Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Η ντόπα της ζωής.η υποκρισία....








Η ΝΤΟΠΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ,Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Ξέροντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει για τον πολύ κόσμο το φαρμάκωμα, η λήψη φαρμακευτικών ουσιών για διόρθωση ιατρικών ενδείξεων σωματικών ή ψυχικών, πόσο ενδοιασμό, αμέλεια, συνέπεια, ή προσπάθεια διαταράσσει την ζωή τους. Ακόμα και η πρόσβαση στη συμβουλή του φαρμακοποιού ή την έγκυρη γνώμη του γιατρού γεννάει ρίγη διαταραχών συμπεριφοράς και κρίσεις λογής εμπιστοσύνης.
Οταν το 1960 στην Ολυμπιάδα της Ρώμης , στον αθλητισμό
εμφανίστηκε ο πρώτος θάνατος Δανού ποδηλάτη η οργανωμένη αντίδραση σε αυτό το κυνήγι εύκολου πλουτισμού άρχισε μόλις το 1999 με την οργάνωση της WADA. Οι διεθνείς Ολυμπιακές Ομοσπονδίες οι εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τα κράτη δύσκολα συντελούν στην πράξη στον υγιή αθλητισμό, προτιμούν τα ρωμαϊκής εμπνεύσεως θεάματα και ηρωοποιήσεις ατόμων που αναρριχήθησαν χρησιμοποιώντας ψεύτικες προσπάθειες φαρμακευτικής υπονόμευσης της ίδιας της υγείας τους.
Το χρυσό μετάλλιο στη ντόπα κατέκτησε η χώρα μας με σύλληψη 15 αθλητών με δεύτερη την Βουλγαρία με 11 και τρίτη τη Ρωσία με 10. Εδώ περιγράφονται οι απαγορευμένοι καρποί των ψευδαισθήσεων και της εύκολης αρπαχτής. Πόση ψευτιά και υποκρισία αντέχουμε σαν κοινωνία να θεοποιούμε αθλητές εκφραστές υποτίθεται εθνικών ιδεωδών και ατομικής υπεροχής αλλά στην ουσία κυνηγών ευκαιριών ήσσονος προσπάθειας και κρείττονος αρπαχτής. Γιατί ο αθλητής που ντοπάρεται και μάλιστα με ανδρογόνα στεροειδή ανθρωποκτόνα χάπια της δεκαετίας του 1960, κάνει λιγότερη προσπάθεια και κλέβει τον αντίστοιχο τίμιο συναθλητή του που έτυχε σε παραδοσιακό προπονητή οχι μύστη του Διοσκουρίδη, και οπωσδήτοτε ένοχα στραβό παράγοντα ενίοτε με κομματικές διασυνδέσεις.


Ε λοιπόν ας τους το βροντοφωνάξουμε θέλουμε εθνικές επιτυχίες στα «γράμματα και τα θάματα» και αν σε αυτό περιλαμβάνεται ο πολιτισμός του νου υγιή εν σώματι υγιές τότε μόνο θα δεχθούμε έντιμες ατομικές προσπάθειες να μας εκπροσωπούν συλλογικά και εθνικά. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα αδρενεργικά προγεστερονικά στεροειδή στα πρόσωπα των ενόχων. Οι παράγοντες πλουτίζουν ανερυθρίαστα, οι ΣΕΓΑΣmen κοπιάζουν μοιράζοντας εύνοιες, οι πωλητές ουσιών εισπράττουν αφορολόγητα και σπέρνουν το θάνατο σε επιρρεπείς μποντιμπιλντεράδες, υποψήφιους φουσκωτούς, εκκολαπτόμενους "μαχητές των στίβων» παιδιά φαντασμένων γονιών, εξορισμένων της τσιμεντούπολης στα ιδιωτικά γυμναστήρια απελπισμένους άνεργους και η απάτη αποκτά διεθνή ταυτοποίηση στην χώρα μας.
Επειδή με την ξεχασμένη;;
Methyltrienolone ή την Methandrostenolone δεν λύνονται τα προβλήματα του μαζικού αθλητισμού, της έλλειψης χώρων πρασίνου και άσκησης, τα προβλήματα παχυσαρκίας και κακής διατροφής προτείνω αυστηρή περικοπή προνομίων, το δημόσιο ιδίως το στράτευμα , δεν είναι να σιτίζει αναξίους και τα χρηματικά έπαθλα των όποιων επιτυχιών να είναι χρηματικά του επιπέδου χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι επιμελών δικτατοριών που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για δρόγη και πλάνη.
Η καθυστέρηση κατάθεσης
νομοσχεδίου από το Πάσχα της ΝΔ για την κακουργηματική ποινικοποίηση του ανθρωποκτόνου αυτοχειριαστικού ντοπαρίσματος μόνο με τις δύο αντίστοιχες του κυρίου Λιάνη στο παρελθόν μπορεί να συγκριθεί αρνητικά. Οποιος χρησιμοποιεί και υποτιμά τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τις επιδόσεις μόνο αρνητική ωφέλεια προσφέρει στη χώρα και την διακυβέρνηση.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Οι φωτογραφίες από το μέλλον!
Εγραψαν επίσης:

