Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ



ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

Αν προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΙΚΑ, τι εικόνες καθημερινής τρέλας ανταμώνουμε, όλο και σε κάποια πολιτικά συμπεράσματα τραγελαφικά καταλήγουμε.

ΕΝΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει 20 λεπτά τουλάχιστον κλινική εξέταση του ασθενούς, το 184 σαν υπηρεσία με αυθαίρετη ενέργεια των διοικούντων του όρισε τα ραντεβού ανά 10 λεπτά και με τα εμφανιζόμενα έκτακτα περιστατικά, ο γιατρός καλείται εντός 3λέπτου να γνωριστεί, να διαγνώσει και να θεραπεύσει γράφοντας πλήθος εντολών. Ουκ εν τω πολλώ το εύ.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Τι να πούμε στον ασφαλισμένο που ζητά εναγωνίως Νευρολόγο, Ενδοκρινολόγο, Οφθαλμίατρο, Παθολόγο και Ορθοπαιδικό με προοπτική να τον συναντήσει έστω επί 10λεπτο σε 20-40 ημέρες. Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αγγίζει το ένα τρίτο, και όταν κάποιοι δεν προσλαμβάνουν
γιατρούς κάνοντας οικονομία προσφέρουν εγκληματικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και προκαλούν την δίκαιη αγανάκτησή τους.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Τα κονδύλια μένουν αδιάθετα στο προϋπολογισμό του ΙΚΑ για θέσεις ΕΣΥ 550+550. Οι εξαγγελίες των προηγούμενων και τα νομοθετημένα γίνονται λησμονιά για τους νυν διοικούντες. Τα Αστικά Κέντρα Υγείας , έστω 10 πιλοτικά, κολλούν σε χωροτεχνικές διευθετήσεις και στα κονδύλια των εφημεριών 24ωρου λειτουργίας. Ο υπουργός Υγείας δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης και ο Απασχόλησης δεν δέχεται κουβέντα. Το κράτος δεν θέτει κανόνες ισορροπίας και ο ιδιωτικός τομέας καταλαμβάνει χώρους που δεν του ανήκουν διαβρώνοντας συνειδήσεις και το αναιμικό Νοσοκομειακό ΕΣΥ.
ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΚΟΜΑ: Λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού στα απογευματινά ωράρια (από 6000 μείωση σε 2800 υπαλλήλους) εντολές εργαστηριακών εξετάσεων εξαναγκάζουν σε χρονοβόρες επαναεπισκέψεις τους ασθενείς ασφαλισμένους, συγκρατούνται αμελητέες δαπάνες (π.χ. Μαστογραφιών) και εκτοξεύονται στην υπερβολή ανεξέλεγκτα ποσά μέσω εταιρειών μεταφοράς στο εξωτερικό ασθενών, και βέβαια το σύστημα προμηθειών του ΙΚΑ που έχει τους ανεξέλεγκτους «βασικούς του μετόχους».
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Απορούν στις Βρυξέλλες για τους 5500 συμβασιούχους γιατρούς αορίστου χρόνου, με 15-20 χρόνια εργασίας στο ΙΚΑ. Εμείς απορούμε που είμαστε ακόμα ζωντανοί και αποφασισμένοι να καταλογίσουμε την υφέρπουσα κοροϊδία στον βαθμό που δικαιούται κάθε μία από τις δύο δυνάμεις του δικομματικού μας συστήματος. Εργαζόμεθα
καθημερινα αντιπαλεύοντας ζητήματα ζωής και θανάτου και έχουμε μάθει από μοιραίους αντιπάλους.
Τα κινηματογραφικά τέκνα του γάμου των πρωταγωνιστικών οικογενειών της ζωής μας επιβεβαιώνουν την λαϊκή ρήση «Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»
Μόνο που τα τέκνα άνω των 18 τώρα πιά ψηφίζουν.

Δρ Διονύσης Λαμπαδάριος

18-3-2005.


Υ.Γ. Το κείμενο έτυχε πενταπλής γραπτής απάντησης από τις διευθύνσεις τότε του ΙΚΑ μερίμνει του αειμνήστου κ. Βαρθολομαίου, πλην τα προβλήματα παραμένουν ώς έχουν περιγραφόμενα και χειρότερα. Κάντε ...."υπομονή "....... η φωτό είναι από την προεκλογική εκστρατεία του 1963.

7 σχόλια:

  1. το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν τουλάχιστον δύο μηνύματα phishing προσποιούμενα ότι τα στέλνει κάποια τράπεζα π.χ. Citibank και Πειραιώς (αυτές τις μέρες).

