Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Πάμε πάρκο με κακομαθημένους πελάτες ψηφοφόρους

Πάμε πάρκο με κακομαθημένους πελάτες ψηφοφόρους.

Ζητείται Πολίτης

Η παλιότερη θύμηση που έχω από εκλογές ήταν η μαρτυρία ενός ηλικιωμένου στη Πίνδο για τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 που νέο τότε τον υποχρέωσαν να πάει 8-10 φορές να ψηφίσει με ονόματα πεθαμένων συγγενών του πάντα υπερ ΕΡΕ και τον έσκιαζε η κατάσταση να ψηφίζει για τα ....φαντάσματα των προγόνων του. Μετά με την αλλαγή του Ανδρέα οι εκλογικές αναμετρήσεις συνυπήρχαν με τους αγώνες ερώτων μάταιους, με ναυτάκια έξω από τα εκλογικά τμήματα, καθότι Α Πειραιά τότε, με παππούδες που χάναν τον σταυρωμένο ήλιο τους, με γιαγιάδες που ψάχναν τον φρυδά τους και πρεσβύωπες που αντι για το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ έριχναν κάτι από ανασυγκρότηση ή μ-λ που είχαν σφυροδρέπανο σε bold έκδοση. Οι επιλογές μου πάντα υπήρξαν υπερ φτωχών και αδυνάτων στο εκλογικό σώμα, μικρών κομμάτων και ξεχωριστών υποψηφίων με πρόταση και πρόγραμμα υπέρ των πολλών. Η στάση όμως των πολλών έπαιρνε πάντα απόσταση από τις επιλογές μου σε βαθμό υπερβολής. 80% του εκλογικού σώματος μοιρασμένο σε στρατόπεδα πράσινων και βένετων που ακόμα δίνουν γη και ύδωρ αντίθετα σε συμφέροντά τους. Διαπραγματεύονται την επίσκεψη σε μια βασιλόπιτα, μια κηδεία ή μια προεκλογική δεξίωση , την επαφή σε κάποιο πολιτικό γραφείο για αιτήματα δίκαια και άδικα, που πάντα απεχθανόμουν και λοιδορούσα. Δεν έχασα τίποτα από τη ζωή μου χωρίς να διαπραγματεύομαι κάποιο προσωπικό όφελος στη ζωή μου προσπαθώντας πάντα σε από κοινού αλλαγές βήμα βήμα στο πολιτικό σκηνικό χωρίς κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, πελατειακές σχέσεις υπέρ λίγων, αποφάσεις συλλογικές ,κινηματικές ενώ στην Ελλάδα για μια θέση εργασίας ή μια μετάθεση ή μια τεμπελοαπασχόληση χρειάζεται η έννοια του παράγοντα, του ψευτοσύμβουλου του golden boy . Ακόμα και για νόμιμη πληρωμή ενός επιχειρηματία που έμπλεξε με το δημόσιο χρειάζεται η εύφημος μνεία του κυβερνητικού υπεύθυνου σε αυτό το έκτρωμα κράτος Κρόνου που τρώει τα παιδιά του.
Διαφθορά 56% μας μετρούν οι ξένοι, οι έντιμοι νοιώθουν αναξιοπαθείς και παραγκωνισμένοι. Τα προπό και τα γήπεδα αναστενάζουν, ο κόσμος δεν πήγε για μπάνιο και με τέτοια ακρίβεια στα ελληνικά νησιά προγραμματίζει διακοπές στη φτηνή Ευρώπη.. Την φτήνια να ψωνίζομαι σε κομματικά πολυκαταστήματα για ρουσφέτια, εγώ στη ζωή μου το απέφυγα, το ίδιο θα επιθυμούσα να λέγατε και πολλοί από σας.
Δείτε
τα αποτελέσματα εδώ.
Τώρα δυο λόγια για την αποχή και το αποτέλεσμα. Αν εκκαθαριστούν οι εκλογικοί κατάλογοι ιδίως του εξωτερικού η αποχή 47,3% γίνεται 36 %. Λείπουν 2.000.000 ψηφοφόροι. Δεν είχαν δυνατότητα βέβαια με τέτοια ακρίβεια να πάνε για μπάνιο. Η αποχή των χθεσινών εκλογών ήταν 4πλάσια από την αντίστοιχη , με καθαρούς καταλόγους υπολογιζόμενη των εκλογών 2007. Ανωριμότητα, χωρίς πολιτική λύση πειστική διεξόδου μα και αθώα πρωτόγονη αγανάκτηση. Οι καναλάρχες κλπ( Κουρήδες, star, Tράγκας, Λαζόπουλος ) κατάφεραν να περάσουν το όλοι ίδιοι είναι και λείπουν σε απόλυτα νούμερα 1.000.000 ψήφοι από ΝΔ, 200.000 από ΠΑΣΟΚ, 150.000 ψήφοι από ΚΚΕ, και 14.000 ψήφοι από Σύριζα. Οπότε δεν καταλαβαίνω ούτε γιατί πανηγυρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ούτε γιατί τα βάφει τόσο μαύρα η ΝΔ ή ο Σύριζα. Η ΝΔ διασφάλισε 110.000 ψήφους στο όμορο Λαός και ο Σύριζα έχασε από την προπαγάνδα 130.000 ψήφους προς Οικολόγους που προκλητικά τους φούσκωναν οι στατιστικές. Οι διαφορές προκύπτουν αν αφαιρέσουμε τους νυν ψηφίσαντες από τους αντίστοιχους των Ευρωεκλογών 2004.Η ΝΔ κατάφερε να μη συντριβεί και να περιπέσει σε χρόνια βαρηκοϊα, το ΠΑΣΟΚ θέλει οφθαλμιατρική περίθαλψη για την κατάντια του, το ΚΚΕ χρήζει ψυχιατρικής ερεύνης και ο Σύριζα και οι Οικολόγοι είναι Παιδιατρικού και Ορθοπεδικού ενδιαφέροντος. Μας λείπει ο λόγος και ο τρόπος επικοινωνίας, εκτός διαδικτύου, όποιος πιστεύει την ενότητα της αριστεράς σαν πολλαπλασιαστικό παράγοντα πρέπει να δουλέψει για αυτό.
