Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν.






ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΩΝ ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ.

Πριν 2500 χρόνια 10.000 Αθηναίοι Πολίτες-οπλίτες οι 1000 Πλαταιείς, εκπαιδευμένοι να έχουν ελεύθερη βούληση και να πολεμούν ομαδικά σε φάλαγγα, με τη νίκη τους στη μάχη του Μαραθώνα άλλαξαν τη ροή της ιστορίας της ανθρωπότητας. Αντιστάθηκαν στη λογική της δουλείας. Τη γενιά τους την τίμησαν και την είχαν πρότυπο 4-6 γενιές μετέπειτα απογόνων, ρίζωσαν την οικονομική άνθηση και την ηγεμονία του κράτους των Αθηνών για 86 χρόνια και κέρδισαν και τη δόξα της αιωνιότητας.

Ήταν ο Μιλτιάδης, ο Καλλίμαχος, ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής, ο Αισχύλος, Ο Κυναίγειρος, ο Στησίλεω Θρασύλου, ο Θέρσιππος ο Ερχιεύς, ο Δρακοντίδης, ο Αντιφών, ο Αψήφης, ο Ξένων, ο Γλαυκράτης, ο Τιμόξενος, ο Θέογνις, ο Διόδωρος, ο Ηξίας, ο Ευφρονιάδης, ο Ευκτήμων, ο Καλλίας, ο Αραιθίδης, ο Αντίας, ο Τόλμις, ο Θουκυδίδης, ο Δίος, ο Αμυνόμαχος, ο Λεπτίνης, ο Αισχραίος, ο Πήρων ο Φαιδρίας όπως μας θυμίζουν ο Ηρόδοτος, ο Παυσανίας και η επιμελής αρχαιολογική σκαπάνη.
Στην εποχή του Σίδηρου οι αποικίες τους είχαν μπει στη διαδικασία επέκτασης σε χώρο επιρροής των Μηδών, οι δαρεικοί ως νόμισμα δελέαζαν ευεπίφορους προδότες των πόλεών τους αλλά δεν πρόσεξα από την ιστορία κανένα στρατηγό μας να υπόγραψε μνημόνιο δανεισμού και υποθήκης της χώρας του Ο Αριστείδης και ο Θεμιστοκλής παρότι πολιτικά αντίπαλοι επικεφαλής των φυλών τους με βάθος μόλις 7 ανδρών πίσω τους πολέμησαν πλάι πλάι απέναντι στο περσικό κέντρο ενώ στο δεξιό κέρας είχαν τον πολέμαρχο Καλλίμαχο και στο αριστερό κέρας τους συμμάχους Πλαταιείς.
Σήμερα στην εποχή του θερμοκηπίου, της παγκοσμιοποίησης-υπεξαίρεσης των κερδών, της εκμετάλλευσης της εργασίας, των φοβικών συνδρόμων της μελαγχολίας, του εξανδραποδισμού και της διαφθοράς οι Αθηναίοι πολίτες ψηφίζουν για στρατηγό τους κάποιον Ψινάκη Ηλία με μια κουρτίνα στον ώμο για παράστημα ανδρισμού και αρετής.
Που μαζεύονται σήμερα 10.000 αποφασισμένοι και συνειδητοί Αθηναίοι πολίτες πέρα από το Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό στάδιο;; Στην οδική συμφόρηση της Κακιάς Σκάλας ή στην άγρα της δόσης τους στο κέντρο της Αθήνας, Τοσίτσα και Πατησίων γωνία. Η συμμετοχή στα κοινά και στη διεκδίκηση καλύτερου μέλλοντος έχει δρομολογηθεί στη σφαίρα της φαντασίας. Χρόνια ο Νεοέλληνας εκπαιδεύεται από σχολείο, εκκλησία και πολιτικούς ταγούς να είναι πειθαρχημένος, φοβισμένος, δουλοπρεπής σφουγγοκωλάριος της κυρίαρχης οικονομικής ελίτ. Να προσδοκά φενάκες και να εισπράττει ουτοπίες. Η γυμνασιακή αγωγή πόρρω απέχει της παιδείας πολίτου σύγχρονου κράτους, βγάζουμε αγέλαστους χωρίς μέλλον και προοπτική νέους. Αποφεύγουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις, μαθαίνουν κα ξεφεύγουν της εφορίας και κάθε υποχρεώσεως απέναντι στη πολιτεία. Τους προσφέρουμε 30% ανεργία, νεποτισμό και ωχαδερφισμό στον υπερθετικό βαθμό και ζητάμε μετά συμμετοχή και απόφαση ψήφου. Μα η ψήφος είναι συνείδηση της πραγματικότητας και οι νέοι ήδη βλέπουν μια προσπάθεια να ζουν οι άλλοι χωρίς αυτούς.
Μια υπερφίαλη κοινωνία
που θέλει την θρησκεία να κρατεί υλική εξουσία και να παρεμβαίνει στα δρώμενα, συσσίτιο και ψηφοδέλτιο, να αναλώνεται σε χρηματοοικονομικά μεγέθη επιπέδου φορολογικών παραδείσων. Μια κενότατη αντιπαραγωγική μηχανή που θέλει όλους τους εταίρους ταυτιζόμενους και επιδοτούμενους στο πρυτανείο και ιδίως τους επίδοξους αφεντικούς που ψάχνουν τα παράθυρα των νόμων για να φωτογραφήσουν το δίκαιο τους. Τα λεφτά τους και τα κέρδη είναι απείραχτα φρέσκα φρέσκα στην Ελβετία. Παιδικούς σταθμούς ή πάρκα δεν ζήλεψαν οι 1970 μεγαλοκαταθέτες από τους 8000 του CD της HSBC που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας της Νίκαιας της Γαλλίας ότι θέλουν το βρίσκουν στο εξωτερικό εκεί που έχουν και το χρήμα. Εδώ και χρόνια οι εργολάβοι του δημοσίου παίρνουν κοψοχρονιά τη δουλειά, υπολογίζουν τη μίζα στον πολιτικό, εκμεταλλεύονται τον εργάτη του με εισφοροδιαφυγή και χαμηλό μεροκάματο και στο τέλος παραλαμβάνουν το κακότεχνο έργο "τυφλοί" ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτό στην πατρίδα μας το λέμε ανταγωνισμό και «υγιείς δυνάμεις της αγοράς». Οι εφοπλιστάδες μας άνθρωποι των έργων με το που είδαν που τους κοιτά, αυτό το κράτος πειρατών, έβγαλαν κάθε δραστηριότητα στο εξωτερικό και έρχονται για το ψάρι τους στις Κυκλάδες σε μαγαζιά που οι αφεντικίνες τρώνε τα πουρμπουάρ από τα γκαρσόνια…. Ξέμειναν να μπαινοβγαίνουν στο Υπουργείο Θαλασσίων… Έργων κάτι επιδοτούμενοι ακτοπλόοι και κάτι πράκτορες κρουαζιέρων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι κοριοί στα κρουαζιερόπλοια της Μεσογείου είναι λιγότεροι από τα μαμούνια των βαπτισμένων ως τα χτες αφορολόγητων rooms to let στις Κυκλάδες. Ένας ολόκληρος κόσμος αρπαχτής και ρεμούλας έρχεται να συναγελαστεί πια με τον αγανακτισμένο πολίτη ,τον αδικημένο. Το επόμενο βήμα αυτής της ύπουλης και αισθητής αποχής από τα κοινά είναι οι συγκρούσεις. Γιατί πια οι κρατούντες δεν μπορούν να κρατήσουν και αμφιβάλλω αν οι κρατούμενοι μπορούν να κρατηθούν. Οι πλέον ωφελημένοι από την κρίση πολιτικής και εμπιστοσύνης του 1989 ήσαν τραπεζίτες και καναλάρχες. Όσο βλέπετε αυτούς να απολαμβάνουν επιτόκια δανείων χωρίς ανώτατο όριο και τόχουν από το 1992 τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε. Οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Παπανδρέου Α, Σημίτη , Καραμανλή και Παπανδρέου Γ. στήριξαν την ασυδοσία των τραπεζών και την ρεμούλα των καναλαρχών .