Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

44- Questions for Debate!



E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 44
44 Ερωτήσεις για debate, γιατί τρεισήμισι χρόνια, αμνησία φόβος και ισορροπίες χρειάζεται να ακονίσουμε πάλι τα μαχαίρια, να συσπειρωθούμε στις προτιμήσεις μας, να διαλέξουμε αντιπάλους, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και μεριάσουμε τις ενοχές μας, είναι πάρτυ σκοταδιού θεωρείται περίοδος περισυλλογής και επιλογών αλλά λέγεται και προεκλογική περίοδος.
45. Όποιος ήδη μπούχτισε με τα εκλογικά εναλλακτικό επιλογή ο Ευγένιος Αρανίτσης με τις Διακοπές στην πραγματικότητα, από «Ε» της 26-8-07
46. Η κούφια δημοκρατία γράφει ο Περικλής Κοροβέσης στην «Ε» της 20-8-07
47. Βεγλερής, Μάνεσης και Κουμάντος του καθ. Συντ. Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου στην Καθημερινή 2-9-2007.
48. Η θητεία του πολίτη Γεώργιου Κουμάντου από το αφιέρωμα της «Κ» την 17-8-2007 από τον Μιχάλη Ν. Κατσίγερα
49. Η Υγεία(;) στη Κέρκυρα άρθρο του Προέδρου εργαζομένων Χρυσόστομου Μούκα.
50. Οι εμπρηστές υλοποιούν σχέδιο αποσταθεροποίησης του Μίκη Θεοδωράκη.
51. Στο φαράγγι της Σαμαριάς με βατραχοπέδιλα από το Διόνυσο.
52. Να συγκεντρώσω τα πιό ενδιαφέροντα από τα 10 τελευταία σημειώματα του Δημήτρη Βαρνάβα είναι απίθανα δύσκολο, προσπαθώντας:
53. Η απάντηση του Επιτρόπου Χ. Αλμούνια στην ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη για τις δαπάνες υγείας στη χώρα μας συνιστά κόλαφο στην κυβέρνηση. Ο κ. Αβραμόπουλος ως Υπουργός Υγείας χώρας Ευρωπαϊκής με δαπάνες Αφρικανικής θα πρέπει να ντρέπεται. Το χειρότερο όλων είναι ότι γυαλίζεται ως μελλοντικός πρωθυπουργός.
◙ Στο άρθρο 24 του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τους φυσιοθεραπευτές υπάρχει διάταξη που μπορεί να τύχει πολλαπλών εκτιμήσεων. Λέει συγκεκριμένα "Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας μπορεί με αποφάσεις του να μετακινεί ιατρικό, επιστημονικό μη ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό της Περιφέρειάς του για κάλυψη εφημεριών ή άλλων αναγκών για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών μέσα στο ίδιο έτος". Είναι αξιοπρόσεκτο ότι το Υπουργείο Υγείας εξοπλίζει τους Διοικητές των ΔΥΠΕ με δυνατότητες οι οποίες δυνάμει μπορούν να οδηγήσουν σε αυθαιρεσίες, ενώ υποτίθεται ότι οσονούπω θα καταργήσει τις υπάρχουσες ΔΥΠΕ. (Ο νόμος δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη σε ΦΕΚ).
◙ Μέχρι τώρα απαγορεύονταν η διαφήμιση γιατρών στις εφημερίδες. Μόλις δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο νόμος για τους φυσιοθεραπευτές θα θεραπευθεί και η απαίτηση των ιδιοκτητών εφημερίδων να εισπράττουν ιατρική διαφήμιση. Ο κ. Αβραμόπουλος, χωρίς καν να συμβουλευτεί τον ΠΙΣ, πέρασε διάταξη η οποία χαροποίησε τους εφημεριδάδες. Στο Δελτίο Τύπου που σας επισυνάπτω "η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων ευχαριστεί δημόσια τον Υπουργό για τη γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβασή του". Όπως ορθά τονίζει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χ. Μαντάς " ο κ. Αβραμόπουλος αδειάζει όλους τους Συλλόγους που έβαλαν τάξη στην ασυδοσία της διαφήμισης με αντάλλαγμα τα θερμά συγχαρητήρια και την προβολή του".
Η υποσαχάρια Αφρική έχει πληθυσμό περί τα 600 εκατ. και το προσδόκιμο επιβίωσης είναι τα 50 έτη. Η περίθαλψη είναι περίπου ανύπαρκτη. Στις 100.000 πληθυσμού αναλογούν 13 γιατροί, οι οποίοι είναι κακοπληρωμένοι, χωρίς εξοπλισμό και καμιά πιθανότητα εξέλιξης. Όλα αυτά οδηγούν τους γιατρούς σε αυξανόμενη μετανάστευση, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο σημαντικότερος προορισμός των γιατρών που μεταναστεύουν είναι ο Καναδάς.
