Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Φιλανθρωπίας Εγκώμιον






ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
==========
του
ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ - 25.1.08
----

Kάποιος κατέβαινε από την Πόλη των Αδάκρυτων Ανθρώπων στην Πόλη των Αγέλαστων ανθρώπων . Έπεσε όμως σε χέρια ληστών, οι οποίοι, αφού τον ξεγύμνωσαν και τον καταπλήγωσαν, τον άφησαν μισοπεθαμένο κι έφυγαν.

Για κακή του τύχη εκείνη την μέρα απεργούσαν τα ασθενοφόρα και τα τρία πέριξ νοσοκομεία παρ όλο που είχαν
εγκαινιασθεί επτά φορές το καθένα, προ τριετίας, δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμα τις διαδικασίες προσλήψεως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού .

Kατά σύμπτωση ομως, από το δρόμο εκείνο περνούσε με το τζιπ του ένας δραστήριος επιχειρηματίας, ο οποίος, μόλις είδε τον τραυματία, τηλεφώνησε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση με το κινητό του στον επενδυτικό του σύμβουλο και αφού βεβαιώθηκε οτι τα διατιθέμενα δια φιλανθρωπικούς σκοπούς εισοδήματα εκπίπτουν απο το φορολογητέο εισόδημα, οργάνωσε στο πλησιέστερο πανδοχείο μια συνέντευξη τύπου και εξήγγειλε οτι η εταιρεία του προσφέρει στο θύμα της ληστείας τα έξοδα νοσηλείας και εαν υποκύψει στα τραύματα του , τα έξοδα κηδείας με μόνο όρο , οτι στην πρώτη περίπτωση οι επίδεσμοι και στην δεύτερη περίπτωση τα φλιτζανάκια του καφέ παρηγοριάς, θα φέρουν σε εμφανές μέρος το λογότυπο της εταιρείας.

Μετά απο τον δραστήριο επιχειρηματία, πέρασε απο το δρόμο εκείνο μια φιλεύσπλαχνη κυρία που μόλις
είδε τον τραυματία έφριξε και σοκαρισμένη οργάνωσε κατεπειγόντως ενα γκαλά υπερ των θυμάτων ληστειών στο οποίο προσήλθε όλος ο καλός κόσμος. Oι τουαλέτες των κυρίων οι οποίες παρευρέθησαν σχολιάστηκαν εγκωμιαστικά απο τις εγκυρότερες κοσμικές και με τα έσοδα από τα εισιτήρια αγοράσθηκαν τρεις τόνοι επίδεσμοι οι οποίοι απεστάλησαν στο ετοιμοθάνατο θύμα της ληστείας. Ο ταχυμεταφορέας ομως έκανε λάθος στην διεύθυνση και παρέδωσε τους επιδέσμους σε ενα γειτονικό ορνιθοτροφείο.

Μετα απο τον
δραστήριο επιχειρηματία και την φιλεύσπλαχνη κυρία πέρασε απο τον δρόμο εκείνο ένας υπερηλιξ αμαρτωλός ο οποιος σκέφτηκε oτι του παρουσιαζόταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σωθεί η αμαρτωλή ψυχή του . Έτρεξε λοιπόν πήρε απο το σπίτι του Οσα ληγμένα τρόφιμα και όσα μεταχειρισμένα ιμάτια μπόρεσε να βρει καθώς και ενα μπρελόκ σε σχήμα μασέλας που του είχε χαρίσει μια εξ αγχιστείας θεια του και του έδινε στα νεύρα κάθε φορά που το έβλεπε, και σταυροκοπουμενος με το ενα χέρι τα εναπόθεσε προσεκτικά με το άλλο χέρι, δίπλα στο μισοπεθαμένο θύμα των ληστών

Μετα τον δραστήριο επιχειρηματία, την φιλεύσπλαχνη κυρία και τον υπερήλικα αμαρτωλό, πέρασε απο το δρόμο ένας περισπούδαστος διανοούμενος , ο οποίος αγανάκτησε τόσο πολύ απο το θέαμα του αιμόφυρτου ημιθανούς θύματος, ώστε για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη έγραψε μια περισπούδαστη διατριβή κατά της ληστείας με τίτλο ‘Οι διαχρονικές επιπτώσεις της αρπακτικής οντολογίας στην χαμπερμασιανή ορθολογικότητα της σαμαρειτικής θυματολογίας’

