Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εσείς ψηφίζετε απατεώνες συνέχεια......

--Εσείς ψηφίζετε απατεώνες συνέχεια.

Η κουβέντα του Γιόχαν με είχε βρεί απροετοίμαστο, με έκανε να θέλω να εξαφανιστώ κάτω απο τον πάγκο που καθόμουν.
Το αγιάζι του Μέλανα Δρυμού καλοκαιριάτικα με παγωσε απότομα. Οι περιστασιακοί φίλοι και συνομιλητές στο απομονωμένο ησυχαστήριο μέσα στα έλατα ήσαν καλά ενημερωμένοι και όχι από την Μπιλτ. Ο Νες ο γέρος σοφιστικέ Ολλανδός συνταξιούχος με χρόνια εργασία σε ένα ερευνητικό κέντρο ηλεκτρικών έξω από το Ρόττενταμ συμπλήρωσε το χτύπημα:
----Ολο Καραμανλή και Παπανδρέου βγάζετε στη χώρα σας και ποιό το αποτέλεσμα;....
Η κουβέντα γινονταν στα κουτσοαγγλικά μας ολονών και η λέξη που χρησιμοποίησε ο κοντός γαλανομάτης τεχνικός της Οπελ από κωμόπολη έξω από την Φραγκφούρτη ήταν στην ουσία « πειρατές»
Ο Μπερνάρντ ο Γάλλος φωτογράφος από την
Βασιλεία εκει κοντά, ήταν για λίγο κοντά μας αλλά ο πιό βαθειά μπασμένος σε γνώσεις από την αρχαία ελληνική δημοκρατία.
--Δράκων,
Κλεισθένης, Σόλωνας, Περικλής δεν λένε τίποτα για σας;; Οταν δεν συμμετέχετε στα κοινά σας κυβερνούν χειρότεροι από σας εσεις τόχετε διδάξει στον κόσμο της Ευρώπης. Γραπτά του Περικλή κάπου. Αλλά ποιά είναι η σημερινή σας δημοκρατία, εναλλαγή δύο κομμάτων με παρόμοια συμπεριφορά και εκπροσώπιση ιδίων συμφερόντων.
Το κοκκινο κρασί είχε ανοίξει τις γλώσσες και τα λουκάνικα μπάρμπεκιου είχαν γίνει ανάρπαστα. Η αυτοσχέδια παρέα ρεφενέ πάρτυ εκεί στην απομόνωση του βουνού στα 850 μέτρα του Μέλανα Δρυμού, ήρεμου βουνού γεμάτου ρεματιές με έλατα και ποταμάκια βασίλευε η γαλήνη, την παρέα όμως είχε ταράξει η παρουσία μας, μιας οικογένειας Ελλήνων και η κατάσταση στη χώρα μας που εμφανίζεται υπερχρεωμένη και κηφήζουσα. Ηταν δεδομένο για αυτούς ότι νοιάζονταν και είχαν όλοι κάποτε έρθει στη χώρα μας.Η διάκριση αθώου εκλεκτορικού λαού και διεφθαρμένων εκλεγμένων πολιτικών η λουθηριανή ηθική τους δεν την δικαιολογούσε! Ακόμα και η Μπριγκίτε η απροσδιόριστου χρόνου γηραιά σπιτονοικοκυρά που είχε την γενική νοικοκυροσύνη και εποπτεία στο πάρτυ, είχε κάποτε έρθει στο Κορφού θυμόταν την επίσκεψή της στο Αχίλλειο στο ανάκτορο της αγαπημένης της βασίλισσας Σίσσης.
Εκανα ότι κάνω συνήθως σε στιγμή αδυναμίας. Τσίμπισα ένα κομματι κίτρινο τυρί.
--Εχετε δίκαιο η Ελλάδα πάει κατά διαόλου, η τηλεοπτική δημοκρατία παρασύρει άκριτα τους ψηφοφόρους , δίνουν 80% στους δύο κλέφτες και απατεώνες, έχουν κάνει κάθε υγιή επιστήμονα ή επιχειρηματία να δραπετεύει από τον τόπο της πειρατικής πολιτικής.
----Των πειρατών πολιτικών που τους βρίσκεις κάτω από κάθε βρωμοδουλιά, τόσα πακέτα εκσυγχρονισμού από την Ευρώπη που πήγαν;; μπήκε στο χορό της κουβέντας μας η Πέτρα η κόρη της Μπριγκίττε δασκάλα στη Στουτγκάρδη.
