Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Οι εμπρηστές υλοποιούν σχέδιο αποσταθεροποίησης







Η τραγική κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο καιρό αποτελεί έργο αρρωστημένων εγκεφάλων. Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να βρίσκονται και Έλληνες ανάμεσά τους και το απεύχομαι.

Είναι όμως φανερό, ότι πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο. Οι εμπρηστές ξεκίνησαν εδώ και τρεις μήνες, όταν άναψαν σε μια μόνο μέρα 1.064 φωτιές σε όλη την χώρα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με δεκάδες νέες φωτιές κάθε μέρα.
Τα κίνητρά τους δεν μπορεί να είναι οικονομικά (οικοπεδοφάγοι) ή ψυχολογικά (πυρομανείς). Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί. Όμως δεν είναι αυτοί ο πυρήνας του προβλήματος.

Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κεντρικό εγκέφαλο, ένα επιτελείο, που όπως ένας στρατηγός, χαράζει τις «μάχες» επάνω σε χάρτη. Οι φωτιές μπαίνουν σε στρατηγικά σημεία όπως εργοστάσια και υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας (Μεγαλόπολη, Αλιβέρι, Δομοκός), σε ιστορικές τοποθεσίες (Ολυμπία, Επίκουρος Απόλλων), σε μέρη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δεν υπολογίζουν ούτε κατοικημένες περιοχές ούτε ανθρώπινες ζωές, πράγμα που υποδηλώνει πάθος, μίσος και εκδικητική μανία εναντίον της χώρας και ολόκληρου του λαού. Προσπαθούν να υπονομεύσουν την προοπτική να υπάρξει μετά τις εκλογές (16.9.07) ομαλή πολιτική ζωή και κοινωνική ηρεμία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους.





Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί;

Κατά τη γνώμη μου θα ήταν δυνατή η απόκρουση των σχεδίων τους και εν συνεχεία η αποκάλυψή τους.

Όμως ο κρατικός μας μηχανισμός εξακολουθεί να είναι προβληματικός και ανίκανος να αντιμετωπίσει προκλήσεις τόσο μεγάλης κλίμακας.

Και ταυτόχρονα είναι διαβρωμένος και αποπροσανατολίζεται εύκολα.

Όπως ακριβώς ήταν απέναντι στην «17 Νοέμβρη», που μας ταλαιπώρησε για 30 περίπου χρόνια και στο τέλος αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια οργάνωση σχεδόν γελοία.

Λυπούμαι γιατί όσοι μας δοκιμάζουν με τις φωτιές στα δάση, στα χωριά, στις κωμοπόλεις αλλά και στις πόλεις και στην ίδια την Αθήνα, μας βρίσκουν κυριολεκτικά στον ύπνο. Μιας και δεν φροντίσαμε έως τώρα να δημιουργήσουμε κράτος αποτελεσματικό και κοινωνία συνεκτική με αξίες και ισχυρό ιστό αλληλεγγύης και επαγρύπνησης, υπεράνω κομμάτων και οικονομικών συμφερόντων.

Είμαστε μια κοινωνία κατακερματισμένη, ένας λαός χωρίς συνοχή, χωρίς μνήμη, χωρίς συλλογική ενιαία προοπτική και γι’ αυτό ανοχύρωτος. Ένας λαός αφημένος στη μοίρα του, για την οποία είναι -και- ο ίδιος υπεύθυνος.

Αθήνα, 27.8.2007

Μίκης Θεοδωράκης

5 σχόλια:

