Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ανδρών επιφανών έλλειμμα




Ανδρών επιφανών έλλειμμα

Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα με έναν λαό εντελώς ετερόφωτο και χειραγωγούμενο. Άγεται και φέρεται από ηγετίσκους του δικομματικού κοινοβουλευτισμού, κατ επίφασιν δημοκρατικού καθεστώτος, που προάγει την αυτοαναίρεση, την μη συμμετοχή και τελικά την απογοητευτική και αντίθετη από τα συμφέροντά του αποχή από τα κοινά. Γιατί όταν τους θεωρείς όλους ίδιους και απέχεις σίγουρα σε διοικούν χειρότεροι και από σένα.
Ατύχησε αυτός ο τόπος από εποχής Μητσοτάκη και εντεύθεν να χειμάζεται από πρωθυπουργούς και λοιπούς ηγέτες, πνευματικούς, θρησκευτικούς, ινδάλματα και αθλητές της ζωής κάτω του μετρίου και της βάσεως., μηδέ των σημερινών εξαιρουμένων. Ένα καλά δομημένο σύστημα τραπεζιτών, εφοπλιστών και εργολάβων με εκδοτική επικουρία και καναλαρχών αρχιπειρατία κατάφερε να διαιρεί και να βασιλεύει, χρησιμοποιώντας τους για τα θελήματα, να νέμεται κρατικές προμήθειες , αμυντικές δαπάνες, ανύπαρκτες ανάγκες, κατευθυνόμενους διαγωνισμούς, να μιζάρεται, να προβάλλεται και να αναπαράγεται δημιουργώντας μια χώρα παράσιτο της Ευρώπης. Κατορθώσαμε ακόμα και στο προνομιακό μας χώρο του τουρισμού να δημιουργούμε χρόνια δυσαρεστημένους πελάτες που μας απορρίπτουν εδώ και χρόνια συστηματικά. Τουριστική περίοδο τριμήνου όταν το 12μηνο θα φάνταζε λίγο για τα πλούτια της χώρας Φτάσαμε σήμερα να φαντασιονόμαστε ανύπαρκτα πρακτορικά κέρδη από κρουαζιερόπλοια, που ο Σκαι τα ανεβάζει και σε 1,2 δις !? ενώ οι υποδομές για την υποδοχή και έναρξη κρουαζιέρας είναι προ πολλού στην Ιταλία ,την Βαρκελώνη και την Σμύρνη. Φκιάξαμε τον ακριβότερο προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο με το σπατόσημο για να μάθουμε όψιμα το Γενάρη 2010 ότι τα λεφτά που μαζεύονται χρόνια τώρα στην εξοχώρια Αίολος του Λουξεμβούργου είναι μέρος κάποιου κρυφού δανείου του Σημίτη προς την Goldman Sachs με άγνωστους αποδέκτες και μυρηκαστές.
Είμαστε το μοναδικό κράτος με υποθηκευμένα χρόνια τον ορυκτό και υπεδάφιο πλούτο του σε σφετεριστές ολίγων συμφερόντων χωρίς δημόσιο όφελος. Μόνο νταμάρια και περιβαλλοντική καταστροφή απαράδεκτη. Η πιο παλιά λιγνιτορυχική μονάδα της Ευρώπης έκανε 51 χρόνια να σταματήσει και οφείλουμε να επιβραβεύσουμε μια γυναίκα για αυτό την κα Μπιρμπίλη.
Όσοι ταγοί θρησκοπιθηκίζουν γύρω από το λαϊκό αντίστοιχο αίσθημα λυμαίνονται δημόσια εδάφη, περιουσίες φιλέτα και ανύπαρκτα κτηματολόγια, χαίρονται μια ζωή εις υγεία των φορολογούμενων κορόιδων και όταν έρχονται σκάνδαλα σαν το Βατοπέδι που δείχνουν πόσο ψηλά διαπλέκονται αντί να ξυριστούν Εφρεέμ και Αρσένιος και να φυλακιστούν προφανώς επειδή κρατούν κάποιους πολιτικούς από τα μαλακά συνεχίζουν να διαγουμίζουν τις αμαρτίες τους χωρίς συγχώρεση με το Σατανά μέσα τους. Ακόμα και ο ψοφοδεής Ιερώνυμος με αποδεδειγμένο φιλανθρωπικό έργο μπροστά στον ΣΔΟΕ υπεραμύνεται των τάχα μου 90.000 φιλανθρωπικών κλινών και κανείς χριστιανός δεν βρίσκεται να τον ρωτήσει πούντες; Η σκανδαλάρα της Αλληλεγγύης με τα ορατά 80 εκατ μείον έκανε και το Μητσοτακέϊκο να ψάχνει για άλλους θεούς., τώρα θα αλλάξουν όνομα την ΜΚΟ και θα την πουν Αγάπη.