Η μυρουδιά από τις πατάτες τις ψημένες στη θράκα που έφερνε από παραδίπλα δεν σήκωνε αντιρρήσεις. Χαμογέλασα πικρόχολα και ενοχλημένα, τι νόημα είχε αυτή η κουβέντα; Πόσα έφαγε ο Λαμπράκης για το Μέγαρο ή ο Πανούσης και ο Σαραντόπουλος για ανύπαρκτα έργα. Τι αυθαίρετα εθνικό έργο εκτέλεσαν κυριολεκτικά ο Εφραίμ ή η Αλληλεγγύη.....
«Εξω βλέπουμε μιαν άλλη Ελλάδα» το μαλάκωσε ο Χανς από το Φραϊμπουργκ, υπάλληλος πολυεθνικής φαρμάκου, « καλλιτέχνες επιστήμονες εστιάτορες και εργάτες από τους πιό δυνατούς πολίτες του κόσμου.»
«----Ναι συμφώνησα και σε αυτούς δεν δίνουν το δικαίωμα ψήφου στη πατρίδα, ενω είναι ενεργοί πολίτες σε όλη την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική που κυρίως ζούν. Είναι και οι ίδιοι θύματα ακρίβειας εξαπάτησης και τουριστικής εκμετάλλευσης όταν πατούν με νοσταλγία και λαχτάρα στο τόπο τους. Ξέρω πλούσιους και φτωχούς που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Η Ευρώπη των εργαζομένων αντιστέκεται για τα δικαιώματά της και πολιτικά μοιράζει την ψήφο όταν δει ύποπτες υπεροπτικές πολιτικές από τα μεγάλα κόμματα. Εχουμε μια Ελλάδα 10 εκατομύρια μέσα με 1,5 εκατ ξένους πιθανά εντάξιμους και άλλα 10 εκατ Ελληνες στο εξωτερικό που ζούν σύμφωνα με τους νόμους, σέβονται τους θεούς των τοπικών κοινωνιών και προκόβουν.» Ηθελα να τονώσω την πολυλογία μου με φρικιαστικά παραδείγματα παιδιών 3ης γενιάς ελληνόπουλων που κατεβαίνοντας στη πατρίδα δεν είδαν τίποτα από ότι ξέρουν για αξίες και χρηστά ήθη να ενυπάρχει στη χώρα μας, μια κατάσταση μπάχαλο μη εφαρμογής κανόνων που οι εκλεγμένοι δεν λέω, πολιτικοί πρώτοι σαλτάρουν και επισήμως με πόθεν έσχες σουλατσάρουν σαν θρασύτατοι Πάγκαλοι από το λεφτά υπάρχουν στο μαζί τα φάγαμε. Τις τελευταίες σκέψεις μου όμως τις κράτησα μέσα μου. Οι συνομιλητές και αρκούντως κρασοκανάτες είχαν ήδη αλλάξει θέμα δεν ήθελαν να μας στεναχωρήσουν άλλο και να μας φέρουν σε απολογητική θέση. Η κουβέντα ξεστράτησε σε περιβαλλοντικά και καταναλωτικά θέματα. Είχαν βρεί τα πρωινάδικα τους στην τιβί τους ακριβή την ετοιμαστή φρουτοσαλάτα και δη από καρπούζι, κατάγγειλαν οι πάντες τα μεγάλα σουπερ μάρκετ για εναρμονισμένη προκτική και αισχροκέρδεια σε σχέση με την τιμή του απλού καρπουζιού 0,23 ευρώ και ετοιμάζονταν οι πάντες για ομαδική άρνηση αγοράς μέχρι να πέσει η τιμή των 4 ευρώ το πλαστικό κυπελάκι με τα κομματάκια φρούτων. Τωρα κατάλαβα γιατι με αγριοκοιτάζανε
στο Ρεστ αρεα της οτοστράτας έξω από το Χειλμπορν , όταν εγώ ο αδαής τουρίστας μου τη βάρεσε και πήρα σήμερα φρουτοσαλάτα. Ντε και καλά συγχωροχάρτι διαίτης αλλά είχα σπάσει το καταναλωτικό εμπάρκο της ημέρας.......