6 σχόλια:

  1. Κάνεις λάθος δεν είμαστε πρωταθλητές στην Ντόπα, αυτές είναι κακοήθεις των Αμερικανών και των τσιρακιών τους. Οι περιπτώσεις Θάνου, Χαλκιά, Κεντέρη , εθνικής ομάδας άρσεως βαρών ήταν τυχαία περιστατικά. Χάθηκε νομίζω κάθε τσίπα στον τόπο μας. Αν περιδιαβάσεις στο διαδίκτυο οι περισσότεροι συνέλληνες βλέπουν με συμπάθεια τα καημένα ντοπέ παιδιά και εδώ νομίζω ότι αρχίζει ο κίνδυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέαρχε είμαστε πρωταθλητές στην παλιομοδίτικη φτηνιάρικη ανθρωποκτόνα ντόπα αδρογόνων στεροϊδων. Οι ορμόνες κοστίζουν για τις αρπαχτές των "ειδικών" και τα γεννετικά εξεληγμένα είναι για τους νυν πρωταθλητές που βλέπουμε στις οθόνες μας.Οταν δεν μιλούν οι ειδικοί διαγουμίζουν οι τενεκέδες. Απόλαυσα χτές μια συνέντευξη του Παύλου στο Σκαι και λέω να υπάρχουν και άλλοι Κουρέτες εδώ, στοιχειώδης έλεγχος άρχισε και προέκυψαν τα ...τυχαία περιστατικά. Στη καθ ημέραν κλινική πράξη έχουμε τα φουσκωτά παιδιά των γυμναστηρίων με τις παγκρεατίτιδες και τις υπερλιπιδαιμίες, γράψε μου άν έχεις εμπειρίες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΝΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ



    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


    Πήγαν στο Πεκίνο οι αθλητές
    Αλλά οι επιδόσεις είναι κακές
    Που είναι το μεγαλείο του χθες
    Για κομμένη ντόπα μη μου λές!



    Η αστυνόμευση είναι πιεστική
    Και η ατμόσφαιρα ασφυκτική
    Λένε ότι τους φταίει το νέφος
    Τα μέταλλα πάνε αλλού φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν υπάρχει στην μέση το χρήμα αναπόφεκτα υπάρχει και μπόλικα μπόχα.
    Προσωπικά δεν σπαρταράω από σκιρτήματα αδικίας,ούτε και υπερηφάνιας για τις αποτυχίες η τις επιτυχίες των αθλητών μας.Μου είναι παγερά αδιάφορο αν ντοπάροντε και αν θα πεθάνουν μεθαύριο από αυτό..εφόσον φυσικά το έκαναν εν γνώση τους.
    Και εφόσον το όλο θέμα είναι το χρήμα...τότε τσαντίζομε που τους επιδοτούν με τόσο χρήμα για να ντοπάροντε,αν είναι έτσι ας επιδοτίσουν όλους τους τεμπέληδες της Ελλάδας για να κάθονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς τους, ευχομαι να περάσατε καλά. Οι προχειρότητες στον αθκητισμό ξεκινούν από τις ανύπαρκτες αλάνες, τα αναιμικά πάρκα και τα περιφραγμένα γήπεδα. Μας θέλουν λαό καπνιστών και παχυσάρκων, ας αντιδράσουμε έτσι για Σεπτέμβρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι ο μέσος ανθρωπάκος


