Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΑ

 
Το καλάμι τούφυγε από τα χέρια 
 
 
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΑ

Σε μια ρευστή πολιτικών εξελίξεων και βίαιης φτωχοποίησης κοινωνία ήρθαν οι εκλογές των μεγάλων ιατρικών συλλόγων και των αντιπροσώπων για ΠΙΣ που νομοτελειακά συνέβαλαν στην εικόνα του τίποτα δεν είναι όπως παλιά, το παλιό συντηρητικό προσκυνημένο σύστημα έρχεται να αντιπαρατεθεί με το νέο, το ώριμο το δημιουργικό πρόγραμμα διεξόδου του Σύριζα από τις συμπληγάδες της καταστροφής του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων όπως προκρίνουν 4 χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι γιατροί δεν έμειναν αμέτοχοι των εξελίξεων, αποδεικνύονται ευαίσθητοι δέκτες των κοινωνικών δρώμενων.


Η μαζική συμμετοχή σε ένα επιστημονικό σύλλογο που έχουν κάνει τα πάντα οι δεξιές πλειοψηφίες για να αδρανοποιηθούν και να ουδετεροποιηθούν σημείωσε 42% αύξηση. Ούτε το απομονωμένο βόρειο προάστιο, ούτε η πολυδιάσπαση από 14 μηνύματα παρατάξεων ,ούτε οι τεχνικές πολώσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στάθηκαν εμπόδιο. Πολύ περισσότερο βέβαια η αιμορραγικά ασύμφορη συνδρομή για τον κλάδο για να ικανοποιούνται οι φαραωνικές σπατάλες του πρώην προέδρου. Αυξήθηκε η συμμετοχή διττά και από την τιμωρητική διάθεση των συναδέλφων σε ψήφο ΑΜΓ, ΔΗΠΑΚ και Ενότητα για την Ανατροπή αλλά επίσης αυξήθηκαν οι νέες δυνάμεις της συντήρησης κάτι από την πόλωση της διάσπασης κάτι από τις νέες γενιές άνεργων και μεταναστών γιατρών που παρέα με τις ατομικές λύσεις δεν έχουν δει ακόμα τι σημαίνει η υπογεννητικότητα, η ανεργία, η υπανάπτυξη, η αυξημένη νοσηρότητα και η στέρηση φαρμακευτικών κα θεραπειών σαν συνέπειες των μνημονίων.


Πέρα από την ιδιαίτερη εικόνα του καθενός μας στον εργασιακό του χώρο η προεκλογική περίοδος ήταν χρήσιμη να μορφώσουμε αυτοί που βλέπουν τις ελλείψεις των υλικών και αντιδραστηρίων, τη στελέχωση επιτροπών προμηθειών με ημέτερους έως εχέμυθους των 3 τελευταίων υπουργών Υγείας σε αγαστή συνεργασία, τη συσσώρευση παραπόνων και ουρών, τη μη λειτουργία πισινών φυσιοθεραπείας, κρεβατιών ΜΕΘ, αιθουσών χειρουργείων γιατί η παρουσία υπουργών σε πάνελ φιλικών καναλιών δεν υποκαθιστούν τα ελλείποντα εργατικά χέρια. Είδαμε γιατρούς να διώκονται ποινικά γιατί δεν λαδώθηκαν κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι ίδιοι που έκλεισαν τα μάτια σε θρασείς και αυθαίρετες αναθέσεις έργων, είδαμε την αναξιοκρατία και τις ανύπαρκτες κρίσεις να επικρατούν και να δημιουργούν εκβιασμούς και ομηρίες στα «μαγαζιά» γωνία. Την ίδια ώρα που στα ιδιωτικά ξεχειλώνει η αυθαιρεσία και η καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων οι μανατζαραίοι στα δημόσια μαγαζιά νοσοκομεία προσπαθούν με το ταληροδεκάρικο της επίσκεψης εφευρίσκοντας κοινοβιακά στον ίδιο χώρο διαβητικά η ρευματολογικά ιατρεία ή κολοσσιαίες ταλαιπωρίες στις μωραμένες να αλλάξουν 2-3 γκισέ πριν κάνουν μια εξέταση στο αγγελούδι τους. Η φιλανθρωπία του κ Πατούλη και τα οικολογικά του Παναθηναϊκού αλληλέγγυου, δεν απέτρεψαν την ραγδαία επιδείνωση των δεικτών νοσηρότητας, τρομοκρατίας και κατατονικής διάθεσης. Το πρόβλημα χώρων στο Λαϊκό με τα καθηγητικά γραφεία σε ακροβατικές πεζογέφυρες και τα κλειστά κτίρια Έλενα και Αττικού δείχνουν την ανικανότητα των 3 τελευταίων ηγεσιών υπουργείου και την ανικανότητα του μέχρι σήμερα ΙΣΑ να παίξει τον συμβουλευτικό του ρόλο. Η ιατρική εκπαίδευση έγινε διαφημιστική καμπάνια μέσω κακοεκπαιδευμένων φοιτητών ή προνομιακός χώρος ευέλικτων πολυεθνικών να επιβάλουν επισφαλείς και μη τεκμηριωμένες θεραπείες. Οι κομπογιαννίτες διαπρέπουν, το παραφάρμακο διαφημίζεται και πωλείται μέσω διαδικτύου επισφαλώς τα ανύπαρκτα πτυχία αντικαθίστανται από τους επιτήδειους με του ιάτωρες Αγίους η προληπτική ιατρική καμπανάκι διαφήμιση στα ημέτερα κανάλια χωρίς αγγελιόσημο και η απλήρωτη δουλιά καθεστώς.


