Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Iceland's Eyjafjallajokull Volcano

Check out this SlideShare Presentation: Δανείζομαι εικόνες από την πρόσφατη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία που τιμωρεί τους αποτυχημένους πολιτικούς και τραπεζίτες της, όπως και μουσική από την παραστρατημένη, χρεοκοπημένη γλεντοκόπα Traviata di Verdi γιατί αντίστοιχοι ήχοι και εικόνες από την κατάντια και το πούλημα της χώρας μας εισέτι ανεπαρκούν.

4 σχόλια:

  1. Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.

    Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.

    Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.

    Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.

    Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..

    Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

    Αθήνα, 17.2.2010 - Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με γερμανική συνταγή α λα Λετονία η «επίλυση» του ελληνικού προβλήματος, άκαρπη η προσπάθεια της κυβέρνησης για ευρωπαϊκή λύση – Το δραματικό παρασκήνιο των τελευταίων 24ωρων: Πώς η Moody’s έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ με τη διπλή υποβάθμιση της χώρας και της ΕΤΕ – Αναμένεται «άλμα» στο ΧΑ με την οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών του μηχανισμού

    Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με δύο ομάδες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με τη γνωστή ρήση. Και η νομισματική ένωση της Ευρώπης είναι ένα παιχνίδι με 16 παίκτες, όπου στο τέλος επιβάλλουν τη βούλησή τους οι Γερμανοί: με μια δραματική δήλωση του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο και μια ολιγόλογη επιστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου στον Όλι Ρεν, τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον Ζαν Κλωντ Τρισέ, η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, το τιμόνι του οποίου, όμως, θα κρατά ο Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ, όπως ήθελε εξαρχής η Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια σταγόνα ιστορία, Που πήγαν οι χρυσές λίρες.

    Θέλετε να γελάσετε πικρά …
    Διότι ο κατάλογος που ακολουθεί, κάτι θα σας θυμίσει από το σήμερα που κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους.
    Πολλά επίσης θα σάς εξηγήσει, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι θα καταλήξει;
    Λοιπόν:

    Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:
    - Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.
    Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:

    - Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
    - Μεσιτικά 68.000 λίρες
    - Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
    - Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
    - Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.
    Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;)
    Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση.
    Συνεχίζουμε:
    - Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες
    - Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
    - Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες

    Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες.

    Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.
    Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας...) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο.
    Περιείχε μία μόλις πρόταση:
    «Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mono που η Λετονία τον Μάρτη του 2010 δανείστικε από την ΕΕ χωρίς ληστρικά επιτόκια μόνο 3,11%......κα Μέρκελ μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;