίδαξε τη γλώσσα της αληθείας και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Μάνατζερ στα νοσοκομεία και οι σύμβουλοι παρά τους υπουργούς αλλά Μόσιαλου, Λιαρόπουλου, Σπηλιώτη, Νεκτάριου, έφεραν τη μελέτη των προβλημάτων στα 40 χρόνια κοσκίνισμα για το αυτονόητο, την ζητούμενη εντιμότητα. Απλά η απαράδεκτη ανοχή και ανεκτικότητα έφερε τους ΙΣΑ , ΠΙΣ σε υποβάθμιση συμμετοχής στα δρώμενα ακόμα και όταν έπαιρναν συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις που πατούσαν στην πραγματικότητα όπως την συμβολική κατάληψη του Υπουργείου. Εύκολο το χάπι της αυτόνομης δράσης καθενός μας τέλεια συμβατό με τις επιταγές του ΔΝΤ για εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις. Είδατε πουθενά να αλλάζει η θέση κωπηλάτη που απολαμβάνει ο νέος επιστήμονας ο ειδικευόμενος που στηρίζει με την κακοπληρωμένη εργασία του τις επιλογές άλλων; Είδατε πουθενά κρίσεις με αξιοκρατία τις εποχές του βυζαντινισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είδατε έλεγχο στα οικονομικά του ΤΣΑΥ 10 συναπτά έτη;, περιμένετε με χρεοκοπημένο το ΕΤΑΑ από τους δικηγόρους να αφήσουν αποθεματικά για μας, είδατε αξιόλογη πλειοψηφική εκπροσώπιση του ΠΙΣ που συναγωνίζονται ποιος θα φωτογραφηθεί δίπλα στον Γιαννόπουλο και τον Γιακουμάτο. Ειδικά εμείς στο ΙΚΑ ξέρουμε καλά την εξαπάτηση και τους συνταξιοδοτικούς μας στόχους της παρέας Πατούλη –Βλασταράκου με την 5ετή κωλυσιεργία σε ένα γραφειοκρατικό διαγωνισμό που έκαναν χαρτιά 8000 εξαπατημένοι συνάδελφοι και έμεινε στις Νεοδημοκρατικές καλένδες. Η και για αυτό να χρεώσουμε τον υπερδήμαρχο Κακλαμάνη που στην ευαγή θητεία του από Αριστοτέλους άφησε ένα σοβαρό μεν Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αλλά άπειρα ανεξόφλητα χαρτιά κόπων και εφημεριών μας στο ντουλάπι. Ξεχνάμε εμείς οι γιατροί τόσο εύκολα τους αριστοκράτες φαφλατάδες που με ένα τηλεφώνημα απαιτούν επί χρόνια την ανοχή και την συνενοχή σας, διαγκωνιζόμενοι σε μια γελοία σταυροδότηση; . Ρωτήστε τους φίλους σας των κυβερνητικών παρατάξεων πόσα ΔΣ ανάλωσαν για να προτιμήσουν τον «επιμελέστερο» των ασφαλιστών τον φερέγγυο έγκλειστο Παύλο Ψωμιάδη της Ασπίς Πρόνοια!


Τη γιατριά της χώρας μην τη παραδίδετε φασόν και δεδομένη σε κανένα. Η ψήφο στο όνειρο και τη συμμετοχή στη λύση προβλημάτων θα επουλώσει τις πληγές μας στο κοινωνικό κράτος και να ξέρετε ότι στις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν το σύστημα του σουλτανάτου ήδη συνέλαβε γιατρούς και νοσοκόμες για περίθαλψη τραυματιών από διαδηλώσεις στα νοσοκομεία. Οι ιδέες για αγκαζάρισμα δημοσίων κλινών από ιδιωτικές ασφάλειες με 200 εκατ έσοδα τάχα προϋπολογισμένα μόνο την ανεδαφική προεκλογική αφέλεια άσχετων ενσωματωμένων στυλ κου Μόσιαλου εκφράζουν.