Όλοι της γης οι απατεώνες βρήκαν πεδίο κερδοσκοπίας λαμπρό στη χώρα που έχει ανατρέψει κάθε νομικό και ηθικό κανόνα.. Πως θα γινόταν αυτό αν δεν υπήρχε πολιτική κάλυψη από τις ανεπρόκοπες μονοκομματικές κυβερνήσεις που διοικούν έως τα τώρα;;. Θυμάστε τι κατηγόρια έπεσε από το σύστημα το 1989 στη κυβέρνηση Ζολώτα και Τζανετάκη είτε συμμετείχε ο Ανδρέας τότε είτε όχι. Τέτοιες αλληλοελεγχόμενες κυβερνήσεις φοβόταν το σύστημα, και τις κατηγορεί ακόμα. Ήθελε Μεσσίες Σωτήρες καταλληλότερους όπως τους λεν στις δημοσκοπήσεις και όχι διαγωνισμούς με καθαρούς όρους απευθείας αναθέσεις έργων δημόσιου τομέα. Και προς Θεού ατιμωρησία να καλύπτει ο ένας τις πομπές του άλλου και οι δύο να κρύβονται πίσω από ένα Σύνταγμα που τους χάριζε το πολιτικό άσυλο και το μη καταλογισμό στον απατεώνα πολιτικό με τη ψήφο σας στα χέρια και τα λεφτά σας στην τσέπη του την ατιμωρησία.
Ότι χειρότερο κοινωνικό παράδειγμα για να ξεσηκωθούν οι δείκτες κοινωνικής διαφθοράς στα ύψη. Στην εποχή του Κ. Καραμανλή του νεώτερου. οι δείκτες αυτοί υπερέβησαν το 50% διαφθορά κάνοντας τις συναλλαγές μεταξύ πολιτών επισφαλείς νομικά και μια κοινωνία ο κλέψας του λαδόσαντος. Για όσους κάτω του 50% που έχουν πιά τα χέρια τους καθαρά με την χριστιανική και νομική έννοια το κράτος φαντάζει καταπιεστής βασανιστής και η κοινωνία αλληλεγγύης ανύπαρκτη έως εχθρική. Συστηματικά έγινε συκοφάντηση ακόμα και στην ηθική υπόσταση της Αριστεράς μια και έπρεπε όλοι να φαίνονται ίδιοι. Ειλικρινά δεν το απολαμβάνεις να είσαι τίμια μειοψηφία στο τόπο σου. Εκεί όμως που είναι σπαρταριστή καρικατούρα καπιταλισμού είναι να παρακολουθείς πια σε διαπλεκόμενο επίπεδο να ρίχνει ο ένας τον άλλο οι λεγόμενοι στύλοι του συστήματος. Όταν καταργηθούν οι κανόνες................
Πάντως το τελευταίο διάστημα που μας ενδιαφέρει βλέπουμε τον τελευταίο αυτής της κατηγορίας των ψηφισμένων απατεώνων να ορμάει στο ψητό, συγνώμη τις συντάξεις και τους μισθούς της ανύπαρκτης ευημερίας μας, κατά του κόσμου της εργασίας γιατί
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να φορολογήσουν το παρασιτικό κεφάλαιο που εξέθρεψαν. Βρέθηκε μια μικρή χώρα να χρωστάει 200 δις σε ευρωπαϊκές τράπεζες και 38 δις σε ελληνικές άλλα δε 30-35 δις ομολόγων πρέπει νάναι σε χέρια ασφαλιστικών ταμείων. Υφιστάμεθα κάθε λογής εξευτελισμό και κατασυκοφάντηση ως χώρα για να καλοπληθωθούν οι πιστωτές μας. Ελάτε στη θέση της Μέρκελ, που δεν συμφωνώ με την μονεταριστική της πολιτική, που ξέρει ποιούς 6 πολιτικούς έχει λαδώσει, που ξέρει που πήγαν τα λεφτά για τραίνα, υποβρύχια, τηλεφ. κέντρα ,φορτηγά, τρόλευ, άρματα μάχης κλπ και οι μακρυχέρηδες πάνε να της βγουν και μπαταχτσήδες, θα μας ρουφήξει το αίμα μέχρι να καταλάβουμε να μην τους βγάζουμε κορώνα στη κυβέρνησή μας. Και θα μας ξαποστείλουν από το ευρώ.
