Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συμμαχία στο Πειραιά, Νίκος Λεγάκης.





ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον ΠΕΙΡΑΙΑ- Λιμάνι της Αλληλεγγύης, της Οικολογίας, της Ανατροπής

Έχουμε ένα όνειρο! Το πιστεύουμε και πιστεύουμε πως μαζί με σας, τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, μπορούμε να το δούμε να παίρνει σάρκα και οστά. Να δούμε δηλαδή την πόλη μας, τον Πειραιά, να βγαίνει από το χρόνιο μαρασμό. Να γίνει η πόλη μας, πόλη της αλληλεγγύης, της οικολογίας και της ανατροπής.

Έχουμε ένα σχέδιο! Να οδηγήσουμε τον Πειραιά σε μια οικονομική, οικολογική, πολιτιστική και κοινωνική άνθιση, μέσα από κινήματα πολιτών και κοινωνικές δράσεις που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία του.

Δεν έχουμε μόνο το όνειρο και το σχέδιο. Έχουμε και τη θέληση και τη γνώση και τους ανθρώπους για να το πετύχουμε. Είμαστε ζωντανή δύναμη καθημερινής συμμετοχής σε όλα τα μέτωπα για την αναγέννηση του Πειραιά.

Έχουμε τη θέληση,
γι’ αυτό συσπειρωθήκαμε σ’ ένα σχήμα ενότητας … μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
.

Με υποψήφιο Δήμαρχο τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Λεγάκη.
Τρεις δημοτικές κινήσεις, οι μόνες με σταθερή, καθημερινή, ανοικτή λειτουργία, οι δύο από αυτές με δράση και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη, οκτώ χρόνια η μία και δώδεκα χρόνια η άλλη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας Το Α.ΚΙ.ΚΑ.Π.- Γειτονιές του Πειραιά, το Λιμάνι της Αγωνίας και οι Πολίτες για την Αναγέννηση του Πειραιά. Μαζί μας και ενεργοί πολίτες από διάφορους χώρους.

Όλες και όλοι εμείς πιστεύουμε ότι:

· Την εποχή του Μνημονίου και της βαθιάς πολιτικής, πολιτισμικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε (αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε, επί σειρά ετών, από τις διάφορες κυβερνήσεις) η κοινωνία και οι ανάγκες της, το περιβάλλον, το μέλλον περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η ραγδαία εξάπλωση της ανεργίας κι ο μαρασμός της αγοράς, η πτώση του βιοτικού επιπέδου είναι μερικές από τις συνέπειες που θα έχουν άμεση αντανάκλαση στις τοπικές κοινωνίες Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε με θετικό έργο αυτές τις συνέπειες.


· Οι νέοι κανόνες που επιβάλλονται με τον «Καλλικράτη» συρρικνώνουν την αυτοδιοίκηση και οι πόροι της για τις κοινωνικές ανάγκες περικόπτονται. Με τον τρόπο αυτό κρίσιμες κοινωνικές παροχές που αφορούν την υγεία και την εκπαίδευση των πολιτών αφήνονται σε ήδη καταχρεωμένους δήμους, όπως αυτός της πόλης μας. Αγωνιζόμαστε για να καταστήσουμε τους δήμους κύτταρο της δημοκρατίας .

· Οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι πελατειακές σχέσεις και η αδιαφορία παραμένουν βασικές συνιστώσες της διακυβέρνησης του Πειραιά. Θέλουμε μια πόλη με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για τους πολίτες της, μια πόλη για όλες και όλους.
Έχουμε τη γνώση και τους ανθρώπους για να ανατρέψουμε την δυσοίωνη αυτή προοπτική :

Η οικολογία για μας δεν είναι κούφια λόγια. Είναι πρωταρχικά η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της πόλης. Είναι οι ελεύθερες καθαρές ακτές της Πειραϊκής και της Καστέλας, τα πάρκα στη ΧΡΩΠΕΙ, στα στρατόπεδα των Καμινίων, στου Δηλαβέρη και στη Λεύκα. Η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τα αυθαίρετα, η ανακύκλωση, η καθαρή θάλασσα του Σαρωνικού, ο αμόλυντος αέρας του λιμανιού. Για μας η ανάπτυξη έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνδέεται μ’ ένα πράσινο μέλλον για την πόλη, με νέες θέσεις εργασίας, με οικονομική αναγέννηση και αφύπνιση της δημιουργικότητας.

Μπορούμε μαζί να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην ίδια μας την πόλη. Πλέκουμε τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Δίνουμε νέα ποιότητα στην κοινωνική παρέμβαση και στην πολιτική δράση. Κανένας μόνος του στην κρίση!
Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Λέμε ναι στην ενίσχυση της και όχι στην άναρχη ανάπτυξη mall που διαλύουν τον πολεοδομικό ιστό και καταδικάζουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο.

Μπορούμε, μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο και χωρίς απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, να συμφωνήσουμε στην αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία και αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών διασφαλίζοντας έτσι ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτιστικού περιβάλλοντος. Έχουμε μια πόλη με ιστορία και πολιτισμό, με σημαντικά μνημεία: να τα φωτίσουμε, να τα αναδείξουμε, να τα ζήσουμε. Διασώζουμε την πολιτιστική ιστορία του Πειραιά, δίνοντας ταυτοχρόνως χώρο και υποστήριξη στις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και στους νέους δημιουργούς

Ζητούμε τη δημοκρατία και την ισότητα στις μετακινήσεις. Την απελευθέρωση από τον ζυγό του ΙΧ αυτοκινήτου. Με τραμ και μετρό σε όλη την πόλη, με εκσυγχρονισμένα οικολογικά λεωφορεία, με ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Υπερασπιζόμαστε μια πόλη που αποδέχεται την διαφορετικότητα, την ελευθερία στην έκφραση και στη δημιουργία. Υπερασπιζόμαστε μια πόλη, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτή στους μετανάστες συμπολίτες μας.