Ειδικά για τους συναδέλφους που νομίζουν την εποχή ΔΝΤ και μνημονίων, της εγκληματικότητας και του εθνικού ξεπουλήματος ότι είναι ατομικά βολεμένοι σφάλουν. Δεν είμαστε τόσο ευκολόπιστοι να εμπιστευτούμε κάτι γιατρούς στυλ φιλότουρκου Ολι Ρεν, του κατ΄ αναγγελία «συναδέλφου» Ντομινικ Στρος Καν, του πολυέξοδου Μπαρόζο (57.000 υπάλληλοι η ΕΕ αντί για 1500!) του γαλανομάτη Δανού τροϊκανού που προσπαθεί να πείσει έλληνες και ξένους επενδυτές για το φαγοπότι της χώρας μας όπως τους άνοιξε την όρεξη ο υπάλληλός τους Παπανδρέου. Όταν μια χώρα έρχεται σε δείκτες ανεργίας, ύφεσης, κατανάλωσης, εσόδων και εξόδων σε επίπεδα 10 ετών πίσω μέσα σε μια μεθοδευμένη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μην ευελπιστείτε ότι το τσουνάμι της εξαθλίωσης και της φτώχιας δεν θα ακουμπήσει την ψάθα σας! Ελάτε μαζί μας να κολυμπήσουμε σε σοσιαλιστικά νερά με ανθρώπινο πρόσωπο και δημοκρατία. Ζητούμενο η Αξιοπρέπεια και στη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση.


Πριν βιαστείτε να με πείτε αθεράπευτα ονειροπόλο σας καλώ να σκεφτείτε πως λέγονται αυτοί του δικομματισμού που περιμένουν σοβαρούς επενδυτές να σώσουν τη χώρα εν μέσω ύφεσης όταν οι δικοί μας έξυπνοι «πατριώτες» έχουν εκδράμει με τα μεγέθη 600 δις σε ήσυχα αφορολόγητα μουράγια…… Αυτόφωτες ας είναι πάντα οι επιλογές σας.


Διονύσης Λαμπαδάριος


Υποψήφιος για τις εκλογές ΙΣΑ, ΠΙΣ με την ΑΕΓ


6-6-2011

14 σχόλια:

  1. Γιάννης Μπασκόζος8 Ιουνίου 2011 στις 7:19 μ.μ.

    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ…ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;;
    Η πρόθεση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού για παραπέρα απαξίωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν κρύβεται πιά. Με μοναδικό στόχο τον ασφυκτικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την καταβαράθρωση των αμοιβών των νοσοκομειακών γιατρών , ετοιμάζουν το έδαφος για διάλυση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΣΥ, ρίχνοντας το δόλωμα της δυνατότητας λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου όπως και στους πανεπιστημιακούς! Δηλαδή μας λέει πως αφού το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει κάντε ιατρεία και πάρτε τα από τον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την προνομιακή θέση που σας δίνει η παρουσία στο νοσοκομείο. Επιστροφή στην προ ΕΣΥ κατάσταση με πρόσχημα την …ισότητα!!
    Συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ στον ΠΙΣ προπαγανδίζουν την άποψη αυτή από καιρό γι αυτό και δεν μας εκπλήσσει η βόμβα του υπουργού. Ω του θαύματος όμως σαν έτοιμος από καιρό ο χώρος της ΝΔ διά του κ Θ. Γιαννόπουλου έρχεται να επικροτήσει το μέτρο που και το ΕΣΥ θα διαλύσει και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς θα εξοντώσει και τους ασθενείς θα επιβαρύνει. Τέτοια..σκληρή αντιπολίτευση ομολογώ πως δεν την περιμέναμε. Ελπίζουμε πως οι συνάδελφοι συνδικαλιστές που αναφέρονται στο χώρο της ΝΔ δεν θα σπεύσουν να επικροτήσουν την αγαστή σύμπλευση κυβέρνησης και εκπροσώπου ΝΔ για διάλυση του ΕΣΥ.
    Ούτε για την τοποθέτηση του κ Θ. Γιαννόπουλου όμως εκπλησσόμαστε. Σε πρόσφατο συνέδριο της ΠΕΦ ο συνάδελφος βουλευτής είχε υπερθεματίσει στην ανάγκη περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης με τον εξής ..εποικοδομητικό τρόπο. Πρέπει ,είπε, να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα γιατί δεν είναι αρκετό το ποσοστό που πληρώνουν σήμερα!! Εξέφρασε ταυτόχρονα την κατανόηση του στις ανάγκες των φαρμακοβιομηχάνων. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση διευκρίνισε πως αυτές είναι οι θέσεις της ΝΔ.
    Η μνημονιακή συναίνεση δεν μπορεί να κρυφτεί. Η αγωνιστική αντίδραση των γιατρών και ο κόσμος στις πλατείες δίνουν ελπίδες για ανατροπή του γκρίζου σκηνικού.
    Η ενίσχυση της ΑΕΓ στις επικείμενες εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.
    ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
    Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μου διέφυγε συγγνώμη, αλλά δεν πρόσεξα πουθενά στο κείμενο να έχετε κάποια τοποθέτηση σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της υγείας.