Φοβάμαι ότι με τις ξεχωριστές τιμές για τη χωριάτικη στο βωμό του περιστασιακού κέρδους χάσαμε το φιλότιμο, την εντιμότητα την είχαμε χάσει προ πολλού με τις ντροπές του Κεντέρη και τα ακριβότερα τρόφιμα και φάρμακα στην Ευρώπη γιατί η τιμή τους κρύβει μίζες, όπως οι μπουλντόζες επιδοτήσεις, και πίσω από κάθε καταλήστευση ένα πολιτικός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που δυναστεύουν 35 χρόνια τον τόπο. Για τους ΅συναιτέρους΅ μας στην ΕΕ παρουσιαζόμαστε σαν ζητιάνοι με απλωμένο συνεχώς το χέρι. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και έντιμοι ιδεολόγοι που έχουν καταντήσει ήδη είδος εν ανεπαρκεία. Κουλουριάνος, Δρεττάκης, Μπένος, Παπαδόπουλος Αλ.,Πεπονής, Αγγελόπουλος Νικ.,Λαμπρόπουλος, Καμμένος Παν.,Ρουσόπουλος Θεόδ. ξεχώρισαν και φαγώθηκαν από το σύστημα.
Ακούραστες προσπάθειες μη παραγωγικών διαδικασιών και όχι ο γλίσχρος και αναιμικός συνδικαλισμός που οι παπαγάλοι τυρβάζουν ότι έδιωξαν κάθε καμινάδα από την χώρα. Έχω μιλήσει με πολλούς επιχειρηματίες που ένοιωθαν φτωχοί αφεντάδες της δουλειάς τους όταν έμπλεκαν με το λεφούσι των πολιτικών σε κεντρικό ή δημοτικό επίπεδο. Οι επιχειρηματίες αναγκάσθηκαν να διώξουν δραστηριότητες και κεφάλαια στο εξωτερικό γιατί είδαν τους πολιτικούς συχνά να εκβιάζουν ή να μην θέτουν τίμιους κανόνες ανταγωνισμού. Κάποιοι βέβαια στυλ Χριστοφοράκου έστησαν λαμπρά παιγνίδια έπαιξαν και βγήκαν κερδισμένοι με τους τζίρους της Siemens στη καμπούρα του Ελληνικού λαού. Σήμερα απλά αναρωτηθείτε όσοι πληρώνετε ΟΤΕ το πάγιο των 30 ευρώ σε τι υπηρεσίες πραγματικού κόστους αντιστοιχεί......Υποχρέωση των πρωθυπουργών της χώρας είναι να δημιουργούν δουλειές για καταπολέμηση της ανεργίας και να προσπορίζονται φόρους για να υπάρχει το κοινωνικό κράτος για υγεία, παιδεία και πολιτισμό, άντε και τις συντάξεις που έχει υποχρέωση συνταγματική να τις εγγυάται. Πείτε μου έναν από τους Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου που πέτυχε αυτό το στόχο. Άρα είναι άχρηστοι σαν ηγέτες και στο βαθμό που δεν απέτρεψαν την ολισθηρή πορεία της χώρας προς την υπερχρέωση και τα δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν ευθύνες αντίστοιχες και προσδιοριζόμενες. Όλοι αυτοί οι δακτυλοδεικτούμενοι με 5 δάκτυλα εντός Βουλής και Δήμων παίρνουν σύνταξη στα 8 χρόνια, όλοι μας οι υπόλοιποι παιδιά ενός ξεβράκωτου Θεού τώρα στα 40 χρόνια και στα 65 χρόνια, παρόλες τις αντίθετες προσπάθειες του ΚΚΕ με κατατεθειμένο σχέδιο νόμου για να ανατραπεί αυτή η αδικία. Ποιός λαός όμως να τους δώσει τις ευθύνες όταν τα αρχηγικά κόμματα δεν έχουν σχέση με τα παλιά κόμματα που ξέραμε όταν τα γραφεία της γειτονιάς γέμιζαν κόσμο κάθε μέρα. Οι χειραψίες στις βασιλόπιτες και οι απολυμένοι στάζιερς δεν γεμίζουν το καλάθι στα ακριβά σούπερ μάρκετ. Στοιχειώδης κομματικός έλεγχος στα αυτονομημένα στελέχη κυβερνήσεων μόνο σαν φωτεινές εξαιρέσεις πια συναντάμε.
