Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Πάμε καμμένα, τα δάση της ζωής μας.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ BLOGERS ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ




“Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες και κάθε συλλογικότητα σε ανοιχτή δημόσια διαμαρτυρία την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009, στις 7.00μμ στην Πλατεία Συντάγματος όπου:


1. Θα κατατεθούν στο προεδρείο της καμένα δέντρα στην Βουλή σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν


2. Όλα τα καμμένα τουλάχιστον των τελευταίων 10 ετών κυρήσσονται αυτόματα αναδασωτέα στην πράξη


3. Αν βρεθούν κτίσματα σε αναδασωτέες εκτάσεις να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες του κτίσματος, ο εργολάβος και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια ( Πολεοδομία, ΔΕΗ ) και να τους επιδικάζονται και τα έξοδα κατεδάφισης.”




Και μια δική μου άποψη.


Πύρινη υποδοχή,
τελικά οι αντικειμενικές αξίες των δασών πρέπει να υπερτιμηθούν πολύ και των τσιμεντουπόλεων σαν την Αθήνα και τα ξερά περίχωρά της να πέσουν δραματικά έτσι μόνοι οι σκοτεινές εργολαβικές δυνάμεις αυτής της χώρας θα παραιτηθούν από το εμπρηστικό τους έργο, που λέγεται πάρε κόσμε μεζονέτα πάνω στα καμμένα!


Αν η Γαλλική επανάσταση του 1789 ξεκίνησε με αίτημα ένα μέτρο και ένα σταθμό απέναντι στις ζυγιστικές αυθαιρεσίες των φεουδαρχών για 1000 χρόνια, η σύγχρονη Οικολογική Επανάσταση της εποχής θερμοκηπιακής καταστροφής τοιυ πλανήτη, μόνο τέτοια μέτρα προστασίας των δασών έχουν αξία. Στο κάτω κάτω γιατί να πληρώνεις υπεραξία που δεν υπάρχει ;;;
Η απουσία πρασίνου ερημοποιεί τη γή των παιδιών μας.

6 σχόλια:

  1. Θα κάνω αναμετάδοση κι εγώ την Πέμπτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αξία;
    ποια αξία;
    ζωή;
    παιδιά;
    φύση...
    νιώθω φτυσμένη, τίποτε άλλο. να μπορούσα με την αναξιοπρέπειά μου, να έσκυβα, και να ζητούσα συγγνώμη για τις ζωές μας, στον πλανήτη.
    νιώθω επαναστατημένη που υπάρχω σ'αυτόν τον κόσμο, έτσι που τον έκανα.

    τέλος πάντων. λαμπαδάριε αγαπημένε θέλω επειγόντως (σχετικά επειγόντως) να μου τηλεφωνήσεις ή να μου στείλεις το κινητό σου στο μέιλ μου. η ελένη κονδύλη η χαμένη είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστείτε τη δική μου απογοήτευση να οδηγώ επιστρέφοντας μετά από 2 βδομάδες στα δάση της κεντρικής Ευρώπης ,στο Ξυλόκαστρο να βάζω ράδιο και να αντιλαμβάνομαι την σκληρή Ελληνική πραγματικότητα. Στο Baden 25km νότια από την Βιέννη εκτός από τα οργανωμένα περιπατητηκά μονοπάτια μέσα σε 10μετρα πυκνά δάση οξειάς και βελανιδιάς διέκρινες τα παλιά καλντερίμια των ευγενών του 18ου αιώνα και τις ποτίστρες για να πίνουν νερό τα λογείς πουλιά του δάσους,που εξηγούσαν που κουρνιάζει το κάθε είδος με καλαίσθητες ταμπελίτσες, ένοιωθες κομμάτι της φύσης.
    Αντισταθείτε μην μας κάνουν ίδιους με τα μπετοναρισμένα μούτρα τους, από το 1981 καίνε συστηματικά την Ανατολική Αττική, χωρίς να κάνουν τον άνθρωπο της πόλης να αγαπήσει την χλωρίδα. Και οι ξύπνιοι που επωφελούνται από την αυθαίρετη δόμηση στα καμμένα πόσο επιπόλαιοι φαίνονται τώρα που χρυσοπλήρωσαν για κάτι που δεν τόχουν πιά. Οσο σεβάστηκε ο Λαλιώτης το Αιγάλεω και τον Υμηττό άλλο τόσο σεβάστηκε ο Σουφλιάς την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδωθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ή αλλιώς ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ;

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ



    Κάθε χρόνο τα δάση μας καίγονται. Οι φανερές αιτίες τους είναι οι ακόλουθες:

    ·  Οι διάφορες γεωργικές δραστηριότητες και κυρίως το καψάλισμα.

    ·  Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και σπίρτων ή το άναμμα φωτιάς σε μη επιτρεπόμενους χώρους.

    ·  Tο κάψιμο σκουπιδιών σε μη οργανωμένους σκυβαλοτόπους.