    Την αποδέχεστε ναι, η όχι;

    Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί αν συμφωνείτε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, κοινωνικό δικαίωμα, δεν μπορεί την ίδια ώρα να δέχεστε ότι είναι και εμπόρευμα που μπορεί να πουλιέται και να αγοράζεται.

    Με σεβασμό, εκτίμηση και την ελπίδα όταν λέτε για σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και δημοκρατία να μην εννοείτε ένα σοσιαλδημοκρατικό κατασκεύασμα, στα όρια της απάτης, με το πρότυπο του ελεήμονος κεφαλαιοκράτη... Ο οποίος ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αλιάτα
    Μου αρέσει η παρισσία σου και μου δίνεις ευκαιρία να σου υπενθυμίσω ότι στη χώρα μας έχουμε ξεπεράσει το ανώτατο στάδιο του βάρβαρου επεκτατικού καπιταλισμού και η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ η ΠΣΚ-παμε βάζει θέματα προωθημενης ανάπτυξης σοσιαλισμού. Σε ένα χώρο 71.000 γιατρών στην Αθήνα 24000 που δεν ελέγχουν ούτε τα αποθεματικά της αυτασφάλισής τους! Αν αυτό δεν αποξενώνει και βάζει λάθος στόχους είναι επίτρεψέ μου την γνώμη η πεμπτουσία της έλλειψης συμμαχιών από την ηγεσία την συγκεκριμένη. Η απάντηση έρχεται ακόμα και με την διαφαινόμενη συρρίκνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της τυποεκδοτικής. Τι λέει στον απλό ιδιώτη γιατρό με ένα ιατρείο, να το κλείσει προς όφελος του κου Αποστολόπουλου του φίλου της Κατσέλη και του ΓΑΠ, του στυλοβάτου της υγείας της νέας ρώσικης κομμενκλατούρας;;. Από κάτι τέτοια βγάζω το φρικτό πίστεψέ με συμπέρασμα για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας της πρώτης παραγράφου.
    Αντίστοιχες παρόλες βλέπω και σε συνιστώσες του Σύριζα , φαινόμενα τελεολογίας σε άλλες κοινωνίες ουτοπικές για τη σημερινή κατάσταση των μέσων παραγωγής. Ο μέσος γιατρός ούτε στα προς το ζείν δεν τον άφησαν, μην καταγγέλουμε άδικα την ανυμπόρια του να φορτωθεί και τραπεζικά δάνεια.....ως επιχειρηματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτης Ψυχάρης10 Ιουνίου 2011 στις 7:58 π.μ.

    Οι εκλογές που έρχονται στις 19 & 20 Ιούνη για την ανάδειξη εκπροσώπων των γιατρών, είναι οι σημαντικότερες εδώ και πολλά χρόνια.