    Το παρακάτω κείμενο έφθασε -άγνωστο πώς- στο γραφείο μου υπογεγραμμένο με τα αρχικά Γ.Κ. και με τον εξής πρόλογο: «Χωρίς να τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες, παρακαλώ για την αυτούσια δημοσίευση του παρακάτω κειμένου. Για προσωπικούς λόγους υπογράφεται με αρχικά».


    Επειδή το εύστοχο αυτό κείμενο δεν θα μπορούσε να δημοσιευθεί ποτέ συνοδευόμενο από τα αρχικά ενός άγνωστου ανθρώπου, το συνυπογράφω με (μεγάλη μάλιστα) ικανοποίηση και με την ελπίδα ότι έτσι συμβάλλω, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, στην αφύπνιση της σύγχρονης μάστιγας, που αποκαλείται κοινή γνώμη.

    ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΣ

    ***********

    Θεωρώντας τις ιδεές μου περιθωριακές και ανατρεπτικές, η δημοκρατική κοινωνία επιδιώκει μια ιδεολογική απομόνωση που εκφραζόταν πάντα με ένα αίσθημα μοναξιάς. Η μοναξιά αυτή αρχικά με τρόμαζε, αλλά πλέον μετατρέπεται σε ένα γοητευτικό, σχεδόν ηδονικό αίσθημα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας κάθε φορά που το κοινωνικοοικονομικό σύστημα ξεμπροστιάζεται δικαιώνοντας τις ιδέες μου. Αφορμή της διαπίστωσης αυτής αποτελούν οι συνεχόμενες υποθέσεις ντόπινγκ των Ελλήνων αθλητών την τελευταία τετραετία.

    Φυσικά, αδυνατώ να μπω στη λογική τού ποιος ευθύνεται, οι αθλητές ή οι ομοσπονδίες-επιτροπές αντιντόπινγκ. Στην πραγματικότητα δεν αποτελούν δύο διακριτές έννοιες, αλλά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αλλωστε το θέμα του ντόπινγκ με αφήνει παγερά αδιάφορο καθότι δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόβλημα, αλλά μία πτυχή τής εξ ορισμού ασθένειας του πρωταθλητισμού. Δεν υπάρχει υγιής πρωταθλητισμός που αμαυρώνεται από το ντόπινγκ, υπάρχει μόνο πρωταθλητισμός που μοιραία και αναπόφευκτα συμπληρώνεται από το ντόπινγκ. Δεν θα παπαγαλίσω τα ευαγγέλια της Αριστεράς περί χορηγών και οικονομικών συμφερόντων που κακοποιούν τον υγιή συναγωνισμό των αθλητών. Αυτά, για τις δικές μου πεποιθήσεις, αποτελούν μόνο παράπλευρες συνέπειες του βαθύτερου ζητήματος.

