Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος, Σαμαράς, Παπαδήμος λεηλάτησαν μετρητά των ΑΕΙ, ΤΕΙ ,Νοσοκομείων ΕΟΦ κλπ

 Λεηλάτησαν... ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία!


Τραβούν τα μαλλιά τους οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον ανακαλύπτουν ότι οι καταθέσεις που είχαν τα ιδρύματα των οποίων προΐστανται στην Τράπεζα της Ελλάδος... έχουν κάνει φτερά σχεδόν ολοσχερώς! Το κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, χωρίς να τους ρωτήσει, κατ' εντολήν της κυβέρνησης είχε μετατρέψει εν κρυπτώ τα αποθεματικά των ΑΕΙ, των ΤΕΙ και των νοσοκομείων σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια... «κούρεψε» με το περιβόητο PSI - δηλαδή καταλήστεψε τα λεφτά των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των δημόσιων νοσοκομείων!

Οσο πιο συνετή και συντηρητική διαχείριση έκανε το κάθε ίδρυμα τόσο μεγαλύτερη ζημιά υπέστη με το κόλπο αυτό.

Οσο πιο πολλές καταθέσεις είχε δηλαδή στα αποθεματικά του, τόσο πιο πολλά ομόλογα αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδος και επομένως τόσο πιο πολλά λεφτά έχασε το ίδρυμα που αντί να σκορπάει και να ξοδεύει τα λεφτά του, τα αποταμίευε. Καλά να πάθει!

Ακρως αποκαλυπτικό το πάθημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο αναδείχθηκε σε «πρωταθλητή του κουρέματος με την ψιλή»: του έφαγε η κυβέρνηση... 31 εκατομμύρια ευρώ! Δεύτερο σε απώλειες το Πανεπιστήμιο της Αθήνας που έχασε 13 εκατομμύρια, ακολουθεί το Πάντειο με απώλειες 8 εκατομμυρίων και πάει λέγοντας.

Η λεηλασία δεν άφησε τίποτα όρθιο. Πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ είχαν 17 πανεπιστήμια της χώρας σε καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Ε, από αυτά σχεδόν τα... εκατό «πάν' και τούρκεψαν»! Τους τα λεηλάτησε η κυβέρνηση με το κόλπο του PSI. Τους άφησε μόνο 33 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις - και μάλιστα σε έξι ΑΕΙ δεν άφησε ούτε ένα ευρώ! Τους άφησε 33, τους πήρε 87 εκατομμύρια - δηλαδή τους έφαγε το 72,5% των καταθέσεών τους! Γερή μπάζα.


Τα ΤΕΙ μπορεί να είναι πιο φτωχά, είναι όμως πιο πολλά - γι' αυτό και οι δικές τους καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος «γδάρθηκαν» δεόντως. Οπως κατήγγειλαν οι αλλόφρονες πρόεδροί τους, από τα 150 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταθέσει, η κυβέρνηση τους έφαγε τα 100 και τους άφησε 50 εκατομμύρια.

Το «κούρεμα» μέσω PSI των δικών τους αποθεματικών ανήλθε στο ύψος του 68% των καταθέσεων που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ακριβώς κατήγγειλε η έκτακτη σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ.

Πρώτο θύμα μεταξύ τους το ΤΕΙ της Αθήνας, το οποίο είδε εν μια νυκτί τις καταθέσεις του να πέφτουν από τα 11 εκατομμύρια στο... 1,9 - μείωση δηλαδή 82,7%!

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μπορεί να έχασε κάπως λιγότερα σε απόλυτα νούμερα από τα 9,1 εκατομμύρια που έχασε της Αθήνας καθώς αυτό έχασε «μόνο» 8 εκατομμύρια ευρώ. Δημιούργησε όμως ένα κυριολεκτικά αχτύπητο ποσοστό λεηλασίας: από τα 8.200.000 που είχε σε καταθέσεις, η κυβέρνηση του έφαγε τα... 8.020.000 ευρώ και του άφησε μόνο 180.000! Πρόκειται για αρπαγή του... 97,8% (!!!) των καταθέσεών του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ασύλληπτο ποσοστό, ομολογουμένως.