Πήραν για αντίδωρο λογής ρεμούλες και διλλήματα, ενοχές στο κόσμο της εργασίας και εκφοβισμό της δημοκρατίας μας. Κατηγορίες ολόκληρες ιερών ταγών όπως οι πανεπιστημιακοί και οι καλλιτέχνες έχουν δέσει κατά πολύ τις τύχες τους σε αποτυχημένες προοπτικές και φθονερά ιδανικά.
Μετά τα τελευταία αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση ενός έτους του κ. Παπανδρέου είναι μια μουχλιασμένη και γερασμένη, κατουρημένη θάλεγα κυβέρνηση. Δεν βρήκε "τα λεφτά υπάρχουν", ξέρει αλλά έπρεπε να αναρωτιέται "που πήγαν τα λεφτά" και αποδεικνύεται μια και οι εκβιαστικές μισθοδοσίες είναι μόνο 12-13 εκατ. δις το χρόνο ότι άλλα λεφτά του δημόσιου ταμείου ψάχνουν και δεν τα βρίσκουν για να συντηρήσουν τους μανδαρίνους τους. Ότι μαθαίναμε από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες όταν τέλειωναν τα λεφτά για τους μισθοφόρους λεγεωνάριους τέλειωνε και η θητεία τους. Και αυτοί λόγω μνημονίου μας κόστισαν πολύ ακριβά. Εκπλήρωσαν όλες τις επιταγές ΣΕΒ και παρατρεχάμενων για να εισπράξουν αφερεγγυότητα και ανικανότητα να βάλουν χέρι στους φοροφυγάδες. 30 δις διαφυγόντα κέρδη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ και μια περαίωση δεν τους σώζει. Αφήστε που χρησιμοποίησαν τις εξεταστικές επιτροπές μόνο σαν υπερωρίες υπαλλήλων βουλευτών και επί της ουσίας των σκανδάλων και των ξεκάθαρων ενόχων τίποτα. Αυτό και αν ήταν αυτοϋπονόμευση του συστήματος από τα μέσα που φαντάζομαι δεν είχε λόγο να προστατεύσει τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Σημίτη ή τον Καραμανλή για τις αδικοπραξίες της διακυβερνήσεώς τους. Ένα πατέρα Εφραίμ για δείγμα στη φυλακή ,έτσι για να λέμε και κανένα αστείο… Τα λεφτά λείπουν από τα ταμεία και δεν έχουμε ένα Δίκαιο Αριστείδη από την Αντιοχίδα φυλή να φυλάξει τα λάφυρα της νίκης σίγουρα και ασφαλώς. Το ΔΝΤ και η τρόικα βλέπει ότι κινδυνεύουν και τα δικά τους δις από την χώρα που εισάγει κρομμύδια από Τουρκία και πορτοκάλια από το Ισραήλ. Ο κος Παπανδρέου μπορεί να αισθάνεται ακριβοπληρωμένος υπάλληλος της αντικαπνιστικής εκστρατείας αλλά ούτε τα εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα του δεν είναι ικανός να διαχειριστεί. Αυτή η πρώτη ήττα θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι όχι σωτήρας αλλά βαρίδι αποτελεί για την χώρα του. Είχα επισημάνει λογής ενδείξεις περί αυτού από ένα χρόνο τώρα, λίγο πριν την υποταγή του χωρίς όρους στους διεθνείς τοκογλύφους και μετά το ολοκληρωμένο σχέδιο μνημονίου που παρουσίασε στη κατεύθυνση της κρατικής απορρύθμισης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας στα χέρια χαμογιών και παρατρεχάμενων. Η αριστερά ας δει επιτέλους την ενωτική της δύναμη και όσον αφορά την πρωτόλεια αποχή των ελλήνων από την κάλπη σε κολοσσιαία ποσοστά ας το δούμε σαν ανεξέλεγκτη δυνατότητα αυτός ο πολλαπλά χειμαζόμενος λαός να έχει κρατήσει αρχές και ιδανικά εκτός του σημερινού συστήματος προσώπων και κομμάτων. Να μην ταυτίζεται με τους κλέφτες και τους απατεώνες.
Κάποτε ευελπιστώ και οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να κάνουν ουσιαστικές συζητήσεις για τα αυτοδιοικητικά για τα έργα τοπικής ανάπτυξης για την επιβίωση αδύνατων ομάδων της κοινωνίας όπως ασθενών και συνταξιούχων. Όλα για μαγαζάτορες και εμπόρους αυτοκινήτων μαθαίνουμε θαρρείς και οι ηλεκτροσυγκολλητές ή οι πατωματζήδες δεν έχουν προβλήματα. Επίσης αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν 4 δις κόστος συνταγογράφησης όταν ερωτήθη ο υφυπουργός Οικονομικών πόσα εισπράττει από τις πολυεθνικές φαρμάκου απάντησε μόνο 82 εκατ. ευρώ.! Αν δεν πληρώνει η Novartis και η Aventis φόρους ποιος πρέπει να πληρώνει;;
Αν η λαθρεμπορία καυσίμων και οι παράνομοι εκτελωνισμοί και εισαγωγές προιόντων δεν εξυγιανθούν, άπειροι πόροι πάνε στα αζήτητα ενώ οι Έλληνες σήμερα πεθαίνουν συστηματικά από τροχαία ατυχήματα και τροϊκανή ακηδεία.
Η χώρα του μέτρου έχει γίνει χώρα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας. Οι αθλητικές και οι θεατρικές επιδόσεις μας υπολείπονται των προγόνων για δε την πολεμική αρετή δεν τολμώ να κάνω σύγκριση ιερόσυλο με εκείνους του μεγάλους Μαραθωνομάχους. Άλλωστε και οι Μήδοι έχουν διαβεί ή στο βαθμό που τους αντιστέκεται κάποιος , αυτός είναι το σημερινό Ισραήλ….

