Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ψευτοεπαναστάτες Δολοφόνοι


Κουμπούρες στην καμπούρα μας...


Του ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η προβοκάτσια γίνεται πάντοτε στην ώρα της, αλλιώς δεν είναι προβοκάτσια, είναι χάσιμο χρόνου (και στόχου).Οποτε το όποιο κίνημα έβγαινε στους δρόμους, έβγαιναν παγανιά και οι κουμπουροφόροι μπαμ και μπουμ οι μπαταριές πάρ' τα κάτω τα αιτήματα (εκτός από τα θύματα) άρον άρον τα πλακάτ του και στο σπίτι του το όποιο κίνημα.

Μεγάλοι «επαναστάτες» οι κουμπουροφόροι (είτε της 17ης Νοέμβρη είτε όποιου άλλου ονόματος έχουν μαγαρίσει την ουσία) αποφάσιζαν, ωσάν κάποιος φασίστας θεός, ποιος θα ζει και ποιος θα πεθαίνει, ώσπου να «βάλει μυαλό» ο λαός και να ξεσηκωθεί.

Το φαινόμενο ονομάσθηκε τρομοκρατία και μαζί με την (αντι)τρομοκρατία που υποτίθεται ότι θα το αντιμετώπιζε, έστησαν έναν σκοτεινό και χρήσιμο χορό κράτους - παρακράτους - εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών - συμπαθούντων εκ του «χώρου» (υποτίθεται αντιεξουσιαστικού), πρακτόρων - προβοκατόρων και μπαχαλάκηδων, ο οποίος έπαιζε κλέφτες κι αστυνόμους πάνω στο σβέρκο του λαού καθ' όλην τη μεταπολίτευση και προς όφελος της άρχουσας τάξης.



Ωσπου ήρθαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εν όψει των οποίων πλάκωσε η Σκότλαντ Γυαρντ, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον των Γιάνκηδων και επετεύχθη μια εκεχειρία με αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες των συμβαλλομένων -κάηκαν μαζί με τα ξερά κι ορισμένα χλωρά- επικράτησε ο καθωσπρεπισμός της διεξαγωγής των Αγώνων, διοχετεύθηκαν και τα απαραίτητα δισεκατομμύρια περί την ασφάλειά τους, ανεδείχθη το κράτος, λούφαξε το παρακράτος, έδωσε τις δέουσες συνεντεύξεις ο κυρ Χρυσοχοΐδης, πήγε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (κι ολίγοι στο κελλί τους) κι έμειναν τινές εν υπνώσει για μελλοντική χρήση.





Αίφνης, εν έτει 2008-2009, βγήκαν οι παίδες στους δρόμους. Παρά τους μπαχαλάκηδες (είτε άφρονες είτε αντιφρονούντες) οι παίδες εξέφρασαν σχεδόν τους πάντες εξ όσων η εργασιακή τους ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο και κράτησαν τα αιτήματά τους ψηλότερα απ' τις φωτιές και τα σπασίματα, ακόμα περίοπτα.


Οχι μόνον η βία χωρίς στόχο δεν επεκράτησε, αλλά οι μαθητές με τα λουλούδια και τα τραγούδια τους απέδειξαν ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν στόχος. Στόχος ήταν και είναι το απάνθρωπο (κι όχι μόνο για τους νέους) σύστημα. Αυτό ήταν και είναι άκρως επικίνδυνο φαινόμενο κι έπρεπε να σταματήσει αμέσως.Αρχισαν λοιπόν κάτι «τυχαίοι» πυροβολισμοί, βιτριόλιασαν τη συνδικαλίστρια εργάτρια, κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, γάζωσαν την κλούβα των ΜΑΤ με καλάσνικωφ και, τέλος, γάζωσαν επίσης με σκοπό τον φόνο τους τρεις αστυνομικούς, αφήνοντας βαρειά πληγωμένο τον κ. Διαμαντή Μαντζούνη.




Θαύμα! Ξανάχουμε χρήσιμη τρομοκρατία. Οι ενδείξεις ζωής που (με αραιά χτυπήματα στο παρελθόν, μετά τους Ολυμπιακούς) άφηνε να διαφανούν η λανθάνουσα αλητεία απέκτησαν αίφνης σάρκα και οστά, η τρομοκρατία αναβίωσε -στόχοι στα κρεβάτια σας, έρχεται ο «Επαναστατικός (τρομάρα του) Αγώνας».




