Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ενας Πρωθυπουργός στο ΙΚΑ

Ενας Πρωθυπουργός στο ΙΚΑ.
Ηταν 17-11-1997 πρωινή βάρδια και στο πολυδύναμο ιατρικο μας κεντρο, τότε λεγόταν ΙΚΑ δημιουργήθηκε αναταραχή. Η πρωινή ξανθιά εντυπωσιακή μας νοσηλεύτρια ονοματι Ειρήνη ψιλοανακρίνει κατι κουστουμαρισμένους που διωχνουν τα παρκαρισμένα αμάξια απ εξω. Το μεγαρο Μαξιμου είναι κοντά , ο «καλός λογιστής» όπως προβαλόταν απο τα ΜΜΕ τότε ήθελε βαπτισμα στο λαϊκό προφιλ του και οι ασφαλιτες του, την ενημερώνουν 8 παρά, οτι θα υπαρξει σημερα επικειμενη αιφνιδιαστική επισκεψη του Πρωθυπουργού!!! Φοράμε άσπρη μπλουζα να ξεχωριζουμε, σε 2-3 καθυστερημενους πέφτει το σχετικο τηλεφώνημα να σπεύσουν στη θεση τους......Τότε είχαμε πανω απο 110 γιατρους στην πρωινή βαρδια 50 συν και οικογενειακούς στις γειτονιές 24 ένα γύρω. Ο πρωθυπουργός έρχεται σε μιάμιση ώρα εκειδα στις 10πμ προσπερνα το πρώτο χειρουργικό της εισόδου και δειλα κοντοστέκεται με την κουστωδια του 15-20 άτομα στο δεύτερο χειρουργικό και πρώτο του διαδρόμου στο ισόγειο. ----Περάστε κε Πρωθυπουργέ , χειρουργικο ιατρείο αχρείαστοι ναμαστε, πετάω με ένα πλατύ χαμόγελο για να σπάσω τον πάγο..... Με Τσουκατο και Πασχαλιδη εισέρχεται στα στένα....της Σαλαμινος και επιτίθεμαι, δεν ειχα σκοπό να τον προσβάλω αλλα ούτε και να τον κανακέψω. Στη σιγή του απαντώ... ----Κε Πρωθυπουργέ καλως ορίσατε, το πιο μεγάλο πρόβλημα της Χώρας.... παύση για να δώσω βάρος. Εχω βρεθεί σε απόσταση χειραψιας και κοιτάω τότε χαμηλά τον «συνομιλητή μου» δεν φαινεται διατεθειμενος για κουβέντα.... -----..... «Ειναι τα τροχαία» ειπα να δώσω και ένα λυρικό τόνο. «Εχω βαρεθεί να βλέπω μάνες με τα παιδιά στο μενταγιόν τους» Η παγωμάρα δειχνει ή οτι δεν κατάλαβε ή ότι δεν έχει διαθεση για συζήτηση. Δεν το βάζω εύκολα κατω, επιβεβαιώνομαι στις προσωπικές διαπιστωσεις μου να μην του εκφράσω ποτέ την εμπιστοσύνη μου δια της ψήφου..... -----«Είναι 3000 θυματα το χρόνο με κοινωνικοοικονομικές τεράστιες συνεπειες» επιμένω και τότε μιλησε... -----«Εσεις τι προτείνετε , τι θα κάνατε;;» με ρωτάει, για να παίξουμε το για μια μέρα ....πρωθυπουργός. ------«Εγω είμαι γιατρός βλεπω τις συνεπειες των τροχαίων, έχω δει 10 απο το πρωι και θα δω άλλους 20 μεχρι να μεσημεριασει» και για να δειξω ότι δεν βάζω γλωσσα μέσα μου, «ας βάλουμε μια μπάρα στην εθνικη οδό να σκοτώνεται ο καθενας μονος του, να αποφευγουμε τις μετωπικές...» «Σας κανω δουλιά GP Αγγλίας και μου προσφέρετε μισθό σκλάβου» τον αποτελειώνω.
Ο Πρωθυπουργός βουβός, πολλα χρόνια αργότερα έμαθα ότι μια αντιστοιχη πρόταση τουχε κάνει η PEUGEOT για μπάρα που να είχε και την ζωγραφιά της..... ----«Δεν είναι και όλα ροδινα κε Λαμπαδάριε» πετάγεται απο την κουστωδια ο συγχωρεμένος Μενδρινός τοπικός παραγων και τότε διοικητικός διευθυντής μας Η αμηχανια του είχε μιλησει δια της σιωπής της, ήταν βουβός σε κρίσιμα θέματα και τον βούτηξαν απο τις μασχάλες οι προαναφερόμενοι επώνυμοι συνοδοι του. Προς τιμήν του χωρις κάμερες συνέχισε στο γεμάτο τοτε διαδρομο να του επιτίθενται οι γιαγιάδες ζητώντας καλύτερη σύνταξη.
Αργησα πολύ να καταλάβω ότι εκτός από καλός επαγγελματίας και δραστήριος Πολιτης αυτής της Χώρας που ξερω να εκτιμώ και να αξιολογώ τα προβλήματα είμαι μόνος μου ένας «χρήσιμος ηλιθιος» απέναντι στην κάθε εποχής εξουσία. Εκτοτε κανεις Πρωθυπουργός (21 χρονια) δεν ξαναπάτησε ποδάρι σε σοβαρή υποδομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγειας. Το μεγάλο θύμα του Εθνικου Συστήματος Υγείας ,το κουτσο ποδάρι του ΕΣΥ. Αν δουμε τα στοιχεία της Εθν. Στατιστικής Υπηρεσίας είχαμε 24,5% ανω των 65 ετων στην απογραφή του 2011 και το 2014 κατεβήκαμε στο 20,5% του συνολικού πληθυσμού άνω των 65, και οι ηλικιωμενοι είναι σκληρό αλλα δεν μεταναστεύουν έτσι. Υφιστανται τις συνέπειες των οικονομικών μνημονιων στο επίπεδο του εποικοδομήματος, της δημοσιας υγείας, οι φτωχοι πεθαίνουν αβοήθητοι. Φτάσαμε στο ιδιο ακριβως επίπεδο με Ιταλια, Γερμανια και Ηνωμενο Βασιλειο, χάνοντας τα πλεονεκτήματα στην μακροβιότητα που μας προσέφερε η μεσογειακή διαιτα. Τα ιδια συμπεράσματα λένε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και εμεις ποιουμε την νήσσαν! Ετσι για να θυμόμαστε τα Πολυτεχνεία τι σημαίνουν. 17-11-2018 Δρ Διονυσιος Λαμπαδάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;