Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Λοβέρδος καλύπτει την ανικανότητά του με τα ΜΑΤ


8.30μμ. Σε κατάληψη από γιατρούς παραμένει το ισόγειο του υπουργείου Υγείας. Η κατάληψη θα συνεχιστεί απόψε και αύριο στις 1 το μεσημέρι και θα γίνει στο υπουργείο συνεδρίαση όλων των ΔΣ των ιατρικών φορέων.

Ως γνωστόν, σήμερα το μεσημέρι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους γιατρούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν αρκετούς συναδέλφους μας.

Πρόκειται για εξωφρενική κίνηση ακραίας βαρβαρότητας, η οποία δείχνει ότι περισσότερη από ποτέ είναι επιβεβλημένη η απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές».

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε εκτάκτως να κηρύξει αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 24ωρη απεργία και να καλέσει τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν στις 10πμ στο υπουργείο Υγείας. Το ίδιο έπραξε και η ΕΙΝΑΠ.
update1




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr

Πειραιάς 02/02/2011
Αρ.Πρωτ.8


Προς όλους
τους γιατρούς


Η απεργία συνεχίζεται.
Σας καλούμε όλους στο Υπουργείο Υγείας σήμερα Τετάρτη και ώρα 11.00 πμ
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη

2 σχόλια:

  1. Η "Αριστερή Πρωτοβουλία" αναφέρει ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο πολίτης μετατρέπεται σε "πελάτη, για να υποστηριχτεί χωρίς όρους η ιδιωτική υγεία".

    Σημειώνει δε, ότι "η υγεία εμπορευματοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ιδιωτικών συμφερόντων" και κατηγορεί τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι "απαιτεί οι Έλληνες να διακρίνονται σε νέες 'κοινωνικές τάξεις', σύμφωνα με το πόσο μπορεί να αγοράσουν την υγειονομική τους περίθαλψη".

    "Η συγχώνευση και η κατάργηση νοσοκομείων δεν μπορεί να γίνει, με μοναδικό γνώμονα τον περιορισμό εξόδων για να ικανοποιηθεί η τρόικα", επισημαίνει η "Αριστερή Πρωτοβουλία". Ακόμη ζητάει από τον υπουργό Υγείας "να πάψει να κατεργάζεται διαδικασίες που εξυπηρετούν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να πούμε ότι ο Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Δε διέταξε/ζήτησε εκείνος την επίθεση. Όχι ότι ξέρει να κάνει και διάλογο.

    Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δήλωσε πως δεν έχουν λόγο οι γιατροί να διαμαρτύρονται, γιατί με το νέο νόμο δε θίγονται τα δικαιώματά τους. Αν θίγονταν, πολύ απλά, οι γιατροί θα κατηγορούνταν για συντεχνιασμό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;