Το μόνον που υπερβαίνει τη βία χωρίς στόχο (των μπαχαλάκηδων και των βαλτών) είναι η φασιστική βία με στόχο (μέσω του χτυπήματος αστυνομικών, πολιτικών, πολιτών πλουσίων ή φτωχών, συνδικαλιστών και άλλων) τον λαό, το λαϊκό κίνημα, την αστική δημοκρατία (και την προοπτική εξέλιξής της επί το φιλολαϊκότερον, ακόμα και την προοπτική ανατροπής της προς το σοσιαλιστικό της στάδιο).

Ουρά του κράτους και μαύρη χειρ του παρακράτους οι κουμπουροφόροι βγαίνουν στους δρόμους για να στείλουν τον κόσμο στο σπίτι του. Οπως οι ύαινες έτσι κι αυτοί χρειάζονται πτώματα ώστε να στήσουν γύρω τους τον χορό της σύγχυσης. Με ενορχηστρωμένα σε αυτή την προοπτική τα πρόθυμα κανάλια που αρχίζουν να μηρυκάζουν γλυκά κατηγορίες (όπως αυτήν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων») που βάζουν στον ίδιο παρονομαστή τις διαδηλώσεις των νέων με τους κουμπουροφόρους.


Στον αισχρόν αυτό ρόλο πρωτεύει η ακροδεξιά απόφυση του δικομματισμού, το ΛΑΟΣ, ζητώντας από τη μια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και καλώντας από την άλλη τους αστυνομικούς σε αντιδιαδηλώσεις. Αν οι φασίστες κουμπουροφόροι θέλουν να ενεργοποιήσουν τον φόβο για να στείλουν τον κόσμο πίσω στους καναπέδες του, έντρομον ή αδιάφορον, η ακροδεξιά πολιτική τους κάλυψη ολοκληρώνει τη δουλειά επικαλούμενη τον νόμο (του κράτους) και την τάξη (του παρακράτους).



Ουδέποτε ο δικομματισμός έπαιξε με τη φωτιά παίζοντας με την τρομοκρατία και την αντιτρομοκρατία, διότι, παρά τις απώλειες σε ανθρώπους, οι στόχοι του να κρατά υπό καθεστώς φόβου τον λαό με σκιάχτρα σαν τους Κουφοντίνες και τους Ξηρούς ήταν πάντα προέχοντες.Σε αυτήν την υπόθεση όσο πιο μεγάλα ψέματα λέγονται κυρίως μέσω του υπ' αριθμόν ένα εχθρού του λαού, τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ, τόσον πιο πιστευτά γίνονται.



Το παιχνίδι έχει παιχτεί πολλές φορές. Κι έχει επιτύχει σχεδόν όλες. Τα κουμπούρια σκοτώνουν τα αιτήματα, η Αριστερά συκοφαντείται, ο κόσμος μουδιάζει και πολλοί πάνε σπίτια τους.Το μόνον που ίσως να 'ναι διαφορετικό αυτή τη φορά είναι η πιθανότης να μην τσιμπήσει η νεολαία, να μη φάει αμάσητο αυτό το κόλπο της άρχουσας τάξης. Οχι τόσον διότι το παίγνιον αυτό έχει παιχτεί πολλές φορές -δεν έχει σε τέτοιο βάθος μνήμη η πληθύς της νεολαίας- αλλά διότι οι νέοι σήμερα επικοινωνούν μεταξύ τους αλλιώς, έξω απ' το μέινστρημ του χειραγωγούμενου Τύπου, δεν τους έχει κάνει (ακόμα τουλάχιστον) το μυαλό πιλάφι η προπαγάνδα και η διαφήμιση.



Οσο για εμάς (εσάς) τους παλαιότερους, όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε. Μπορεί συχνά να επιλέγουμε το πρόσχημα που μας χρειάζεται για να μην επιλέξουμε, όμως κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε. Πολλά, εδώ και πολύν καιρό...




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/01/2009

Οι φωτό είναι από τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Τα Νέα.

