Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Απεργία για το Ασφαλιστικό. 12 Δεκέμβρη.

4 σχόλια:

  1. Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος της αρπαχτής διαδικτυακής διαφήμησης δεν ξέρει το όρο και το τρόπο της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ειμαι σίγουρος ότι τον γνωρίζουν,ξέρουν να αντιδρούν όταν τους υποτιμούν και τους λοιδορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΗΣΑΝ
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Η συμμετοχή στην σημερινή απεργία ήταν εντυπωσιακή. Τα Εξωτερικά ιατρεία δεν λειτούργησαν καθόλου και τα χειρουργεία περιορίστηκαν στα άκρως επείγοντα περιστατικά. Ήταν η πρώτη φορά που σύσσωμο το προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο κόσμος ήταν ενήμερος και στο νοσοκομείο φτάσανε μόνο τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά και όχι τα προγραμματισμένα ΄΄έκτακτα΄΄ περιστατικά. Ξέρεται, αυτά που μετά από συνεννόηση με τον γιατρό έρχονται στο νοσοκομείο για εισαγωγή και χειρουργείο. Αυτά που δεν περιμένουν σε καμία λίστα αναμονής. Αυτά που έχουνε κλείσει κρεβάτι και δεν έχουνε να αντιμετωπίσουνε καμία δυσκολία σε ότι αφορά στην πρόσβαση και την διεκπεραίωση του προβλήματος υγείας τους.
    Οι περισσότεροι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στην απεργιακή κινητοποίηση με ενθουσιασμό. Εντυπωσιακή ήταν όμως η μη συμμετοχή των νέων συναδέλφων. Σαν να μην τους αφορά το θέμα ενώ είναι οι πρώτοι που ,στην ουσία, βάλλονται από την μεταρρυθμιστική πρόταση του κυρίου Μαγγίνα.Τα επιχειρήματα τους πολλά και ανυπόστατα όπως:
    • Δεν εμπιστεύονται τους εργατοπατέρες και γενικά τον συνδικαλισμό
    • Δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει ποτέ λύση για το ασφαλιστικό
    • Δεν βλέπουν καμία διαφορά ανάμεσα στις πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις. Όλες έχουνε βυθίσει τον κόσμο στα ίδια χάλια ,στην ακρίβεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Η ηττοπάθεια πηγάζει από το ότι δεν έχουνε δει ιδιαίτερη βελτίωση στα τόσα χρόνια που εργάζονται στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της υγείας. Κατέχουν την ίδια θέση του σκλάβου κοντά στον ΄΄προφέσορα΄΄ επαγγελματία ειδικευμένο
    • Δεν έχουνε καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτή η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού των γιατρών και πώς η σύμπτυξη των 5 διαφορετικών ταμείων μπορεί να τους βλάψει στο μέλλον. Έχουνε άγνοια σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, στις εισφορές και πώς θα εξελιχθούνε τα πράγματα στο μέλλον όταν θα ΄΄γεράσουνε΄΄!
    • Δεν πιστεύουν ότι θα ασφαλιστούνε στο δημόσιο.Έχουνε την εντύπωση ότι μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία αξίζει τα έξοδά της και είναι η μόνη που θα τους σώσει
    • Δεν απεργήσανε ποτέ και δεν έχουνε καμία όρεξη να το κάνουν τώρα
    • Δεν θέλουν να στερηθούνε το ημερομίσθιο τους
    • Δεν θέλουνε να παρατείνουν τον χρόνο ειδικότητας με ανούσιες κινητοποιήσεις που δεν τους εκφράζουν. Δεν δέχονται να κακοχαρακτηριστούνε ως συνδικαλιστές και απεργοί. Αυτοί νοιάζονται για τους ασθενείς και όχι για το κίνημα των γιατρών. Δεν θέλουν να ΄΄χρωματιστούνε ΄΄πολιτικά
    Αυτοί οι νέοι συνάδελφοι που απέχουνε από τις απεργίες δεν έχουνε καταλάβει ότι πίσω από κάθε επίδομα που παίρνουν τώρα υπάρχουνε μέρες αγώνων και στερήσεων. Δεν ξέρουνε και ούτε θέλουν να μάθουν ότι και το ότι σήμερα πληρώνονται ενώ κάνουν ειδικότητα είναι επίτευγμα τόσων ημερών απεργίας που άλλοι κάνανε πριν από αυτούς για αυτούς (Ο νόμος 123/1975 καθιέρωσε την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης και ψηφίστηκε μετά από 150 ημέρες απεργίας.) Μετά από κάθε κινητοποίηση αυτά που κατοχυρώνονται είναι για όλους και όχι μόνο για αυτούς που απήργησαν. Οποιοσδήποτε αγώνας συνεπάγεται θυσιών .Τίποτα δεν μας δωρίζουνε και αν αφεθούμε στα λίγα με λίγα θα μείνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγενία πολύ σωστό και εμπεριστατωμένο το σχόλιό σας, για τα τρωτά των συλλογικών αγώνων. Θυμίζω τον "ηρωισμό" με τον οποίο οδηγούμε υπολογίζοντας το δρόμο ως δικό μας ενω ξεκάθαρα και θανατηφόρα αποτελεί κοινό τόπο πορείας με 8% θνητότητα για τα ελληνικά δεδομένα δυσβάστακτη.
    Ξέρω ότι το "πλειοψηφικό πακέτο" των συναδέλφων που σε απογοητεύουν με τις συμπεριφορές τους στο ΚΑΤ είναι ούτε κάν γραμμένοι στον ΙΣΑ, άρα για τους νόμους του κράτους παρανόμως εξασκούν την ιατρική..... Βρές μου εσύ παράταξη ενωτική που θα τους υποχρεώσει και θα τους βάλει στο νομικό πλαίσιο των υπολοίπων 14000 γραμμένους συναδέλφων που λειτουργούν στην Αθήνα απο τους 26.000 σύνολο
    Η έλλειψη συλλογικότητας από φαινομενικά υποστηρικτές του δικομματισμού, άν το ψάχνανε οι κομματάρχες θα βλέπανε ότι αυτών των ...ανθρώπων λείπουν και οι υποσχεθείσες ψήφοι. Οι Ζωνιανοί κουμπουροφόροι είχαν πιό έντιμη συμπεριφορά στους πολιτικούς τους πάτρωνες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;