Αγριο χέρι έβαλε η κυβέρνηση και στα αποθεματικά των νοσοκομείων, αν και εκεί μέχρι στιγμής αποκρύπτονται τα συγκεντρωτικά στοιχεία των απωλειών. Από όσα έχουν διαρρεύσει αποσπασματικά και με την επιφύλαξη ότι αυτά δεν είναι επίσημα στοιχεία από τους διοικητές των νοσοκομείων, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης π.χ. λέγεται ότι τα ταμειακά του διαθέσιμα από 10 εκατομμύρια ευρώ που ήταν μειώθηκαν στο... 1 εκατομμύριο.

Εν ολίγοις, αλίμονο σε όποιον οργανισμό, ίδρυμα κ.λπ. διατηρούσε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τώρα θρηνεί και οδύρεται. Οπως π.χ. το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), το οποίο στις 9 Μαρτίου είχε καταθέσεις ύψους 2.781.569 ευρώ και στις 12 Μαρτίου, τρεις μέρες αργότερα, είχαν καταποντιστεί σε 850.622 ευρώ - η κυβέρνηση δηλαδή του χρέωσε για το «σωτήριο κούρεμα» του PSI... 1.930.947 ευρώ, ήτοι το 70% το κεφαλαίου.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Αφησε ερείπια το... «σωτήριο κούρεμα»


Εκτός από τα μέλη της κυβέρνησης, κανένας δεν δείχνει ενθουσιασμένος από την «ιστορική επιτυχία» του PSI. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότεροι φορείς διαπιστώνουν ότι έχουν «κουρευτεί» κι αυτοί χωρίς ούτε να το ζητήσουν ούτε να το περιμένουν. Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απειλούνται με κλείσιμο μετά τη λεηλασία των αποθεματικών τους. Στα νοσοκομεία δεν έχουν σε πολλές περιπτώσεις να πληρώσουν ούτε καν τους τρέχοντες λογαριασμούς, όσο και αν σιωπούν οι διορισμένοι διοικητές τους για την επερχόμενη καταβαράθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας που σε λίγο θα προσλάβει καταστροφικές διαστάσεις. Μέχρι και τα αποθεματικά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου λεηλάτησε η κυβέρνηση - είχε 106 εκατομμύρια και του πήρε τα 74. Μήπως δεν σωθήκαμε τόσο πολύ;

Γιώργος Δελαστίκ
Εθνος 30-03-2012

Τις Βερσαλλίες της πολιτικής μας φτώχιας τις αναγνωρίζετε.
Η τελευταία φωτό από την Realnews 1-4-2012

10 σχόλια:

  1. Μέγα ζήτημα έχει προκαλέσει μέσα κι έξω από τη χώρα το κούρεμα με … οσμή σκανδάλου των ρευστών διαθέσιμων νοσοκομείων, πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και άλλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που με νόμο του 1997 υποχρεούνταν να διατηρούν τα μετρητά τους σε έντοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδα και η τελευταία αποφάσισε να τα ‘κουρέψει’… Και λέμε με οσμή σκανδάλου διότι όπως έχει προκύψει από τις καταγγελίες τουλάχιστον δύο ιδρυμάτων, του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων και του ΤΕΙ Αθήνας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν επένδυσε απλά τα χρήματα των δημόσιων οργανισμών σε ΟΕΔ κάποια στιγμή μέσα στο 2009, στο 2010 ή στο 2011, όπως είχε κατά το νόμο το δικαίωμα να κάνει – και με την επιδείνωση της ποιότητας του ελληνικού χρέους, ε τι να κάνουμε; αυτά κουρεύτηκαν… Αλλά αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή στις 9 Μαρτίου, πάνω στη λήξη του PSI να ρίξει τα λεφτά των ιδρυμάτων σε ΟΕΔ ώστε να κουρευτούν…