◙ Τουναντίον στη χώρα μας, όπου το προσδόκιμο επιβίωσης είναι περί τα 80 έτη, η υπερπληθώρα γιατρών που φτάνει στους 487 ανά 100.000 πληθυσμού, οδηγεί επίσης σε μετανάστευση για τους ακριβώς αντίθετους λόγους. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της Καθημερινής πάνω από 3000 γιατροί έφυγαν μέσα σε τρία χρόνια αναζητώντας δουλειά στη Βρετανία.
◙ Ένα χρήσιμο κείμενο για όσες(-ους) ενδιαφέρονται για τα της ΠΦΥ μπορείτε να ανακτήσετε κάνοντας κλικ εδώ. Παρόμοια πληροφόρηση έρχεται σε τακτική βάση σ΄ εκείνους που είναι ενταγμένοι στο δίκτυο PHΑ. Εναλλακτικά μπορείτε να βλέπετε αυτή την πληροφόρηση εδώ.
◙ Καθεστώς ομερτά επικρατεί γύρω απ΄ τους Πανεπιστημιακούς, το οποίο ακόμη και τώρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη ελάχιστα θίχτηκε. Εξαίρεση ο διάλογος που άνοιξε η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οι απόψεις που διατυπώνει ο Κ. Κεκελιάδης, που μιλάει για "το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημιακών κλινικών στους κόλπους του ΕΣΥ που συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητο, παρέχοντας το πλαίσιο που γεννά και αναπαράγει την ασυδοσία". Δυστυχώς, όσο οι γιατροί ΕΣΥ που υπηρετούν στις Πανεπιστημιακές Κλινικές θα σιωπούν και θα εκτελούν ανελλιπώς καθήκοντα Φιλιππινέζας, η κατάσταση θα διαιωνίζεται.
◙ "Τελικώς αν στη χώρα αυτή ψήφιζαν τα δέντρα ίσως να ήταν όλα καλύτερα.Αν ψήφιζαν τα 1.375.000 έλατα που κάηκαν εσχάτως στην Πάρνηθα ή τα πεύκα που κάηκαν μόλις χθες στην Πεντέλη, ίσως πήγαινε ο δικομματισμός κι όλη αυτή η σχεδόν αφύσικη βλακεία που πλέον παράγει, στον αγύριστο".
Αυτά λέει ο Στάθης σε ένα υπέροχο κείμενο.
◙ Εξ αφορμής των Τμημάτων και Μονάδων που κλείνουν η δημοσιογραφική έρευνα κατέγραψε τις ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιαίτερα νοσηλευτικό. Δείτε νούμερα:
Ευαγγελισμός: λείπουν 450 νοσηλευτές
Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: λείπουν 330 νοσηλευτές
ΚΑΤ: λείπουν 315 νοσηλευτές
Ασκληπιείο: λείπουν 270 νοσηλευτές
Χατζηκώστα Ιωαννίνων: λείπουν 187 νοσηλευτές.
◙ Η συνάδελφος Αλεξάνδρα Δασκαλάκη, Βιολόγος στο Έλενα Βενιζέλου, σε μήνυμά της σημειώνει μιά σημαντική πληροφορία για τους γονείς: "ο νέος Δημόσιο-υπαλληλικός Κώδικας (νόμος 3528/07) στο άρθρο 53 παραγρ. 1 προβλέπει άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών για δύο χρόνια, από τα οποία τρείς μήνες είναι μετ΄ αποδοχών. Ειδικά αν έχεις τουλάχιστον τρία παιδιά και το τρίτο είναι μέχρι 6 ετών, την παίρνεις χωρίς τη συναίνεση της υπηρεσίας".
◙ Εκλογές έρχονται και η ΝΔ που κυβέρνησε 3,5 χρόνια αποφεύγει να κάνει λόγο για μεγάλα ζητήματα, όπως η υγεία.
Ποιός θυμάται -σκέφτονται στη Ρηγίλλης- τι λέγαμε το Μάρτιο του 2004, όταν με τυμπανοκρουσίες Καραμανλής, Σουφλιάς και Κακλαμάνης παρουσίαζαν και στη συνέχεια διένειμαν σε χιλιάδες αντίτυπα το πρόγραμμα στους γιατρούς, νοσηλευτές και κάθε εμπλεκόμενο στα υγειονομικά, ώστε να ζητήσουν την ψήφο του.