Μετα τον δραστηριο επιχειρηματία, την φιλεύσπλαχνη κυρία, τον υπερήλικα αμαρτωλό και τον περισπούδαστο διανοούμενο πέρασε απο εκείνο τον δρόμο ένας περιφανής πολίτης με οργανωτικές ικανότητες και θεληματικό πηγούνι ο οποιος συγκλονισμένος απο την επιθανάτια αγωνία του συνανθρώπου του, αποφάσισε οτι έπρεπε να ληφθούν ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για να εκπληρώσει τον σκοπό του προσέλαβε τρεις τηλεφωνήτριες, επτά ορκωτούς λογιστές εννέα σύμβουλους δημόσιων σχέσεων και δώδεκα εκπρόσωπους τύπου και ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική εταιρεία η οποία μετά από μια εντατική καμπάνια συγκέντρωσε ενα σεβαστό ποσό υπερ του θύματος αλλά η μια δεκάρα που απόμεινε οταν κατεβλήθησαν οι μισθοί του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα, έπεσε κάτω και όσο ευσυνείδητα και συντονισμένα και αν μπουσουλούσαν και οι εφτά λογιστές στο πάτωμα, δεν καταφέρανε να την εντοπίσουν.

Μόλις το υπουργικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την αξιοσημείωτη αυτή έξαρση
φιλανθρωπίας στην χώρα, αποφάσισε να μειώσει δραστικά τον κρατικό προϋπολογισμό για τις πάσης φύσεως κοινωνικές υπηρεσίες

Οταν τα έμαθαν αυτά οι δυο ληστές αισθάνθηκαν μεγάλη ντροπή για την κατάντια του τόπου και έκριναν αναγκαίο να αναθεωρήσουν τις μεθόδους τους.

Αποφάσισαν λοιπόν απο τούδε και στο εξής προτού εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος, να δίνουν τη χαριστική βολή στα θύματα τους .
Η πρώτη φωτογραφία είναι από wikipedia η δεύτερη και η τρίτη από την http://salata.wordpress.com/ η τέταρτη από την Λωρίδα της Γάζας και η πέμπτη γύρω σας.

3 σχόλια:

  1. Λιγοι άνθρωποι θεωρούνται σήμερα φιλάνθρωποι και όχι όπως καυστικά χαρακτηρίζουμε οπαδοί του Μαμωνά. Ο καθηγητής Κώστας Μπέης με παρησία γνώμης και ιστορικά παραδείγματα στην "Ε" για την ουσία του εύ ζην. Συνάλληλη τεκμηρίωση στην καυστικότητα του Ε. Τριβιζά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
    ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


    Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
    Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων



    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

    ...

    Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
    Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

    Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.



    http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm



    ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
    ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

    ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
    ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ





    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ το ΕΓΚΩΜΙΟΝ-ΜΥΘΟΣ καί ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ.

    Ξέρετε φίλοι του φίλτατου Τριβιζά
    το ΙΚΑ το ελληνικό είναι
    είναι δικτατορικό
    διότι έγινε απο
    καθεστώς μεταξικό

    το ΙΚΑ το αγγλικό
    είναι καπιταλιστικό διότι συντήρηση δε θένε μόνο οι μηχανές
    αλλά και οι δυνάμεις οι εργατικές.
    Ουτοπιστές σοσιαλιστές
    ενώθηκαν με καπιταλιστές
    σα παράνομοι εραστές
    ανέλαβαν μαζί τις εισφορές.

    Οταν η σύγκρουση οδηγεί στη
    σύνθεση είτε στη σύντηξη
    αντί στη διχόνοια και στη σχάση,

    Αν η φιλανθρωπία είναι χρέος τους και πίστωση μαζί
    πώς ν' αρνηθείς κάτι δικό σου
    δεν είναι δώρο Δαναών
    μη ξεγελαστείς
    από το παραμύθι τους, Τριβιζά,
    μην Αντιστέκεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;