Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Ο εσταυρωμένος Βούλγαρος


Ο εσταυρωμένος Βούλγαρος.

Μεσαίο ύψος και γεροδεμένος, στα 35. Η προφορά του στα ελληνικά βαριά, μακεδονίτικη κάτι από Σούρδο ή Πομάκο, γαλανομάτης με το χαρακτηριστικό που εμείς λέμε pigeon thorax
[1]..Η σπιρτάδα στο μάτι θάμπωνε, όταν στην απαντοχή, μελέταγε τα παλιά καλύτερα χρόνια του Ζιτκωφ. Ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει για ένα καλύτερο ψωμί δέκα χρόνια τώρα, είχε δει πολλά στη χώρα με τα πολλά νησιά.
Προκομμένος δουλευτής στις οικοδομές, προκοπή δεν είδε. Είχε δουλέψει πάνω από 20 εργολάβους και πάντα με το σταυρό στο χέρι, που και που κόλλαγε τα βασικά ένσημα. Τότε που λήστεψαν το εργοτάξιο στην Ανατολική Αττική ήταν εκεί και περίμενε το μεροδούλι, τι παπαριές τσαμπουνήσανε για το τι θέλαν τόσα εκατομμύρια στην ερημιά, βρώμαγε η δουλειά. Τον κυρ Γιάννη που τούκλεψε 8 μηνών ένσημα τον πήγε και καταγγελία στο ΙΚΑ, ήξερε από σωματεία και τέτοια, εκκρεμεί ακόμα από 3ετίας η αίτησή του λόγω φόρτου εργασίας. Τότε άρχισαν και τα επίχειρα της απείθειας. Δεν έσκυψε να σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου του και έμεινε από δουλειά. Καλός ο ήλιος στις πιάτσες ζέσταινε την αναμονή , οχι πως χόρταινε το στομάχι. Κομπόδεμα μηδέν, για ευνόητους λόγους.. Που να μιλήσεις , αυτή η χώρα έχει πολυλογάδες με μικρό καλάθι.
Οι πατριώτες του που είδε νάρχονται στο κατόπιν του μπλέξανε με τον δουλέμπορο των Πακιστανών , κάποιο Κώστα που γράφει με μαύρο μαρκαδόρο και μοιράζει πιάτσες στα φανάρια. Εδώ και 5 χρόνια, που άλλαξε η κατάσταση έχει εταιρεία ο Κώστας που νοικιάζει φτηνά εργατικά χέρια σε εταιρείες, ακόμα και οι βουλευτές του ζητούν τέτοιες θέσεις για τα ρουσφέτια τους. Μετά σου λέει οι Έλληνες δεν πάνε για χειρονακτική εργασία. Θέλει υπουργό ο Έλληνας για να κουβαλάει κιβώτια σε σούπερμάρκετ; Αλήθεια γιατί πάνε και προσπέφτουν οι άνεργοι στους βουλευτές για δουλειά δεν έχουν αξιοπρέπεια;;
Ο Βλαδίμηρος 10 χρόνια στη χώρα μας έστυβε την πέτρα, δεν φοβήθηκε τα κάγκελα, την αξιοπρέπεια του την κράτησε. Το πιο πολύ πούχασε από τα ρημάδια νιάτα του ήταν που ακόμα δεν έστερξε να κάνει οικογένεια, που να στηριχτεί, η ζωή είναι για τους άλλους, θαρρείς και είμαστε εμείς περαστικοί και αθόρυβοι. Έχει αρχίσει να σκέφτεται Ντουμπάι ή Βέλγιο, ψάχνει άκρες.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ 13-3-06
[1] Σκαφοειδής θώραξ. Στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα κοίλανση του στέρνου σε άλλοτε άλλο βαθμό κατά το κατώτερο ήμισυ αυτού και η προπέτεια των πλευρικών τόξων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;