Το αναζητήσαμε και το βρήκαμε ολόκληρο (κλικ εδώ). Το πρόγραμμα υγείας στέκονταν σαν πτώμα που μετά από χρόνια ανοίγοντας τον τάφο, το βρίσκουν όπως το έθαψαν, να μην έχει λιώσει. Προσπάθησα να το διαβάσω, ώστε να γράψω ένα σύντομο σημείωμα. Άδικος κόπος. Τίποτα -μα τίποτα- απ΄ όσα έλεγαν δεν έκαναν. Τα μόνα που έκαναν ήταν τα καραγκιοζιλίκια με τα ΠΕΣΥ που έγιναν ΔΥΠΕ και μετά ΥΠΕ, τα ΠΔ για το 48ωρο για τα οποία παίχτηκαν οι αθλιότητες του τελευταίου χρόνου και η στίφη αίσθηση εμπαιγμού από τον Αβραμόπουλο και φτηνομαγκιάς από τον Κακλαμάνη. Πολιτική υγείας μηδέν, με την κουτοπόνηρη σκέψη πως αν αφήσεις τη σκεπή να σαπίσει και να καταρρεύσει, τότε το οικοδόμημα σωριάζεται σε ερείπια εν ριπή οφθαλμού.
Ευπρόσδεκτες σκέψεις και απόψεις, ώστε κατ΄ αναλογία προς τα "λόγια της πλώρης" να συνθέσουμε τα λόγια της κάλπης.
◙ Κάνοντας κλικ μπορείτε να ανακτήσετε και τα προγράμματα υγείας του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ.
◙ Ένα κείμενο για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας μας έστειλε ο συνάδελφος και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μπούκας Χρυσόστομος και σας το επισυνάπτω.
◙ Σε μιά κοινωνία που βυθίζεται στους καναπέδες και απολαμβάνει έναν εσμό κοκορόμυαλων που υβρίζουν ο ένας τον άλλο στα τηλεπαράθυρα καλό είναι να εκδηλώνεται η οργή, η αποστροφή, η διαμαρτυρία, ο ακτιβισμός των πολιτών. Χαίρομαι όταν διαβάζω blog σαν ετούτο εδώ που απευθύνεται στους πολιτικούς που έκαψαν την Ελλάδα με την αδράνεια ή την κουτοπονηριά τους κραυγάζοντάς τους κατάμουτρα: αν σας είχα στη δουλειά μου θα σας έλεγα "απολύεστε κύριε". Απολύεστε. Φάγατε. Αρπάξατε. Λεηλατήσατε τον τόπο, τη μία με το χρηματιστήριο και την άλλη με τα ομόλογα. Φτιάξατε βίλες στις παραλίες. Γεμίσατε τις χοντροκοιλιές σας και χασκογελάγατε στα κότερά σας. Δεν έλπιζα να κάνετε τη χώρα να προκόψει. Δε φανταζόμουν ότι θα φτάσετε και να τη κάψετε.
◙ Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνάδελφος και φίλος Τάσος Κουράκης, άνθρωπος που δίνει πάντοτε έναν αέρα ευγένειας και ποιότητας στα κοινά, με τα οποία είναι αναμεμιγμένος από τη νεαρή του ηλικία. Νιώθω τιμή να λέω ότι ο Τάσος είναι φίλος μου. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους δύο συναδέλφους: τον Ανδρέα Ξανθό ο οποίος είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο.
Ο Ανδρέας είναι μικροβιολόγος, Πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Ρεθύμνου και μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ τον Χρήστο Μαντά, ψυχίατρο, ο οποίος είναι υποψήφιος στο νομό Ιωαννίνων. Και ο Χρήστος υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπως και Πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Ηπείρου.
Έβρος: Δημήτρης Ρίζος, Πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Θράκης
Σέρρες: Σταμπουλή Αφροδίτη
Θεσσαλονίκη: Μπένος Αλέξης, αναπλ. Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ
Λάρισα: Καραγιώργος Λάμπρος, Καρδιολόγος, συνδικαλιστής στο Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο
Φθιώτιδα: Κυριακάκης Βασίλης, νευρολόγος, τ. Πρόεδρος της Ενωσης Λαμίας
Ζάκυνθος: Ποταμίτης Νίκος, ορθοπεδικός στο ΓΝ Ζακύνθου και μέλος του ΔΣ της Ενωσης
Β΄ Αθήνας: Καραβάς Αντώνης, μέλος της Πενταμελούς του Ερυθρού
Αττικής: Θανάσης Λεβέντης, νευροχειρουργός και νυν βουλευτής
Χανιά: Βουλγαρίδης Μηνάς, συνδικαλιστής στο ΙΚΑ
Β΄ Πειραιά Ψαλτάκος Μιχάλης ακτινολόγος και συνδικαλιστής ΙΚΑ. και Παναγιώτης Λαφαζάνης μαθηματικός με το Σύριζα
Ξάνθη Χρήστος Καρμπούνης γιατρός με Σύριζα.
