Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ο πρωθυπουργός είναι γυμνός.

τα εύκολα ψέματα εύκολα καίγονται
Ας δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι η βάση του 10 δεν απέδωσε και γι' αυτό καταργείται. Είχε όμως αποδώσει καλύτερα το προγενέστερο σύστημα, χωρίς αυτήν τη βάση; Οχι!Αντί λοιπόν να βρεθεί μια νέα λειτουργική λύση, απλώς επιστρέφουμε απ' το διαγνωσθέν κακό στο οικείο χειρότερο. Μια ακόμα πασοκιά (εις ό,τι αφορά τις σοφιστείες), άλλη μια πασοκιά στην πράξη - τόσο μπορούμετόσο κάνουμε!..

Κάτι δεν πάει καλά.
Κάτι πάει πολύ χειρότερα από τα συνηθισμένα εκείνα, που, χρόνια τώρα, μας κάνουν να λέμε κάθε τρεις και λίγο ότι «κάτι δεν πάει καλά».
Ο κ. Παπανδρέου είπε εν γνώσει του ψέματα στον ελληνικό λαό και κέρδισε τις εκλογές.
Πράγμα όχι καινοφανές, αλλά με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτά τα ψέματα ήταν χοντρά.
Αμέσως μετά τις εκλογές περιεσφίχθη γύρω του έναν κλοιό συνεργατών που αντιμετωπίζουν το πολίτευμα όπως οι μουτζαχεντίν τις σουφραζέτες.
Ακολούθως άρχισαν βροχή οι πασοκιές. Με τα ηλεκτρονικά βιογραφικά, την ονοματολογία των υπουργείων και άλλα φαιδρά, κάργα αντιπαραγωγικά.

Στη συνέχεια ο κ. Πρωθυπουργός αφού ασκήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου στην προσφιλή τους σημίτεια δημιουργική λογιστική -πλην όμως με οικτρά αποτελέσματα- ανακάλυψε αίφνης ότι όχι μόνον έλεγε ψέματα προεκλογικώς ότι «υπάρχουν τα λεφτά», αλλά ότι προσέτι δεν «υπάρχει σάλιο».
Άρχισε τότε σοβαροφανώς έντρομος και αυτάρεσκα πανικόβλητος να φωνάζει εν δήμω τα εν οίκω, urbi et orbi ότι «είμεθα σε κώμα», ότι είναι η «χώρα στην εντατική» κι άλλα που έκαναν τα σπρεντ κανίβαλους.
Και τότε, αντί να στρωθεί κάτω η κυβέρνηση και να δουλέψει με παραγωγικά νομοσχέδια για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την παιδεία, την ανάπτυξη, ο κ. Πρωθυπουργός πάλι μεγαληγορώντας άρχισε τα ταξίδια δηλώνοντας (προς τους ιθαγενείς) «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και προς τους εταίρους κουταμάρες εν τη μεθερμηνεία τους για «πιστόλια στο τραπέζι», μπλόφες, κι άλλα τραγελαφικά όσον και κωμικοτραγικά -μέχρι και στην Ουγγαρία (γιατί άραγε;) έφθασε η χάρη μας.