Η σιωπή του δειλiνού, η καθημερινή υγρασία παρόλα τα ζεστά μπουφάν δεν κράτησε την παρέα πάνω από μιάμιση ώρα στους λυόμενους πάγκους και τα αναδιπλούμενα παγκάκια. Μετά αλλη μισή ώρα για αποκατάσταση των ζημιών,μάζεμα επίπλων και σκουπιδιών, όλα να έρθουν στο υπαίθριο τοπίο στην προτεραία του κατάσταση. Είχαμε αφήσει πίσω μας συντρίμια στην πατρίδα και είχαμε αποδράσει στις πειθαρχημένες που ήξεραν που πατούν και τι γυρεύουν. Τραβήξαμε το ενδιαφέρον και τη συμπάθειά τους, μας την έπεφταν όμως άγρια για τις επιλογές μας ,ιδίως τις εκλογικές. Καλή η απόδραση από τα τεκμαιρόμενα, φαύλη η επανάπαυση σε ψεύτικες ελπίδες εδώ στο Μέλανα Δρυμό δεν υπήρχαν ηχοσυστήματα στη διαπασών να συσκοτίζουν το νου.
Απόδραση με το πρόβλημα πάντα μαζί μας. Οτι κάνει και ο σημερινός περιπλανόμενος πρωθυπουργός μας.
Διόνυσος
2-10-2010.

7 σχόλια:

  1. Το εθνικό μπάχαλο1
    Πάει μεγάλη πολυεθνική να συναγωνιστεί την Ανοιξη σε μεγάλο ιδιωτικό φορέα ΜΜΕ εισαγωγή νέας τεχνολογίας στη χώρα και κόβεται στα τεχνικά....κριτήρια γιατί η αντίπαλός της είναι Ισραηλήτικο κεφάλαιο αμερικανικών συμφερόντων. Οτι κατα διαβολική σύμπτωση και η κερδισμένη πολυεθνική. Εδώ πιάστικαν κάτι εκατομύρια κώτσοι γνωστοί εφοπλιστές καναλάρχες από φερόμενους τεχνικούς χειραγωγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εθνικό μπάχαλο 2
    Η ΕΡΤ υπόσχεται 1/9 αναβάθμιση σε ψηφιακή πλατφόρμα και από ένα κακοστημμένο διαγωνισμό φαγώνονται σωστά 1 γενικός και ένας τεχνικός διευθυντής. Οταν επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός στις δύο άρτιες προσφορές τεχνικά ο μικρός επιχειρηματίας παίρνει άριστα 10 στην τεχνική προσφορά και η πολυεθνική που έφαγε τη δουλεία πουλάει τσάμπα, το αφεντικό τρελλάθηκε. Ρωτήστε τους τεχνικούς της ΕΡΤ τι σημαίνει το τσάμπα του πλατινένιου αντιπροσώπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εθνικό μπάχαλο 3
    Γιατί το ΣΔΟΕ αντι για το υπηρετικό προσωπικό δεν χρησιμοποιεί το κριτήριο των συνοδών γοριλών σαν τεκμήριο διαβιωσης. Μερικοί πτωχευμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί παράγοντες υπερβαίνουν τους 10 ανά δημόσια έξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εθνικό μπάχαλο 4
    Ητανε να δώσει 100 ευρώ πουρπουάρ θρυλικός Πρόεδρος σε γκαρσόνι στο Κολωνάκι για να διαπιστώσω ότι τα λεφτά πήγαν αμέσως στα χέρια της άρπαγας αφεντικίνας. Ρώτησα στο σωματείο σερβιτόρων και μου είπαν ότι και αυτό το ίστατο σημείο μεγαλοπρέπειας και ξιπασιάς , το φιλοδώρημα, έχει γίνει πιά αντικείμενο αρπαγής σε πολλά καλά κέντρα από τους εργαζόμενους από τα αφεντικά τους.
    Που πάμε έχουμε σαλέψει τελείως;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναδημοσιεύω αυτην τη συγκλονιστική Επιστολή του Γιάννη Αγιάννη!
    Ανοιχτή επιστολή
    Δεν σου ‘χω καμιά εμπιστοσύνη. Κι όταν λέω καμιά, εννοώ απολύτως καμιά γιατί είσαι ψεύτης, απατεώνας και κλέφτης. Μού έλεγες και εξακολουθείς να μου λες ψέματα, με εξαπάτησες και εξακολουθείς να με εξαπατάς, και τελευταία έγινες και κλέφτης.