Έγκυρα 5.200.000 ψηφοδέλτια είχαμε να δούμε από το 1977. Οι λίγοι θα αποφασίζουν για τους πολλούς, μήπως η πελατειακή σχέση που προαναφέρω στο πρώτο σκέλος διώχνει τον κόσμο από την αξιοπιστία των πολιτικών και των κομμάτων;;;;
Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως για τα σχέδια του συστήματος για αξιοπρεπή ήττα του δικομματισμού ,της διαφθοράς, των σκανδάλων, της διαιώνισης του συστήματος. Τον ακούσατε τον Μίχαλο ,τον Παπαθανασίου, τον Σπηλιωτόπουλο και τον Καραμανλή τι εννοούν υπευθυνότητα. Τα δικά τους δικά τους με 32,5% του 52% των ψηφισάντων. Ακούσατε πιθανώς την έπαρση του Παπανδρέου για λαϊκή εντολή με 36,5% επί των 52%.με αναφορές περι του πρακτέου πάλι γενικόλογες να μην σπάσει αυγά σε έναν καθόλα επίσης συντηρητικό χώρο στο πράτειν.
Από τα θετικά των εκλογών , ήταν και το 3ήμερο του προηγούμενου Σαββατοκύριακου
στο σωματείο των συμβασιούχων του ΙΚΑ, οι πολλές φέρελπεις συζητήσεις με δικαστικούς λειτουργούς και αξιόλογα επαγγελματικά στελέχη από το χώρο της ΕΛΑΣ, η επαφή με πολλούς γειτόνους της περιοχής του Νέου Κόσμου σε ένα πανηγύρι εκλογικής διαδικασίας που κάθε άποψη είναι θεμιτή και αποδεκτή. Η ολοήμερη εθελοντική προσπάθεια των μελών της εφορευτικής ,έστω και λίγοι στα συν αν και με 150 εκατ. έξοδα θα μπορούσαν να παίρνουν ένα αντίδωρο από αυτά, ήθελα νάξερα που πάνε όλα αυτά τα λεφτά.
Από τα αρνητικά , το πολύ μπινελίκωμα από προσερχόμενους που έπεσε για τα διεστραμμένα πρωτοφανή λάθη του Υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο για το μάθε που ψηφίζεις, η κακή οργάνωση από δημοτικές και νομαρχιακές αρχές στην Α Αθηνών που ταλαιπώρησε κόσμο και ντουνιά με οργάνωση που έδιωχνε με κάθε τρόπο τον ψηφοφόρο μακριά από την κάλπη. Πχ Αντί για αίθουσες στο ισόγειο στο 2ο όροφο των σχολείων! Ακόμα και οι αγγελιοφόροι τηλεγραφημάτων μασούσαν έπαρση και έφτυναν πρόκες. Στην αξιοπιστία των εκλογών φροντίσαμε να μην ψηφίζουν εύκολα διπλοεγγεγραμμένοι και μη εγγεγραμμένοι στα μητρώα με χαρτιά από δήμο, φωτοκόπιες σωρηδόν σαν και αυτές που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2000. Θυμάστε τα αεροπλάνα από Καύκασο και Κύπρο.
Οι 263 εκλεγμένοι συντηρητικοί ευρωβουλευτές, οι 161 σοσιαλδημοκράτες, από 80 φιλελεύθεροι, 52 πράσινοι οικολόγοι , 33 ευρωσκεπτικιστές αριστεροί
και 19 ακροδεξιοί συμπληρώνουν την παλέτα χρωμάτων της νέας σύνθεσης του Ευρωκοινοβουλίου αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να βγαίνει από το συμβούλιο των πρωθυπουργών των 27 χωρών, βοήθειά μας. Ο Μπαρόζο ελέω λαού βλαχοεπίτροπος.
Διαχείριση σκουπιδιών, άγονες συγκοινωνίες, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, νοσοκόμοι και γιατροί στα νοσοκομεία, δωρεάν παιδεία, πολιτισμό αξιόμαχο, δουλιές και ασφάλιση, αξιοκρατία και προστασία δασών και περιβάλλοντος είναι και το σημερινό ζητούμενο στη χώρα των μεγαλοτραπεζιτών και μεγαλοπαραγόντων τύπου, των εργολάβων ,των μεσιτών και των παρασιτικών απασχολήσεων , το μεγάλο μας πάρκο που όλοι εμείς οι ψηφοφόροι ως χτές επιδεικνύουμε την γύμνια μας στους τουρίστες και όσους ζωόφιλους επισκέπτες στρέφουν βλέμμα συμπόνιας και περιέργειας στο μικρό ευρωπαϊκό κλουβί μας.