  1. θυμήθηκε ο Δάσκαλος τον παλιό εαυτό του "Καραμανλής ή τανκς" ή μη λιμπίστηκε κάνα υπουργείο πάλι. Αυτός ξέρει απ' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομματικά τα αίτια γυιόκα μου αποκρίθηκε η κυρά Μαγδαληνή από το πάνω Φόδελε προχτές, ουδέτερη παρατηρήτρια της τρέχουσας κακομοιριάς μας.
    ---Τόσο πολύ μας υπολογίζουν στη ψήφο που ζητάν το ψόφο μας στα κάρβουνα.
    ----Ποιοί γιαγιά νομίζεις εσύ (87% στις στατιστικές-4 κόμματα επισήμως )κάνουν κουβέντα για οργανωμένο σχέδιο και γιατί;
    ---Εγώ βλέπω κάθε που πιάνει αγέρας τρελλαίνουν τα παλληκάρια της πυροσβεστικής στις φωτιές, να τα ψεύτικα τηλέφωνα, να οι εμπρηστικοί μηχανισμοί.
    ---Βάλε και τα στραβά μας με 15 μόνο αεροπλάνα να η καταστροφή.(είπα να την πάω πρίμο σεγόντο) Σάμπως που λείπανε οι κρουνοί στα χωριά, οι αντιπυρικές ζώνες, που χτίζει ο καθένας στη πλαγιά και τη ρεμματιά όπως τούρθεί. Βλέπεις κανένα παλιό οργανωμένο ορεινό χωριό με πλατεία και καλντερίμι να καίγεται;;
    ----Γυιόκα μου μάθανε οι νέοι φτηνοί στα πίτουρα και ακριβοί στο λάδι έ να δούμε τώρα που θα τελέψει και αυτό θα τρώτε λάδι από Τουρκία,το μαύρο τόχουμε μέσα μας γυιόκα μου,τη δύναμη της αγάπης της αλληλεγκύης, μη τρελαίνεστε με τους πειρατές καναλάρχες των ιδιωτικών που ψάχνουν στις στάχτες με τους παπαγάλους τους δημοσιογράφους, αυτοί όλοι γιατί άραγε χτυπιόνται τώρα για την πρασινάδα;;
    ----Για πέσμου γιαγιά...
    ---Εχουνε απλήρωγους λογαριασμούς στο κράτος γυιόκα μου για τις συχνότητες που μεταδίδουν χρόνια τώρα και βγάζουν από την διαφήμηση τρέμουν άραγε ή τάχουν βρεί ήδη με τους μπιστικούς τους με φιλικό διακανονισμό να πλερώσουν φόρους σαν τα ποδόσφαιρα;;;
    ---Γιαγιά Μαγδαληνή είσαι φάτα μοργκάνα, μήπως κρατάς από τη ρίζα του Ελ Γκρέκο που γεννήθηκε στα μέρη σου;;
    ---Είμαι κοπέλι του πατέρα μου αφορεσμένε!
    --- Για καλο τόπα γιαγιά θάρχομαι να σε ρωτάω πότε πότε για τα μελλούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΗ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
    =========================
    Η επόμενη μέρα της φωτιάς,θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
    Όχι μόνο γιατί, τυχαία ή συνειδητά, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι
    για την τραγωδία που ζήσαμε..
    Αλλά γιατί πάλι εμείς οι ίδιοι θα προσπαθήσουμε
    να ξαναχτίσουμε όλα όσα γκρεμίστηκαν.
    Με τα ίδια λάθη, τα ίδια μυστικά και τα ίδια ψέματα
    που οδηγούμε, χρόνια τώρα, τη χώρα μας από το κακό στο χειρότερο.

    Με τα λάθη της περιχαρακωμένης στην τσέπη μας, συνείδησής μας.
    Με τα μυστικά της εθνικής μας εξάρτησης που όλοι αποδεχόμαστε.
    Και με τα ψέματα που λέμε για να κρύψουμε τη γύμνια μας.

    Φοβάμαι ότι η μόνη μας ελπίδα είναι μία:

    Να χάσουμε ό,τι έχουμε για να μετρήσουμε σωστά
    ό,τι είχαμε…

    Όπως γίνεται εδώ και αμέτρητους αιώνες.
    Μετά από κάθε σεισμό, λιμό και καταποντισμό…

    Εκτός κι αν πολλαπλασιαστεί το μικρό ποσοστό των νέων ανθρώπων
    που υπάρχει και ενδιαφέρεται ακόμη για τους συνανθρώπους του.

    Και πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

    Στέφανος Ληναίος 29.8.07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κεντρικό εγκέφαλο, ένα επιτελείο, που όπως ένας στρατηγός, χαράζει τις «μάχες» επάνω σε χάρτη.

    **************

    Ξέρετε, όταν κάποιος λέει κάτι χωρίς αποδείξεις, τότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να τον αποκαλέσει ψεύτη και φαντασιόπληκτο.

    Ο κ.Θεοδωράκης είναι έξοχος μουσικός, τόσο έξοχος όσο αδέξιος και αφελής στις πολιτικές του αναλύσεις.

    Εγώ λέω ότι τις φωτιές τις βάζουν οι αγρότες της Νικαράγουας...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συζήτηση με την ουδέτερη κυρά Μαγδαληνή από το Φόδελε είναι όμως πέρα για πέρα αυθαιντική και έγινε στην τούρλα του πύρινου τριημέρου, κυριακή μεσημέρι πριν κλείσει 24ωρο από την εμπρηστική ομιλία του ΓΑΠ στη Μεγαλόπολη εν μέσω πένθους, εν μέσω οργής, εν μέσω φανταπληξιών του στύλ μη πείτε κακή κουβέντα για το κόμμμα μου γιατί θα σας ξεφωνίσω. Η κυρά Μαγδαληνή άκουσε τον ΓΑΠ στη TV και κατάλαβε ότι το 87% του Ελληνικού λαού, παρεπιπτόντως και ο οξυδερκής πολιτικά και αρμονικά Θεοδωράκης
    Οσο για τις αποδείξεις οι γάτες σκεπάζουν τα σκατά τους, αλλά άν χρειαστεί τα βγάζουν στην επιφάνεια, στον εισαγγελέα, στο διάολο και όπου αλλού τους αξίζει σαν σκατά που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;