    δεν είναι πρώτη φορά για εξελληνισμένη προσπάθεια phishing, αλλά ως συνήθως θέλει προσοχή

    τα μηνύματα αυτά, ως συνήθως λένε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον λογαριασμό σας στην τράπεζα και συγκεκριμένα κυρίως με το on-line banking και σας ζητούν να επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα για να βάλετε εκεί τους κωδικούς σας, π.χ. για να αποκατασταθεί το δήθεν πρόβλημα. Έτσι από εκεί "αλιεύονται" τα στοιχεία και μετά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
    Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΑΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ "ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΕΝΟ-ΜΕΤΡΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ!

    ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ-ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ PARKING.

    ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.


    Από την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου, αρχίζει η δοκιμαστική παράταση της λειτουργίας του μετρό και του ΗΣΑΠ, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

    Το ωράριο παρατείνεται κατά δύο ώρες, δηλαδή μέχρι τις δύο τα ξημερώματα, τις συγκεκριμένες μέρες και δοκιμαστικό χρονικό διάστημα δύο μηνών.

    Κατά τη δοκιμαστική περίοδο των δύο μηνών οι υπηρεσίες του ΟΑΣΑ θα καταγράψουν την επιβατική κίνηση, ώστε από τη στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων να αποφασισθεί η ανάγκη καθιέρωσης ή μη του σχετικού μέτρου.

    ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!
    http://news.pathfinder.gr/greece/news/454012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο ασχολούνται όλοι με ΜΑΚΗ-ΛΑΚΗ-ΘΕΜΟ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ και λοιπούς
    υποκοριστικούς μονοκύτταρους οργανισμούς, η κυβέρνηση και τα media
    στέλνουν στον Καιάδα την αλήθεια.
    Η κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα,
    > όταν έβγαλε φόρα παρτίδα κονδύλια που προορίζονταν ως οικονομική
    > ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και
    > παρακρατικούς φορείς. Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό
    > σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ
    > ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και
    πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι
    "μεσάζοντες") σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των
    δικαστηρίων!
    Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο
    > Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των
    > παραπάνω θεμάτων. Όμως η ασφάλεια φρόντισε
    να την απομακρύνει βίαια, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

    > Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή
    > ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ
    > ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του
    > βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη "Embedding disabled by
    > request")
    http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνο-ελληνική κόντρα στο Ευρωκοινοβουλιο για τους συμβασιουχους 06-07-2006

    Την οργισμένη αντίδραση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κας Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου προκάλεσε η ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη και η απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Φράνκο Φρατίνι σχετικά με τους ελληνικούς νόμους που απαγορεύουν την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων στην Ελλάδα.



    Μετά την απάντηση του Επιτρόπου κ. Φρατίνι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης πήρε το λόγο, σύμφωνα με τον κανονισμό, για συμπληρωματική ερώτηση:

    «Τα ίδια περίπου μου είχατε απαντήσει και πριν περίπου ένα χρόνο, ότι δηλαδή εξετάζετε το θέμα. Σας ερωτώ λοιπόν: όταν έχουμε νόμους με τους οποίους απαγορεύεται να εφαρμόζονται αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων που δικαιώνουν εργαζομένους σε θέματα ασφαλιστικών μέτρων ή διαταγών πληρωμής, πώς έχει το δικαίωμα η Επιτροπή να κωλυσιεργεί και να καθυστερεί, δικαιώνοντας την αυθαιρεσία της Ελληνικής Κυβέρνησης εις βάρος και της ελληνικής δικαιοσύνης;

    Πριν από λίγο, απαντώντας στο συνάδελφο Τούσσα, λέγατε ότι είναι υπόθεση των δικαστηρίων. Όταν ο νόμος απαγορεύει την εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων, η Επιτροπή πάλι θα μείνει αδρανής;»



    Ο κ. Φ. Φρατίνι απάντησε:

    «Αξιότιμε βουλευτή επιθυμώ να εκφράσω τη λύπη μου και καταλαβαίνω την δυσαρέσκειά σας. Αρχίσαμε να εξετάζουμε τα συμπληρωματικά έγγραφα μόλις μας έγιναν γνωστά δηλαδή στο τέλος του προηγούμενο έτους, το Δεκέμβριο του 2005. Όπως κι εσείς, αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά υπάρχουν - όπως μου έχει αναφερθεί- νομικά προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τον κανόνα, που ο εγκαλών θεωρεί ότι παραβιάστηκε. Υπάρχουν άλλες διατάξεις που εμπλέκονται και μπορώ να σας πω μόνο ότι θα μεταφέρω στην αρμόδια γενική διεύθυνση και στον συνάδελφο Σπίντλα το αίτημα να επιταχύνουμε την εξέλιξη της τεχνικής εξέτασης. Όπως κι εσείς, έχω συνείδηση της κατάστασης.»