    Αλλά το θέμα δεν τελειώνει καν εδώ καθώς υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απάντηση… Πρώτον: Πώς γίνεται και η Τράπεζα της Ελλάδας κούρεψε τα ρευστά διαθέσιμα των ιδρυμάτων κατά 70% στις 9 Μαρτίου μετατρέποντάς σε ΟΕΔ αφού την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου τα ΟΕΔ διαπραγματεύονταν στη δευτερογενή αγορά στο 30% της αξίας τους; Αν όντως δηλαδή η ΤτΕ είχε αγοράσει ΟΕΔ από τη δευτερογενή αγορά εκείνη την εβδομάδα, τα ιδρύματα απλά δεν θα έγραφαν ζημιές; Δεύτερον: Από πού αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδας ΟΕΔ στις 9 Μαρτίου, αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα ΟΕΔ είχαν σχεδόν πάψει να κυκλοφορούν στις αγορές μετά τις 5 Μαρτίου;

    Το πρωτοφανές γεγονός έχει εγείρει διάφορες υποψίες και έχει δώσει τροφή σε ποικίλα σενάρια. Ας δούμε για παράδειγμα τι κατήγγειλε το ygeianews.gr που ανέφερε πρώτο το θέμα:

    «Άφωνοι έμειναν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι άλλων οργανισμών του Δημοσίου όταν ανακάλυψαν πως έχει εξαφανιστεί το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα – ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους ‘έμπαιναν’ επιχορηγήσεις και ‘έβγαιναν’ αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών.

    Όπως έγινε γνωστό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς την μέρα που ‘έκλεινε’ το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από κατόχους με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών! Οι ομολογιούχοι αυτοί έτσι γλίτωσαν το κούρεμα, ενώ ταυτόχρονα ληστεύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30/03/2012
    Μήνυση της ΟΕΝΓΕ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατά της ΤτΕ για το «κούρεμα» των ομολόγων των νοσοκομείων (ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΑΠΕ))

    Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα καλυφθούν οι απώλειες των αποθεματικών των νοσοκομείων που προέκυψαν από το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισαν να προσφύγουν με όλα τα ένδικα μέσα εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και να υποβάλουν μήνυση εναντίον του διοικητή της, Γιώργου Προβόπουλου, «για ενέργειες που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών».

    Σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, κάνει λόγο για «άγρια περικοπή των αποθεματικών που διατηρούσαν τα νοσοκομεία στην ΤτΕ», επισημαίνοντας ότι αυτό θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών, πολλοί εκ των οποίων θα κινδυνεύσουν από την έλλειψη υλικών λόγω της οικονομικής ασφυξίας που προκαλείται στα νοσοκομεία της χώρας».
    Ε. Φουσέκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόνιαρη Χρήστου: Το «κούρεμα» των αποθεματικών οδηγεί στον «γκρεμό» τα Νοσοκομεία(ygeionomikoi.gr)




    Μετά τη μεγάλη ληστεία στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μέσω εφαρμογής του PSI, τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτεται, σε όλη του την έκταση, το νέο σκάνδαλο του «κουρέματος» των αποθεματικών των νοσοκομείων από τα διαθέσιμα κεφάλαια που είχαν στην τράπεζα της Ελλάδος. Από αυτή την «κλοπή» δυστυχώς δεν γλύτωσαν και τα νοσοκομεία, ούτε βέβαια και άλλοι κοινωνικοί τομείς, όπως τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ αλλά και ΝΠΔΔ με κοινωνικό προσανατολισμό. Έχει επισημανθεί από αρκετές πλευρές, ότι τα νοσοκομεία έχασαν σημαντικά ποσά από αυτό το «κούρεμα», με αποτέλεσμα πλέον να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους και την οικονομική τους βιωσιμότητα. Από τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα φαίνεται ότι αυτό το «κούρεμα» έχει σαν συνέπεια να χαθούν από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων διαθέσιμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

    Είναι γνωστό ότι τα Νοσοκομεία υποχρεώνονταν από τα ποσά που εισέρεαν στα ταμεία τους, είτε από άμεσες εισπράξεις, είτε από έσοδα από ασφαλιστικά ταμεία, ένα μεγάλο μέρος να τα καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, σαν κοινή κατάθεση, αφού είχαν πλαφόν στους λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που διέθεταν στις εμπορικές τράπεζες.