    Ο πρωταθλητισμός (όχι το κακέκτυπό του, αλλά ο ορισμός του) αποτελεί το όπλο του κρατικού θεσμικού αθλητισμού. Οταν οι Ελληνες πρωταθλητές πιάνονται μαζικά ντοπαρισμένοι: Θάνου, Κεντέρης, Χαλκιά, 11 αρσιβαρίστες κ.λπ., δεν μιλάμε πλέον για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για κεντρική επιλογή των ομοσπονδιών, του υπουργείου και άρα του κράτους όσον αφορά το τι αθλητισμό θέλει. Οταν οι αθλητές περνάνε καθαροί τον έλεγχο των ελληνικών επιτροπών αντιντόπινγκ αλλά βρίσκονται αμέσως θετικοί από τις διεθνείς επιτροπές της WADA σημαίνει ότι έχει στηθεί ένα ολόκληρο θεσμικό πανηγύρι που δείχνει τις κατευθύνσεις και τους στόχους του κρατικού αθλητισμού: μετάλλια με κάθε τίμημα! Οταν λοιπόν κερδίσουν τα μετάλλια βλέπουμε τις θεσμικές νομενκλατούρες να πανηγυρίζουν διατυμπανίζοντας τη συλλογική οργανωμένη δουλειά που έφερε αποτελέσματα και οδήγησε τα παιδιά μας αθλητές στην επιτυχία. Μόλις σκάσει η είδηση όμως του ντοπαρίσματος, βλέπεις τους ίδιους γραφικούς να διαχωρίζουν τη θέση τους, να μιλάνε για μεμονωμένες περιπτώσεις και αποκλειστικές ευθύνες των αθλητών που δεν εκφράζουν τις ομοσπονδίες. Από την άλλη πλευρά, στο ίδιο παιχνίδι οι αθλητές που με τη ματαιοδοξία τους προσκυνώντας το χρήμα (ή τη δόξα και την εθνική περηφάνια για τους πιο ιδεολόγους) προσφέρονται ως πρόθυμοι στρατιώτες στα οργανωμένα σχέδια. Πρόσφατη είναι η έρευνα που έδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των αθλητών (δευτεροκλασάτων μάλιστα) ευχαρίστως θα έπαιρνε φάρμακα με αντάλλαγμα ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

    Αυτά πάνω - κάτω τα βλέπει όποιος αντιλαμβάνεται τη φύση του καπιταλισμού. Ο πραγματικός υπεύθυνος όμως είναι ο μέσος ανθρωπάκος. Αυτός που τον βιάζουν όλη την εβδομάδα στη δουλειά και παρ' όλα αυτά τρώει το παραμύθι της εθνικής ενότητας και συνείδησης και περιμένει τη σειρά του να νιώσει περήφανος και νικητής μέσω των Ελλήνων πρωταθλητών. Είναι ο ανθρωπάκος που πανηγύρισε την κατάκτηση του Euro, είναι ο ανθρωπάκος που πανηγύρισε τα μετάλλια των αρσιβαριστών στην Ατλάντα και το Σίδνεϊ και, μόλις βγήκε η είδηση του ντοπαρίσματος, έβριζε και φώναζε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο νιώθοντας και αδέκαστος κριτής και επαναστάτης. Είναι ο ίδιος ανθρωπάκος που τον βιάζουν πέντε μέρες στη δουλειά και συνωστίζεται το Σαββατόβραδο για να διασκεδάσει και να γεμίσει τις μπαταρίες του για τη Δευτέρα. Ο ανθρωπάκος που θα λιντσάρει οποιονδήποτε Σκοπιανό αποκαλέσει τα Σκόπια Μακεδονία, που θα ψηφίσει σε τέσσερα χρόνια για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, που θα πάει στον στρατό για να προστατέψει το κράτος του, αυτό δηλαδή που κέρδισε τα μετάλλια. Ο ανθρωπάκος που τρέχει πίσω από το κόμμα για να διαμαρτυρηθεί γι' αυτόν για τη γενιά των 700 ευρώ. Είσαι εσύ γονεά που έστειλες το παιδί σου στο άντρο του πρωταθλητισμού τάχα για να αθληθεί, αλλά σε βλέπω στις κερκίδες να τραμπουκίζεις ελπίζοντας το παιδί σου να γίνει ο νέος Κεντέρης ή η νέα Χαλκιά και να αποκτήσεις κοινωνικό ανάστημα.

    Κανένα σύστημα εξουσίας δεν έβγαλε μόνο του τα μάτια του. Καμιά επίσημη θεσμική προσπάθεια δεν θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Μόνο μοναχικές φωνές έχουν κάτι να πουν, όταν η δημοκρατία επιτίθεται με το ισχυρότερο όπλο της, την κοινή γνώμη, και με τον στρατιώτη της, τον μέσο ανθρωπάκο.

    Το κείμενο αυτό δεν έχει κανένα στόχο παρά μόνο μια συμπαράσταση σε όποιον αισθάνεται παρόμοια ιδεολογική μοναξιά.

    Γ.Κ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/08/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;