    Το αποτέλεσμα των εκλογών θα σημάνει μια καθολική ή όχι απόρριψη απ''τον ιατρικό κόσμο, του γενικότερου ξεπουλήματος ιδανικών, ιδεών και στόχων που επιβάλλει το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα. Την απόρριψη ή όχι της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων και την εναντίωση ή όχι στη βαρβαρότητα που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση το τελευταίο χρόνο.

    Είναι η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον που θέλουν τα διεθνή λόμπυ να μας κληροδοτήσουν, μέσα από την επιβολή μαζικής τρομοκράτησης και συνενοχής μέσω των γνωστών εγκάθετων ΜΜΕ.

    Έχει γίνει σήμερα αντιληπτό από την κοινωνία και από εμάς σε μεγάλο βαθμό, ότι λογικές συντεχνιασμού απέχουν μακράν της πραγματικότητας, παρότι κάποιοι προσπάθησαν να κατηγορήσουν το κίνημα του Φλεβάρη για το αντίθετο. Είναι για παράδειγμα, βιώσιμος ο συντεχνιασμός κοινωνικής ή επιστημονικής ομάδας, όταν η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 40%;; Ή καλύτερα όταν υπάρχει καταστροφική διάθεση απέναντι στους ανάπηρους συμπολίτες μας με διατάγματα λογικής «Καιάδα»;; (Πρόσφατη εγκύκλιος ΙΚΑ 31/5/11).

    Δεν είναι δυνατό να μην αντιδράσει πρώτος ο ιατρικός κόσμος σε τέτοιες πρακτικές.

    Αυτές τις εκλογές, είναι μια ευκαιρία να δώσουμε προοπτική ενάντια στη μιζέρια, να ανοίξουμε νέους δρόμους σκέψης και συλλογικότητας. Να αφήσουμε πίσω τον συντηρητισμό, να πράξουμε ριζοσπαστικά, να μη συμβιβαστούμε, να κερδίσουμε την αξιοπρέπειά μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία.



    Παναγιώτης Ψυχάρης

    Ορθοπαιδικός

    Υποψήφιος ΑΕΓ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ γιά ΙΣΑ-ΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    Αλβανός εργάτης, χρόνια στην Ελλάδα, ανασφάλιστος και άνεργος εδώ και μήνες χωρίς κανένα εισόδημα πια και ζώντας σε ακραία φτώχεια, παθαίνει ένα ατύχημα. Με έγκαυμα 3ου βαθμού σ΄ένα δάχτυλο του δεξιού του χεριού από επαφή με το ρεύμα, απευθύνεται σε επαρχιακό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όπου και του τις παρέχουν, αλλά τον πληροφορούν ότι δεν μπορούν να τον νοσηλεύσουν αν τυχόν επιδεινωθεί. Ο ασθενής ταξιδεύει σε πιο μεγάλη πόλη για να βρει βοήθεια και προσεγγίζει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που τον παραπέμπει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με ένα ιατρικό σημείωμα για την αρμόζουσα χειρουργική αντιμετώπιση, αφού το άκρο πια φλεγμαίνει. Το τριτοβάθμιο του απαντά ότι δεν μπορεί να τον νοσηλεύσει (μια και με τις τελευταίες εγκυκλίους απαγορεύεται η εισαγωγή ανασφάλιστων) και τον συμβουλεύει να γυρίσει στην πατρίδα του για να γιατρευτεί…
    Το τραυματισμένο δάχτυλο αρχίζει να νεκρώνεται και πια σε γαγγραινώδη κατάσταση ο άρρωστος ξανααπευθύνεται στο ΕΣΥ (σε Κέντρο Υγείας αυτή τη φορά) απελπισμένος. Εκεί ο εφημερεύων γιατρός διαγιγνώσκει μια σηπτική εστία στο χέρι με γάγγραινα του ενός δακτύλου και επέκταση της φλεγμονής στα παρακείμενα, οπότε κρίνει ότι πλέον υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του και κινητοποιεί όσους γιατρούς γνωρίζει μαζί με τον διοικητικό μηχανισμό για να εισαχθεί επιτέλους σε άλλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Κι αφού ο άρρωστος μας νοσηλεύεται, την επομένη οι υπηρεσίες απαιτούν να τους δώσει προκαταβολή για να προγραμματιστεί το χειρουργείο… έχοντας χάσει πια κάθε κουράγιο, ζητάει από έναν παπά να τον βοηθήσει, δίνει 260 ευρώ και οδηγείται για ακρωτηριασμό. Τέλος καλό όλα καλά, μπορεί να έχασε ένα δάχτυλο αλλά τουλάχιστον σώθηκε απ΄τη σηψαιμία.
    Πριν μόλις ένα χρόνο τίποτα απ΄όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, γιατί απλούστατα θα είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα και δωρεάν από την πρώτη του επίσκεψη στο σύστημα υγείας. Οπότε αυτό το χαμένο δάχτυλο είναι μια ακόμη επιτυχία, που χρεώνεται εξ΄ολοκλήρου στον κ.Λοβέρδο, ακούραστο μαχητή εναντίον της διαφθοράς, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα κάλεσε τους ευρωπαίους ομολόγους του να δημιουργήσουν και μια Υγειονομική FRONTEX, γιατί κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ !!!
    και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ μου φίλε Διόνυσε

