«Βούλιαξε» με τα δομημένα ομόλογα ένα Ταμείο και τον έβαλαν στο ΔΣ άλλων δύο!
Διορίστηκε πρόεδρος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ) το 1998. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2004, οπότε έγινε αντιπρόεδρος του ίδιου Ταμείου μέχρι τον Οκτώβριο του 2007.
Τον Σεπτέμβριο του 2008, επί υπουργίας Φ. Πετραλιά, με την υποστήριξη της ΓΣΕΕ, διορίστηκε μέλος του ΔΣ των Ταμείων ΤΑΠΙΤ και ΤΕΑΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) και (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα) αντίστοιχα.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Κονιδιάρης παραπέμφθηκε να δικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος ΝΠΔΔ τελεσθείσα υπό περιστάσεις ιδιαζόντως επιβαρυντικές και για απιστία σχετική με την υπηρεσία που τελέστηκε επί μακρόν χρόνο με όφελος για τον δράστη, που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ!
Οι ποινές που προβλέπονται είναι για την πρώτη κατηγορία δεκαετής κάθειρξη και για τις άλλες δύο ισόβια! Μάλιστα του επιβλήθηκε και ο περιορισμός απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Έκτοτε έκανε πολλές ενστάσεις για εξάλειψη αυτού του όρου, αλλά όλες απερρίφθησαν λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής του.
Ωστόσο, και ενώ είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του ΤΕΑΥΦΕ και παρότι εκκρεμεί εις βάρος του έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για αποθετική ζημία στο ΤΕΑΥΦΕ σε σχέση με τις τιμές της ΗΔΑΤ, από τις αγοραπωλησίες συμβατικών ομολόγων που διαχειρίστηκε αποκλειστικά όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, εξακολουθεί να παραμένει μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων ΤΑΠΙΤ και ΤΕΑΙΤ, στα οποία απορροφήθηκε το ΤΕΑΥΦΕ. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, όχι μόνο εξακολουθεί να είναι μέλος των ΔΣ των παραπάνω Ταμείων, αλλά «λύνει και δένει», έχοντας υποκαταστήσει στην πράξη τους δύο πρόσφατα διορισμένους προέδρους των Ταμείων, ενώ διαφημίζει προκαταβολικά την απαλλαγή του.
πηγη:www.paron.gr 27-2-2011
Αυτό θα πει απάτη κατ' επανάληψη. Και κανείς δεν ξέρει τίποτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μία υγρή ημέρα σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό. Βρέχει ακατάπαυστα και οι δρόμοι είναι άδειοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι χρωστάνε και ο καθένας ζει με πίστωση. Αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, ένας πλούσιος Γερμανός τουρίστας οδηγάει μέσα από το χωριό, σταματά σε ένα τοπικό ξενοδοχείο, αφήνει 100 ευρώ στο γραφείο της ρεσεψιόν, λέγοντας στον ξενοδόχο ότι θέλει να ελέγξει τα επάνω δωμάτια ώστε να βρει κάποιο για να περάσει τη νύχτα.
Ο ξενοδόχος του δίνει μερικά κλειδιά και μόλις ο επισκέπτης αρχίζει να ανεβαίνει τα σκαλιά, αρπάζει τα 100 ευρώ από το τραπέζι και τρέχει στο διπλανό κατάστημα του χασάπη για να ξεπληρώσει το χρέος του. Ο χασάπης παίρνει τα 100 ευρώ και αμέσως πάει λίγο πιο κάτω για να ξεπληρώσει το χρέος του στον χοιροτρόφο. Μετά ο χοιροτρόφος σπεύδει με τα 100 ευρώ να πληρώσει τον λογαριασμό του στον προμηθευτή ζωοτροφών. Ο τύπος που δουλεύει εκεί λαμβάνει τα 100 ευρώ και τρέχει να πληρώσει τα ποτά που χρωστάει στο μπαράκι του χωριού. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ δίνει πονηρά κάτω από το τραπέζι τα 100 ευρώ που χρωστούσε σε μία γυναίκα θαμώνα του μπαρ, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει μείνει άνεργη και έχει αναγκαστεί να προσφέρει έξτρα υπηρεσίες σε μοναχικούς άντρες. Η γυναίκα χώνει τα 100 ευρώ βαθιά μέσα στην τσέπη του τζην της και με γοργό βήμα καταφτάνει στο ξενοδοχείο που βρίσκεται ο Γερμανός τουρίστας. Επιτέλους ξεπληρώνει εκείνο το δωμάτιο που είχε νοικιάσει πριν μερικές ημέρες. Τα 100 ευρώ τα παραλαμβάνει, ποιος άλλος, ο ξενοδόχος. Τα ακουμπά αμέσως στο τραπέζι, εκεί που τα είχε αφήσει ο πλούσιος τουρίστας, έτσι ώστε να μην κινήσει την παραμικρή υποψία.