Διόνυσος

14 σχόλια:

  1. 57η θέση στη λίστα διαφθοράς. Ψηλα - Ψηλα στους καθαρούς είναι η Ελβετία, που δέχεται ΟΛΟ το βρώμικο χρήμα της υφηλίου.
    Αρχίζω να τα βλέπω όλ αυτα πολύ της πλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για στεφάνια, στο "Μνημείο του Άγνωστου Πολίτη" ...
    Φυλάσσεται από δύο τύπους με μαγιώ και βατραχοπέδηλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ange-te
    Από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕ το Λουξεμβούργο με τις 40.000 off shore εταιρείες. Αν οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν εισβάλουν Λουξεμβούργο το μέλλον της ΕΕ το βλέπω δυσοίωνο.Ο Ομπάμα απέναντι κάτι έχει καταλάβει, για εισβολή στας Παρθένους νήσους, εκεί που πάνε και τα κέρδη των ελληνικών εισηγμένων στο χτηματηστήριο της ΝΥ. Θα δείτε όπως πάει τον Ιερωνυμο και την Ιερά Σύνοδο που πλήττονται από την μη απόδοση κερδών στη μετοχή της Εθνικής να ζητάει τα ίδια.....
    @ Παιδί της βαθειάς θάλασσας
    Ναι την ανευθυνότητα πρέπει να την στυλιτεύουμε, έχω βαρεθεί οπαδούς του Λαός να εκμεταλλεύονται οικονομικούς λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΚΕ κοντεύουμε να το συνηθίσουμε. Θα πρέπει τώρα να συνηθίσουμε και τους Οικολόγους Πράσινους, που αλαζονικά δήλωναν ακόμη και χθες ότι "υποχρέωσαν τα άλλα κόμματα να ασχοληθούν με τον περιβάλλον!" και εννοούσαν πολύ βολικά σε όλη την προεκλογική περίοδο να αγνοούν οτι σε αντίθεση με την παντελή σχεδόν απουσία τους απο τα οικολογικά μέτωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί απο χρόνια.
    Ακόμη και τα ψέμματα που ακούστηκαν απο ΤΙΒΙ, ότι δηλαδή δεν τους έβλεπαν στα κινήματα γιατί αυτοί δεν πήγαιναν κρατώντας κομματικές σημαίες ! (ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίστροφη: για την ακρίβεια είναι οι μόνοι που στις ελάχιστε περιπτώσεις που εμφανίστηκαν προσήλθαν με κομματική ταυτότητα)