14-11-2010
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Οι φωτό είναι από το βιβλίο του Γεωργίου Σταϊχάουερ για το μουσείο Μαραθώνα που εκδόθηκε με την επιμέλεια του Ιδρύματος Λάτση.

3 σχόλια:

  1. Ενω παγώνει η αγορά ενω ρέουν οι απολύσεις, οι στρατηγοί ΣΕΒ έχουν κάποιο κόμπλεξ επιχειρηματικότητας ,μάλλον παλινδρομη ρευστότητα και γω συνεχίζω τις ανακρίσεις διαδρόμων να βρώ ποιός ψήφισε τον στρατηγό με την μπαντάνα να μας ξεκρισάρει στο δήμο Αθηνών. Βρήκα χτές την πρώτη μια γριά γκιόσα τετράφυλλη ντουλάπα που ήθελε να κάνει πνεύμα και να έχει να λέει στα εγγόνια της. Ανω των 70. Δικαιολογήθηκε ότι το είδε σαν ψήφο στο Βεργή ή τουε κηνυγούς μια λύση μη αντίστασης....υποταγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείμο μου ουδέποτε σκλάβοι, μόνο αιχμάλωτοι.
    Δημοκρατία
    Δικαιοσύνη
    Διάλογο
    Δίκαια διανομή αγαθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;