    Δεν είχα σκοπό να κάνω αντιπαράθεση των θέσεων που έχουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς στον χώρο της υγείας και με αυτή την φιλοσοφία θα συνεχίσω.

    Δεν νομίζω πάντως ότι το να ζητάς μαζικές προσλήψεις σε όλες τις μονάδες Υγείας - Πρόνοιας μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών, ή, η στήριξη στους εργαζόμενους στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα της Υγείας, για να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι θέματα προωθημένης ανάπτυξης σοσιαλισμού.

    Με τον όρο «επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της υγείας» δεν εννοούμε τον ιδιώτη γιατρό που ιδικά στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, αδιόριστος χρεώνετε στην τράπεζα για στήσει ένα ιατρείο. Αυτό είναι άλλο και οι γιατροί μεγαλοεπιχειρηματίες, τα ιατρικά κέντρα είναι κάτι άλλο.

    Μια από τις κύριες αιτίες για την έκρηξη των αναγκών στα νοσοκομεία είναι η διατήρηση των κερδών του μονοπωλίων της Υγείας. Η γνώμη μου είναι ότι ο αγώνας των υγειονομικών πρέπει να είναι συντονισμένος με τον αγώνα των λαϊκών στρωμάτων και να έχει ένα στόχο: Τα μονοπώλια της Υγείας. Τη λογική του νοσοκομείου – επιχείρησης.

    Να σου πω κι ένα περιστατικό επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία;

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης έχει επιβάλει εισιτήριο 20 ευρώ - αντί για 5 ευρώ - στα Εξωτερικά Ιατρεία για να έχει έσοδα απ' τους τουρίστες το καλοκαίρι! Μάλιστα, με έγγραφό του, επιβάλλει και 10 ευρώ σε κάθε ασφαλισμένο του ΙΚΑ, που προσέρχεται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και θα κάνει ακτινογραφίες, όταν το τιμολόγιο του Δημοσίου για την ακτινογραφία είναι μόλις 2,90 ευρώ.

    Πρόκειται για προπομπό της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως αυτονομημένων επιχειρήσεων, όπου οι διοικητές, κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος, διαμορφώνουν τις τιμές με λογικές αγοράς!