    Και η εμπειρία απο τη Βοιωτία όπου υπάρχει ισχυρό οικολογικό κίνημα και ουδείς Οικολόγος πράσινος, είναι ότι πήραν πάρα πολλούς ψήφους απο παρεξήγηση ακριβώς γιατι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν πολύ ...διακριτικά.
    Ας το κρατήσουμε και αυτό για το μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ;


    Από όποια σκοπιά κι αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2009, το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι η πρωτόγνωρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Όχι μόνο της κυβέρνησης, όχι μόνο του δικομματισμού, αλλά και των αριστερών κομμάτων. Αυτό αποδεικνύεται κι απο την πρωτοφανή για την Ελλάδα αποχή, αλλά κι από τη μείωση των ψηφοφόρων όλων των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Η μείωση αυτή υπάρχει, έστω και διαφοροποιημένα για το κάθε κόμμα, ακόμα κι αν ψήφιζαν οι απέχοντες σε αυτές τις εκλογές. Η κυβερνητική ΝΔ συνετρίβη. Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει εκλογικά, δηλαδή σε πραγματικούς ψήφους, τη συντριβή της πρώτης κι ας την προσπέρασε, αφού κι αυτή έχασε ψηφοφόρους. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχασαν ψήφους. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι δύο σχετικά νεότευκτοι, οι Οικολόγοι και ο ΛΑΟΣ, καθώς και το άθροισμα των λοιπών μικρότερων συνδυασμών. Κι αυτοί όμως δεν βρίσκονται έξω την κινούμενη άμμο που συγκροτεί σήμερα το εκλογικο σώμα. Ο ΛΑΟΣ πήρε(προσωρινά;) ψήφους απο τη ΝΔ, ενώ στη Θεσσαλονίκη όπου είχε συγκριτικά ισχυρή δύναμη, έχασε ψήφους από το Πανελλήνιο Μακεδονικο Μέτωπο. Οι Οικολόγοι σε συνθήκες απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και διαρκούς επιδείνωσης των οικολογικών συνθηκών ήταν φυσικό να αγρεύσουν κι αυτοί(πόσο σταθερά;) ψήφους. Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών(φύση-κυνήγι-ψάρεμα-παράδοση), που ξεπέρασε τη ΔΡΑΣΗ των κ.κ. Μάνου, Κοντογιαννόπουλου, Μπουτάρη και σχεδόν ισοψήφισε με το Μακεδονικό Μέτωπο των κ.κ. Παπαθεμελή και Ζουράρη, προσθέτει επίσης τη δική του υπερεαλιστική πινελιά στο εκλογικό σκηνικό.

    Κι ύστερα από όλα αυτά έρχεται, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής να δηλώσει για νιοστή φορά, ότι θα συνεχίσει με ακόμα πιό αποφασιστικούς ρυθμούς το έργο του. Ο Γ. Παπανδρέου περιχαρής να λέει «κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του ελληνικούλαού» με ένα λίγο πάνω από το ένα τρίτο των ψηφισάντων και με μια αποχή σφαλιάρα. Από κοντά, σε ένα διαγωνισμό ευτυχίας, ο άσπονδος σύντροφός του Β.Βενιζελος να προιωνίζει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Η Α. Παπαρήγα, με επίσης χαμένο το ΚΚΕ, να χαμογελά για την αντοχή των κομμουνιστών και μέσα της ακόμα πιό πολύ για τον ακόμα πιό πολύ χαμένο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μια πικραμένη ιστορία.... Γέννησε ελπίδες. Τις σπατάλησε(;) έχοντας στο νου του όχι την Άνοιξη της Ελλάδας, αλλά την αυτοαναπαραγωγική «Άνοιξη της Αριστεράς». Ασχολήθηκε πιο πολύ, παρά τους επί μέρους αγώνες του, όχι με τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής για την έξοδο της χώρας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού από το τέλμα, αλλά με τον άγονο υπερκερασμό του ΚΚΕ, τη νεκρανάσταση των εσωκομμουνιστικών ανταγωνισμών, για να καταλήξει σε μάλλον φτηνές δημαγωγίες και τακτικισμούς.