14 σχόλια:

  1. Επίτρεψέ με να διαφωνήσω μαζί σου στη γενίκευση του φαινομένου «τρομοκρατία» σε ενιαία βάση, θεωρώντας αυταπόδεικτη την διαπλοκή του κράτους, των ΚΥΠατζήδων, των ξένων και άλλων δαιμονίων, με ευθύνη πάντα του δικομματισμού και του… ΛΑΟΣ και με στόχο την αριστερά και τον σ. Τσίπρα. Κάτι από Χαρδαβέλα, χωρίς (πιστεύω) εξωγήινους και μαύρους μάγους.
    Εγώ «Διόνυσε» δεν είμαι εναντίον της βίας δογματικά. Η βία είναι ένα μέσο, όχι το μόνο, για να υπερασπισθείς κεκτημένα, να διεκδικήσεις δικαιώματα και να αισθανθούν οι πάντες το φόβο που προκαλούν με τη νομιμοποίηση του κράτους. Γνώμη μου είναι ότι επικίνδυνο για την κοινωνία είναι η βία του χαβαλέ, η βία της «μόδας» και των χουλιγκάνων, η βία της επιβολής αμορφωσιάς και αμάθειας, να λαμβάνει πολιτικά χαρακτηριστικά και να δημιουργεί «ήρωες» του φραπέ, της κατάληψης, της αποχής, της σπασμένης βιτρίνας και του «καπιταλιστικού» ΑΤΜ. Όχι ότι αποκλείεται η διαπλοκή που περιγράφεις και καταγγέλλεις είναι απίθανο σενάριο, κάθε άλλο, τη θεωρώ πιθανότατη, αλλά το «όλοι μαζί σ’ ένα βαθύ μπουντρούμι» μου δίνει την εντύπωση ότι δημιουργείς άλλοθι για αλαζόνες, ανιστόρητους και προκλητικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κράτος-παρακράτος,το ένα προυποθέτει την υπάρξη του άλλου για να μπορεί να υπάρχει.
    Οπότε και δεν με εκπλήσει,για να καταργηθεί το ένα πρέπει να καταργηθεί το άλλο και αντίστρωφως.
    Όσο υπάρχουν θα βλέπουμε την ίδια ταινία συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα λυπηθώ κανένα στόχο που εκφράζει -συνειδητά ή ασυνείδητα, αλλά κατ' επιλογή- την κρατική βία. Ωστόσο, σε καμία δε θα βρεθώ συμπαραστάτης μιας οτρομοκρατικής ενέργειας, επειδή πολύ απλά ενισχύει την επιχειρηματολογία του κράτους για τον περιορισμό των ελευθεριών μας.

    Η εξαγωγή της επανάστασης, η τυφλή αυτή βία όχι μόνο συντηρητικοποιεί το ικράτος, αλλά υπνωτίζει από φόβο και συντηρητικές αντιδράσεις τον ίδιο τον πολίτη. Η επανάσταση και η βία της είναι ένας αγώνας που απέχει πολύ από το ιδανικό του φόνου υπό ιδέες για΄τι ο τελευταίος απλά σκοτώνει το κίνημα. Πόσο μάλλον όταν συντελείται στην άνοδο του κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη αν καταλαβα καλα μας λεει η αναλυση αυτη του κ. Σπυροπουλου, οτι το μακελειο και το πλιατσικο που αρχισε στις 6 Δεκεμβριου ηταν αυθορμητη εξεγερση με αιτηματα και διαβηματα της νεολαιας; Μα καλα εχουμε παθει παρακρουση και δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε το ασπρο απο το μαυρο;
    Η εξεγερση, απαιτει συνεχη ταξικο και διεκδικητικο αγωνα, που εχει την αποδοχη ενος μεγαλου μερους του κοινωνικου συνολου. Και οχι βια χουλιγκανικη και πλιατσικο σαν το προσφατο.
    Και το κυριοτερο, η "εξεγερση" αυτη σταματησε απο μονη της, γιατι δεν ειχε ερεισμα, και οχι απο καποια προβοκατσια.
    Γιατι τις πραγαματικες εξεγερσεις δεν τις σταματα παρα μονο το αιμα η , η δικαιωση.
    Πιο πολυ ηταν βια της μοδας, οπως σωστα αναφερει και ο παραπανω σχολιαστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα Διόνυσε,