    ΥΓ. Η Τυποεκδοτική είναι σαν την Κόκα – Κόλα… πάει με όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννης Μπασκόζος14 Ιουνίου 2011 στις 11:52 π.μ.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΑΕΓ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

    Οι εμπλοκές της τελευταίας στιγμής στην εκλογική διαδικασία στον ΙΣΑ υποχρεώνουν όλους σε υπεύθυνη τοποθέτηση και ανάληψη των ευθυνών τους απέναντι στους συναδέλφους.
    1. Η παράταξη μας έγκαιρα, και στην εκλογική διακήρυξη, κάλεσε τις άλλες παρατάξεις και ιδιαίτερα τη ΔΗΚΙ και την ΠΑΣΚΕ να μην εμπλέξουν τις εκλογές σε διαδικασίες που θα χρησιμοποιούν τον ΙΣΑ σαν εφαλτήριο για εκπλήρωση προσωπικών πολιτικών και κομματικών φιλοδοξιών. Οι ευθύνες της ΔΗΚΙ είναι τεράστιες και την καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να τις αναλογιστεί και να μην επιμείνει σε επιλογές που είναι αμφιβόλου νομιμότητας και μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδα και δικαστικές παρεμβάσεις.
    2. Καλούμε την ΠΑΣΚ και τις άλλες παρατάξεις στο ΔΣ του ΙΣΑ να ασκήσουν την όποια κριτική και τις όποιες νόμιμες ενέργειες τους με γνώμονα το συμφέρον του ιατρικού κινήματος και του αγώνα των γιατρών ενάντια στην κυβερνητική λαίλαπα. Η μη διενέργεια των εκλογών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα το αποδυναμώσει. Τα όποια προβλήματα ασυμβίβαστου μπορούν να λυθούν μετά τις εκλογές με αίσθημα πολιτικής και συνδικαλιστικής ευθύνης από όλους.
    3. Η δική μας γνώμη είναι σαφής. Η αλλαγή συσχετισμών είναι απαραίτητος όρος για να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών αξιοπιστία και αγωνιστική συνέπεια. Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν αυτούς που ήσαν παρόντες στους αγώνες και να απομονώσουν αυτούς που με τον ένα η τον άλλο τρόπο αποδέχονται τη λογική του μνημονίου. Ας κάνουμε αυτές τις εκλογές εφαλτήριο για νέους ενωτικούς αγώνες, για ανατροπή της ανθυγιεινής πολιτικής της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικας.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΕΓ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
    Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι σαφές πλέον και δικαιούμαστε να το υποστηρίζουμε , ότι η στάση ΔΗΚΙ και ΠΑΣΚ είναι όχι μόνο ανεύθυνη αλλά και επικίνδυνη γιά το μέλλον του ιατρικού κινήματος.
    Έρχεται λαίλαπα που θα ισοπεδώσει όλους και όλα τα κοινωνικά αγαθά.Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες πρέπει επιτέλους να βρεθούν μπρος στις αντιστάσεις μας μιά και καλή.
    Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία η μη διεξαγωγή εκλογών θα μας γυρίσει ένα χρόνο πίσω και θα προκαλέσει μεγάλη ανακούφιση στην κυβέρνηση η, ο οποία ανενόχλητη θα καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στον ιατρικό κόσμο.