Ύστερα από όλα αυτά βεβαίως τα πράγματα ζόρισαν -όμως οι πασοκιές τον χαβά τους: κυνήγαγαν πάλι κάτι φοροφυγάδες μεγαλογιατρούς στο Κολωνάκι τάχα- ενώ στην πραγματικότητα άρχισαν να σφάζουν δημοσίους υπαλλήλους.
Αντί η κυβέρνηση να τσακώσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων, άρπαζε απ' την τσέπη του συνταξιούχου 50 ευρώ.
Αντί να σταματήσει αμέσως τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος κι αντί να οργανώσει αμέσως (και να παρατάξει) τον δημόσιο πλούτο, συνέχισε να προσλαμβάνει συμβούλους, να επιχορηγεί αχαΐρευτους
και να υπηρετεί κανονικά τους νταβατζήδες.
Ένας πίθος των Δαναΐδων αδηφάγος, τον οποίον καλούνται να γεμίσουν οι Έλληνες από το υστέρημά τους, ενώ ασύδοτοι οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να αυξάνουν το πλεόνασμά τους.
Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι η πολιτική του δεν είναι σοσιαλιστική, αλλά ότι αποτελεσματικές στην παρούσα φάση είναι μόνον οι νεοφιλελεύθερες συνταγές.
Τέτοια παραδοχή ιδεολογικής ήττας, ακόμα κι ως πασόκια, δεν έχει προηγούμενο.
Αλλά εκτός της οικονομίας, και στους υπόλοιπους τομείς τα πράγματα το ίδιο χειμέρια βαίνουν. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, φέρ' ειπείν, πως όταν ο κ. Δρούτσας συζητά με τον κ. Νταβούτογλου περί υφαλοκρηπίδας δεν νομίζει ότι η υφαλοκρηπίδα είναι η Κορίνθου - Τριπόλεως.
Ή ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι ολίγη από Σουφλιά χωρίς λιπαρά. Ή ότι η λυδία λίθος για την εκπαίδευση είναι η βάση του 10. Ή ότι χρειάσθηκε είκοσι μέρες ο κ. Παπακωνσταντίνου για να εννοήσει ότι το χαράτσι του 8% δεν είναι ο φόρος Τόμπιν.
Τσαπατσουλιές, ανακολουθίες, προχειρότητες, παλινωδίες, αναδιπλώσεις, πειραματισμοί μαθητευόμενων μάγων στου κασίδη το κεφάλι.
Κι έτσι παρά τους πανηγυρισμούς συχνά - πυκνά των παπαγάλων στα ΜΜΕ, φθάσαμε ως εδώ: οι ξένοι σοφοί που θα έφερνε στη χώρα ο κ. Παπανδρέου να 'ναι οι κομισάριοι του ΔΝΤ.
Και τώρα παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στους Επικυριάρχους γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός υπό κατοχήν στη μεταπολιτευτική περίοδο.
Όμως, αδιάβροχος ο μοιραίος αυτός άνθρωπος, δήλωνε χθες στη βουλή ότι «εμείς δεν πανηγυρίσαμε ποτέ», δειλός, έριχνε το φταίξιμο για τον ερχομό του ΔΝΤ στις «συντηρητικές δυνάμεις της Ένωσης» και μιθριδατικός, διακήρυττε ότι τώρα «νιώθει πιο σοσιαλιστής παρά ποτέ».
Δεν ξέρω πια τι λέει, όταν ξέρει τι λέει, κι ούτε ξέρω αν καν ξέρει τι λέει. Κάτι δεν πάει καλά...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 17.IV.2010 stathis@enet.gr
Σχετικά
1. 5% σωτήρες του Γιάννη Παρασκευόπουλου
2. Kamikaze Bailout του Διόνυσου

9 σχόλια:

  1. Αυτό που λείπει από τη χώρα η Λογική και το Μέτρο δυστυχώς γρήγορα από τα έργα της κυβέρνησης απεδείχθει ότι δεν το έχουν.....
    Ηρθαν για να διαλύσουν και οχι να χτίσουν.Οικονομικοί καταστροφείς με αντίτιμο τις ζωές και τις περιουσίες μας. Για όλα τους φταίν οι εργαζόμενοι της χώρας και όχι οι κλέφτες και οι φοροδιαφεύοντες 30 δις ετησίως απατεώνες.
    Ε αρχίσαμε να ψιλιαζόμαστε τι εστι τρομοκρατία, οικονομική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα περισσότερα συμφωνώ. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε ότι σήμερα οι δυνατότητες βηματισμού είναι περιορισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν πιστεύαμε ότι ο Τσίπρας θα έβαζε χέρι αποτελεσματικό σε κάθε φοροδιαφεύγοντα νάσαι βέβαιος ότι θα το προτιμούσαν 44% του ελλ. λαού και άν πιστεύαμε ότι η Παπαρήγα θα διαπραγματευόταν με τα ελαστικά Condinental μεροκάματο 40 ευρώ και ελαστικές σχέσεις εργασίας ισως το εργοστάσιο δεν θα πήγαινε από Γαλλία Μαλαισία αλλά Γιάννινα ή Θράκη!
    Από τον Παπανδρέου δεν περίμενα τόσους μήνες να δυσφημεί τη χώρα, να συμβουλεύεται τόσους ακριβοπληρωμένους παρατρεχάμενους και να συντονίζεται πλήρως με όλα τα τσιράκια που ρημαξαν τη χώρα επί Σημίτη. Τα ίδια άτομα αδελφέ Δείμο και κάποτε πρέπει να βγούμε με ονόματα. Ο ...συμπαθής Τσουκάτος ήταν από τους πιό ειλικρινείς βροχοποιούς¨.... Οταν βρούν τα ποστ με το ερώτημα που πήγαν τα λεφτά πρέπει να ανατριχιάζουν εισαγγελείς. Χαρείτε και τις σχετικές αναφορές Παπαχελά, Τέλογλου, Κούλογλου, Μπουγάτσου και όποιου δημοσιογράφου μόνιμα ή περιστασιακά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι παπαγάλος με μονότονο κελαηδιτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ισλανδία εκτός από εκρήξεις ηφαιστείων ανακοινώθηκαν αυτές τις μέρες τα αποτελέσματα της έρευνας για την πτωχευσή της με ενόχους τον Πρωθυπουργό εκεί, τον υπουργό οικονομικών και τον διοικητή της Κεντρικής τους τράπεζας,γιατί λειτουργησαν αμελώς και απέτυχαν να αποτρέψουν την κατάρρευση. Αποκλείω η είδηση να διανεμηθεί στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα για το ποιος έχει την ευθύνη, επειδή συνέχεια αναφέρεις, να ξεσηκωθούν οι δημοσιογράφοι, να ξεσηκωθούν οι υπάλληλοι, να ξεσηκωθούν οι γιατροί, να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και πάει λέγοντας, αλήθεια εσύ που και πότε έχεις δει τέτοιους αυθόρμητους και μεμονωμένους ξεσηκωμούς;
    Ξέρεις πολύ καλά πως ελεύθερη δημοσιογραφία δεν υπάρχει, παρά μηχανισμοί «κατασκευής συναίνεσης». Ξέρεις επίσης πως αυτοί οι μηχανισμοί «κατασκευής συναίνεσης» δούλεψαν και δουλεύουν μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια για να ρίξουν στον καναπέ το μέσο πολίτη, όπως περιγράφεις σε παλαιότερο γραφτό σου. Είναι οι μηχανισμοί αυτοί που έκαναν το «Γιωργάκη» Γιώργο και πρωθυπουργό της χώρας σήμερα, εντεταλμένο να διαπραγματεύεται τις τύχες και το μέλλον της χώρας. Οι μηχανισμοί που εξακολουθούν να τον διατηρούν στο απυρόβλητο και προσπαθούν να φιμώσουν όποιον πάει να φωνάξει αυτό που βλέπουν όλοι, πως: "Ο βασιλιάς είναι γυμνός"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
    Στην Ισλανδία μάλιστα αυτές τις μέρες βγήκε το πόρισμα έρευνας που κατηγορούνται Πρωθυπουργός, υπουργός οινομικών και κεντρικός τραπεζίτης γιατί χρεωκοπησανε τη χώρα τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Γιώργο να ζήσεις και χρόνια σου πολλά
    Μας αναστάτωσες και τα έκανες σκατά
    Στους ξένους μας έδωσες ολίγων στεγνά
    Αδιαμφισβήτητα μας πούλησες φθηνά!

    Αναζήτησες τους πραγματικούς φταίχτες;
    Υπήρχαν λεφτά ; πώς άδειασαν οι τσέπες;
    Για δες γύρω σου, καλοπερνάν οι κλέφτες
    μάντεψε της συναλλαγής τους αποδέκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o Γιώργος, χρονια πολλά Γιώργο το ΠΑΣΟΚ να σου κόβει μέτρα και να προβάρει στη καμπούρα μας, σαν σοφός τόπε και τόκανε. Είχε πει προεκλογικά να μας κάνει Δανιά του Νότου και μας έφερε τον Δανό Πωλ Τόμπσον σαν πρωθυπουργεύοντα εκ του ΔΝΤ.....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;