    Από αυτή την ανάλυση δεν πρέπει να αφήσουμε απʼ έξω εμάς τους πολίτες. Όποιος κοροϊδεύει τον άλλον κοροϊδεύει τα μούτρα του. Ορθώς μουτζώθηκε το πολιτικό σύστημα. Αν μουτζώσουμε και τους εαυτούς μας, υπάρχει ελπίδα. Το νέο δεν μπορεί να είναι δημιουργικό δίχως συμμετοχή, προσπάθεια, θυσία και τη μέγιστη δυνατή ενότητα. Αλλιώς το κενό που έχει ήδη δημιουργηθεί θα καλυφθεί από τις πιό ιδιοτελείς ανίκανες και καταστροφικές δυνάμεις, όποιο πρόσημα κι αν αυτές φέρουν.

    Δημήτρης Κουμάνταρος

    Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το συγκινητικό μύνημα ήταν από 3 συγκεκριμένους ασθενείς μου, που αυτοί ξέρουν χάρις στο τσιγάρο ήταν η τελευταία φορά που θα ψήφιζαν, για τα παιδιά για τα εγγόνια τους. Οι δύο τόκαναν, και είχαν το χαμόγελο του ήρωα της ζωής ζωγραφισμένο στα χείλη. Βαρειά η ψήφο τους. Πολλοί από αυτούς που δεν ψήφισαν ξέρουν άραγε αν αυτή ήταν η τελευταία φορά δυνατότητας να πουν τη γνώμη τους δημόσια με δημοκρατικές διαδικασίες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλα που οι ψήφος των ασθενών σου Δίονυσε ζυγίζει το ίδιο με αυτή αυτών που πετάνε σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους, που αφήνουν τη βρύση να τρέχει όσο ξυρίζονται ή πλένουν το μονάκριβο αυτοκίνητο τους, που δεν έχουν ιδέα τι σαβούρα ταίζουν τα παιδιά του στο σχολείο (φυσική και πνευματική), που η γνώση τους για την ΕΕ εξαντλείται στο video της υπογραφής της εισόδου μας στην ΕΟΚ στο Ζάππειο, που κάθονται κότες στο face control των νυχτομάγαζων αλλά κάνουν τον νταή στο γιατρό στο Νοσοκομείο, που δεν τους νοιάζει πόση βενζίνη θα κάψουν με την μπέμπα τους αλλά κάνουν φασαρία για το χαρτάκι της γενικής αίματος των 2 ευρώ, που δεν τους νοιάζει που εμποδίζουν τη διέλευση των ΑΜΕΑ αλλά καλούν την αστυνομία, ειδικά την δημοτική, όταν κάποιος παρκάρει μπροστά στην πόρτα τους.

    Δεν συνεχίζω, νομίζω ότι ελήφθει το μήνυμα.

    Όσο για τις "Δημοκρατικές διαδικασίες", όσο υπάρχει ψήφος, επαγγελματίες πολιτικοί και πολιτική οικογενειοκρατία χωρίς ενεργούς, ενημερωμένους, ηθικούς και απελευθερωμένους πολίτες, τότε η Δημοκρατία συνωνυμεί με την Ολιγαρχία, την Τυραννία και την Δουλεία.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα δυο λόγια για την αποχή και το αποτέλεσμα. Αν εκκαθαριστούν οι εκλογικοί κατάλογοι ιδίως του εξωτερικού η αποχή 47,3% γίνεται 36 %.