    Π Ψυχάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε συνάδελφε και συνοδοιπόρε.
    Σου γράφω με την ευκαιρία των εκλογών του ΙΣΑ και του ΠΙΣ 19-20 /6/ 2011 (Κυριακή – Δευτέρα).
    που θα διεξαχθούν στην αίθουσα τύπου του Ολυμπιακού κέντρου αντισφαίρισης Ο.Α.Κ.Α. ( οδός Γ. Πιτταρά & Αρτέμιδος)
    Αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφια με την Αγωνιστική ενότητα Γιατρών - Συνεργαζόμενοι
    και για τον ΙΣΑ και για τον ΠΙΣ Επειδή πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε τέρμα στην Διγλωσσία και την Υποκρισία που διέπουν τα Δ.Σ που μας εκπροσωπούν.
    Όλοι μας είδαμε όλο αυτό τον καιρό την ψευτιά, την δυσφήμηση από τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. αλλά και την απαράδεκτη ανοχή και ανεκτικότητα μελών Δ.Σ του ΙΣΑ και του ΠΙΣ που προσπαθούσαν οι μεν να τηρήσουν ισορροπίες και οι δε να μην δυσαρεστήσουν τα κομματικά αφεντικά τους.
    Φτάνει πια !!! μην τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν την ψήφο μας ή την αποχή για μικροκομματικά συμφέροντα .
    Τόσα χρόνια ηγούνται του ΙΣΑ και του ΠΙΣ και να που μας κατάντησαν. Να παλεύουμε για το αυτονόητο.
    Τι έκαναν οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚΕ και ΔΗΚΙ οταν Κατείχαν δημόσιες θέσεις ? Τι συμβούλευαν τους υπουργούς τους?
    Με ποιό δικαίωμα ζητούν σήμερα να ξαναεκλεγούν ?
    Όλοι μαζί την επόμενη των εκλογών πρέπει
    • Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά την θεσμοθέτηση συλλογικών συμβάσεων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με τον ΕΟΠΥ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς ξεκινώντας από τις αμοιβές που η ίδια η πολιτεία καθόρισε για τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία.
    Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις για όλους τους μισθωτούς γιατρούς και του ιδιωτικού τομέα. Θα είμαστε ανυποχώρητοι στην πλήρη κατοχύρωση εργασιακών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.
    • Απαιτούμε δικαίωμα συνταγογράφησης και αναγραφής εξετάσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από όλους τους γιατρούς και ελεύθερη πρόσβαση στη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσους Γιατρούς το επιθυμούν
    • Θέλουμε τον ΠΙΣ συντονιστή, οργανωτή και εκφραστή των αγώνων όλων των κλάδων των γιατρών.
    • Τον θέλουμε σκληρό διαπραγματευτή.
    • Επιδιώκουμε να αξιοποιεί το κύρος και την πανελλαδική του εμβέλεια σε όφελος των γιατρών και της δημόσιας υγείας.
    Απαιτούμε δυναμικά την έγκαιρη πληρωμή για όλα τα δεδουλευμένα

