Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Πάγο στους συμβασιούχους ΙΚΑ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109 )
FAX: 210-4132242 e-mail: sysi@otenet.gr


Πειραιάς 22/06/2007 Αρ.Πρ.26



Με έκπληξη , απορία και μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της απόφασης του Αρείου Πάγου που αφορά στην ερμηνεία της εργασιακής σχέσης της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών και οδοντιάτρων που εργάζονται σήμερα στο ΙΚΑ.
Στην απόφαση του το ανώτατο δικαστήριο αγνοώντας το σκεπτικό προηγούμενων αποφάσεων της δικαιοσύνης (ακόμα και του ανωτάτου δικαστηρίου) , αγνοώντας την πραγματικότητα που βοά πως οι περίπου 6000 από τους 8000 συνολικά υπηρετούντες σήμερα γιατρούς και οδοντιάτρους που χαρακτηρίζονται συμβασιούχοι ασκούν επί 10 , 15 και 20 χρόνια τα ίδια ακριβώς καθήκοντα , στον ίδιο ακριβώς χώρο , με τους ίδιους ακριβώς όρους και υποχρεώσεις και τον ίδιο μισθό με τους μονίμους συναδέλφους τους επιμένει να τους θεωρεί Συμβασιούχους έργου και να μην τους αναγνωρίζει κανένα ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν το ανώτατο δικαστήριο να παίρνει μια απόφαση που θέτει την τεράστια πλειοψηφία των γιατρών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας σε εργασιακή ομηρία και τους στερεί το στοιχειώδες δικαίωμα να αναγνωρίζεται η υπαλληλική τους σχέση με το ΙΚΑ σαν εργαζόμενοι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου , όπως αναγνώρισε το ελληνικό κοινοβούλιο με τον ατελή κατά τα λοιπά νόμο 3232/2004.
Σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε πως το ζήτημα είναι πολιτικό. Κανείς δεν μπορεί στα σοβαρά να αρνηθεί πως οι γιατροί και οδοντίατροι που προσλήφτηκαν με τον 1204/72 καλύπτουν επί πολλά έτη πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος. Η Διοίκηση του ΙΚΑ αντί να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη αρνούμενη να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των γιατρών του ιδρύματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και το σύνολο της Κυβέρνησης , ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλουν να πάρουν θέση και να δώσουν άμεσα νομοθετική λύση αναγνωρίζοντας το αυτονόητο. Ότι οι γιατροί και οδοντίατροι που προσλήφτηκαν με τον 1204/72 και των οποίων η εργασιακή σχέση αναγνωρίστηκε σαν αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου με τον 3232/2004 έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μονίμους συναδέλφους τους και δικαιούνται σύνταξη και ασφάλιση από το ΙΚΑ όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοι τους.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Κάθε υπεκφυγή και καθυστέρηση δεν θα γίνει ανεκτή από τους γιατρούς του ΙΚΑ.

Απαιτούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει συνταξιοδοτικό δικαίωμα για όλους τους συναδέλφους αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου με πληρωμή των αναλογούντων εισφορών από εργαζόμενο και εργοδότη , από την ημερομηνία πρόσληψης.

Κάθε πολιτική δύναμη αλλά πολύ περισσότερο κάθε συνδικαλιστής του χώρου θα κριθεί τώρα και η κρίση των συναδέλφων θα είναι πολύ αυστηρή.
Είμαστε στην ώρα μηδέν. Ολιγωρία και επανάπαυση δεν συγχωρούνται. Εμείς από το σύλλογο συμβασιούχων δεν χαιρόμαστε που επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες και οι καταγγελίες μας . Κάποιοι όμως οφείλουν εξηγήσεις στους συναδέλφους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σύλλογο μας για να αποτρέψουμε τα ολέθρια σχέδια που απεργάζονται εναντίον μας.
Μοναδική μας ελπίδα ο αγώνας μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Αναπαραγωγή ενδιαφέρουσας ανακοίνωσης που θάφτηκε από τις "σοβαρές" ενημερωτικές εφημερίδες, παρότι αφορά 5500 πιθανούς αναγνώστες τους. Ετσι εκτός από την εργοδοτική χρονία εξαπάτηση, έχουμε την συνειδητή πολιτική ομηρία της εκτελεστικής εξουσίας, τα νομοθετικά εκτρώματα του δικομματισμού και τις δικαστικές ΑΔΕΞΙΕΣ πινελιές που φαλκιδεύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα έστω για κάποια τυχαία παρελθούσα εργασιακή περίοδο που θαρρείς οι γιατροί να χρωστούσαν να εργάζονται στο ΙΚΑ χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

3 σχόλια:

  1. Εκει που συμφωνούν τα δύο μεγάλα κόμματα πχ δάσκαλοι, γιατροί ΙΚΑ, εταιρείες ενοικίασης αλλοδαπών και ημεδαπών, τα ΜΜΕ κανονίζουν σε σχηματισμό και συνεννόηση, εξαφάνιση του θέματος ή ολική διαστρέβλωση. Το αυτοκόλληλο που σας δείχνω είναι 4 χρόνια στις πόρτες των ιατρείων, είδατε εσείς καμιά κάμερα ποτέ να ζουμάρει σε αυτό;;;.Απλώς αλλάζει χρώμα φόντου,ανάλογα το κυβερνών κόμμα!Το 2002 καλοκαίρι 2,5 μήνες κλειστά τα ΙΚΑ απεργία δυνατή,το ήξερε κάθε ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ "ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ" και τα ΜΜΕ "έκαναν τον Αλέκο".Εκτοτε πήραν την φράση οι διαφημιστές και ο Αλέκος χαλούσε τα στεφανιαία του. Που είναι οι 1500 θέσεις που θα προκήρυσσαν οι νέοι θαυματοποιοί,που είναι οι εκτελεστικές υπουργικές διατάξεις;; κε Μαγγίνα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Και με την απόφαση της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο ήδη καταγγελλόμενος από τους ενδιαφερόμενους πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφαιρέθηκε από τη δικαιοδοσία των δικαστηρίων η εξουσία να κρίνουν αν συντρέχουν οι λόγοι για να ερμηνευθεί από αυτά ως σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μια σύμβαση για την απασχόληση εργαζομένων, που κατά την πρόσληψή των βαπτίζεται μεν από τον εργοδότη του δημόσιου τομέα ως «σύμβαση ορισμένου χρόνου» ή ως «σύμβαση έργου», όμως κατά το αντικείμενό της αναφέρεται στην εξυπηρέτηση πάγιων και όχι παροδικών αναγκών του εργοδότη. Αυτό το πραξικόπημα κατορθώθηκε λοιπόν με όσα ήδη αποκαλύφθηκαν. Και η «Δικαιοσύνη» απενεμήθη..."
    Από το άρθρο Η έννομη τάξη ως φενάκη, όταν οι θεσμοί λετουργούν στο δήθεν στην "Ε" της 4-7-07 του καθηγητού Νομικής κ.Κώστα Μπέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;