Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πολιτική βουντού. Μυθοπλασίας!


Οι  θεατές των γεγονότων

                                                                     ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Μη σκοντάψεις στη ζωή σου και πέσεις (Η σιδερένια φτέρνα-Τ. Λόντον)

   Ζούμε σε παράξενες εποχές και καθημερινά η ζωή μας αλλάζει. Τα στοιχεία που μεταβάλλονται συνεχώς είναι οι συνθήκες, οι κανόνες και  οι ρυθμοί  στους οποίους αναγκαζόμαστε να ζήσουμε. Η οικονομική κρίση  μας επέβαλλε να ψαχτούμε πολύ σε ο τι αφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αποκαλύπτουμε λύσεις και στρίβουμε το μυαλό μας για να δώσουμε παράταση χρόνου στα διάφορα οικιακά σκεύη, στα υποδήματα και κυρίως στα ρούχα μας. Κομμένη η αλλαγή γκαρνταρόμπας και οι μετατροπές ρούχων δίνουν και παίρνουν. Στις συνοικίες εμφανίστηκαν ,μετά από 30 χρόνια, οι ράφτρες και τα  μαγαζάκια μεταποίησης ρούχων. Οι επιδιορθώσεις υποδημάτων έχουν την τιμητική τους και οι αποφάσεις για τις διακοπές παίρνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Τόσα διαθέτουμε και δεν υπάρχουν άλλα. Εκεί, μέσα στα χαρακώματα της καθημερινότητας ,δοκιμάζονται οι αντοχές μας .Τα νεύρα μας έχουνε σπάσει ακούγοντας καθημερινά τα καινούργια μέτρα και τις καινούργιες περικοπές των μισθών  μας. Η κυβέρνηση κοκορεύεται για την επιλεκτική χρεωκοπία .Ο Γ.Α. Παπανδρέου περιμένει συγχαρητήρια επειδή η χώρα μας βυθίζεται μέσα στα χρέη .Μας παροτρύνει να δείξουμε αυτοπεποίθηση ,στον εαυτό μας αλλά αδυνατεί να μας εξηγήσει πως θα ζήσουμε. Η Ελλάδα έχει βάλει την θηλιά ,των χρεών, στο λαιμό της  ισορροπεί πάνω σε μία καρέκλα αμφίβολης σταθερότητας. Μέσα στην δύνη των διεθνών γεγονότων ανακαλύπτουμε ότι δεν ήμαστε μόνοι. Ακόμα και ο θείος Σάμ θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών αφού το περασμένο έτος το χρέος των ΗΠΑ ως προς το μέγεθος της οικονομίας, είναι μεγαλύτερο της Γαλλίας, του Καναδά και της Γερμανίας, αλλά μικρότερο από της Ιταλίας και της Ιαπωνίας.

   Το χειρότερο ,αυτών των ημερών είναι ότι μέσα στο πλήθος των βασανισμένων κατοίκων αυτής της χώρας αναπτύχτηκε και διαμορφώθηκε, ψυχολογικά ,μία νέα κατηγορία ανθρώπων. Είναι οι  σιωπηλοί θεατές. Των γεγονότων και των κακώς κειμένων. Άνθρωποι που παρακολουθούν ,στις οθόνες των τηλεοράσεων, τις εξαγγελίες και τις εξελίξεις. Βλέπουν ειρωνικά τις κινητοποιήσεις των άλλων αλλά οι ίδιοι δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα έξω από το σπίτι τους. Απεχθάνονται τις πορείες και τις διαδηλώσεις .Φοβούνται να ταράξουν τα νερά του συστήματος. Φοβήθηκαν πολύ το ξύλο και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Αποδέχονται βουβά την ήττα. Δεν αντιδράνε στις αδικίες .Παρακολουθούν αδιάφορα τις διαδηλώσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Δέχονται αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωση και την έκπτωση ηθικών αξιών .Περιμένουν στωικά και μαρτυρικά  τα χειρότερα, πεπεισμένοι ότι ο αγώνας δεν έχει καμία ελπίδα να στεφτεί με επιτυχία .Το έχουν μελετήσει το πράγμα, ξέροντας ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι, μετά από συνεννοήσεις και με συγκεκριμένο τίμημα  .Ξέρουν ότι αυτοί θα είναι  οι χαμένοι άρα δεν έχει νόημα να πολεμήσουν το σύστημα .Βλέπουν καθημερινά ότι οι κυβερνόντες υποτιμάνε την νοημοσύνη τους κοροϊδεύοντας τους με δίκες και εξαγγελίες για ΄΄ αλήθειες ΄΄ που θα βγουν στο φως της δημοσιότητας και με μαχαίρια που θα φτάσουν στο κόκαλο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ,οι σιωπηλοί θεατές είναι ότι χάνουν αμαχητί την ζωή τους .Δυστυχώς έχουν αναπτύξει την νοοτροπία του πρόβατου που, φοβούμενο για τα χειρότερα ,πλησιάζει  βουβά το σφαγείο .

