Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Παράγοντες εκμαυλισμού και ουδετεροποίησης

Παράγοντες εκμαυλισμού και ουδετεροποίησης.

Το είδαμε και αυτό. Ένας μεγάλος συφερτός παπαγαλάκια προπαγανδίζουν καθημερινά τη μη εφαρμογή από πολίτες αυτής της χώρας του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου. Μας ζητούν να αυτοφιμωθούμε και να ευνουχιστούμε μην ενοχλήσουμε το «θεάρεστο» έργο τους.
Προκρίνουν βόλτα για μπάνιο και ξαφνικά να διαμαρτυρηθούμε τάχα, χάνοντας το όπλο μας μια φορά στα 5 χρόνια να τους μαυρίσουμε προτιμώντας κάποιο από τα 3 μικρομεσαία κόμματα και τις 3-4 μικρές αξιόλογες προτάσεις αντίθετης ψήφου που περιμένουν την επιλογή μας.
Παλιό το κόλπο, να μην σας ζαλίσω με αριθμητικά παραδείγματα. Ο δικομματισμός κρύβει την μπόχα του από τους οπαδούς του στα πιο βαθιά κελάρια ενημέρωσης, αλλά όταν το πτώμα του ζέξει ολόγυρα βάζει κολόνιες, καλλιεργεί ψευδαισθήσεις.. Τι πιο βασικό στη δημοκρατία από την καταψήφιση αυτού που μας απογοητεύει και την υποστήριξη δια της ψήφου αυτού που το πρόγραμμα και η πρακτική του μας γεννά ελπίδα. Σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό του δικομματισμού θάπεφταν σε ποσοστά 25-30% για τον καθένα, ενώ αν η αποχή από 32,5% το 2004 γίνει 50% όπως ονειρεύεται και ο Τράγκας, τα ποσοστά του σκληρού πυρήνα του δίπολου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανεβαίνουν στο αξιοπρεπές 35-40% . Έτσι το παιγνίδι εξουσίας συνεχίζεται, οι εργολάβοι συνεχίζουν να απομυζούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ο Μπαρόζο ελευθερώνει κεφάλαια στις 40.000 αφορολόγητες εταιρείες του Λουξεμβούργου και αλλού και θέσεις εργασίας στη καμπούρα μας (κάτι συμπαθείς μεν Μαροκινούς, Πολωνούς και Μπαγκλαντέζους) ανασφάλιστους, τα εργασιακά δικαιώματα πάνε Βουλγαρία και Λιθουανία στη φτήνια, ο Μπερλουσκόνι καλεί την άρχουσα τάξη σε όργια χωρίς τους ψηφοφόρους του φυσικά. Μας έχουν κάνει την ζωή κόλαση με την ακρίβεια, την ασυδοσία των λόμπυ που τους στηρίζουν, τους Μίχαλους και τους Μπολγκεστάιν , την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Οι καναλάρχες ,οι έμποροι της ενημέρωσης μας πουλούν ακριβά την πραμάτεια τους, σικέ διαλόγους, κουβεντολόι για αθύρματα δημοσκοπήσεων με τεχνητά φουσκώματα και ξεφουσκώματα ιδίως τώρα την προεκλογική περίοδο ,την πραμάτεια της αγυρτείας τους μακριά από την καθημερινότητά μας.
Ξαφνικά ο Ελληνικός λαός καλείται να λησμονήσει τι δρόμους συνέπειας διάλεξε «ο μαχητής νταβατζήδων του Μπαϊρακτάρη» ή ο βουλιαγμένος στο δεξιό νεοφιλελευθερισμό που «δεν χρωστάει σε κανένα»
Τα κόλπα εις βάρος των πολλών συνεχίζονται και την Δευτέρα των εκλογών. Η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο για την ολιγαρχία. Οι τράπεζες αισχροκερδούν ασύδοτες και φορτωμένες ενισχύσεις. Η μεγάλη ακίνητη περιουσία και η Εκκλησία δεν φορολογείται επαρκώς. Τα κονδύλια για νέες τεχνολογίες ,για ενεργειακή πολιτική εναλλακτικών μορφών ενέργειας, για πράσινες ανθρώπινες πόλεις, για μη νοθευμένα καύσιμα, για δωρεάν παιδεία, για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για αγροτική ανάπτυξη και βιοτεχνική πολιτική μένουν όνειρα απατηλά.