    Εκεί περίπου το έχω υπολογίσει και εγώ αλλά όπως βλέπεις προτιμούν να καλύπτουν την μείωση των ψηφοφόρων τους με την προβολή μεγάλου ποσοστού αποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Kουμάνταρος
    Η αναξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων,η ανωριμότητα ενημέρωσης και πολιτικής αγωγής, η αναποτελεσματικότητα πολιτικών δικομματισμού και η απογοήτευση του κυρίως πελάτη ψηφοφόρου αλλά και του ειλικρινή πεσιμιστή.Ολα τάχει ο μπαχτσές μας και η Ελλάδα μας πληγώνει Δημήτρη. Είδα το άρθρο και στην Ε, καλό!
    @ Ιάσιε
    Την θεώρηση του ανθρώπου και μέσα από τις ευρωεκλογές ακόμα και να διαφωνούμε, σεβασμού κάθε άποψης μακάρι να την είχαν και άλλοι από το συνάφι μας. Πολύ ξύγκικος κλάδος ικανοί για τα δύσκολα μοιρμίδηδες με τα κοινά,
    1. μεγαλώνω παιδιά και στο ιατρείο έχω να πω πάντα μια κουβέντα στους νέους και ακούνε
    2.Ευτυχώς όπως γράφω και στο κέιμενο δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας πολιτικός παρότι πολιτικολογώ, οι γυναίκες μου σαν αξιόπιστος φορέας ιεράς παράδοσης δεν με μάλωσαν ποτέ για αυτό.
    @ αθεόφοβος
    Η εκδοχή του Καιρού είναι 44% εγώ προβάλω της public issue την εκδοχή, φαίνεται από τις φωτό σκάι για 36,1% αποχή πραγματική. Είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, ο δικομματισμός αντιλαμβάνεται ότι χάνει πελάτες αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει φτιάξει μια κοινωνία ατιμωρησίας, απροσδιοριστίας και έν δυνάμει μοναχών λύκων, κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή και όχι μόνο από το θέμα λαθρομετανάστευσης, κεφ 10 του προγράμματος Σύριζα που συζητούσα στην πεντανόστιμη. Ασχημη αίσθηση όταν χτυπούν καμπάνες το μόνο παρήγορο που μου έχουν πει στο Πήλιο είναι ότι δεν έχουμε διακοπή ρεύματος, άρα ακούγονται οι καμπάνες ηλεκτρικής διέγερσης γιατί χέρι να της χτυπήσει δεν υπάρχει από πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ 5%

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


    Σε χόλωσε πολύ το σχεδόν το πέντε τις εκατό
    Ο διψήφιος αριθμός εχάθει απ΄το Συνασπισμό
    πώς γίναν τόσα λάθη; Ποιος το έκρινε σωστό;
    Παπαδημούλη για τι σε έβγαλαν από το χορό;