    Γι αυτό διεκδικούμε αλλαγή συσχετισμών και ενίσχυση της παράταξης μας.
    Ας κάνουμε αυτές τις εκλογές εφαλτήριο για νέους ενωτικούς αγώνες, για ανατροπή της ανθυγιεινής πολιτικής της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικας.

    Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών Φέτος Δεν έχουμε την πολυτέλεια να Απέχουμε
    Περιμένω την υποστήριξη σου
    Όλγα Κεσίδου
    Υ.Γ.Αν νομίζεις και εσύ ότι πρέπει να αλλάξουμε τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ σε παρακαλώ προώθησε το και σε φίλους,
    επίσης δέχομαι προτάσεις και συμβουλές στο okesidou@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μερικά προεκλογικά συμπεράσματα συνοπτικά: 1) Η Δεξιά υπό την παράνομη καθηγεσια Πατούλη κατέρχεται ενωμένη και μουδιασμένη. Ξέρουν λίγοι από το χώρο ότι τίποτα πια δεν είναι δεδομένο και αυτό αναστατώνει συντηρητικούς ανθρώπους της προσκολλήσεως, λίγοι είναι στο χώρο του πεζοδρομίου που λέμε και των διεκδυκήσεων.
    2) Η Πασκ γιατρών έβγαλε πύρινη και λαβρη ανακοίνωση κατά των έργων του υπουργού της κου Λοβέρδου, χωρίς να τον κατονομάζει νάχει να λέει κάτι στους επίδοξους ψηφοφόρους της, προτάσει όμως τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της παρανομίας Πατούλη και την μη διενέργεια εκλογών. Κρατήστε την απέχθεια που έχει το ΠΑΣΟΚ με κάθε εκλογική διαδικασία αυτο τον καιρό!
    3) Ο Πατούλης λέει ότι ο χώρος της προεδρίας ΙΣΑ τον εκφράζει και θα παραιτηθεί από δήμαρχος Αμαρουσίου αμέσως μετά την εκλογή του στις εν λόγω εκλογές. Βέβαια για να επιβεβαιώσει αυτά που γράφω στο κείμενο, προσέχτε τους χαρακτηρισμούς περι αριστοκρατικών.... Τι είναι 13000 Αμαρουσιώτες μπροστά σε 3000 γιατρούς;; ¨Η άτιμε Καλικράτη τι μας κάνεις ερημώνεις τα μέγαρα, κάνεις την υπερχρεωμένη Βωβούπολη ανέραστη και τις προσβολές από τον Υγειάρχη στον πολεοδομικό υφιστάμενο καθημερινή πρακτική.
    4) Η Αριστερά αχ αυτή η τεμαχισμένη Αριστερά, τούρτα με 5 τεμάχια, γλυκιά μα παχουλή και σιτεμένη στα χρονάκια. Α και μια κατηγορία 1/7 των γνωστών μου κάτι κουρασμένα παλληκάρια που δεν ανανέωσαν εγγραφή. Μηπως είναι εκβιαστικό τερτίπη μήπως πολλά τα λεφτά, μήπως να τους θυμίσω ότι η μη συμμετοχή καυτηριαζόταν από τον Περικλή γιατί απλά βγάζουν ηγέτες χειρότερους απο τους ...ίδιους;; . Η άκρα ταπείνωση που καταλήγει σε Σταύρωση από εσάς. Το είδα και το καταγγέλω!
    5) 5 κομμάτια η Αριστερά, του ΔΠΚ, του δικού μας ΑΕΓΣ, του ΔΗΣΥ, του ΑΡΣΙ και της Γένοβας. Ολοι για να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και την αξιοπρέπεια στον χειμαζόμενο εργασιακό χώρο της ιδιωτικής ιατρικής. Χλωμό και πομφολυγώδες το ομολογώ. Δεν θα σας ζαλίσω με ενέργειες που κάναμε εδώ και ένα μήνα για να ρίξουμε νερό σε αυτόν τον άκρατο οίνο "φιλοδοξίας" σε ώτα μη ακουόντων.
    6)Οι 3 ανεξάρτητοι συνδυασμοί οι δύο παρεήστικοι με σαφή τελεολογία και ανεπαρκείς κάνουν την κατεβασιά τους στο Μαρουσιωτικο πανηγύρι Ο μεμωνομένος χωλομένος σαφούς πολιτικού καθορισμού
    7) Ψήφο στο χωλό και την παρέα του, δεν περιγράφω άλλο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Gia to pytharhiko se vlepo ala vlepo ke ton kalo mu synadelfo Mihali Kurti.Posusu stavrus vazume sto pytharhiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. File Dionysie su evhome epityhia ke gia to pytharhiko se vlepo ala thelo ke ton synadelfo Mihali Kurti.Posus stavrus vazume sta psifodeltia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 17 σταυρούς στο ΔΣ και 30 στον Πανελλήνιο .Για Πειθαρχικό είναι νομίζω 5-6 σταυροί. Ο Κούρτης είναι δύναμη στο χώρο σαφώς αξίζςι και τη δική μου ψήφο. Ψήφισε όσους μπορείς περισσότερους. Από τα λίγα ψηφοδέλτια που όλοι έχουν συναίσθηση του σταυρού που τους ανατίθεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα αποτελέσματα των εκλογών για ΔΣ του ΙΣΑ χαρακτηρίστηκαν από ισχνή συμμετοχή μόνο του 32% των συναδέλφων ήτοι 5699. Ελαβον η αντιμνημονιακή δεξιά 51% και 9 έδρες, η αντιμνημονιακή Αριστερά 4 έδρες και 26% το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΚΓ 2 έδρες και 11% και η μνημονιακή δέξια 3% και καμμιά έδρα. 2 άλλοι ανεξέρτητοι συνδυασμοί πήραν 2 έδρες και τέλος 2 άλλοι συνδυασμοί δεν συγκέντρωσαν ποσοστά για εκπροσώπιση στο ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;