    Χωρίς να θέλω να πω ότι η εξέγερση μετά τον "εξωστρακισμό" της σφαίρας του Κορκονέα ήταν επανάσταση ή επαναστατική πράξη, αυτο το λέω στα σύντομα και σε δική μου ανάρτηση, διαφωνώ ριζικά με την ανάλυση του Στάθη.
    Υπάρχει μια διάχυτη αηδία απο την σημερινή τάξη πραγμάτων, μια διάχυτη ανασφάλεια, ειδικά στους νέους.
    σκέψου να έχεις τελειώσει ανώτατο ίδρυμα και να μην μπορείς ούτε τα τσιγάρα σου ν αγοράσεις.
    Να θεωρείσαι αποτυχημένος γιατι δεν μπορείς να βγάλεις ένα σωστό μεροκάματο.
    Να μην έχεις ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο.
    Να μην έχεις και κανένα κόμμα να σε εκπροσωπεί, αφού όλοι βολεύονται με τους τεράστιους μισθούς του.
    Να μην έχεις συνδικαλιστικό φορέα να σε εκπροσωπεί.
    Να κυριαρχεί η αδικία και η κλεψιά,
    Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να τρώνε τις συντάξεις με τα κόλπα των ομολόγων.
    Να μην συνεχίσω, γιατι η λίστα είναι ατέλειωτη.
    Αρχίζεις και ξεσπάς σε βιτρίνες με πέτρες και ρόπαλλα.
    Το πλιάστικο, βγάλτο εκτός, γιατι άλλοι σπάνε άλλοι κλέβουν. Σ αυτο να τα βάλουν με την αστυνομία που μόνο 15ρηδες μπορεί να σκοτώνει και τους άλλους τους αφήνει για να θολώνει τα ήδη θολωμένα νερά.