53. Επειδή βέβαια δεν έχω μάθει να ξεχωρίζω προσωπικότητες με βάση την κομματική υποψηφιότητα έπεσαν στην αντίληψή μου άξιοι εκτιθέμενοι συνάδελφοι και μή οι:
Α Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Γιώργος Βουλγαράκης με ΝΔ
Α’ Αθηνών Γιάννης Μπαλάφας και Περικλής Κοροβέσης με Σύριζα.
Α΄ Αθηνών Γαρυφαλιά(Λιάνα) Κανέλλη και ο Ηλ.Σιώρας Καρδιολόγος με το ΚΚΕ
Α΄Αθήνας Παντελής Οικονόμου με Πασοκ
Α΄Αθήνας Γιώργος Δελαστίκ και Ρίζος Μιχαήλ και Σαμπετά¨Μάτσας. με το ΜΕΡΑ.
Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης Οδοντίατρος με το Πασοκ
A΄Θεσσαλονίκης Αντώνης Μιχαλάκης χημικός με το Σύριζα.
Β΄Θεσσαλονίκης Πάνος Ζέρβας Οδοντίατρος με τους Πράσινους –Οικολόγους
Β΄Θεσσαλονίκης Γεώργιος Κίρκος Ορθοπαιδικός με το Πασοκ
B΄Θεσσαλονίκης Κοσμάς Αλεξίου Ιατροδικαστής και Μιχ. Σπυριδάκης με το ΚΚΕ.
Β΄Αθήνας Φραγκίσκος Ελευθέριος Κουνάνης με τους Πράσινους-Οικολόγους
Β΄Αθήνας Σταυρούλα Τσίτσιου Οδοντίατρος ,Κακατές (Λέκκας) Βασίλης, Κολοβός Βασίλης, Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Παπακωσταντίνου γιατρός με το ΚΚΕ
Β΄Αθηνών Ανδρέας Παπαμιχαήλ Καρδιολόγος με το Λάος
Β΄Αθηνών Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος Δερματολόγος Άρης Σπηλιωτόπουλος , Άρης Σταθάκης , Γιώργος Μεσσάλας και Σοφία Βούλτεψη με ΝΔ
Β΄Αθηνών Δημ. Στρατούλης, Γιώργ. Χελάκης, Γρηγόρης Ψαριανός με το Σύριζα.
Β’ Αθηνών Πάνος Αντωνίου Χειρουργός με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία.
Ηράκλειο Κρήτης . Ολγα Νάντια Βαλαβάνη με τον Σύριζα.
Καβάλα Μιχαήλ Τιμοσίδης γιατρός με το Πασοκ
Πέλλα Μπάμπης Αποστολίδης γιατρός με το ΚΚΕ.
Σερρών Χρήστος Παπακωσταντίνου Καρδιοχειρουργός με το Πασοκ
Αττικής Νίκος Αναστασίου Καρδιοχειρουργός με το Πασοκ
Αττικής Βασίλης Τοπαλιανίδης γιατρός ΙΚΑ με το ΚΚΕ.
Ροδόπης Παναγιώτης Σπορίκης και Νίκος Φακιρίδης γιατροί με το ΚΚΕ.
Αργολίδας Ιωάννης Μανιάτης με το Πασοκ
Κυκλάδες Πέτρος Νικολαϊδης δύτης ωκεανογράφος βιολόγος με τους Πράσινους Οικολόγους.
Τρικάλων Βάϊος Τάσσιος γιατρός με το ΚΚΕ.
Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Σιδέρης και Γεράσιμος Αραβανής γιατροί με το ΚΚΕ.
Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Αγγελόπουλος και Δημήτρης Πελέκης με τη ΝΔ.
Κερκύρας Χαράλαμπος Χαραλάμπους γιατρός με το ΚΚΕ.
Κερκύρας Φώτης Προβατάς πολιτ. μηχανικός με το Σύριζα.
Βοιωτίας Κώστας Αντωνέλος Γυναικολόγος και η Βασιλ.Γκιόκα Παιδίατρος με το ΚΚΕ
Φθιώτιδα Αναστάσιος Χρονάς Γιατρός, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ΚΚΕ.