Θέλουμε ένα δήμο που επενδύει στους νέους που μαζί τους θα δημιουργήσει νέες συνθήκες διαβίωσης, κυρίως νέους χώρους ελευθερίας, αυτοπροσδιορισμού, κοινωνικότητας και δημιουργίας.

Θέλουμε ένα Δήμο με συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, με αποκεντρωμένες εξουσίες και επαρκείς πόρους, ανεξάρτητο από την κεντρική διοίκηση.
Μην πέσουμε στην παγίδα της αποχής από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Μην υποχωρήσουμε στην απογοήτευση, μη δώσουμε χώρο στην παραίτηση! Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!

Να ξαναγαπήσουμε την πόλη μας!

Συμμετέχουμε-Συνδιαμορφώνουμε–Επιλέγουμε!

Πειραιώτες και Πειραιώτισσες,

Με υποψήφιο Δήμαρχο το γιατρό Νίκο Λεγάκη,

ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον ΠΕΙΡΑΙΑ- Λιμάνι της Αλληλεγγύης, της Οικολογίας, της Ανατροπής

Προτείνουμε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό,
ψηφοδέλτιο εμπιστοσύνης, εντιμότητας, αλλαγής και ελπίδας.



4 σχόλια:

  1. Πολύ έντονο ήταν το παρασκήνιο, ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, σχετικά με την προγραμματισμένη για απόψε Δευτέρα, εκπομπή του ALTER, που θα είχε ως θέμα τον Πειραιά. Βγήκαν κυριολεκτικά τα «μαχαίρια» στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μίχα, να θέτει βέτο μη συμμετοχής του Παναγιώτη Φασούλα, κίνηση που προκάλεσε την επίσης έντονη αντίδραση του εν ενεργεία Δημάρχου, με αποτέλεσμα ν’ ακυρωθεί η εκπομπή.
    Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την «Συμμαχία στον Πειραιά» Νίκος Λεγάκης, με αφορμή όλα τα παραπάνω έκανε την παρακάτω δήλωση:

    «Λίγο καιρό μετά την περίφημη «μπασκετική» συναινετική χειραψία της τριάδας Φασούλα - Μίχα - Σγουρού, που δημοσιεύτηκε πανηγυρικά στις εφημερίδες, αναβάλλεται η αποψινή εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Νίκου Χατζηνικολάου στον ALTER, για τις εκλογές στον Πειραιά όπου θα συμμετείχαν οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο.

    Ο λόγος;

    Το βέτο που έθεσε ο Γ. Μίχας για τη συμμετοχή του Π. Φασούλα στην εκπομπή !
    Ήδη άρχισαν τα όργανα, με τους διαξιφισμούς που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, στερώντας έτσι από τους Πειραιώτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις θέσεις των υποψηφίων σε σχέση με τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη.
    Αναρωτιόμαστε τι προέχει ;
    Η ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και οι θέσεις των υποψηφίων ή οι εσωτερικοί, μικρόψυχοι διαξιφισμοί στην κυβερνητική παράταξη;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ένα Δήμο με 131 εκατ χρέη κατά τι περισσότερα από το Δήμο Αθηναίων μαλλον το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί δύο έντιμους ανιδιοτελείς υποψηφίους της αριστεράς πρέπει να είναι η προβολή του ενός από ένα συγγενή του και όχι του άλλου. Και σιγά την προβολή χθες σας διάβασαν 8 πιθανώς αναγνώστες των e-epiloges.
    υπευνθυμίζω ότι την ίδια ώρα το σύστημα κινητοποιεί θεούς και δαίμονες πχ τον κο Χαντζηνικολάου στο Αλτερ να συκοφαντήσει τον γιατρό του ΙΚΑ Βασίλη Τοπαλιανίδη με την Λαική Συσπείρωση στο Μενίδι για τάχα μου ατασθαλίες στην συνταγογράφηση. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με επιστολή του στο διευθυντή ειδήσεων κ. Κ.Σφαέλο και τον κο Αυτιά που επανέλαβε το ίδιο ακριβώς ρεπορτάζ για εμπέδοση,ζητούν από το κανάλι ALTER επανόρθωση του " στημένου ρεπορτάζ" και διευκρίνηση για ποιό γιατρό κάναν λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O καλός γιατρός όλης της περιφέρειας Πειραιά ,ο έντιμος και έμπειρος αυτοδιοικητικός την Παρασκευή κατήρτιζε ψηφοδέλτιο την Κυριακή ήταν Λονδίνο για επικίνδυνο ανεύρυσμα, που χειρουργήθηκε επειγόντως την Δευτέρα γιαυτό έλλειπε και από την εκπομπή Χατζηνικολάου. Σήμερα η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι με επιπλοκές που ευχόμαστε να τις ξεπεράσει επιτυχώς και να βρεθεί πίσω στη μάχη της ζωής και στη βελτίωση του Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νίκος Λεγάκης θα μας λείψει, αλλά θα είναι και παρών. Θα είναι παρών με την ήρεμη, αλλά τόσο καίρια κριτική του, με την αναγνώριση του σωστού, με το πάθος του για τον Πειραιά, με την ανθρωπιά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;