    Συνασπισμένε χαμένε ία ψάξτε το αυτό λιγάκι
    Ποιος σε δούλεψε καλά; ποιος έσταξε φαρμάκι
    Την αυτοκριτική να κάνες σε όλους τους τομείς
    βρες ποίοι είναι οι φαρισαίοι και οι γραμματείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ενα εχω να πω φίλτατε Διόνυσε
    η εννοια πολιτης πρεπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικα της που ειναι ευθύνη,συμμετοχή,αλληλεγγύη,μαζι-
    ο ακρατος ατομικισμός
    συνακόλουθο του νεοφιλελευθερισμου ειναι κυριαρχος στην κοινωνία
    ολα ειναι πλέον σχεδιασμένα στο έδαφος της κοινωνικής αποσάρθρωσης
    καποιος για να ''σωθεί''πρεπει να το θέλει ο ίδιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή είπατε για πολυκαταστήματα τι πήγα και θυμήθηκα: ως φοιτήτρια το τι πρέσσα και πατιλίκι είχα φάει απο ΚΝΙτες - όχι από ΟΝΕΔΔΙΤΕΣ ούτε από ΠΑΣΠίτες - δεν περιγράφεται. Εκεί σε ΤΕΙ και ΑΕΙ να δείτε μαγαζάκια. Προσπαθούν να μαντρώσουν την κατάσταση από τα σπάργανα για να φτάσουμε - με το καλό - και στους βαψομαλλιάδες! Φιλιά και καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Δέσποινα
    Εχεις τα δίκαια όλα και ευθυκρισία. Εμαθα ότι 24-6 μπορεί να γίνει νέο δικαστήριο χάρις στις προσπάθειές μας να καταλάβουν οι εταιρείες τι ζημιά έχουν κάνει σε βαθμό κακουργήματος. Το εξασθενές χρώμιο στις βαθειές γεοτρήσεις ανεπεξέργαστο. Η ελληνική επιπολαιότητα θέλει φρένο και το δικαστήριο έχει τον πρωτο λόγο. Εδω φτάσαν οι γύφτοι ανεξέλεκτοι να ρημάζουν από χαλκό τα καλώδια του ΟΣΕ.Παρέα με το ανθωποκτονιών και την υπηρεσία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος πρέπει να υπάρξει οικολογική αστυνομία που να πιάνει τους μεγάλους. Ο Βαρδινογιάννης έχει τεράστιο χτήμα στον Παράδεισο Αμαρουσίου φυλασσόμενο παράδεισο για τα λαχανικά του, οι υπόλοιποι τρώμε την βρώμα και το δηλητήριο του βοιωτικού και μαραθωνίτικου κάμππου αν δεν είναι Μαρόκου ή Τουρκίας αφλατοξίνες. Οι οικολόγοι δεν πρόκυτει ποτέ να τα βάλουν με τέτοια συμφέροντα..... Ο ανώριμος φηφοφόρος ακούει τον Αυτιά και τον φωνακλά Τράγκα που θυμάται τον καραμανλή στα νιάτα του...
    @ Ευγενία
    Δυστυχώς βλέπω δυναμικές και εκδικητικές μειοψηφίες στο ΣΥΡΙΖΑ που μαδούν μαργαρίτες αντί να προβάλουν τους 5 όρους Αλαβάνου Τσίπρα για συνεργασία και στο Ευρωκοινοβούλιο με σοσιαληστές. Οι διαφορές των τελευταίων από την Μέρκελ Σαρκοζί είναι ποιούς χρεωκοπημένους επιχειρηματίες δικούς τους θα σώσει η ΕΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @pentanostimi
    Στα νιάτα μου αγαπητή τόβλεπα συχνά δίπλα μου, τη συμμετοχική διαθεσιμότητα,να χτίσουμε μαζι ένα κόσμο καλύτερο, παραδοξο μα όσο γερνάω ίσως γιτι βλέπω ακόμα γύρω μου και έχω το μέτρο συγκρισης όσο πάει και απογοητεύομαι. Θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα ηλικίας και όχι ελλείμματος παιδείας και πολιτισμού.
    @koptoraptou
    Ax ta νιάτα με τις ορμές τους έ φιλενάς. Θάσουνα και συ μπουμπούκι ήταν και η ΚΝΕ ένα βήμα μόνο συντηρητισμού πέρα από το κατηχητικό, που να μείνει χρόνος για διάλογο. Επικοινωνιακούς τύπους σαν τον λαικιστή Καρατζαφέρη θα χρησιμοποιεί πάντα το σύστημα σαν αμορτισέρ διατήρησης της εκμετάλλευσης. Το ανεπίτρεπτο είναι από την προεκλογική κουβέντα με τους λεγόμενους αναθεωρητές του Συν που από το ψηφοδέλτιο 2 μήνες πριν μόνο για αυτό ακούγονται. Τα βλέπω από έξω σαν ανένταχτος αλλά αγωνιστής ζωής, μια ζωή. Δυστυχώς μερικοί βλέπουν θώκους και οφίτσια με την πιθανή άνευ όρων συνεργασία με το Πασοκ, στους οργανωμένους συν είναι 20% με πολύ θόρυβο στα ΜΜΕ προεξάρχοντος Κύρκου και φάνηκε ότι η λαική τους απήχηση ήταν στις εκλογές μετρήσιμη 0,3% που δεν προσμετρήθηκαν στο ποσοστό ψηφισάντων. Ξέρω μερικούς δεν τολμούσα να μιλήσω πριν κάποιο πιό έμπειρο,βλέπω την ΚΟΕ τον Στάθη , τον Κοροβέση να διαπιστώνουν τα ίδια.Εγώ ξέρω ότι όπου οι θέσεις Συν προβλήθησαν σωστά είχαν απήχηση με ψήφο στη κάλπη παρά την λυσασμένη αντίδραση των καναλαρχών και της ολιγαρχίας και την Δευτέρα θα είμαι το ίδιο αιρετικός. Οι αξίες και οι αρχές ενίοτε τηρούνται και από "εχθρικά" στρατόπεδα εκτός των "φιλίων". Πρόσεχε τα βελόνια σου κοπτοραφτού μου τσιμπάνε και ματώνουν όταν μας φεύγει η προσοχή. Ούτε handsaplast δεν θέλουν τέτοια φθοροποιά ματώματα, με τα λόγια ξέρεις και αφουγκράζομαι σφάζεις καλύτερα, οι μερικοί "κνίτες" εποχής δεν τόξεραν, τότε και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;