Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Για την Ανατροπή στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πειραιά.


 
ΓΙΑΤΙ ( ΜΕ ) ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ

Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν ο Δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης αποφάσισε την κατασκευή γκαράζ – πάρκινγκ αυτοκινήτων στην θέση των ιστορικών Κήπων της Τερψιθέας που υπήρχαν στην πόλη από το 1834.

Αμέσως κινητοποιηθήκαμε  για να αποτρέψουμε την καταστροφή του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης μας.

 Τότε γνώρισα τον Θοδωρή Δρίτσα, επικεφαλής τουΛιμανιού της αγωνίας, μιας νέας τότε δημοτικής κίνησης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή  ήταν μαζί μας, όπως και  όλη την αντιπολίτευση, με θλιβερή εξαίρεση τον Χρήστο Φωτίου.

 Συγκεντρωθήκαμε, ποτίσαμε τους Κήπους, που σκοπίμως είχαν εγκαταλειφθεί, ασκήσαμε προσφυγή και ιδρύσαμε τον Σύλλογό μας, τους «Φίλους των Κήπων Τερψιθέας και Περιβάλλοντος Πειραιά».

Η μεγάλη αντίδρασή μας, σε συνδυασμό με την ακύρωση της απόφασης που πετύχαμε,  σταμάτησαν  τα καταστροφικά σχέδια για το πράσινο.

Ο επόμενος Δήμαρχος Παν.Φασούλας, αν και μας είχε διαβεβαιώσει πριν την εκλογή του ότι θα σεβαστεί τους Κήπους, αφού εκλέχθηκε άρχισε έρευνες  για την κατασκευή του γκαράζ.   Τα αρχαία που βρέθηκαν   τον σταμάτησαν.

 Αιφνιδιαστικά το καλοκαίρι του 2012 πληροφορηθήκαμε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Βασ.Μιχαλολιάκος, σχεδιάζει την κατασκευή  τσιμεντένιας πίστας σκέιτ στον κάτω Κήπο της Τερψιθέας, χωρίς κάν να ρωτήσει τους περιοίκους.

Αντιδράσαμε  άμεσα και  ο Σύλλογός μας ξεκίνησε στον Κήπο την λειτουργία πειραματικού θερινού κινηματογράφου που τον ονομάσαμε
Η ΤΕΡΨΙΘΕΑ.Τα σχέδια καταστροφής παραπέμφθηκαν στις καλένδες.

Η ιδιαιτερότητα του κινηματογράφου μας - του μοναδικού θερινού  πλέον στον Πειραιά - ήταν η συμμετοχή των θεατών στην επιλογή των ταινιών  του προγράμματός του.

 Πριν κάθε προβολή, προβάλαμε στιγμιότυπα ταινιών που μας πρότειναν οι ίδιοι οι θεατές, οι οποίοι αμέσως μετά, με φανερή ψηφοφορία, αποφάσιζαν ποια θα είναι η επόμενη ταινία που θα προβληθεί.

Το πείραμα πέτυχε. Οι προβολές - που ήταν δωρεάν - είχαν μεγάλη επιτυχία και κατά μέσο όρο τις παρακολουθούσαν 200 – 250 θεατές.

  Η ΤΕΡΨΙΘΕΑ κατάφερε να μπεί στις καρδιές των θεατών της και να γίνει «ο δικός τους σινεμάς». Γιαυτό σχεδιάζουμε  το καλοκαίρι, με την συμμετοχή των θεατών, να πραγματοποιήσουμε περισσότερες προβολές.

Όμως θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στα μέλη του Λιμανιού της αγωνίας που υποστήριξαν με ενθουσιασμό τον αυτοσχέδιο σινεμά μας.

 Γιατί  Θοδωρής  Δρίτσας  να  είναι ο  επόμενος  Δήμαρχος της πόλης μας;

 Επειδή από το 2000 που τον γνώρισα μέχρι σήμερα, αν και έγινε βουλευτής και σημαντικό  πολιτικό στέλεχος, δεν άλλαξε.

 Παρέμεινε ο ίδιος.

Ευγενής, ανθρώπινος, έντιμος, συνεπής και  αγωνιστής για τις ιδέες του και  τα δικαιώματα των αδυνάτων .

Θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική την πρότασή του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του,  τώρα που η πόλη μας είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση .

Τώρα που η πόλη μας αφενός  διεκδικείται από επώνυμα συμφέροντα και αφετέρου  κινδυνεύει να παραμείνει στην αδράνεια και στο περιθώριο  με τις παλαιοκομματικές πρακτικές που χρόνια τώρα εφαρμόστηκαν.

Η υποστήριξη των πρώην Δημάρχων Ανδριανόπουλου, Αγραπίδη και Φασούλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη μόνο τυχαία δεν είναι!!!      Ο Αγραπίδης μάλιστα είναι και υποψήφιος σύμβουλός του.

Το αποτυχημένο φαινόμενο Φασούλα με τους αστέρες και τους παραγόντες του αθλητισμού, επανέρχεται στον Δήμο με τον συνδυασμό  Μώραλη .

Ουδεμία  σχέση με την αυτοδιοίκηση είχε ο Φασούλας, ουδεμία έχει  και ο  Μώραλης.

‘Ο απερχόμενος Δήμαρχος  μετά τις πολλές του υποσχέσεις μας έδειξε  τις πραγματικές δυνατότητές του,  κυρίως όμως μας εκδήλωσε   μία ηγεμονική και αυταρχική πολλές φορές  νοοτροπία  περασμένων εποχών, η οποία  του δημιούργησε  προβλήματα  ακόμα και με στενούς του συνεργάτες. 

Αντίθετα ο Θοδωρής  που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, είναι και παραμένει ένας από εμάς .

 Έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων της πόλης και είμαι σίγουρος ότι θα αγωνιστεί για να γίνει ο Πειραιάς ανθρώπινος και  πιο όμορφος.


- Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Κήπων Τερψιθέας και Περιβάλλοντος Πειραιά» και από τους ιδρυτές του θερινού συμμετοχικού κινηματογράφου «Η Τερψιθέα».

- Δικηγόρος του «Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά – πρωτοβουλία για τα αδέσποτα» και άλλων φιλοζωικών οργανώσεων και

 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Θοδωρή Δρίτσα και το Λιμάνι της αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;