Αχαΐα Τάκης Παπακωσταντινόπουλος Γιατρός, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου με το ΚΚΕ
Αχαϊα Χρήστος Λουφόπουλος με τη Φιλελευθερη Συμμαχία.
Β΄Πειραιά Ιωάννης Μανουσογιαννάκης και Σωτήρης Πουλικογιάννης με το ΚΚΕ.
Β΄ Πειραιώς Καραμπάτσος Αθανάσιος - Νεφρολόγος, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ.
Έβρος Κυριάκος Γεροντόπουλος Ιατροδικαστής με τη ΝΔ.
Αρκαδία Πέτρος Τατούλης γιατρός με τη ΝΔ.
Κοζάνη Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Χαράλαμπος Σαχουλίδης γιατροί με τη ΝΔ.
Α΄ Πειραιά Μελάς Παναγιώτης ΩΡΛ και Κυριάκος Μανωλάκος με τη ΝΔ
Χίου Γιάννης Κοσμίδης γιατρός με τη ΝΔ
Χίου Μάρκος Κουνούπας γιατρός με το ΚΚΕ.
Ευρυτανία Καρανίκας Ηλίας - Ορθοπεδικός, υποψήφιος ΠΑΣΟΚ
Αρτας Μάρκος Πουρνάρας οδοντίατρος με το ΚΚΕ.
Πρέβεζα Σπύρος Βελέντζας γιατρός με το Σύριζα
Πρέβεζα Γιάννης-Ταξιάρχης Νόβας Καρδιολόγος με το ΚΚΕ.

5 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον ποτ-πουρί θεμάτων μπράβο σας. Μου ήταν όμως αδιάφορος ο μακρύς κατάλογος των υποψηφίων βουλευτών ή βολευτών κατά την ρήση του Καραμανλή (του μεγάλου). Μήπως έχετε βρει πουθενά το πρόγραμμα της ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέαρχε κάτω από τη φωτό των "Αγγέλων" δηλωτικών των ελλείψεων στο σύστημα υγείας 3 παραγράφους το πρόγραμμα ΝΔ, Συν και ΠΑΣΟΚ σε υπερκείμενο για την υγεία. Επ ευκαιρία της κουμουνιστικής συνήθειας με τα προγράμματα και τα 5χρονα πλάνα, ξέρεις πολλούς γιατρους που τα κοιτάνε για να ψηφίσουν. Τα κριτήρια φοβάμαι είναι πολύ ποταπότερα και σίγουρα αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού, τι κάνει τον επιστήμονα με στατιστικά μεγέθη τόσα κίβδηλο και ατομικιστή πέρα από το ουμανιστικό πνεύμα της επιστήμης μας μα και τόσο ανασφαλή και έωλο σε συλλογικές διεκδικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ο Πάγκαλος είχε πει τον Αβραμόπουλο κ Τίποτα πολλοί τον κατέκριναν.
    Με την υπουργία του τώρα απέδειξε ότι αυτό ήταν κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθεόφοβε με αναγκάζεις να ξαναθυμιθώ παλιότερη ρήση συμφωνόντας με το σχόλιο. Το υπουργείο Υγείας είναι μεγάλο διαφθορίο ισότιμο με το Οικονομικών και το Μεταφορών λίγοι ατομικά σαν προσωπικότητες άντεξαν να μην παραιτηθούν από το πικρό ποτήρι των συμβιβασμών στη 2ετία. Και αυτοί ήταν (με τον πιό έντιμο αγώνα από την εποχή Δοξιάδη 1978) Πεπονής, Σούρλας, Σιούφας Παπαδόπουλος Αλ. και Κακλαμάνης Νικήτας......μετα λόγου γνώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια καταπληκτική ιδέα στο νησι Λαπούτα :Την ημέρα των εκλογών πηγαίνετε από πριν στα ανθοπωλεία και τα παζάρια να αγοράσετε γλαστράκια του 1 και 2€ και πάρτε τα στα εκλογικά τμήματα.

    Ψηφίστε, σκουπίστε και αφήστε το γλαστράκι μέσα στο εκλογικό τμήμα.

    Μήνυμα είναι προς τους πολιτικούς. Αλλά κι ένα κληροδότημα για τους μαθητές των σχολείων για να αποκτήσει το στεγνό σχολικό περιβάλλον χρώμα και να καλλιεργηθεί εξ απαλών ονύχων μια οικολογική συνείδηση.

    Να μην ξεχνάει κανείς την καμένη γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;