2 σχόλια:

  1. Γινονται πολλά πειράματα στη πλάτη της δύστυχης Πατρίδας και του λαού της.Απο την μια η αχαλίνωτη απατεωνιά των δικών μας κεφαλαιοκρατών κόντρα στον καταστροφικό καπιταλισμό Ευρωπαιων και αμερικανών. Παραγωγή και ευνομία εμποδίζονται από τους πολιτικάντιδες του δικομματισμού, η αριστερά ομφαλοσκοπεί και ο λαός με λογής φοβικά σύνδρομα έρμαιο της επιπολαιότητας των επιλογών του. Τωρα χωρίς όνειρο θα ξυπνήσει ο κοιμησμένος νάρθει ανάποδα ο ντουνιάς να μπει και κανένας φυλακή ή θα δουλέψει το αψίκορον φλέγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόοδος η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων;
    Άρθρο ειδικού συνεργάτη της ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
    Σύμφωνα με την τρόικα, την κα Μέρκελ και τους Έλληνες νεοφιλελεύθερους (όπως και να αυτοαποκαλούνται) η πλήρης απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί εκσυγχρονισμό που θα ωφελήσει σημαντικά την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει σε νέες επενδύσεις.
    Δηλαδή αν αυξηθεί ο αριθμός των ταξί, θα υπάρξει ανάλογη αύξηση του επιβατικού κοινού και νέες θέσεις εργασίας. Ποιος το πιστεύει αυτό, όταν καθημερινά βλέπουμε εκατοντάδες ταξί να περιφέρονται άδεια στην Αθήνα;
    Αν αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων θα έχουμε αντίστοιχη αύξηση των πωλήσεων φαρμάκων κι έτσι θα τονωθεί η φαρμακοβιομηχανία. Δηλαδή θα παίρνουμε όλοι φάρμακα είτε πάσχουμε από κάποια αρρώστια είτε όχι; Αν συμβεί αυτό, οι μόνες βέβαιες συνέπειες είναι ότι θα αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων και θα μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης του πληθυσμού (από την πολυφαρμακία). Αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. Τα ίδια ακριβώς φάρμακα θα πωλούνται και μάλιστα στις ίδιες τιμές, αφού η λεγόμενη απελευθέρωση δεν αφορά και στις τιμές.
    Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα, τότε προς τι η απελευθέρωση;
    Ο λόγος είναι απλός: Η «απελευθέρωση» διευκολύνει διάφορους κεφαλαιούχους, Έλληνες ή ξένους, αεριτζήδες, επιχειρηματίες του εύκολου κέρδους να μπουν ανέξοδα σε νέες αγορές τις οποίες από «κλειστές» με χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους θα μετατρέψουν σε ολιγοπωλιακές χρησιμοποιώντας φθηνό εργατικό προσωπικό π.χ. μεταναστών.
    Με τον τρόπο αυτό οι πρώην αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες θα αυξήσουν τα ποσοστά ανεργίας ή θα φτωχοποιηθούν εργαζόμενοι ως υπάλληλοι των καρτέλ «επενδυτών». Είναι η εξέλιξη της μεθοδολογίας με την οποία στο πρόσφατο παρελθόν εξαφανίστηκαν τα συνοικιακά παντοπωλεία και αντικαταστάθηκαν με αλυσίδες σουπερμάρκετ, που πουλάνε τρόφιμα αυτής της ποιότητας που όλοι γνωρίζουμε.
    Δυστυχώς η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί ένα τμήμα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, που συμβαδίζει με τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα διατροφικά σκάνδαλα, την ιατρική περίθαλψη των ασφαλιστικών εταιρειών, τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε τεχνικές σχολές και τη χαμηλής ποιότητας διασκέδαση.

    Από την ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ http://www.isopoliteia.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;