    Ρεσουμέ: μία άχρηστη κυβέρνηση έχει και μια άχρηστη αστυνομία. Απλά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε δολοφονία, όπως και κάθε τρομοκρατία με βρίσκει αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απειρωτα τα σέβη μου και περαστικά.
    @Μιχάλη στα 144000 ιατρικά περιστατικά που έχω ασχοληθεί εν πολλοις τα τελευταία 24 χρόνια χρειάστηκε σε 3-5 περιστατικά κυρίως χαπακωμένων, νταβραντησμένων και μεθυσμένων να εξασκήσω σωματικά επ ωφελεία του ασθενούς θεραπευτική βία. Επιτυχώς χωρις γύψους Παπαδόπουλου. Μη βγείς να με κατηγορήσεις για βίαιο άνθρωπο ούτε για υπερασπιστή απόρων κορασίδων στυλ Τσίπρα που παρεπιπτοντως τον συνάντησα χτες βράδυ για πρώτη φορά και είναι πολύ τύπος. Οσο δεν φαντάζεσαι.
    Ο ωχαδερφισμός δεν πρέπει να συγχέεται με το υπεύθυνο μαζικό οργανωμένο κίνημα εκεί που κάνει τις πέτρες των κουκουλοφόρων να αφοπλίζονται όσο και τα ληγμένα τοξικά αέρια της κρατικής καταστολής. Ηθελε η άρχουσα τάξη να γίνουν επεισόδια και τα επέτρεψε κατά των νοικοκυραίων και φυσικά έχουν τους μηχανισμούς για αυτό. Μόνο που τώρα στους φωτογραφικά αναγνωρισμένους προβοκάτορες δεν τους πληρώνουν ούτε υπερωρίες και όταν πάνε νοσοκομείο τους κόβουν από το μισθό σαν συμβασιούχοι έργου.......Βουιξαν οι πιάτσες των ταξί από τέτοια παράπονα. Πέρασαν οι εποχές που οι τραμπούκοι ικανοποιούντο με ελιές και μια καρφίτσα στο πέτο δεξιά.
    Οσο για την Αριστερά από το 1905 την εποχή που οι μπάτσοι του τσάρου έφαγαν τον αδελφό του Λένιν ξέρουν ότι άμα σκοτώσεις το σκυλί του αφεντικού ,το αφεντικό θα πάρει 10 σκυλιά. Η Αριστερά και την εποχή των αναταραχών είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων όλων των απόψεων παρότι ρηγμένη πάντα.Ασετο φοβερό τζίρο γύρω από τις προμήθειες περί την ....τάχα μου τρομοκρατία θα μπορούσα να γράφω ένα χρόνο γι αυτό. Οπου υπήρχε έντιμος επαγγελματίας της αντιτρομοκρατικής φρόντισαν να τον σπιλώσουν και να τον ουδετεροποιήσουν. Γιατί να μην σκέφτομαι τα βρωμικα σενάρια των παρακρατικών κυκλωμάτων;;
    @ Maramena syka
    εδώ στον ίδιο εγκέφαλο φυτρώνει μια κυρίαρχη και μια υπολλειπόμενη άποψη. Επειτα στον επαγγελματικό στρατό ο διοικητής έχει στη τσέπη το σενάριο της νίκης, ο υποδιοικητής έχει επεξεργαστεί το σενάριο της ήττας και της δυνατότητας άμυνας.
    @Δείμο
    Είναι ηλίθιοι σήμερα ,νοσηροί και δολοπλόκοι εγκέφαλοι , ο λεγόμενος Επαναστατικός Αγώνας, που προσδοκά και το βάζει στην προκήρυξη περι εξεγέρσεως και ενοπλης πάλης. Εχω κάνει το Ρέππα προσωπικά να χοροπηδάει στο παρελθόν όταν τουχα στη Σταδίου 5000 τενόρους και πριμαντόνες να του τα ψέλνουν στο ...παραθύρι του, για συνδικαλιστικά......
    Φόνο πιό φόνο της ΤιΒι το αυξημένο ποσοστό οπτικοποιημένων φόνων που λέει ο Ουμπέρτο Εκο ότι δεν χρειάζεται πιά η εξουσία τα τάνκσ όταν έχει σε κάθε σπίτι μια τηλεόραση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Στις 8 Μάρτη του 1887 εκτελέστηκε από όργανα του τσαρικού καθεστώτος ο Αλέξανδρος Ουλιάνοφ, οπαδός της ατομικής τρομοκρατίας και αδελφός του μετέπειτα αρχηγού των μπολσεβίκων Βλαδίμηρου Ίλιτς Λένιν. Αιτία υπήρξε η συμμετοχή του στην προετοιμασία δολοφονικής απόπειρας κατά του τσάρου Αλεξάνδρου του Γ’. "

    Η διόρθωση είναι παρμένη από τον Πόντο και Αριστερά και αφορά προηγούμενο σχόλιό μου για λάθος ημερομηνία 1887 αντί 1905 διάβαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ και συνοδοιπορώ σε όλα όσα λες «Διόνυσε» κατά περίπτωση. Διαφωνώ στη συσχέτιση των πραγμάτων. Άλλο η βία της ένοπλης (καταδικαστέας) τρομοκρατίας, άλλο η βία της μαθητικής «κερκίδας» των Εξαρχείων, άλλο η στοχευμένη όλων των «φορέων» του πανεπιστημιακού ασύλου, άλλο της ΤV, της καθημερινότητας, των σχέσεων, της «βλακοκρατούμενης» κοινωνίας κλπ. Αναφέρθηκα στον σ. Τσίπρα επειδή χωρίς να καταθέσει τη μακέτα της νέας αριστεράς για να καταλάβω με τι μοιάζει και τι εξυπηρετεί, καταγγέλλει τα πάντα συνδυάζοντάς τα κατά το δοκούν, επίτρεψέ με, έως γραφικότητας. Δικαστής κριτής, θεός και πρύτανης αριστερισμού. Το δίκαιο δεν είναι απαραίτητα ηθικό, στην πολιτική όμως όταν συνειδοποιηθεί δημιουργεί ρεύμα. Και ο Καραμανλής μου λένε στη Θεσσαλονίκη είναι ο φοβερός τύπος, μπαλκονάτος και η ψυχή της παρέας της κρασοκατάνυξης και του χαβαλέ, έχει διαβάσει και Μαρξ…Πιστεύω ότι η αριστερά πρέπει να εκφράζει και να εκφράζεται από κοινωνία και όχι από την παρέα. Όσο ταλαντούχα και διαβασμένη κι αν είναι. Καλημέρα φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Angenta
    εψαξα και βρήκα το σχόλιο που έκανα στο Πόντο και Αριστερά 13-12-2008.