ΑΝ ΌΛΗ ΑΥΤΉ Η ΔΙΑΦΘΟΡΆ έχει περονιάσει οριζόντια την καθημερινότητα είναι γιατί υπάρχει πρακτική ατιμωρησία στη δικαιοσύνη. Μια κλίκα συμβούλων και παρατρεχάμενων ίδιοι και στα δύο κόμματα εξουσίας αλώνουν τους κυβερνητικούς μηχανισμούς και αρμέγουν το άχρωμο άοσμο και εύγεστο κρατικό ταμείο.
Αντίθετα τίμιοι υπάλληλοι απομονώνονται από τους καλά δομημένους κομματικούς μηχανισμούς ανα κλάδο. Στο “νοικοκύρεμα”, ο κος Παπανδρέου σε μια σειρά νομοσχεδίων του 9μήνου δήλωσε απών και έξω από την ελληνική πραγματικότητα. Εκεί που χρωστάν στο δημόσιο και στα ταμεία χαρίζεται ,στον Καλλικράτη συνδέει χρεοκοπημένους με ανθηρούς δήμους, στο ασφαλιστικό και το εργασιακό λειτουργεί σαν το μακρινό όνειρο του κάθε ζητιάνου Δασκαλόπουλου και Μίχαλου. Οι τόσοι οικονομολόγοι σύμβουλοι απλά εισπράττουν τα μισθά τους και από αξιοποίηση δημοσίου περιουσίας και έλεγχο των ασύδοτων τραπεζιτών τίποτα.
Οι τράπεζες έχουν στραγγίξει την αγορά θαρρείς και εκτελούν συμβόλαιο πτωχοποιησης της χώρας. Είναι γνωστό ότι μετά την αθρόα είσοδο τόσων ανειδίκευτων λαθρομεταναστών το μεροκάματο στην οικοδομή έχει πέσει κάτω των 25 ευρώ φυσικά δεν κολλάνε ένσημο και ουδείς υπάρχει να ελέγξει από το ΙΚΑ τα ρημάδια συμφέροντά του. Οι ελαστικές μορφές εργασίας στην Ελλάδα οργιάζουν και χωρίς διαπραγμάτευση και αποζημιώσεις καταντά ο κάθε μικροεπιχειρηματίας βασανιστής του άλλου του εαυτού του εργαζόμενου που επέλεξε να συνεργαστεί.
Μας κατσικόθηκε ένας Παπανδρέου με προεκλογικά ψέματα, οδήγησε τη χώρα
συνειδητά σε υποχρεωτικό οικονομικό βιασμό θαρρείς και δεν υπάρχει άλλη σχέση αγάπης και μίσους στο ΔΝΤ μόνο ο βιασμός, από παντού γράφεται ότι η μπίσνα του δανεισμού είναι μια ακόμη απατεωνιά της εξουσίας και όχι φιλανθρωπία ή λυκοσυμμαχία, η καμένη υφεσιακά γη και το ξεπούλημα μετά, όταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα έχουν καταπέσει ,ωστε να καρπωθούν ότι θα έχει μείνει όρθιο. Ο κος Παπανδρέου και η τρόικα νοιάζονται μη στάξει καθόλου η λαδωμένη ουρά της πλουτοκρατίας στη χώρα.
Η δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα. Μια νέα κυβέρνηση απο συνδυασμό κομμάτων έξω από τη λογική του υπογραφέντος Μνημονίου θα μπορούσε να συμμαζέψει οικονομικά τη χώρα στηριζόμενη στις δικές μας δυνάμεις και όχι τα άρπαγα χέρια των διεθνών τοκογλύφων που μας έριξε ο κος Παπανδρέου..Ασε που σαν πρόεδρος του κατασκευάσματος Σοσιαλιστική Διεθνής δεν λύνει ούτε τα προβλήματα Αίτης, Ισραήλ, Γαλλίας, Ισπανίας και λοιπών ανά την υφήλιο. Απολύστε τον πριν καταστρέψει ότι απέμεινε
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
27-6-2010
Σχετικά
1. Ο Ασσουρμπανιμπάλ και ο Παπανδρέου
2. Ο πρωθυπουργός είναι γυμνός