    ·  Oι στρατιωτικές δραστηριότητες.

    ·  Οι δραστηριότητες κυνηγών κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

    ·  Διάφορες δραστηριότητες σε εξοχικές κατοικίες.

    ·  Κακόβουλες ενέργειες (εμπρησμοί).

    ·  Οι κεραυνοί.

    Κάθε χρόνο ,εμείς οι πολίτες αυτής της τριτοκοσμικής χώρας ζούμε το ίδιο σκηνικό. Οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι ,εκεί ψηλά στα έδρανα της Βουλής, χτυπιούνται ξεχνώντας τι κάνανε όταν ήταν εκείνοι κυβέρνηση. Οι τωρινοί βγαίνουν και λένε διάφορα, εξαγγέλλουν μέτρα καταστολής των πυρκαγιών και ο κόσμος αν θέλει τους πιστεύει. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ τα δάση δε ξαναγίνονται δάση και πάει λέγοντας. Πως γίνεται να μην πιάνουν ποτέ τους εμπρηστές; Η παραδειγματική τιμωρία θα ήταν ίσως μία λύση αλλά άντε που βολεύουν οι εμπρηστές. Η προσοχή του κόσμου μετατοπίζεται σε άλλα γεγονότα και οι πολιτικοί μας θερμαίνουν τις καρέκλες τους.

    Τα ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ δάση μας καίγονται, μικραίνουν και ενίοτε εξαφανίζονται.. Το 2000 καταμετρήθηκαν 57 πυρκαγιές σε 517 ha ολικές εκτάσεις που έχουνε καεί. Το 2008 καταμετρήθηκαν 117 πυρκαγιές και κάηκαν 119 ha ολικές εκτάσεις . Οι πιο επικίνδυνοι μήνες αλλά και οι πιο καταστροφικοί από άποψης καμένων εκτάσεων, είναι οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος, Μάϊος, Αύγουστος και Οκτώβριος.( 2008 /Υπουρεγείο Γεωργίας, Φυσικών πόρων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών) Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί αλλά οι στατιστικές δεν αναφέρουνε πόσες κατοικημένες περιοχές έχουνε γίνει στάχτη. Δεν σχετίζονται με τις οικονομικές επιπτώσεις των περιοχών.Πόσες παραθαλάσσιες περιοχές έχουνε σκόπιμα μπει στο μάτι του κυκλώνα; Πόσες παράνομες και νόμιμες χωματερές ήταν η αιτία της καταστροφής κια πώς λειτουργούσαν κάτω από το άγρυπνο μάτι των πυροσβεστών; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι εμπρηστές και τι γίνανε οι κατεστραμμένες περιοχές που δεν αναδασώθηκαν ποτέ;

    Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως το μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834ha γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων. Η μνήμη τους είναι ακόμα νωπή στο μυαλό και στην καρδιά μας. 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα κάηκαν και μαζί τους και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες πλήγηκαν αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

    Φιλότιμα οι διάφορες οργανώσεις, που λειτουργούνε σε εθελοντική βάση προσπαθούν, τρέχουν και αγωνιούν. Διαμαρτύρονται και φωνάζουν για να σώσουν. Βάρδιες κάνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις των κατοίκων και τα παρατηρητήρια αλλά ..δεν φτάνουν. Λείπει η ξεκάθαρη παρέμβαση του κράτους. Ο Κ. Καραμανλής είχε υποσχεθεί ότι τα δάση θα μείνουν δάση. Μπήκε στον κόπο να δεί αν τα λόγια του έγιναν πράξεις και αν πλησιάζουν την πραγματικότητα; Καταστρέφονται περιουσίες και οι ζωές ανθρώπων μπαίνουν σε κίνδυνο αλλά για την Βουλή μας όλα είναι :τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.! Κανένας δεν ιδρώνει!Κανένας δεν κουνήθηκε από την θέση του! Κανένας δεν θα πάει φυλακή! Οι πολιτικοί μας έχουνε την ρέγουλά τους. Θέλουν να επισπεύσουνε τις εκλογές όπου θα ξαναρχίσει το παζάρι των παροχών και των ευνοϊκών ρυθμίσεων. Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροί τους έχουν παρανομήσει αφού έχουν τις βίλες τους σε δασικές περιοχές και οι άδειές δόθηκαν για να εξαργυρωθούν στο μέλλον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διόνυσε
    Μη τα σκέφτεσαι αυτά που είδες εκεί πέρα στον πολιτισμό.Ούτε τα δάση που πέρασες.Αυτά , είναι γιά πολίτες άξιους να τα χαίρονται.Και όχι γιά τον ελληναρά που θα μιζώσει τον άλλον ελληναρά της πολεοδομίας γιά να νομιμοποιήσει το σπιτάκι στο δάσος.
    Καλά κουράγια μόνο.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;