Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ετρεξε το τέταρτο της διαδρομής. Τυχαίο; δεν νομίζω.




Αφιερωμένο εξαιρετικά
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτός που περνάει, αυτή που περνάει
Αυτός να ρωτήσουμε να δούμε που πάει
Αυτός να ρωτήσουμε τον προορισμό μας
Ο άγνωστος δρόμος του να βρει το δικό μας.(Φοίβος Δεληβοριάς)

Είδαμε στις οθόνες μας το γυμνασμένο σώμα. Ζηλέψαμε την κορμοστασιά, το ανάστημα. Μαγευτήκαμε από το κατόρθωμα .Θαυμάσαμε την αθλητική περιβολή. Δέκα χιλιόμετρα ήταν αυτά όχι παίξε γέλασε. Πρέπει ως λαός και ως έθνος να νοιώσουμε περήφανοι που τέτοιο παιδί βγήκε από μία ελληνική οικογένεια. Που κατόρθωσε ,ως πενηντάρης, να ανταπεξέλθει σε τέτοιο αθλητικό γεγονός .Μαραθώνια διαδρομή σε μικρό σχήμα. Δέκα από τα 42 χιλιόμετρα.
Καλός επέδειξε πλήρη στήριξή του στον θεσμό των Special Olympics ο κύριος Παπανδρέου. Επιτυχημένη η συμμετοχή και ο τερματισμός του στον αγώνα 10 χιλιομέτρων, στο 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
αλλά ..Την απόσταση που διένυσε ο Φειδιππίδης πριν από 2.500 χρόνια τερμάτισαν πρώτοι οι κενυάτες που κάτι ξέρουν από πείνα και στερήσεις. Ίσως η συμμετοχή του κυρίου Παπανδρέου να κρύβει ένα άλλο μήνυμα .Η συμμετοχή του ήταν μία προειδοποίηση για μας, τους αγύμναστους ότι πρέπει να αλλάξουμε ζωή; Να τρέξουμε σαν τους κενυάτες, πεινασμένοι και γυμνοί; Να τρέξουμε περισσότερο από όσο τρέχαμε, μέχρι τώρα; Πάντα αυτά που παθαίνει οι πρωθυπουργοί μας κρύβουν μηνύματα για τον λαό. Ο Καραμανλής όταν έπεσε στο ποδόσφαιρο το 2001 προμήνυε την οικονομική κρίση και την πτώση του χρηματιστηρίου. Αξέχαστο το ατύχημα του Παπανδρέου με την αλυσίδα το 2008.Δεν μας έκανε μετά την ζωή ποδήλατο;
Αυτός που περνάει δεν ξέρουμε που πάει και φυσικά δεν ξέρουμε πότε ο άγνωστός δρόμος του θα βρει το δικό μας. Υπάρχει μία σκόπιμη μυστικότητα των κινήσεων και των μελλοντικών κυβερνητικών πλάνων. Σεβαστά όλα αυτά αλλά στο ταμείο μόνο εμείς πληρώνουμε οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Μπράβο μας που έχουμε πρωθυπουργό που αθλείται καθημερινά αλλά …το κακό σε αυτή την προβολή των αθλητικών ικανοτήτων του πρωθυπουργού μας είναι ότι άλλα θέλουμε εμείς να δούμε. Από αθλητές ,μοντέλα και τραγουδιστές έπηξε ο τόπος. Πολιτικό ανάστημα θέλουμε και όχι αθλητικό. Κάποιον που να τρέξει ,για τα προβλήματα του τόπου και όχι για τις κάμερες!

1 σχόλιο:

  1. Το μνημόνιο και του μπογιατζή ο κόπανος. Οι μισθοι και οι συντάξεις είναι 12-13 δις ετησίως. Μέχρι τα 52 του προυπολογισμού που διαχειρίζεστε σαν πασοκοκυβέρνηση ετησίως άλλα 40 δις που τάχετε για τη τσέπη σας και τους διεθνείς τοκογλύφους. Ναι με αυτές τις "περγαμηνές" τη στάση πληρωμών του δημοσίου, την ατιμωρησία στους κλέφτες του δημοσίου χρήματος, την φοροδιαφυγή των κρατούντων, οι εξεταστικές κατάντησαν εξτρα επιχορήγηση σε κλεισμένα στόματα βολευτών.
    Ηταν προφητικό το σωσίβιο που εβαλα σε αυτό το ποστ δώρο στον μαραθωνοδρόμο, του τόδωσε ο λαός με τη ψήφο του παρόλη την αποχή και την καταψήφιση. Αυτός έτσι θέλει να το ερμηνεύει.....
    Τα 11,7 όμως που υπολλειπονται σαν έδοδα μέχρι τέλους έτους δεν μαζεύονται με τίποτα. Ερχονται νέα κουρέματα των προβάτων μέσα στο καταχείμωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;