3. Η κρίση , το μπουλβάρ και η επιθεώρηση...... του Σταύρου Τσακυράκη.

11 σχόλια:

  1. Τεράστιο έγκλημα η διαλυση της παραγωγικής δραστηριότητας. Τεράστια και συνεχιζόμενη απάτη από τη σημερινή κυβέρνηση. Αν τους απολύσουμε τώρα, δικαιούνται και αποζημίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικο πολλοί μαστόροι της επικοινωνίας για να μας χρυσώσουν το χάπι που λέγεται Γεώργιος Α.Παπανδρέου τον παρομοιάζουν με τον Ομπάμα. Ουδεν σφαλερότερον. Είναι μεγαλύτερος, συντηρητικότερος, εκ φύσεως υπηρετικό προσωπικό των μεγάλων, δεν διακρίθηκε ποτέ για σωστή εκτίμηση των ΅σοσιλιστικών΅υποτίθεται δυνάμεων. Η προσωποποίηση της υποκρισίας δυστυχώς, πισω από ένα προσωπείο τόσο ....συμπαθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... καλημέρα ...
    ... μια παρατήρηση: με ποιά κριτήρια αναδεικνύονται "έντιμοι ιδεολόγοι που έχουν καταντήσει ήδη είδος εν ανεπαρκεία", μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Καμμένος Παν., Ρουσόπουλος Θεόδ.;
    ... και με ποιό τρόπο "ξεχώρισαν" και στη συνέχεια "φαγώθηκαν από το σύστημα";
    ... θα 'χει ένα ενδιαφέρον γενικότερο να υπάρξει μια συνοπτική εικόνα τους, διανθισμένη με τα επιτεύγματά τους ...
    ... έρρωσο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταύρο είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση και από το έργο τους Ο Καμμένος σε ΟΛΠ και Λιμενικό, Ο Ρουσόπουλος σε συμβασιούχους ΕΡΤ, πάρκα κεραιών και η παλιά προσπάθεια για το βασικό μέτοχο. Δεν έχουν πάνω τους ξύγκι από το δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάκης Λαζόπουλος30 Ιουνίου 2010 στις 11:09 μ.μ.