    "Την Δευτέρα έξω από την κεντρική πλατεία 10πμ-5μμ 160 από τα …γνωστά μας παιδιά της περιοχής μας τα παιδιά καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και κλείνουν 3 δρόμους.Δικαίωμά τους. Οι κουβεντούλες που ανταλάσσουν, λεξούλες σκόρπιες δάνεια, ακρίβεια,τράπεζες, χαμός, μεγκλα,χαρακίρι, κάτρουλο κυβέρνηση,χωμένοι στο ράσο του Εφραίμ!!!
    Στις 6μμ πάνω στις γραμμές του τράμ επι της Κασομούλη τους 60 τους ανταμώνω εξω από ένα φαρμακείο σε πορεία προς Αθήνα, 40 μαθητές 5 αλλοδαπά 15 εξωσχολικοί,τα θηλυκά από μισά μισά εχουν μείνει 3-4. Πορεύονται με αγριεμένη θωριά με παλούκια στα χέρια, μερικοί πιτσιρικάδες κουβαλάνε πορεία 3 χλμ μεχρι το Συνταγμα κάτι μεγάλα τούβλα από οικοδομές έτσι για τη …χαρά της συμμετοχής.
    Ο μπροστά με το σιδερένιο παλούκι φωνάζει τώρα τα σπάμε εδώ στη Κασομούλη, ο υπαρχηγός πίσω με το ξύλινο παλούκι φωνάζει δυνατότερα πιό κάτω άστετα εδώ, στην Αθήνα σπάμε.! Ο θυμός ξεχυλάει, μερικά ρολά κλείνουν, εμείς καθόμαστε αφελώς αποτρεπτικά μπροστά στη βιτρίνα του φαρμακείου. Είναι και γωνιακό παναθεμάτο τι να φυλάξεις από 60 ζαγάρια, ομορφα αλλά απλησίαστα. Δεν τα χαίδολόγαγε εκείνη την ώρα όχι ο Σύριζα μα ούτε η μάνα τους με 5 θειάδες αντάμα!
    Καλό είναι να συζητάμε με τα παιδιά μας, έστω λίγο πριν την καταστροφή του Πλανήτη…. "

    Καλή μου τη φιλολογία περι εξέγερσης ή επανάστασης ξέρεις που τα γράφω όταν βλέπω 60-69% δικομματισμό, στις βασιλόπιττες να συνωθούνται υποψήφιοι stage για μια χειραψία σε αμφισβητούμενους σωτήρες που κανείς δεν σε θυμάται.
    Χωρίς δουλιά ,χωρίς όνειρο φκιάχνουμε μια ψεύτικη καταθλιπτική κοινωνία που οδηγεί σε μεγάλες ή μικρές μανιακές κρίσεις. Ο Στάθης λέει οτι οι τρομοκρατικές κουμπουροφόρες πρακτικές κάνουν κακό στο κίνημα και στην όποια ζικ ζακ πορεία του, που διαφωνείς;;
    Απλά φροντίζουν να καπελλώσουν κάποιοι την δίκαιηι αγανάκτηση με τα ιδεολογικά όπλα που έχουν, πχ εκλογολογία και δημοσκοπήσεις ενω μοιράζονται από πίσω κονδύλια στην οικονομική ολιγαρχία από τον ταμία ...Σουφλιά. Ουτε 200 ευρώ φορολογία ανά βίλλα δεν σηκώνει η ψηλωμένη θρασύτατη μύτη της ελληνικής ολογαρχίας. Εννοώ το ανεφάρμοστο του ΕΤΑΚ,μετα την 10 χρόνια κωλυσιεργεία εφαρμογής πασόκικης του κτηματολογίου.
    @N.ago
    Εγώ το πάω μακρύτερα, δίκαιη τιμωρεία κάθε οργανωμένου κυκλώματος εγκλημάτων. Τρομοκρατία είναι πολλά και κοστίζουν. Π.Χ. ο τζίρος από την διακίνηση ναρκωτικών είναι 2,5 δις ετησίως στη χώρα μας,υπάρχουν στόχοι του κινήματος άκρως επικίνδυνοι για το δημόσιο βίο και τα παραγόμενα κοινωνικά αγαθά που δεν προλαβαίνουμε να τα ακουμπίσουμε.
    Εδωσα συγχαρητήρια στο Γιώργο Μανουσακη για την μικρή μεστή ανάρτησή του πάνω στη παραγωγή και διακίνηση λαδιού. Εκεί να δείς τρομοκρατία που πέφτει και ξερριζώνει σπιτικά και ξωμάχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν διαφωνω σε όσα λες.
    και μακρυα απο μένα η άποψη "οτι τα παιδιά ξεκίνησαν κάτι"

