Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Ποσο κοστίζει η ανθρωπινη ζωή μετα από φόνο στην άσφαλτο;;


Πέντε χρόνια για τον θάνατο δύο αστυνομικών
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πέντε χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο δύο αστυνομικών σε τροχαίο δυστύχημα επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε οδηγό νταλίκας, κατηγορούμενο για «διατάραξη συγκοινωνιών, με ενδεχόμενο δόλο, από την οποία επήλθε ο θάνατος» και για «ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή».
Φορτωμένο με σίδερα το φορτηγό, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, προσέκρουσε πάνω στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και τους δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία. Από τα συντρίμμια του περιπολικού ανασύρθηκε νεκρός ο 44χρονος αρχιφύλακας που οδηγούσε το όχημα και βαριά τραυματισμένος ο 35χρονος αστυφύλακας, ο οποίος ήταν συνοδηγός και λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο Κατερίνης. Το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο, ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, για την πρώτη κατηγορία, ενώ αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ . Στην απολογία του ο νταλικέρης είπε ότι δεν είδε το προπορευόμενο περιπολικό
λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της ομίχλης που επικρατούσε το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2004, στο 80ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας.Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των δύο αστυνομικών.

2 σχόλια:

  1. Από σχόλιο μου στο σχετικό θέμα των καμερών εδώ γιατί περί πολλά τιρβάζουμε (και τιτιβίζουμε) και χάσαμε το δάσος μαζί με τα πουλιά μας.
    Οταν μιλάμε για κάμερες νομίζω μας διαφεύγει το βασικό δικαίωμα ζωής που σχετίζεται με αυτές,φυσικά διαφωνόντας στην καταγραφή κάθε προσωπικού δεδομένου δικαιώματος διαμαρτυρίας. Την ΕΠΙΒΕΛΗΜΕΝΗ κατΑΓΡΑΦΉ και συστηματική παρουσίαση έργου από την τροχαία για κρίσιμα σημεία του αστικού οδικού ιστού (πχ.Κηφισό, παραλιακή, Συγγρού κλπ) με σκοπό την σύλληψη και τιμωρία παραβατών του ΚΟΚ αυτόματα με την καταγραφή εικόνας και ταυτοποίηση. Κακώς μπερδεύουν κάποιοι το πρόσωπο της συνοδηγού με την καταγραφή των επικίνδυνων ελιγμών, των παραβιάσεων κόκκινου φαναριού, τις κόντρες, τις προπονήσεις για κυνηγητό με την τροχαία διαφόρων, από επίδοξων ληστών τραπεζών μέχρι ηχορυπαντές μηχανόβιοι, κλεφτρόνια και πρεζόνια-ντηλίβερι. Ενα καλά οργανωμένο σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και αυτόματης εφαρμογής των ποινών του ΚΟΚ θα ήταν σίγουρα το όνειρο των περσινών 3000 νεκρών από τροχαία και των 2500 μονίμως αναπήρων.Τα μισα στη πόλη και τη ΠΑΘΕ
    Αλλά επαναλαμβάνω μόνο για εγκληματικές ενέργειες.(εντολή εισαγγελέα) Πριν 15 χρόνια όταν υπήρχαν μόνο οι 20 κάμερες Σταδίου- Πανεπιστημίου(στα πιό άχρηστα μέρη)από πελάτες μου τροχαίους μου λένε πόσους παλαβούς ταρίφες(κυριολεκτώ από το ψυχιατρείο στο τιμόνι) είχαν παρατηρήσει ή πόσα νυχτερινά εγκλήματα παρασύρσεως πεζών είχαν διελευκάνει.
    Η πρόταση Βρυώνη για online με βρίσκει σύμφωνο,αν και να μην ξεχνάμε ποτέ οι ηλεκτρονικοί-χρήστες άνθρωποι ότι η χώρα μας με τις τόσες….. ανάγκες δεν έχει ένα πολιτιστικό ηλεκτρονικό αρχείο εικαστικών καλλιτεχνών από το 1930 και δώθε, έτσι να βλέπουμε ζωγράφους και χαράκτες βρε αδελφέ μια και την πάμε την……οθόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-12-2007 ΤΟ ΠΡΩΙ (09:00) ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΟ Σ.Ε.Α ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΤΟ 43 ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
    ΠΑΡΚΑΡΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ..( LAPTOP , ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ, ΚΑΡΤΕΣ ΚΛΠ., ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΤΥΠΟΥ JEEP ). ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ………………………….!!!!
    ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΣΕΟ ΣΕΙΡΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ…………………..ΕΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ…………!!!!

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ (ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΛΠ ) ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (LAPTOT , ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΛΠ.) ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ'' ΠΟΥ ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΑΝ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ !!!

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΟ.

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ.

    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ ,43 ΧΛΜ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 5ΛΕΠΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΛΟΠΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;