    1. Σοσιαλισμός με βαρβαρότητα
    2. Ξεκίνησε ο Γιώργος να κλάσει και χέστηκε.
    3. Εμείς γίναμε τόσο ανίκανοι που δεν μπορούμε να διώξουμε τους ανίκανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό Λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό
    Διακομετακομιστικό λιμάνι.
    Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής
    θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην
    ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο
    το LPG
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη
    δεν θες;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο,
    που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ.Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε,προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι απεργιακοί αγώνες έχουν σκληρότητα και ψύχραιμη εκτίμηση δυνάμεων και ένα μεγάλο μπράβο στο ΠΑΜΕ για τη νίκη στο Πειραιά. Πόσοι σκύλιασαν γραβατοφορεμένοι που πήγαν να φέρουν τον καταναλωτή σε αντιπαράθεση και 1000 δημόσιοι ματ και λιμενικοί κατάλαβαν ότι δεν αξίζει να τρώνε ξύλο για 700 ευρώ. Τωρα πρέπει για να απαλλαγούμε από το ΜΝΗΜΌΝΙΟ σύμφωνο πτωχευσης της χώρας, να απαλλαγούμε από τις δυνάμεις κατοχής να λειτουργήσουμε σε συνθήκες ΕΑΜ,Τώρα που απηλλάγηκε Σαμαράς και Σύριζα από τα δεκανίκια των αντιδραστικών Ντόρας και Κουβέλη φανταστείτε ένα νεο ΕΑΜ με Σαμαρά, δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Σύριζα κόντρα στο νεοφιλελευθερο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και συνοδοιπόρους τους. Η απαλλαγή από το Μνημόνιο θέλει κυνήγι κλεφτών,παρανόμων,φοροφυγάδων για να χτίσεις πάνω στα ερήπια κάτι καινούργιο η Παπαρήγα δεν εμπνέει έστω και με 15-20% μόνη της ,να μην φοβόμαστε τις συμμαχίες να έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκαιο των ιδεών και αγώνων μας.
    Το Πασοκ το σημερινό με την απρόκλητη επίθεση τη μέρα της απεργίας στην Ομόνοια με δηλητήρια και την επίθεση του ΣΔΟΕ στη Πεμεν και όχι στα καρτέλ της ναυτιλίας αποδεικνέιει τον ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό του, όπου βρείτε εκπροσώπους του τονίστε τους ότι 400 εκατ λειτουργικά έξοδα του μνημονίου,επισκέψεις ΔΝΤ και λοιπό πιασοκόλιασμα είναι όσα λεφτα αφαίρεσαν από τους δημόσιους υπαλλήλους, υπερωρίες λιμενικών, εξτρα εφοριακών και εφημερίες γιατρών. Αν βρεθούν καταραμένοι σε καμμιά ιδιωτική κλινική θα πληρώσουν από την τσέπη τους.
    Τα κλεμμένα ασπιρινες θα τα φάνε.
    Ανώνυμε ο σοφός Νίκος μας προέκυψε ρυπογόνος!
    Ο Παμπούκης έχει όμως Γαλλικό σκέρτσο.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυβέρνηση μαζί με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. προωθεί σε όλα τα μέτωπα μέτρα εις βάρος των μεσαίων εισοδημάτων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
    Δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αιώνιες διακυβερνήσεις. Οτι αυτό που εν τέλει μετρά είναι το πραγματικό έργο μιας κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίο θα αποχαιρετήσει την εξουσία. Αν δημιούργησε με τα μέτρα της μακρόχρονα προβλήματα για τη χώρα. Προβλήματα που η κυβέρνηση δείχνει να μην τα συνυπολογίζει. Συγκεκριμένα:

    *Πρώτον, οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ύφεση. Υφεση που συνοδεύεται από την αίσθηση ότι η νεολαία δεν έχει προοπτικές σε αυτό τον τόπο. Με τα αντικοινωνικά της μέτρα η κυβέρνηση ξεφτίλισε την τιμή της εργασίας των νέων ανθρώπων και εισάγει μεσαιωνικές συνθήκες στις εργασιακές σχέσεις.

    Πρώτη φορά μεταχουντικά, χιλιάδες νέοι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να πάνε να εργαστούν στο εξωτερικό. Το σίγουρο δε, είναι ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε, οι πρώτοι που θα βρουν πρόσβαση εργασίας εκτός Ελλάδας, θα είναι οι νέοι με αναβαθμισμένες σπουδές, ειδίκευση και ξεχωριστές ικανότητες. Η χώρα, δηλαδή, κινδυνεύει να απολέσει πολλά από τα καλύτερα παιδιά της.

    *Δεύτερον, με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ως προς τις εργαζόμενες μητέρες (μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά), οδηγεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας σε έκρηξη. Στην πορεία προς την ύφεση, στις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, θα προστεθεί και το δημογραφικό πρόβλημα.

    Αυτό θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στους τομείς που υποτίθεται ότι θέλει να «σώσει» η κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Η προβλεπόμενη μείωση γεννητικότητας στη χώρα, μαζί με την έξοδο μερικών εκ των ικανότερων νέων ανθρώπων του τόπου, θα κάνει εκρηκτικές τις συνέπειες στο όλο σύστημα περίθαλψης και συντάξεων.

