Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γολγοθάς


Ο Γολγοθάς   

                                           ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Στην έκθεση του ΚΕΠΕ( Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) προτείνονται επίσης περικοπές της φαρμακευτικής δαπάνης και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις και αύξηση του εισιτηρίου για κάθε επίσκεψη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ειδικά για τους ανασφάλιστους προτείνεται, πέραν της πληρωμής του εισιτηρίου, να επιβαρύνονται με το κόστος νοσηλείας και να πληρώνουν τα φάρμακά τους. (26.08.2012 Βήμα της Κυριακής)

      Είναι απελπισμένη. Δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Βρίσκεται μπροστά σε δύο ανοικτά μέτωπα που δεν της ανήκουν αλλά απειλείται άμεσα από τις επιπτώσεις της διαμάχης ανάμεσα αυτών. Από την μία οι φαρμακοποιοί κλείνουν τα φαρμακεία τους στους ασφαλισμένους  του ΕΟΠΥΥ επειδή δεν πληρώθηκαν εδώ και μήνες Έχουν όλη την χαρτούρα  των συνταγών, αλλά δεν έχουν ρευστό..Από την άλλη οι φαρμακαποθήκες ,που έχουν πελάτες μόνο τους φαρμακοποιούς, σταμάτησαν την πίστωση και δίνουν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς. Κανένας φαρμακοποιός δεν τολμάει να ανοιχτεί και να παραγγείλει λόγω έλλειψης ρευστού. Οι φαρμακοποιοί είναι αγανακτισμένοι επειδή πληρώνουν ΦΠΑ για λεφτά που δε εισέπραξαν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες σταμάτησαν τις πιστώσεις στις αποθήκες και στα νοσοκομεία. Κοντεύει να τρελαθεί. Βρίσκεται σε απόγνωση. Τα φάρμακα της και ακριβά είναι αλλά και ειδικά και πρέπει να γίνει παραγγελία για να φτάσουνε στα φαρμακεία. Πως θα τα καταφέρει να τα εξασφαλίσει Τί θα κάνει; Κάθε μήνα πρέπει να πάρει τα φάρμακα της. Τα αντικαρκινικά. Είναι το διαβατήριο της .Για την επιβίωση. Δεν φτάνει που την τρώει η αγωνία για το πόσο θα ζήσει και πως θα ζήσει. Δεν της φτάνει που ζει με το μόνιμο άγχος της απόλυσης.
 
Τώρα  ανεβαίνει  τον Γολγοθά της. Κρατάει σφιχτά στην πλάτη της ένα τεράστιο ξύλινο σταυρό, το βιβλιάριο των φαρμάκων της. Για γιατρό δεν το συζητάει .¨Όποτε πάει ,για έλεγχο, κάθεται με τις ώρες, δίνει 100 ευρώ και δεν παίρνει και ποτέ απόδειξη. Μπορεί το αίμα ,από το αγκάθινο στεφάνι της, να στάζει στους δρόμους της Αθήνας και όχι στην via Dolorosa στο Jerusalem κανείς δεν συγκινείται. Δεν πλήρωσε τις εισφορές της;

        Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μιλάει για εκβιασμό ενώ χρωστάει ,μόνο στους φαρμακοποιούς,.837.000.000 ευρώ. Οι φαρμακοποιοί έχουν εβδομάδες να παραγγείλουν φάρμακα λόγω έλλειψης ρευστού. Οι εταιρείες δεν κάνουν τον ανεφοδιασμό των φαρμακαποθηκών και των νοσοκομείων   και σταμάτησαν την πίστωση στους φαρμακοποιούς.
 
 
 Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων  αλλά το κράτος τι ρόλο παίζει; Για τι δεν ελέγχει τι γίνεται στο χώρο του φαρμάκου; με ποιους είναι ;δεν είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίσει τις παροχές υγείας και φαρμάκων στον ελληνικό λαό; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Τα σπασμένα τα πληρώνουν οι ασθενείς που πληρώνουν, από την τσέπη τους, τα φάρμακά τους. Η οικονομική κρίση δεν κάνει διάκριση .Η έλλειψη ρευστού υφίσταται είναι σε όλες τις αγορές θα έλειπε από την αγορά του πόνου και της ζωής; Νοιώθει καταδικασμένη Αηδίασε και με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Υγείας που το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν δηλώσεις. Ατενίζει το μελανό μέλλον της  και ελπίζει να μην κάνει αυτό που δήλωσε σε μία δημοσιογράφο. Να μην φτάσει να ξοδέψει τα λεφτά που έχει βάλει στην άκρη για την κηδεία της;(The Sunday Telegraph  10.06.2012)

5 σχόλια:

 1. Και θα ήταν τόσο εύκολο να εγγυηθεί το κράτος (πώς εγγυάται τελικά τόσο εύκολα με δις σε τράπεζες) στις φαρμακευτικές εταιρείες και να προχωρήσει συμψηφισμός κρατικών οφειλών προς φαρμακοποιούς (και άλλους) με οφειλές φαρμακοποιών προς φαρμακευτικές εταιρείες κι αποθήκες. Τόσο απλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενα θανατηφόρο βραχυκύκλωμα από αποτυχημένους θεσμούς και ανθρώπους.Γιατί να μην κατηγορηθεί ο Λοβέρδος και ο Βουδούρης για εσχάτη προδοσία όταν τα νεκροταφεία Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανής έχουν τριπλασιάσει τη δουλιά ...τους! Το ξανάγραψα τον Ιούνιο στη φτωχογειτονιά μας το 90% των ασθενών δεν έπαιρναν τα φάρμακά τους ελλειψη ρευστού...Μη χέσω τους εταίρους και τους εγκάθετους που εκτελούν τον κόσμο απλα τα βάρη στη φτωχολογιά και προετοιμάζουν με την υπόδουλη πολιτική τους ταξικές και αντεθνικές "λύσεις"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @@μημένοι πολιτικοί.........στην Ελβετία δις........οι αποκρατικοποιήσεις 50 δις.......φοροδιαφυγή δίς.........στις τράπεζες Ελλάδος και ξένες δις από αγρότες,ΔΥ,πλακατζίδες,γιατρούς,δικηγόρους με εισοδήματα το ελάχιστο αφορολόγητο.......ν'ακούω πολιτικό με καρκίνο αυτόν και τις οικογένειες τους......και να χαίρομαι ......
  άγαμοι θύται.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από στοιχεία της ΤτΕ το α΄εξάμηνο του 2012 βγήκαν 14 δις επενδυόμενα σε ομόλογα ξένων κρατών! Αν είχαν φορολογηθεί με 25%,όπως στην καπιταλιστική μητρόπολη τις ΗΠΑ 3,5 δις θα μπαίναν στο κρατικό ταμείο. Δηλ δεν θα χρειάζονταν να πειραχτούν μισθοι και συντάξεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη είναι μια στυγνή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!
  Μακρυά από βρισιές μπορούμε να σφάξουμε και με το βαμβάκι Ευάγγελε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ζητώ συγνώμη για το μίσος μου,αλλά όταν βλέπεις νέους με καρκίνο να λένε ότι η ζωή τους είναι αριθμοί.....και ο νομοθέτης να είναι στο απυρόβλητο και να λέει μαζί τα φάγαμε,ενώ μαζί δεν νομοθετούσαμε,η οργή γίνεται μίσος....

  Και πάλι ζητώ συγνώμη από τους επισκέπτες του πανέμορφου blog.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;