Όλα τα προβλήματα αυτά δεν μας επιτρέπουν απολογισμό και επανάπαυση. Μακριά από παραγοντισμούς και μικρότητες μπαίνουμε σε νέο πάλι προεκλογικό σκηνικό και μετεκλογικά, είμαστε πολλοί θα γίνουμε η κρίσιμη μάζα να αναμετρηθούμε με όλα αυτά και άλλα από τα προβλήματα. Νέες συμμαχίες θα προκύψουν φίλοι πιθανόν να βρεθούν στα ποτάμια της συντήρησης, είδαμε με έκπληξη παρατάξεις να αρθρώνουν αναιδώς πολιτικό λόγο για την κατάργηση του ΕΣΥ, να προασπίζουν κλειστά νοσήλια, μόνο την ευθανασία των ιδιωτικών ασφαλιστικών δεν προφασίζονται ορκιζόμενες στη σκέψη Μόσιαλου-Γιαννίτση και λοιπών ξινόγλυκων τζανκφουντιστών της σχολής Σικάγο


Είναι ελπιδοφόρο ότι βρέθηκαν μόνο 244 συνάδελφοι που δεν κατάλαβαν ότι το ιατρικό λειτούργημα και ο ανθρωπισμός δεν συμβιβάζονται με το φασισμό, το ρατσισμό και το μίσος. Θα απομονωθούν από τις νοσηρές επιδιώξεις του φυλακισμένου στον Κορυδαλλο ενδιαφερόμενου. Οι προσεταιρισμοί και οι παλινωδίες Πατούλη περιορίζονται από την απόλυτη κυριαρχία που έχασε οριστικά. Προσοχή τα καπελώματα και τις αυθαίρετες ερμηνείες,έχουν έτοιμη την παλινωδία. Παλιότερα η ΚΙΑΝ και οι ΑΙΚ είχαν συνεργαστεί μαζί του σε ανισότιμη βαση. Τους έριξε όπως ο εικονιζόμενος βοσκός το καθοδηγητικό του "καλάμι".

Αμα έχουν τέτοια εμπαθή νομικό σύμβουλο με ύφος ιεροεξεταστή , όπως διέπρεψε στο διήμερο των εκλογών ας τους υπενθυμίσουμε ότι οι επίσημες ειδικότητες είναι 39 και η εν λόγω καταργήθηκε τον Μεσαίωνα , ένα από τα τελευταία θύματά του ο Τζιορντάνο Μπρούνο το 1500. Κάποιοι για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου θα υποφέρουν πολύ, δεν θα μείνει ο σύλλογος στα χέρια των 17 μόνο εκλεγμένων του ΔΣ, είναι υπόθεση όλων μας να φροντίζουμε για την θεσμική του ευεξία και την μέθεξή του με την κοινωνία.
Δρ Διονύσιος Λαμπαδάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;