    Γιατί τι άλλο είναι όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη αλλουνού;
    Γυρνάς από ‘δω κι από ‘κει και καμαρώνεις παρουσιάζοντάς με ότι κάνω θυσίες. Θυσία κάνει όποιος με τη θέλησή του στερείται κάτι για το γενικότερο καλό. Εγώ δεν κάνω καμιά θυσία, ΕΣΥ με θυσιάζεις στο βωμό του ξεπλύματος των εγκλημάτων που ΕΣΥ και οι όμοιοί σου διαπράξατε σε βάρος της χώρας και του λαού. ΕΣΥ θυσιάζεις τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς στον βωμό της υπηρεσίας οικονομικών κέντρων και σχεδίων για παγκόσμια διακυβέρνηση (δικά σου λόγια). ΕΣΥ έκανες τη χώρα μου πειραματόζωο αντοχής σε μέτρα που εφαρμόζονται πια και αλλού και θα εφαρμοστούν σε ευρύτερη κλίμακα για να ξαναγυρίσει ο κόσμος έναν αιώνα πίσω. ΕΣΥ δήλωσες στη Ν.Υ. σε μια σύναξη μεγαλοκαρχαριών και τοκογλύφων: «Εν ολίγοις μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, προκειμένου να προωθήσουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέβαλλαν επί σειρά ετών, φοβούμενες το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος». Δηλαδή, «το λαό που με πίστεψε και μ’ έφερε στην εξουσία, εγώ τον έχω γραμμένο».
    Εξαπάτησες με υποσχέσεις (οικογενειακή παράδοση), κι εξακολουθείς να εξαπατάς με αεριτζήδικες εκτιμήσεις ότι σε 2-3 χρόνια θα τελειώσουν όλα, θα λυθούν τα προβλήματα και θα απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών ΣΟΥ.
    Γυρνάς εδώ κι εκεί και κλείνεις συμφωνίες για διάθεση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, συμφωνίες αδιαφανείς και ως εκ τούτου ύποπτες, ΕΣΥ εκπρόσωπος μιας χώρας λεηλατημένης από τους ίδιους τους διαχειριστές της, μιας θλιβερής αλυσίδας από το ’81 και μετά που ο κάθε κυβερνήτης ετοίμαζε τις δικαιολογίες του επόμενου ώστε τα «τούνελ» οι «στενωποί» και οι «ατραποί» να μη τελειώνουν ποτέ και να οδηγούν στο «γκρεμό».
    Περήφανος και συγκινημένος δέχεσαι βραβεία και επαίνους λέγοντας με προσποιητή σεμνότητα ότι τα δέχεσαι για λογαριασμό των συμπολιτών σου. Εγώ όμως λέω ότι κάθε «μπράβο» από τους έξω, είναι μια ακόμα μαχαιριά στο βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη. Ανακαλύπτετε(!) συνέχεια νέες σπατάλες και παίρνετε μέτρα περιστολής τους λες και αυτές είναι φαινόμενο των τελευταίων πέντε ετών, λες και επί προηγούμενων κυβερνήσεων το δημόσιο χρήμα προστατευόταν σαν κόρη οφθαλμού. Ακόμα και όσα κάνετε προς τη σωστή κατεύθυνση δεν σας απαλλάσσουν από τις βαρύτατες ευθύνες όχι μόνο για απραξία απέναντι στους ληστές αλλά και για συμμετοχή στη ληστεία.
    Κι όταν φαγωθούν κι αυτά που τόσο άγρια μαζεύονται, όλο και κάποιος νέος Πολυνείκης θα βρεθεί να πει «όλοι μαζί τα φάγαμε».
    υγ. Αν θίγεσαι από τα παραπάνω, μπορείς να βρείς ποιός τα γράφει και να μου κάνεις μήνυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Φρόντισε οι στίχοι σου να σπονδυλωθούν
    με τις αρθρώσεις των σκληρών των συγκεκριμένων λέξεων.
    Πάσχισε νάναι προεκτάσεις της πραγματικότητας
    όπως κάθε δάχτυλο είναι μια προέκταση στο δεξί σου χέρι.
    Έτσι μονάχα θα μπορέσουν σαν την παλάμη του γιατρού
    να συνεφέρουν με χαστούκια όσους λιποθύμησαν
    μπροστά στο άδειο πρόσωπό τους».
    Άρης Αλεξάνδρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ...

    http://anisixos.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

    Αξιζει να το δεις και οχι να το ζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;