Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Ουρές ατέλειωτης ταλαιπωρίας για ψευτοέλεγχο στους Δημόσιους ασθενείς υπαλλήλους.
Από
Τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Προς
Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Αθήνα, 17.6.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΤΑΙ Ο Ο.Α.Ε.Ε. ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


Η κατεδάφιση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, έχει καταστεί καθημερινή πρακτική των δέσμιων πλέον κυβερνητικά υπεύθυνων ενεργούντων «τοις δανειστών ρήμασι πειθόμενοι».

Οι κόκκινες γραμμές που αφορούν ακόμη και την προστασία του ύψιστου κοινωνικού αγαθού της υγείας και της στοιχειώδους ποιότητας ζωής των πολιτών, κατελύθησαν.

Οι ‘Έλληνες ζουν με την αγωνία τι θα τους ξημερώσει και ποια νέα μέτρα θα προστεθούν στο τσουνάμι υποβάθμισης της καθημερινότητάς τους και εν τέλει της ποιότητας της ζωής τους.

Σαν μη φθάνει η αλγεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Νοσοκομεία της Χώρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές και να ταλαιπωρούνται ασθενείς, το Υπουργείο Εσωτερικών, με καθαρά λογιστικά κριτήρια, προχωρά στην περικοπή Πανελλαδικά 1.300 γιατρών που παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε 800.000 ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε., που με τις οικογένειές τους αριθμούν περί τα 2.000.000 άτομα.

Αδιαφορεί για τις συνέπειες της απόφασής του, αγνοεί τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θεωρεί προφανώς πολυτέλεια να συζητήσει με τους φορείς του ιατρικού κόσμου και προς «δόξαν της εκπλήρωσης των όρων του μνημονίου» το επίπεδο υγείας των πολιτών κατά το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση άλλων 1.000 θέσεων γιατρών του Ι.Κ.Α. συμβασιούχων έργου.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να προστατεύσουν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας από μέτρα που «βλάπτουν σοβαρά την υγεία» και που είναι πέρα από βέβαιο, ότι τελικά θα στοιχίσουν πολλαπλάσια των χρημάτων που στοχεύει η Κυβέρνηση να εξοικονομήσει και τούτο λόγω της κατάρρευσης του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που διαχρονικά ο Ο.Α.Ε.Ε. διαθέτει και εξυπηρετεί επαρκώς τους ασφαλισμένους του.

Καλούμε τους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. και τους φορείς που τους εκπροσωπούν να προστατέψουν το μέγιστο αγαθό της υγείας.

Στις θυσίες που υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης και τούτο εξαιτίας άστοχων πολιτικών που διαχρονικά ασκήθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά, υπάρχουν και όρια.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Επειδή είμαι αρρωστιάρης έχω σταθεί τον τελευταίο μήνα 57 λεπτά αναμονή στη Μακεδονίας 8, 43 λεπτά στην Ηπείρου 38 και 33 λεπτά στη Καλλιθέα με καύσωνα έξω στη χοβολη.! Με μαθηματική ακρίβεια γύρω μου καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς λοιμώξεις και πόνος συμπαθείς συνταξιούχοι και εν ενεργεία δάσκαλοι, δικαστικοί,κλητήρες και μηχανικοί στρατιωτικοί,με κόστος 50-200 ευρώ εξετάσεις να ταλαιπωρούνται για τα αυτονόητα των εξετάσεων του ΠΟΥ. Ελεγχοι που ποτέ δεν απέτρεψαν και δεν βρήκαν τις σκανδαλάρες του Αγ. Σοφία, του ΓΝΑ, της οστεοπώρωσης, των αναπηρικών αμαξιδίων, των σικέ νοσηλειών,των false by pass, των διπλών πλαστών κουπονιών, του τιμολόγιου του 4-92 και των παχυλών εξαγωγών ασθενών στο εξωτερικό.Δηλ σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ της τελευταίας δεκαετίας. Φαρισαίοι και άσχετοι να βασανίζουν ασφαλισμένους με την προοπτική της γρήγορης ευόδωσης και οικονομίας στις συντάξεις ευπαθών πληθυσμών. Δηλ αν δεν το κατάλαβε η κα Ξενογιαννακοπούλου ναι πιστέυω οτι σκοτώνουν συνειδητά του ασθενείς Δημόσιους υπαλλήλους όταν ασθενήσουν και χρειαστούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Η περιφερική κατανομή των τότε υπαρκτών ιατρών ελεγκτών, ίσως η μία από τις δύο σωστές,μονο, ενέργειες του Νικήτα Κακλαμάνη επί υπουργείας του πετάχτηκε στο καλάθι των ενοχλητικών αχρήστων.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;