    Τα πλαφόν αυτά, από τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν ξεπερνούσαν το 0,5 – 1% του συνολικού προϋπολογισμού τους. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων ήταν υποχρεωμένα να το διατηρούν στο λογαριασμό τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού τα περισσότερα έσοδα αποτελούν οι εισπράξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα έσοδα αυτά καταβάλλονται στα Νοσοκομεία κάθε δύο ή τρεις μήνες και επειδή αφορούν μεγάλα χρονικά διαστήματα, υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο του πλαφόν και έτσι υποχρεωτικά μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Τα ερωτήματα που τίθενται μετά από αυτό το γεγονός είναι αμείλικτα.

    Γιατί τα ποσά αυτά δεν εξαιρέθηκαν του κουρέματος, αφού θα κατευθύνονταν για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών, ποσά μάλιστα που δεν προέρχονταν από κρατική επιχορήγηση αλλά αποτελούσαν ίδια έσοδα των Νοσοκομείων;

    Επίσης γιατί αφού η διαδικασία του κουρέματος των ομολόγων μέσω του PSI ήταν γνωστή στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αφέθηκαν τεράστια ποσά στην Τράπεζα της Ελλάδος για να κουρευτούν από οργανισμούς όπως τα Νοσοκομεία που βρίσκονται ούτως ή άλλως μπροστά σε οικονομική κατάρρευση;

    Επιπρόσθετα γιατί ενώ τα Νοσοκομεία έχουν τεράστιες ανεξόφλητες οφειλές προς προμηθευτές (κάποιοι μιλούν συσσωρευμένες οφειλές πάνω από 1 δις ευρώ) αλλά και οφειλές προς εργαζομένους, δεν κινήθηκε έγκαιρα η διαδικασία εκταμίευσης και πληρωμής με αυτά τα χρήματα αυτών των υποχρεώσεων;

    Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων για το 2012 ήδη έχουν υποστεί περικοπές σε σχέση με το 2011 που ξεπερνούν το 40% γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την οικονομική τους θέση. Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι για τα λειτουργικά έξοδα των Νοσοκομείων το κράτος δεν χορηγεί καμία πίστωση και αυτά καλύπτονται από τα έσοδα που έχουν τα νοσοκομεία κυρίως από τα ασφαλιστικά ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας ακόμα παράγοντας που θα δυσχεράνει αφάνταστα την οικονομική δυνατότητα των Νοσοκομείων είναι τα συσσωρευμένα χρέη που υπάρχουν από τα ασφαλιστικά Ταμεία, που στη σημερινή συγκυρία, με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αδυνατούν να τα καταβάλουν τις οφειλές. Ιδιαίτερα μετά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, που φέτος το έλλειμμα που θα παρουσιάσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ, είναι προφανές ότι τα νοσοκομεία θα μείνουν «στεγνά» από διαθέσιμα για την λειτουργία τους.

    Έγκυροι αναλυτές και γνώστες των οικονομικών των Νοσοκομείων επισημαίνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου η πλήρης στάση πληρωμών και η οικονομική κατάρρευση των Νοσοκομείων τους επόμενους μήνες.

    Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι η ''''μείωση'''' του χρέους μέσω PSI για την οποία πανηγύριζαν η συγκυβέρνηση, οι ευρωπαίοι συνέταιροι τους και τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης, χτύπησε όχι τους δανειστές, αλλά πρώτα από όλα τους κοινωνικούς τομείς στη χώρα μας με πρώτους της ασφάλισης της υγείας και της παιδείας.

    Γι αυτό η σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η ανατροπή της, η διαμόρφωση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με πρωταγωνιστή την Αριστερά, που θα αμφισβητήσει το χρέος, θα χρησιμοποιήσει τη στάση πληρωμών, θα συγκρουστεί με τις πολιτικές της Ευρωζώνης και του ευρώ, θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι σήμερα η μόνη ικανή συνθήκη για να βγούμε από τα αδιέξοδα που μας οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές.

    Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο τώρα να τεθούν από το εργατικό κίνημα, ειδικά για το χώρο της υγείας, αιτήματα για τον καταλογισμό των πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών για το «κούρεμα» των αποθεματικών, η επιστροφή των «κλεμμένων» χρημάτων των Νοσοκομείων, η ανατροπή των περικοπών στους προϋπολογισμούς τους και να διεκδικηθεί η άμεση και γενναία χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και της Υγειονομικής Περίθαλψης. Σε αντίθετη περίπτωση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η Υγειονομική Περίθαλψη κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση.

    * Ο Κόνιαρης Χρήστος είναι εργαζόμενος στην υγεία, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

    πηγή: www.ygeionomikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όταν λέει να χρηματοδοτήσει ανεξάρτητα από την απαγόρευση του νόμου τα ΑΕΙ ο Μπαμπινιώτης, πέφτουν όλοι να τον φάνε. Η χρεοκοπία της χώρας εν τοιαύτη περιπτώσει για την ομηρία των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν είναι μυροβλήτων Αποστόλων αλλά της μιερής και εξωνυμένης πλειοψηφίας των 213 αρριβιστών καλοπερασακηδων που εκμεταλλευονται την αρπαγήσα ψήφο ΑΦΕΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για ίδιον όφελος. Μιλάμε Δείμο για ληστές ταμείων, όπου τα δουν και όπου τα απαντήσουν, πρέπει να στηθούν μεγάλες δίκες και βλέπω απλά να βράζει ότι χειρότερο βυθοκόρημα έχει να επιδείξει αυτός ο τόπος. Η Μέρκελ σαν αφεντικό τους ζυγιάζει με τα ψευδώνυμα της προεκλογικής περιόδου(επικοινωνιακή τακτική) με την ψήφο για να κάνει τα κουμάντα της του χρόνου με τον γερμανικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Moυ κάνει εντύπωση που καταπίνουν αμάσητη την επανακεφαλαιοποίηση 30 δις των "ελληνικών" τραπεζών και δεν αναρωτιώνται τι σημαίνει. Ο Γιώργος βρήκε 450 δις καταθέσεις και τα άφησε 144 δις. Αν γίνει ποτέ σοσσιαλισμός στη χώρα θα γίνει λόγω έλλειψης.... επιχειρηματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συμπληρώσω σ αυτό το ανίερο κούρεμα, που στην ουσία τον πληρώνουν αυτοί που δεν θα έπρεπε. Όποιος Ελληνας, δεν έχασε τις οικονομίες του στο καζίνο του ΧΑ, δεν τα έφαγε απο δω και απο κεί, αλλά αγόρασε ομόλογα ελληνικού δημοσίου έφαγε κούρεμα 80%!

    Ευτυχώς που μας σώζει κάθε τρεις και λίγο η ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ange-ta μιλάς για 11.000 άτομα ομολογιούχους με αξίες κτήσης 2,7 δις.Μέσα είναι και απολυμένοι της Ολυμπιακής και προμηθευτές των Νοσοκομείων. Πρόσεξε ότι η δουλιά του ΓΑΠ ΕΊΝΑΙ να διακορευει ότι εμπιστοσύνη υπάρχει στο χρηματοπιστοτικό τους σύστημα και ότι έχει σχέση με την αξιπιστία και την βιοσυμώτητα της ελληνικής οικονομίας. Γιατί έρχεται η λεηλασία τραμ,μετρό υγραέριο,λιμάνια,δρόμοι ενέργεια αεροπλάνα και λπ. Θα βλέπει Λατσης και Βαρδινογιάννης Μπόμπολας και Κόκκαλης τους πραγματικούς μαφιόζους πειρατές και θα παθαίνουν έμφραγμα,θυμίσου τι σου γράφω. Το αντιμνημονιακό μέτωπο θέλει να επιδείξει σοβαρότητα αλλά η ζωή θα δείξει αν μπορεί......Ασε τη ΝΔ να ονειρεύεται αυτοδυναμίες πολιτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;