    *Τρίτον, ο όλο και λιγότερο δημοκρατικός τρόπος λήψης των αποφάσεων, προώθησης και επιβολής των αντικοινωνικών μέτρων της «τρόικας» και της κυβέρνησης δημιουργεί προβλήματα στην αποδοχή και ανάπτυξη της δημοκρατίας. Επί παραδείγματι, γίνεται όλο και πιο πιθανό, οι νέοι άνθρωποι που νιώθουν ότι είναι εγκλωβισμένοι από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής να καταφύγουν μετά το φθινόπωρο σε μια κλιμακούμενη βία προκειμένου να αντισταθούν στις συνεχείς πολιτικές επιθέσεις που υφίστανται, με αποτέλεσμα να φαντάζει ζοφερό το μέλλον τους. Αυτό σημαίνει ότι θα διευρυνθούν οι υποστηρικτές της βίας, ενώ ορισμένοι, πιθανόν, να δοκιμάσουν άλλες, πιο ακραίες μορφές δράσης. Τα αδιέξοδα αυξάνουν τις πιθανότητες τέτοιων επιλογών. Η κυβέρνηση το φθινόπωρο θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στη δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους και στην τροποποίηση της πολιτικής της.

    *Τέταρτον, το συνεχές κουτσούρεμα της δημοκρατίας διευκολύνει όσους αρνούνται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Κάποιοι σε λίγο θα αρχίσουν να προπαγανδίζουν λύσεις στρεφόμενες ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και στις ίδιες τις διαδικασίες της δημοκρατίας. Ακόμα και να «υμνούν την επταετία».

    Συνολικά, η σημερινή συμπεριφορά της κυβέρνησης μπορεί να υποσκάψει τη δημοκρατία και τις ελευθερίες. Να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για πολύπλευρα μακρόχρονα κοινωνικά προβλήματα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δείχνει ακόμα να μην έχει μέτρο και αίσθηση των συνεπειών των επιλογών της. Συνεπειών που υπερβαίνουν κατά πολύ την αριθμητική της λογιστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"



    "Η σημερινή πώληση ομολόγων αξίας 3,5 δις ευρώ με επιτόκιο 3,65 % από την Ισπανία - που βρίσκεται σε θέση πίεσης από τις "αγορές" ανάλογη με της Ελλάδας πριν τέσσερις μήνες, αντιμετωπίζει την ανακοίνωση της Moody's ότι θα την υποβαθμίσει και αρνείται να προσφύγει στον Μηχανισμό των ΔΝΤ και ΕΕ - υπογραμμίζει την πλήρη ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και στα πλαίσια μιας "ευρωπαϊκής" πολιτικής να αμυνθεί στοιχειωδώς για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, με την καταστροφική προσφυγή της στο ΔΝΤ και την ΕΕ.


    Αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής είναι το Μνημόνιο που οδηγεί σήμερα στην κατακρήμνιση των ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων. Δεν θα πληρώσει ο λαός ούτε τις πολιτικές ούτε την ασύλληπτη ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα υπερψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά θα είναι συνένοχος χωρίς ελαφρυντικά. Ο λαός έχει ψήφο και δεν ξεχνά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Το κύριο πρόβλημα του κρατικού προϋπολογισμού και η κατάρρευση των κρατικών εσόδων οφείλεται πρωτίστως στις νόμιμες φοροαπαλλαγές και δευτερευόντως στη σκοπούμενη φοροδιαφυγή. Ειδικά το ‘ελληνικό επίτευγμα’ του εφοπλισμού που κατατάσσει την μικρή Ελλάδα στο 16% της παγκόσμιας ναυτιλίας και σε ορισμένες κατηγορίες πλοίων σε πάνω από το 20% αποδίδει σήμερα στον κρατικό προϋπολογισμό λιγότερο από όσα αποδίδουν τα παράβολα που πληρώνουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι. [...] Ακόμα και την απαλλαγή από ΦΠΑ στις αγορές προϊόντων στην Ελλάδα απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, μαζί με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιδιωτικά σχολεία και τα καζίνο, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο αυτή η φοροαπαλλαγή αν καταργηθεί το κράτος θα είχε έσοδα πάνω από 5 δις., όσα δηλαδή θα του αποφέρουν τα νέα μέτρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Τα λόγια του αδέσμευτου πολιτικού Α. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996) ηχούν ακόμα στα αυτιά πολλών ελλήνων. Τα συνθήματα ,<>, «έξω από το ΝΑΤΟ», «έξω από την Ε.Ο.Κ.» κυριαρχούσαν στις δημόσιες ομιλίες του. Τότε που ισχυρίζονταν όλα αυτά πολλοί τον πιστέψανε και πάρα πολλοί τον ψηφήσανε. Ξεσήκωσε τα πλήθη κερδίζοντας τις εκλογές το 1981 με 48% με ένα κόμμα που βασιζόταν στις αρχές του σοσιαλισμού .Γέμισε όνειρα και ελπίδες τα μυαλά και τις ψυχές τους. Μόλις βγήκε νικητής κατέθεσε μνημόνιο στην Ε.Ο.Κ. με το οποίο ουσιαστικά ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Εισήγαγε το μοντέλο του ειλικρινή πολιτικού (με το ζιβάγκο και τις πύρινες ομιλίες)Χρησιμοποίησε καινούργιες λέξεις στην ελληνική γλώσσα όπως: memorandum (υπόμνημα ή σημείωμα είναι μια έγγραφο ή άλλων επικοινωνία που βοηθά τη μνήμη με την καταγραφή γεγονότων ή παρατηρήσεις σχετικά με ένα θέμα, όπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια επιχείρηση η στο γραφείο,) non-paper ,μη-πόλεμος ,φως στο τούνελ, το τραίνο της Αλλαγής, βυθίστε το Χώρα κλπ.Η ανεργία ήταν στο 6,6% ,ο μέσος πληθωρισμός στη δεκαετία του 1980 ανήλθε στο 20%.,το 1981 24,2%,τον Ιούνιο του 1989 13,1% και το 1990 στο 20,4%.Αξέχαστες οι δύο υποτιμήσεις της δραχμής, το 1983 και το 1985. Το 1988, ξέσπασε το οικονομικό σκάνδαλο Κοσκωτά και η υπόθεση για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την Ε.Υ.Π. (Κ.Υ.Π.).Παραπέμφθηκε σε δίκη στην οποία δεν παρουσιάστηκε και βγήκαν από την πολιτική σκηνή (΄΄θυσιάστηκαν΄΄) ο Δ. Τσοβόλας ,ο Γ.Πέτσος και ο Μ. Κουτσόγιωργας. Έγραψε ιστορία με την καθιέρωση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων το 1983-1989και και τα δανεικά που πήραμε (6 οικονομικά Μ.Ο.Π. και ένα πληροφορικής).Αύξησε τις δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. ( 30% το 1980 και 50% το 1990[9].) Το χρέος της χώρας ανέβηκε από 40% του Α.Ε.Π. το 1980, σε 80% του ΑΕΠ το 1990 ( European Economy N. 64).
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τώρα ο γιός κρατεί τα ινία του κράτους όμως αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τα ίδια συνθήματα (ήμαστε στο ΝΑΤΟ, και την ΕΟΚ).Τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα πολλαπλασιάστηκαν(Siemens,Man,Βατοπεδι) και οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κυρίου Καραμανλή ακόμα δεν έχουνε αποκαλυφθεί. Η ανεργία (11,3% και 25% στου νέους) και ο πληθωρισμός (5,6%)είναι σε καλύτερη τα μοίρα από αυτές του πατέρα όμως η χώρα μας πνίγεται στα χρέη και η οικονομική κρίση βάλει και τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Ο ΓΑΠ κληρονόμησε την τάση χρησιμοποίησης ξένων λέξεων του πατέρα όμως τα στρογγυλεύει. Το memorandum έγινε mnemonium (το πληθυντικό του memorandum είναι είτε μνημόνια ή υπομνήματα )και κάνει συχνά σαρδάμ .Πονάει και ανησυχεί για το που πάει η ανεξαρτησία αυτής της χώρας αλλά ακολουθεί τις συνταγές των ξένων δασκαλεμένος από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Με την ασφαλιστική και εργασιακή μεταρρύθμιση τρέχει να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και το σύνθημα ΄΄η Ελλάδα στους Έλληνες ΄΄ έπαψε να υφίσταται. Μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;