    Η απάντηση του Επιτρόπου εξόργισε προφανώς την κα Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου:

    «Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να παρακαλέσω τον Επίτροπο, αν είναι δυνατόν να κάνει ένα φροντιστήριο στους συναδέλφους σχετικά με το τί εμπίπτει στην εθνική αρμοδιότητα και τί είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής για να μην ζητούν οι συνάδελφοι κάθε τόσο να κάνει η Επιτροπή τον χωροφύλακα σε εθνικά θέματα.»



    Ο Επίτροπος κ. Φ. Φρατίνι δε συμμερίστηκε την άποψη της κας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου και τόνισε χαρακτηριστικά:

    «Η απάντηση είναι απλή, δεν μου επιτρέπεται απολύτως ούτε να ζητήσω ούτε να δώσω μαθήματα σε κανένα πόσο μάλλον στο κοινοβούλιο. Ακούω με σεβασμό αυτά που μου λέτε.»



    Η παρέμβαση της κας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ.Γ.Τούσσα:

    «Είναι πραγματικά σοβαρό ζήτημα, συνάδελφος από την Ελλάδα να εκφράζεται κατά τέτοιο τρόπο ενάντια σε συναδέλφους σε διαδικασίες ολομέλειας .. Είναι πολύ πραγματικά τα αισθητήρια ... αρκετών βουλευτών που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, ... για προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους εργοδότες. Όταν πρόκειται όμως για προβλήματα των εργαζόμενων, βλέπουμε μια σκόπιμη κωλυσιεργία ...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... των συναδέλφων που εργάζονται με τις αποικιοκρατικές διετείς συμβάσεις στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Τι άραγε πρόκειται να συμβεί, άμα τη λήξει; τι λένε οι πληροφορίες;
    (α) Απόλυσή τους
    (β) Λήξη της σύμβασης χωρίς αναγκαστική απομάκρυνσή τους και καθείς πράττει κατά το δοκούν
    (γ) Ανανέωση των συμβάσεων αφού έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα ( εβδομάδες; μήνας; μήνες; ) τόσο ώστε να ΜΗΝ πληρούν τα κριτήρια των νομοθετημάτων Παυλόπουλου για μονιμοποίηση
    (δ) Ό,τι και το γ, αλλά με προσθήκη και άλλων "δικών μας παιδιών" ( κατά πώς έγινε στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο )

    Ούτως ή άλλως, το πρόβλημα αφορά το σύνολο των γιατρών του ιδρύματος, ασχέτως εργασιακής σχέσης, όπως και τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό ασφαλισμένων.

    Γιάννης Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόψε με έβγαλε από τα ρούχα μου ο δις εκλεγείς βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κος Κώστας Μαρκόπουλος. Το ανασφάλιστο των γιατρών του ΙΚΑ γιαυτό τον κύριο, που είναι λέει και θωρακοχειρουρχός και καυχάται οτι ξέρει τα προβλήματα συναδέλφων είναι κάτι φυσιολογικό το ΙΚΑ να έχει 5500 γιατρούς ανασφάλιστους ομήρους των πολιτικών ηγεσιών. "Την σύμβαση πρόσληψης την ξέρανε" διαπίστωσε ο φωστήρας της ΝΔ που σε 8ετία θα τσιμπίσει την βουλευτική συνταξη φανταστικού μεγέθους για μας. Οι γιατροί του ΙΚΑ που τον ψήφισαν στο νομό Ευβοίας ας πρόσεχαν ,μια και αυτός δεν ξέρει ούτε τις θεωρητικές τουλάχιστον θέσεις του κόμματός του για την επίλυση του προβλήματος (προκήρυξη θέσεων για τους πριν το 1993 προσληφθέντες) και τις 3 αποφάσεις Αρείου Πάγου και 53 Εφετεία που μας δικαιώνουν αλλά η κυβέρνηση του κόμματός του μας έχει χεσμένους, όπως καθεύδει για τις δικαστικές αποφάσεις που δεν την συμφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;