Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ και Ε.Ε. υποθάλπουν τα εγκλήματα του Ισράηλ στη Γάζα

ΗΠΑ και Ε.Ε. υποθάλπουν τα εγκλήματα του Ισράηλ στη Γάζα


papadimoulis 2http://www.stokokkino.gr/
Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ.Αρβανίτης), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
H κυβέρνηση πλέον μετράει μήνες και μάλιστα όχι πολλούς. Έχουν μπροστά τους την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχουν ψηφίσει και τον έλεγχο της Τρόικα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αν γίνει αυτό και με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα οποία έχουν συμφωνήσει, τότε όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους.
Tο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προτιμήσει την ήττα από μια βέβαιη συντριβή. Αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε επανάπαυση.Μακριά από μας η θεωρία του «ώριμου φρούτου» και του «αυτόματου πιλότου», διότι το κατεστημένο στήνει παγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να περάσει στο εφεδρικό σενάριο της «σύντομης αριστερής παρένθεσης».Γι’ αυτό χρειάζεται συνοχή, πρόγραμμα, εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά, ώστε, όχι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση αλλά να μείνουμε και στην κυβέρνηση.
Θα στηθούν «ξόβεργες» προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια σύντομη παρένθεση
Αν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, είτε από κυβερνητική ανάγκη, είτε με κυβερνητική επιλογή, πέρα από τη μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, θα στηθούν και «ξόβεργες» -με την υποστήριξη και των διεθνών κέντρων- προκειμένου η αλλαγή αυτή να είναι μια σύντομη παρένθεση. Αυτό επιβαρύνει και χρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ιστορικό καθήκον όχι απλώς να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά να προετοιμαστεί προκειμένου να αποφύγει τις κακοτοπιές και να προχωρήσει το πρόγραμμά του. Γι’ αυτό το λόγο, έχει ιδιαίτερη σημασία η προτεραιότητα στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης και της προβολής του κυβερνητικού μας προγράμματος. Είναι κλειδί, ένα μεστό, πειστικό πρόγραμμα με αριστερό στίγμα που να είναι εφαρμόσιμο με χρονοδιάγραμμα και κοστολόγηση.
Με τις πλάτες των Αμερικάνων και της ελίτ της Ε.Ε το έγκλημα στη Γάζα
Tο έγκλημα που γίνεται στη Γάζα έχει τις πλάτες των Αμερικάνων και την ενθάρρυνση και τη στήριξη της ελίτ της Ε.Ε και δείχνει πόσο υποκριτική είναι η αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα στο Ισραήλ αναπτύσσεται μια αντι-αριστερή υστερία: όποιος μιλάει για την ανάγκη εξεύρεσης μιας πολιτικής λύσης ώστε Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί να έχουν την πατρίδα τους και να συμβιώνουν ειρηνικά, θεωρείται εχθρός. Μιλούμε εντέλει για υπόθαλψη εγκληματία, διότι το Ισραήλ δρα εγκληματικά και συλλογικά πλέον, εναντίον του παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν όσα υπέστη ο λαός του από το ναζισμό και το φασισμό.
Όσο υπερασπιζόμαστε τους Εβραίους απέναντι στις βεβηλώσεις, άλλο τόσο είμαστε αντίθετοι στο έγκλημα κατά των Παλαιστινίων
Προσπαθούν τις φιλειρηνικές και ανθρωπιστικές αντιδράσεις για το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα, να τις εμφανίσουν ως μια εκδήλωση αντισημιτισμού. Εμείς οι αριστεροί είμαστε εναντίον του αντισημιτισμού. Δεν πιστεύουμε ότι όλοι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για αυτό που γίνεται, η κυβέρνησή τους όμως εγκληματεί. Όσο υπερασπιζόμαστε τον εβραϊκό λαό απέναντι στις βεβηλώσεις των μνημείων τους, των τάφων των προγόνων τους κλπ, άλλο τόσο είμαστε κάθετα αντίθετοι στο έγκλημα που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα.
Υποκριτική και αλά καρτ η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων
Χθες, στην Ουκρανία, η κυβέρνηση που στηρίζεται και στους Ναζί, διέλυσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας, πάλι με την ανοχή της πολιτισμένης Δύσης, με την κατηγορία ότι υποθάλπτουν τους φιλορώσους αυτονομιστές. Θυμίζει, με κάποιες ιστορικές αναλογίες, την καταδίκη Ελλήνων κομμουνιστών πριν 60 χρόνια, ως κατάσκοποι του σοβιετικού μπλοκ. Φαίνεται επίσης πόσο υποκριτική είναι η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που φυσικά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αλά καρτ.
Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πατήστε εδώ:

1 σχόλιο:

  1. αυτό που είναι τρελό, είναι ότι εδώ και δεκαετίες δύο τουλάχιστον, φαίνεται να ξανα-επιβάλλεται ένα δήθεν δημοκρατικό πολίτευμα όπου 'τα καλά παιδιά' ψηφίζουν 'δημοκρατικά' το 'καλό σχέδιο' (πχ το σχέδιο ανάν, τα δημοψηφίσματα της πλάκας, κλπ), ενώ τα κακά παιδιά θέλουν κάτι άλλο. υπάρχουν από την αρχή τετελεσμένα γεγονότα σα να λέμε, που μερικοί τα ντύνουν 'δημοκρατικά', ή μάλλον δεν τα ντυνουν καν: τα επιβάλλουν προσπαθώντας να καταστήσουν την ανθρώπινη κοινωνία, κοινωνία ανελεύθερη, και προ παντός μη-σκεπτόμενη: έχουμε κάποιες αρχές, οι άγνωστοι ιθύνοντες τις επιβάλλουν και αυτό φτάνει για μας, αρκεί να είμαστε με το μέρος της παγκοσμιοποίησης και θα επιβιώσουμε. ΌΧΙ. ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕ.
    ευχαριστώ για το άρθρο. με εκφράζει και συγγνώμη για τη φλυαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;