Δείτε στις οικονομικές στήλες των εφημερίδων τα μεγέθη της καταστροφής που έχουν φέρει στο τόπο.

Τη κρατική γραφειοκρατία που εμποδίζει την ύπαρξη φτηνού χρήματος, την κίνηση κεφαλαίων, την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικής αγοράς χωρίς διαπλοκές και μαυρο χρήμα. Ποιός παλαβός φέρνει το χρήμα του στη χώρα;;;


Δείτε στη τσέπη σας πως τους πληρώνετε στο λογαριασμό του ΟΤΕ, της ΔΕΗ , στα κοινόχρηστα, με το ακριβό και μη ανταγωνιστικό πετρέλαιο. Οι πτυχιούχοι και οι τεχνίτες είναι όμηροι της ανεργίας και της ανέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Οι οργανισμοί θα ελαττωθούν , θα γλιτώσουμε 25 εκατ αλλά η πενταετία Καραμανλή αρκεί να δούμε τον προϋπολογισμό του κράτους, όπως λέει και ο φίλος μου ψουξ :

Το κόστος των νεοϊδρυθέντων οργανισμών σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 222.228.679 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από το 2004 ιδρύθηκαν: πέντε νέα ΝΠΔΔ, δεκατρία νέα ΝΠΙΔ, 5 νέες Εθνικές Αρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 5 νέες Ειδικές Γραμματείες, 1 νέα Γενική Επιθεώρηση, 9 νέες Γενικές Διευθύνσεις, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 85 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 30 νέα Αυτοτελή Γραφεία, 4 νέα Κέντρα και Ινστιτούτα. Συστήθηκαν: 172 νέες θέσεις Συμβούλων-Συνεργατών σε Υπουργεία και Διοικήσεις Οργανισμών, εξακόσιες 659 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού, 3.210 νέες θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, 3.300 νέες θέσεις ειδικής 3ετούς σύμβασης, 16 νέες θέσεις Αναπληρωτών Προϊσταμένων και Διευθυντών Υπουργείων, 52 νέες θέσεις μελών Δ.Σ. Οργανισμών και Ταμείων, 4.029 θέσεις Αγροφυλάκων. Και συγκροτήθηκαν: 435 νέες Επιτροπές και 32 νέες ομάδες εργασίας.


Οι ατομικές λύσεις πρυτανεύουν και σήμερα εκμαυλίζουν η συλλογική θεώρηση κοινωνικής ευθύνης σαν κριτήριο ψήφου γίνεται δυσεύρετη. Ως πότε ;;

5 σχόλια:

  1. Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγάλο στέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
    -"Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο?"
    Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: -"Δεν είμαι σίγουρη."
    "Τότε", λέει ο Άγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."
    Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν στην Κόλαση.
    Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.

    Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
    -"Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
    Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
    Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
    -"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν."
    Και ο Διάβολος της απαντά:
    -"Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα είναι απλά. Ψηφίζουμε και μαυρίζουμε τα αστικά κόμματα εξουσίας (το Μπλέ ΠΑΣΟΚ και την Πράσινη Δεξιά).
    Όσο για κάτι φλώρους και για κάτι μπίμπο που θα προτιμήσουν να πάνε Μύκονο και σ΄ αυτές τις εκλογές και στις επόμενες (ακόμη χειρότερα, να ψηφίζουν αν ψηφίζουν με κριτήρια λάιφ στάϋλ) όταν θα βγαίνουν σύνταξη στα 75 τους τουλάχιστον να ξέρουν ποιοί ήταν οι συνεπέυθυνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Εμείς για τι ήμαστε τόσο βλάκες και δεν καταλαβαίνουμε ότι μας κοροϊδεύουν; Για τι ,αφού τους δοκιμάσαμε και τους πράσινους και τους γαλάζιους και τους ζήσαμε πώς λειτουργούν και με ποια κριτήρια ΄΄ανεβαίνουν΄΄ στις δημοσκοπήσεις κάνουμε το ίδιο λάθος να τους ψηφίσουμε; Καιρός δεν είναι να ακούσουμε και άλλες προτάσεις; Καιρός δεν είναι να ΄΄ποντάρουμε΄΄ σε άλλο άλογο; Τι έχουμε να χάσουμε; Χίλιες φορές να δοκιμάσουμε παρά να αφεθούμε στην αποχή .Να δώσουμε το παρόν .Να έχουμε μία ενεργή συμμετοχή για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη. Έχουμε το δικαίωμα ,έχουμε τον λόγο και θα ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Mixali
    με το ανέκδοτο μεταφέρεις με τη νιότη σου και τον κυνισμό σου την προεκλογική πραγματικότητα με τα ταξίματα.
    @ zalmoxis
    οι δημοσκοπήσεις to 2007 έδιναν 5-6% στο ΚΚΕ και πήρε 8,15%, να σου θυμίσω πως στο ΣΥΡΙΖΑ έδιναν από 2,8 εως 3,5 και πήρε 5,2%. ΑΥΤΑ κάνουν αυτοί που χειρίζονται το "εργαλείο" των γκάλοπ. Αφού τα ξέρεις... Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποτέ 18%; Πού το βρήκε; Παιχνίδια παίζανε κάποιοι στην πλάτη του...
    Τα κακά παιδιά είναι εδώ και περιμένουν τη συμπαράταξή των υπολοίπων. Απλά φοβούνται και έχουν τύψεις ενοχής οι έως τώρα οπαδοί του διπολισμού.
    @ Eygenia
    Το υπέροχο για τι που έθεσες καλή μου συνάδελφος είναι όλη η ψυχανάλυση του δικομματικού ψηφοφόρου που για τετραετίες ενδιατρίβω. Ενδιαφέρον και ψυχοφθόρο σπόρ για μένα και σένα η αναλυση της ηλιθιότητας η σύνθεση της αναποτελεσματικότητας.
    Πως να τους πείς ότι έχουν κάνει ήδη πολλά λάθη,80% δικομματισμό, δεν έχουν καν ενημέρωση αλλά κόπλα γκρόσα από ολιγάρχες και καταλήγουν να υποστηρίζουν αυτόν που εκλέγεται και πάει και τους σκάβει το λάκκο ...νομοθετικώς.
    Αυτά όλα θέλουν χρόνο και τέχνη επικοινωνιακή. Ετσι έρχεται και το φαύλο υποκινούμενο ΅όλοι ίδιοι είναι΅ ή το είδα ως βουλευτικό κατεστημένο από τα λογείς παπαγαλάκια φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ώρα απιέναι

    Είμαστε μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τις Ευρωεκλογές. Δεν ξέρω γιατί έχει επικρατήσει η άποψη της χαλαρής ψήφου. Η άποψή μου ήταν πάντα, ότι σε μια σύγχρονη κοινωνία συμμετέχουμε όλοι, ενεργά και υπεύθυνα. Συμμετέχουμε όλοι γιατί νοιαζόμαστε για την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής. Συμμετέχουμε όλοι γιατί είμαστε και οι ίδιοι καθοριστικοί παράγοντες, που διαμορφώνουν την τελική άποψη, την επικρατούσα άποψη διακυβέρνησης της χώρας.
    Είναι αλήθεια ότι κόσμος εκδηλώνεται πιο ξεκάθαρα στις Εθνικές εκλογές. Όμως τη φορά αυτή ο δείκτης έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η πολιτική στόχευση ΄΄πρώτα ο πολίτης΄΄ κερδίζει έδαφος, γιατί θέλει τον πολίτη σε μια Ευρώπη με Κοινωνικό Πρόσωπο, όπου η Ελλάδα θα έχει φωνή και άποψη.
    Οι θιασώτες της χαλαρής ψήφου προτρέπουν σε αποχή. Για να έχουν δικαιολογίες, ότι η σίγουρη πλέον ήττα τους οφείλεται στην μη συμμετοχή των πολιτών. Έχουν όμως να δικαιολογήσουν πώς κατέρρευσε η οικονομία ; πώς διαλύθηκε το κοινωνικό κράτος ; πώς απαλλάχθηκαν οι ημέτεροι ένοχοι από τόσα σκάνδαλα ; πώς διέφυγαν στο εξωτερικό εμπλεκόμενοι υπόδικοι ; Μόνο μια δικαιολογία υπάρχει. Η κυβέρνηση … είναι κουρασμένη. Ώρα απιέναι.

    Νίκος Καρβουνάς
    Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
    Πρόεδρος ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;