Ο Γερμανός, μετά από λίγο, κατεβαίνει από τα σκαλιά, δηλώνοντας ότι δεν του άρεσε κάποιο από τα δωμάτια. Παίρνει τα 100 ευρώ πίσω, μπαίνει στο αυτοκίνητό του και εγκαταλείπει την πόλη. Κανένας δεν παρήγαγε τίποτα. Κανένας δεν κέρδισε τίποτα. Όμως οι κάτοικοι του χωριού έπαψαν να χρωστούν και μπορούν τώρα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Κάπως έτσι, λειτουργούν τα περιβόητα πακέτα διάσωσης... κυρίες και κύριοι!
"Πρόκειται για ελεύθερη μετάφραση ενός πολύ ωραίου email που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο."
Δείμο σε παλιώτερο άρθρο αναφέρω 104 δισ φαγωμένα λεφτά από αποθεματικά ταμείων. Καλό είναι να ξέρουμε με τα ζόμπι της εξουσίας που μπλέξαμε την σημερινή κατάσταση.Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την περιουσία των Ταμείων, που είχαν δημοσιευθεί το φθινόπωρο του 2009, η συνολική αξία της περιουσίας τους ανερχόταν σε 30,9 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου του 2009,(το ταμείο της ΔΕΗ λέγεται ότι είναι τα 12 δις εξ αυτών) εκ των οποίων το 83% αποτελούνταν από ομόλογα και ρευστό, το 8% από μετοχές, το 4% από Αμοιβαία Κεφάλαια και το 5% από ακίνητα. Οπου χρήμα γυαλίζει το Πασοκικό μάτι που μπορεί να αλλοιθωρίζει και σε γαλάζια απόχρωση στον εν λόγω κύριο. Από μετρήσεις ειδικών 343 είναι οι μεγάλοι κλέφτες και απατεώνες της χώρας που μια επαναστατική διαδικασία οφείλει να εξουδετερώσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤετραθεσίτης με παχυλούς μισθούς στην κρατική εταιρεία ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ
ΑπάντησηΔιαγραφή«ΧΑΘΗΚΑΝ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Τέσσερις θέσεις στην ίδια εταιρεία, τέσσερα μάτια, παχυλός μισθός… που υπερβαίνει τα 110.000 ευρώ. Περικοπές παντού! Μόνο για τον εκλεκτό με τα τέσσερα μάτια δεν ισχύουν!
Πρόκειται για την κρατική εταιρεία ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ (πρώην ΕΔΕΚΤ ΟΤΕ), που διαχειρίζεται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ ΕΚ, ΤΑΠ-ΟΤΕ ΕΚ, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.λπ.)!
Από την ίδρυσή της το 2002 μέχρι και σήμερα με τον ίδιο διαχειριστή, τον κύριο με τα τέσσερα μάτια, έχει χάσει κεφάλαια πάνω από 150 εκατομμύρια. Χρήματα φυσικά των ασφαλισμένων! Η συγκεκριμένη εταιρεία άραγε γιατί εξαιρέθηκε από τις ελεγκτικές και δικαστικές αρχές στο σκάνδαλο των ομολόγων;
Η ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ έχει δημιουργηθεί για να διαχειρίζεται επαγγελματικά και ορθολογικά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Υποτίθεται ότι υπήρχε ευαισθησία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δεν θα έκλεινε τα μάτια… στη σωρεία των παρατυπιών του διαχειριστή της!
Κύριε Κουτρουμάνη, προς τι αυτή η ασυλία που έχει ο κύριος με τα τέσσερα μάτια;
Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εγκρίνει να κατέχει αυτός ο κύριος τέσσερις θέσεις στην εταιρεία; Του διευθύνοντος συμβούλου, του γενικού διευθυντή, του διευθυντή διαχείρισης και του προέδρου της Επενδυτικής Επιτροπής; Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν της «τρόικας» συμβαίνουν αυτά…
Θα επανέλθουμε δημοσιεύοντας όλον τον κατάλογο με τις αγορές - πωλήσεις ομολόγων από τη συγκεκριμένη εταιρεία…
του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΕΛΗΝΟΥ, από την εφημερίδα "Το Παρόν", 6/2/2011