Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Ψεύτικη βεβαίωση;;




ΨΕΥΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.
Έξω από το κρεοπωλείο της γειτονιάς , είδε την πελώρια θωριά του νάρχεται με απλωτά βήματα καταπάνω του. Βοηθός στον ηλεκτρολόγο πρόωρα συνταξιοδοτημένος της Ολυμπιακής εξηντάρης τώρα, όλα στρωτά και εύκολα μέχρι που άρχισε να τρωει από τα έτοιμα το νοίκι και η ακρίβεια. «Ε γιατρέ στάκα λίγο να σου πω» Το θράσος ξεχείλιζε θαρρείς από την αεράδα του. Ποιός του έδωσε τέτοια θάρρητα;; «Ξέρεις γιατρέ στο Κορωπί γράψανε το παιδί για ζώνη, και τούπε ο αξιωματικός πως μόνο με χαρτί γιατρού, ξέρεις....»
Έμεινα να τον κοιτάζω, για κάτι δεύτερα. Με ξάφνιασε το ....αίτημα, έτσι τόχε συνηθίσει, ίσως σε παρελθόντα χρόνο να τόχε ξανακάνει, έπρεπε να τον ταρακουνήσω λίγο. «Είσαι πατέρας όπως και γώ, θα πεις του γιου σου να τσακιστεί να πάει να πληρώσει το πρόστιμο της κλήσης και από εδώ και εμπρός να αρχίσει να φοράει πάντα ζώνη ακόμα και για πενήντα μέτρα διαδρομή» Η ανοιχτή παλάμη μου με ανοιχτά τα δάκτυλα φιλικά μα αποφασιστικά χτυπούσαν πάνω στο τεράστιο στήθος του εξηντάρη συνταξιούχου. Δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα. «Αυτό που μου ζητάς είναι ψεύτικο πιστοποιητικό, και ξέρεις κάτι δεν υπάρχει αρρώστια που να κάνει εξαίρεση στη ζώνη οδήγησης». Τα επιχειρήματα που είχα ακούσει κατά καιρούς από ταρίφες και μπάτσους προφεσόρους τάχα κλασμένα , μια ματιά στα συνεργεία της γειτονιάς ήταν αρκετή. Αλήθεια έχετε δει τα παλιά παρμπρίζ τα σπασμένα σαν ιστός της αράχνης;;. Αν δεν είναι κοτρόνα από έξω χτύπημα, φαντασθείτε από μέσα τι βαράει συνήθως στο μπροστινό τζάμι μετά από μια γερή πρόσκρουση. Αν το τζάμι έγινε έτσι φαντάζεστε τι πελάτης Νευροχειρούργου ή Ιατροδικαστή έγινε ο οδηγός ή ο συνοδηγός που το κεφάλι του αντάμωσε....στην απότομη επιβραδυνόμενη πορεία του.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να μην φόραγε το θύμα την ζώνη του. Θυμάμαι σε μια κουβέντα για τη πρόληψη των τροχαίων σε ένα δημοτικό πόσο άνετα ήταν τα παιδάκια σε αυτές τις οικείες για την γειτονιά τους με τα συνεργεία εικόνες, δεν είχαν τρομάξει καθόλου και οι πατεράδες τους που είχαν την κακή συνήθεια βρήκαν στους μπόμπιρες τους δασκάλους τους με ακλόνητα επιχειρήματα διάφορα από τις αυθαίρετες ψευδαισθήσεις τους περί «άνετης οδήγησης» χωρίς... ζώνη.
Άφησε τον συνομιλητή του σύξυλο να μην μπορεί να πει δεύτερη κουβέντα. Δεν σηκώνουν δεύτερη κουβέντα αυτά.

ΔΙΟΝΥΣOΣ

22-3-06

2 σχόλια:

  1. Μπράβο, μπράβο, μπράβο! Ζω στο Ρέθυμνο και η ασχετοσύνη όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά ξεπερνά τα όρια της πιο νοσηρής φαντασίας… Τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα, χωρίς ζώνη ή στην αγκαλιά των γονιών (τι μακάβριος αερόσακος!!), μπροστά και πίσω σε μηχανάκια χωρίς κράνος… Αποκορύφωμα: 1)τοπική εφημερίδα με φωτό να εξυμνεί πατέρα για το πόσο νοιάζεται και αγαπά τα παιδιά του έχοντας τον φωτογραφία με τα ΤΡΙΑ αγγελούδια πάνω στην μηχανή να πηγαίνουν τετρακάβαλο… και 2)μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου μητέρα με βρέφος μικρότερο των 2-3 μηνών στο μάρσιπο μπροστά της ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ζούσε σήμερα ο αθάνατος Καζαντζάκης θα άφηνε ραπόρτο "Φοβάμαι μόνο τα τροχαία στην προσπάθεια να είμαι λεύτερος". Μουκανες την καρδιά περιβόλι γιατι φέτος προγραμματίζω τον Αυγουστο αφιερωμένο στη Κρήτη, θα κατεβάσω όλο το ασκέρι μου και προγραμματίζω διαμονή σε μικρές επαρχιακές πόλεις. Κάποτε 17-11-97 ειχα την τύχη στον εργασιακό μου χώρο να συζητήσω για το μεγαλύτερο (αυτό) πρόβλημα της χώρας με τον τότε πρωθυπουργό και μάλλον τον έπιασα αδιάβαστο, εύχομαι να μελετούν το θέμα με τους ειδικούς πιό αποτελεσατικά. Εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα πως καταστρέφονται εκόντες και άκοντες οικογένειες ολόκληρες, το προχωράω πχ γιατί ο μπαμπάς δεν ρύθμισε την υπερλιπιδαιμία του και νόμιζε ότι εκτός από "ήρωας" ακροβάτης μοτο έχει και μέσον στο χάρο Περισσότερα για τα τροχαία στα: 39-Δικαιώματα Ζωής(Μπαμπά μη τρέχεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;