Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Και ο σατανάς δημιούργησε το ΙΚΑ







Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies. Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;» και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!» και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγί!». Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά.
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα. Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46. Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!» Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα. Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!» Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια. Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση. Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ. Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος. Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και νάτριο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες. Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι. Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες. Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών. Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;» Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!» και είπε ο σατανάς: «Ετσι μπράβο!» Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα. Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ πάς (bypass) της καρδιάς. Και ο σατανάς δημιούργησε το ΙΚΑ.

Αποστολή από την Ελευθερία Μουλουδάκη.

8 σχόλια:

  1. Hyper LoL!!!!!

    (Μουσική υπόκρουση: Highway to Hell / AC-DC)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφορμή για τον τίτλο η τρέχουσα ψευδής αυτοδιαφήμηση του "ΙΚΑ υπερταχεία" που κυκλοφορεί στον έντυπο Τύπο. Επανηλλημμένα η Διοίκηση έχει χρησιμοποιήσει τους γιατρούς της ως σάκκο του μπόξ μεταφέροντας την αγανάκτηση του κοινού για τα πεπραγμένα της σε αυτούς τους λίγους που φυλάσσουν Θερμοπύλες. Αντίθετα έχει γεμίσει υπεύθυνες θέσεις ελεγκτών με σφογγοκωλάριους που νοιάζονται απλά να πέφτει ο μισθός και "ας καεί το πελεκούδι"
    Το πόνημα της συναδέλφου από την επαρχία ήρθε γάντι αυτή την εποχή που η αλήθεια μεταδίδεται από στόμα σε πλήκτρο και τούμπαλιν. Υγιεινό, αντικαταναλωτικό και σατανικά παραδεισένιο το μήνυμα.
    Σκεφτήτε όλοι ότι οι μεγάλοι μας δάσκαλοι Βούδας,Σωκράτης και Ιησούς προφορικά μας έδωσαν τα μεγάλα νοήματα με την αφήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν το ανέβασα είδα ότι 6-7 άλλοι είχαν προηγηθεί εμού,αναβάζοντάς το ήδη από 3-12. Κωστή εξαιρετική η μελέτη για τα Ιμια και η συνοδός συζήτηση, μάλλον θα το κάνω λιγκ στα επιστημονικά μου, είναι επιστήμη να μας στέλνουνε ως κλασμένους από μέντες για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Τότε στα ΙΚΑ αντιμετωπίσαμε πλήθος νευρώσεων συγγενων και φίλων, παλληκαριών εγκλωβισμένων στις επιλογές του όποιου κερατά,παραφίλαγε στη γωνιά, θα ξανάρθουν δύσκολα και πρέπει να προετοιμαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να πείσεις, όμως, τον κάθε διπλανό που έμαθε να φυλάει μόνο τα δικά του προνόμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ, Κώστα ανάπτυξη και καλλιέργεια για εθνικό φρόνημα το λέγαν κάποτε και κατασπαταλήθηκε στη χώρα της υπερβολής. Οταν κάποιοι "παγιδεύονταν" κυριολεκτικά στα Ιμια κάποιοι ταγοί δεν είχαν συνέλθει από τις εξοντωτικές χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελβετία.Η επικοδομιτική θητεία, οι παραγωγικοί μόνιμοι και η αξιοκρατική απασχόλησή τους, τα λεφτά των εξοπλισμών να πιάναν τόπο θα είμασταν τώρα αστακοί που θα εκτιμούσαν οι γύρω κάθε μ και ν διεκδίκησης. Από το υπεξαιρεθέν λάχανο στο μαγειρείο μέχρι το σωστό συντονισμό....μαγνητικού και γεωγραφικού βορρά θέλει μια καλλιεργήσημη παιδιοθεν αρετή,μια αξία πραγματική την αγάπη για την πατρίδα, που δεν θα σε πουλήσει μέσω κάποιων ταγών σκερδεμπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xμμμμ καλέ μου διόνυσε... θα πιάσω τα μπαλόνια και τις θολούρες και δεν θέλω, οπότε αρκούμαι να σκάσω ενα χαμόγελο, να ζητήσω επειγόντως τις συμβουλές για τα ρούχα, μπας και σώσω ότι εχει πομείνει, και να αντευχηθώ για όλους τα χρόνια ναναι καλά, και καλύτερα και γεμάτα...

    συνεχίζοντας κι εγώ στα 42 μου (κοίτα σύμπτωση!) να αρνούμαι, να γκρινιάζω, να κηνυγάω ανεμόμυλος μαχόμενη με αόρατα θεριά, και να χαμογελώ σε κάθε ευκαιρία μιας ανάσας

    ευχαριστώ που συνταξιδεύεις κι εσύ μαζί μου στα πιξελένια μονοπάτια που έχουν όμως κατι τις λίγο πιο ορατό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παράξενο όλα διορθώνονται εκτός από την βιολογική απώλεια αγαπημένων προσώπων, που εκεί πια ..ο πανδαμάτωρ χρονος και μπλά μπλά. Ο Νίκος Καζαντάκης έλεγε κάτι σχετικό για τις μελαγχολικές αναζητήσεις.:"Ρώτησε τη μυγδαλιά για το θεό...και αυτή άνθησε"
    Αρχηγός λοιπόν το χαμογελάκι σου και ας μην ..διατάζεις.Ο Λοϊζος έλεγε κάνε την καρδιά σου κυπαρίσσι,αλλά εγώ σου λέω για τους αγώνες σου για σένα τόλεγε....Χρόνια καλά ρε συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;