    διαφωνώ στο:

    " οι τρομοκρατικές κουμπουροφόρες πρακτικές κάνουν κακό στο κίνημα και στην όποια ζικ ζακ πορεία του"

    ποιό κίνημα;; Ποιά ζικ ζακ πορεία;;

    Επειδη ακριβώς δεν υπάρχει κίνημα υπάρχει μια αλαλούμ εξέγερση με τους προβοκάτορες και τους πλιατσικολόγους.

    Και αυτη η κατάσταση θα χειροτερέψει αν η κοινωνία συνεχίσει αυτη τη πορεία των ασύλληπτων ανισοτήτων, της κατάφορης βίας απο μέρους της εξουσίας και της αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι γονείς και οι δάσκαλοι στα βλαστάρια τους (μας, σαν σύνολο κοινωνίας)!

    καλημέρα απο τις βρυξέλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον έρωτα και την επανάσταση

    Που ξέρεις,
    μπορεί ο θάνατος και να νικήσει
    το Καράβι μας
    αραγμένο αιώνες τώρα στο λιμάνι
    -μέσα στην ιστορία νεκρό-
    να σαπίσει,
    φορτωμένο τόση μοναξιά...

    Ισως ωστόσο,
    και αν πεθάνεις
    κάποτε να γεννηθείς πάλι,
    μην αντέχοντας στη Σιωπή...

    Βλέπω
    τις νύχτες
    το ίδιο αστέρι,
    που μέσα στο Ερεβος
    μας φωτίζει...

    "Μα βέβαια εσύ σκοτώθηκες νωρίς"
    Αλλοι όμως επέζησαν
    συγκατοικούμε χρόνια
    -μαζί όσοι πάθαν και μάθαν...
    Η Επανάσταση
    κρύφτηκε
    μέσα στην Αβυσσο
    επέλεξα
    να πορευτώ
    ευθυτενής...

    [Φεύγοντας για την Ιερουσαλήμ, Απρίλης 1989]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τις σχέσεις με το ΚΚΕ:

    "Αυτό που διεκδικούμε ανάμεσα σε δύο κόμματα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα της Αριστεράς είναι διάλογο, αμοιβαίο σεβασμό και κοινή δράση, όπου συμφωνούμε. Αυτές οι συκοφαντίες κι αυτές οι επιθέσεις για το δήθεν «κανάκεμα» των κουκουλοφόρων και μάλιστα προς ένα κόμμα, που σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται τη βία, βαθαίνουν το χάσμα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του ΚΚΕ. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε προτάσεις για κοινή δράση στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης παρά τις διαφορές που έχουμε και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΚΕ. Ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί έχουμε μία τόσο άθλια κυβέρνηση, που χρειάζεται καθετί που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις αρνητικές και καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Επομένως, παρά την πολεμική, παρά την αντιπαράθεση, παρά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, εμείς θα επιμείνουμε στο δρόμο του διαλόγου και της κοινής δράσης προς όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης."



    Για όσους συνδέουν το ΣΥΡΙΖΑ με τη δράση των κουκουλοφόρων:



    "Ο ΣΥΝ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη βία. Είμαι αλληλέγγυος με τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο. Πιστεύω ότι η στοχοποίηση, η ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία. Ευτυχώς, από ότι φάνηκε στις δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν «τσιμπάει» σε αυτά τα σενάρια. Η συκοφαντική στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από την άκρα δεξιά και τα " παπαγαλάκια" του Μεγάρου Μαξίμου πέφτει στο κενό, παρά τη συμπόρευση της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;